20 yıllık öğretmen, tecrübelidir dedim ama adam tuhaf çıktı.Bence asil ogretmen sorunlu. Bi anneye cocugun sorunlu denirr mi? Iletisim becerisi sifir herifte. 4 sene idare edilmez bu arkadasim bir an once caresine bak. Buarada kizini sindirmete calisir bu tipler
Onu bilemezsin iste. Kucuk cocuklarin kafasindan ne geciyor bilmiyoruzki. Adam belliki tecrube ayagina borusunu otturuyor, boyle davrandigi ilk cocuk senink degildir eminim20 yıllık öğretmen, tecrübelidir dedim ama adam tuhaf çıktı.
O kızımı sindiremez. Birazdan gidip müdürle konuşacağım. Bakalım onun tavrı nasıl olacak?
Adam ilk kez böyle şikayet alıyorum dedi ama inanmıyorum.Onu bilemezsin iste. Kucuk cocuklarin kafasindan ne geciyor bilmiyoruzki. Adam belliki tecrube ayagina borusunu otturuyor, boyle davrandigi ilk cocuk senink degildir eminim
Adam kendisi oyle der tabiAdam ilk kez böyle şikayet alıyorum dedi ama inanmıyorum.
Tavırları komik ve saçma çünkü.
Müdürle konuşayım da iyice şok olsun :))Adam kendisi oyle der tabicok sasirdim
Diğer öğretmenlerin de farklı olmadığı söylendiği için şimdilik müdürle konuşmayı tercih ediyorum. İşe yaramazsa cimere yazıp sınıf yada okul değiştiririz.Sizin çocuk sorunlu diyip uzlaşmaya açık olmaması ilerde yaşanabilecek sorunlar için alarm veriyor.Ben olsam müdüre falan demem de sınıfını değiştiririm.Ya da okulunu.4 sene böyle gitmez çünkü
Haklısınız da. Pesını bırakmayın bu ısın, Cocuguma kotu davranır diye dusunup yumusakta olmayın. İnsanlar saygıdan sevgiden naıflıkten anlamiyor cunku.O cümlesini ben çok yanlış buldum. Çocukları dövüp bu konu okulda kalmalı, dayak yemek normal diye mi anlatıyor acaba diye düşünüyorum.
İnşallah hiçbir çocuk yaşamaz.
Ortada kızımı endişelendiren ciddi bir konu olsaydı bu kadar sakin kalmazdım.
Diğer öğretmenler için de benzer şeyler söylendiği için idari uyarı belki ileri gitmelerini engeller diye umuyorum.
İdareye olayı olduğu gibi anlatacağım. Bir veli olarak öğretmenle konuşamayacaksak yasal yolları tercih edeceğimi söyleyeceğim.
Müdürle konuşup sorunu halledemezse cimer ile halledeceğimi söyleyeceğim
Vurma ve ceza kızınızı endişelendirmiyor mu? Hadi diyelim öyle siz endişelenmiyor musunuz? Ben mi çok hassasım bu konularda? Üstelik sizin çocuk sorunlu demiş. Gerçekten sorunları da olabilir bir çocuğun daha çok üstüne titremesi gerekirdi. Bence kızınız yerine siz endişelenin.
Hadi ya diğer öğretmenlerde mi böyle imiş? O zaman herkesi örgütleyip cimere yazın. Müdürü de aynı kafadır bu okulun. Direk gidip MEB le de görüşebilirsiniz. Onlar bizim canımız ya hayatları söz konusu. Büyüdüğünde sınav başarısı olmadığında siz üzüleceksiniz. Kimse birşey yapmıyorsa arada sınıfa gidin bahaneler uydurup kamera verin kızınıza. Kendiniz de net görüşün öğretmenle. Doğru olmadığını belirtesiniz yapmaya çekinir bence. Toplantıda konuşun hatta.Diğer öğretmenlerin de farklı olmadığı söylendiği için şimdilik müdürle konuşmayı tercih ediyorum. İşe yaramazsa cimere yazıp sınıf yada okul değiştiririz.
