Öğretmen Tribi

Bence asil ogretmen sorunlu. Bi anneye cocugun sorunlu denirr mi? Iletisim becerisi sifir herifte. 4 sene idare edilmez bu arkadasim bir an once caresine bak. Buarada kizini sindirmete calisir bu tipler
20 yıllık öğretmen, tecrübelidir dedim ama adam tuhaf çıktı.
O kızımı sindiremez. Birazdan gidip müdürle konuşacağım. Bakalım onun tavrı nasıl olacak?

O kızımı sindiremez. Birazdan gidip müdürle konuşacağım. Bakalım onun tavrı nasıl olacak?
Onu bilemezsin iste. Kucuk cocuklarin kafasindan ne geciyor bilmiyoruzki. Adam belliki tecrube ayagina borusunu otturuyor, boyle davrandigi ilk cocuk senink degildir eminim

Onu bilemezsin iste. Kucuk cocuklarin kafasindan ne geciyor bilmiyoruzki. Adam belliki tecrube ayagina borusunu otturuyor, boyle davrandigi ilk cocuk senink degildir eminim
Adam ilk kez böyle şikayet alıyorum dedi ama inanmıyorum.
Tavırları komik ve saçma çünkü.

Sizin çocuk sorunlu diyip uzlaşmaya açık olmaması ilerde yaşanabilecek sorunlar için alarm veriyor.Ben olsam müdüre falan demem de sınıfını değiştiririm.Ya da okulunu.4 sene böyle gitmez çünkü

Sizin çocuk sorunlu diyip uzlaşmaya açık olmaması ilerde yaşanabilecek sorunlar için alarm veriyor.Ben olsam müdüre falan demem de sınıfını değiştiririm.Ya da okulunu.4 sene böyle gitmez çünkü
Diğer öğretmenlerin de farklı olmadığı söylendiği için şimdilik müdürle konuşmayı tercih ediyorum. İşe yaramazsa cimere yazıp sınıf yada okul değiştiririz.

O cümlesini ben çok yanlış buldum. Çocukları dövüp bu konu okulda kalmalı, dayak yemek normal diye mi anlatıyor acaba diye düşünüyorum.
Haklısınız da. Pesını bırakmayın bu ısın, Cocuguma kotu davranır diye dusunup yumusakta olmayın. İnsanlar saygıdan sevgiden naıflıkten anlamiyor cunku.

Diğer öğretmenlerin de farklı olmadığı söylendiği için şimdilik müdürle konuşmayı tercih ediyorum. İşe yaramazsa cimere yazıp sınıf yada okul değiştiririz.
Hadi ya diğer öğretmenlerde mi böyle imiş? O zaman herkesi örgütleyip cimere yazın. Müdürü de aynı kafadır bu okulun. Direk gidip MEB le de görüşebilirsiniz. Onlar bizim canımız ya hayatları söz konusu. Büyüdüğünde sınav başarısı olmadığında siz üzüleceksiniz. Kimse birşey yapmıyorsa arada sınıfa gidin bahaneler uydurup kamera verin kızınıza. Kendiniz de net görüşün öğretmenle. Doğru olmadığını belirtesiniz yapmaya çekinir bence. Toplantıda konuşun hatta.

Bakalım bu neslin geleceği ne olacak. Bekliyorum. Bu konuyu da takipteyim.

Ben de şunu ekleyeyim. Şiddetin her türlüsüne karşıyım evet ama ceza bence bazı yerlerde gerekli çünkü bu çocuklar hep çocuk olarak kalmayacak. İşim gereği bir özel kurumla( okul değil) iş birliği içindeyiz ve kurallara uymayan personele gerektiği gibi davranılıyor ve işe yeni başlayanlar bu duruma çok zor alışıyor çünkü tabiri caizse at koşturmaya alışmışlar. O yüzden çocuklar davranışlarının sonuçları olacağını bilmeliler. Konu sahibi yazdıklarım sizin ya da kızınızla alakalı değil. Kızınızı ve öğretmeni tanımadan bir şey diyemem. Yazdıklarım kimsenin şahsına değil sadece genel bir fikir bildirimi. Bu arada ceza derken fiziksel ya da psikolojik şiddeti asla kastetmedim bu da burada ek bilgi olarak dursun.

Evet o mutlaka olmalı. Örneğin, oyuncakları toplamaya yardım etmeyenler ertesi gün oyuncaklarla oynayamıyormuş sınıfta. Kızım söyledi bunu bana ve doğru buldum neden? Çünkü psikolojik bir baskı yok ve çocuğun yaptığı yanlışla ilgili bir yaptırım diye düşünüyorum. Ben evde de çok dağıtırsa oyuncaklarını ben toplayıp kaldırıyordum. Caydırıcı oluyor öğrenmesi için. Ancak çöp kovasının orda arkası dönük bekleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana ağır gelir kızıma yapılsa.

Bize de haber verirsen seviniriz. Umarım etkili olur.

Yani aslında buna bir pedagog cevap verse çok daha iyi olur. Ben sadece çok serbest yetişen çocukların suça daha meyilli olduğunu söyleyebilirim. Bir anne olarak ben de üzülürdüm çocuğuma böyle bir ceza verilse ama işte bu kadar duygusal olmak ne kadar doğru? Çok mu duygusalız onu da bilmiyorum. Ya da çocuk eğitimi hakkında bir sürü farklı düşünce farklı görüş var ve biz bunların sonuçlarını ancak 20-22 sene sonra toplum olarak anlayacağız. Yani o yüzden sorunuzun kesin bir cevabı yok ben de. Ha dediğim gibi forumda bu iş ile ilgilenen akademisyen ya da uzman falan yazsa çok daha doğru olur ama şunu ekleyeyim çocuğun neyi niçin yaptığını anlaması çok önemli. Mesela bir ceza aldıysa neden aldı? Bunu çok çok net anlamalı ki çocuk bir daha yapmasın o davranışı.

Haklısınız da. Pesını bırakmayın bu ısın, Cocuguma kotu davranır diye dusunup yumusakta olmayın. İnsanlar saygıdan sevgiden naıflıkten anlamiyor cunku.
Çocuğuma kötü davranırsa o zaman mahvederim onu.
Müdürle de konuştum. Müdür öğretmenle konuşacak.

Kızıma vurmamış. Muhtemelen kızım konuştuğu için uyarmak maksadıyla temas var.
Ben kızım için endişelenmiyorum. Çünkü müdürle de konuştum. Münasip bir dille engel olmazsa yasal yola başvuracağımı belirttim

Müdürle konuştum gayet olumlu davrandı. Diğer öğretmenleri tanımadığım için şikayet etmem doğru olmaz delil olmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…