Konus ama kesin suc bastirir, şok olmaz bence.. cunku onceden boyle bi konusmaniz varMüdürle konuşayım da iyice şok olsun :))
Ben de şunu ekleyeyim. Şiddetin her türlüsüne karşıyım evet ama ceza bence bazı yerlerde gerekli çünkü bu çocuklar hep çocuk olarak kalmayacak. İşim gereği bir özel kurumla( okul değil) iş birliği içindeyiz ve kurallara uymayan personele gerektiği gibi davranılıyor ve işe yeni başlayanlar bu duruma çok zor alışıyor çünkü tabiri caizse at koşturmaya alışmışlar. O yüzden çocuklar davranışlarının sonuçları olacağını bilmeliler. Konu sahibi yazdıklarım sizin ya da kızınızla alakalı değil. Kızınızı ve öğretmeni tanımadan bir şey diyemem. Yazdıklarım kimsenin şahsına değil sadece genel bir fikir bildirimi. Bu arada ceza derken fiziksel ya da psikolojik şiddeti asla kastetmedim bu da burada ek bilgi olarak dursun.Şidetin her türlüsüne karşıyım fakat özellikle ilkokul düzeyi çocuklar zivanadan çıkıyor mecburen öğretmen sınıf üzerinde otorite kurmaya çalışıyor bunu bağırarak ya da kolundan tutup kolu sıkmadan eziyet etmeden geç otur diye biliyor eğer psikopat bir öğretmen değilse sınıf düzenini bozan çocuklara üst levele geçmeden bu şekilde davranılmasını yanlış bulmuyorum çünkü diğer türlü bütün çocuklar etkileniyor okul olmaktan çıkıp kreşe dönen ortam da eğitim verilmesi imkânsız çünkü.tabi çok ince bir çizgi bu şiddette dönüşmeyecek uyarı alan öğrenci dışlanmayacak iyi yaptığı şey ödülendirilicek ve gerçekten çok şükür benim gözler gördü bu kalibrede öğretmenler eğitimin neferleri derim ben onlara..uzun oldu fakat sizde okulun okul olduğunu kuralları olduğunu sürekli dikta edin çocugunuza gerekirse destek alın çünkü burada sorunlu öğretmen varsa çok çok değiştirirsiniz fakat sizin daha büyük probleminiz sorunlu olabilecek öğrenci ve sizin çocuğunuz onun üzerinde durun nacizane fikrimdir
Evet o mutlaka olmalı. Örneğin, oyuncakları toplamaya yardım etmeyenler ertesi gün oyuncaklarla oynayamıyormuş sınıfta. Kızım söyledi bunu bana ve doğru buldum neden? Çünkü psikolojik bir baskı yok ve çocuğun yaptığı yanlışla ilgili bir yaptırım diye düşünüyorum. Ben evde de çok dağıtırsa oyuncaklarını ben toplayıp kaldırıyordum. Caydırıcı oluyor öğrenmesi için. Ancak çöp kovasının orda arkası dönük bekleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana ağır gelir kızıma yapılsa.Ben de şunu ekleyeyim. Şiddetin her türlüsüne karşıyım evet ama ceza bence bazı yerlerde gerekli çünkü bu çocuklar hep çocuk olarak kalmayacak. İşim gereği bir özel kurumla( okul değil) iş birliği içindeyiz ve kurallara uymayan personele gerektiği gibi davranılıyor ve işe yeni başlayanlar bu duruma çok zor alışıyor çünkü tabiri caizse at koşturmaya alışmışlar. O yüzden çocuklar davranışlarının sonuçları olacağını bilmeliler. Konu sahibi yazdıklarım sizin ya da kızınızla alakalı değil. Kızınızı ve öğretmeni tanımadan bir şey diyemem. Yazdıklarım kimsenin şahsına değil sadece genel bir fikir bildirimi. Bu arada ceza derken fiziksel ya da psikolojik şiddeti asla kastetmedim bu da burada ek bilgi olarak dursun.
Bize de haber verirsen seviniriz. Umarım etkili olur.20 yıllık öğretmen, tecrübelidir dedim ama adam tuhaf çıktı.
O kızımı sindiremez. Birazdan gidip müdürle konuşacağım. Bakalım onun tavrı nasıl olacak?
Yani aslında buna bir pedagog cevap verse çok daha iyi olur. Ben sadece çok serbest yetişen çocukların suça daha meyilli olduğunu söyleyebilirim. Bir anne olarak ben de üzülürdüm çocuğuma böyle bir ceza verilse ama işte bu kadar duygusal olmak ne kadar doğru? Çok mu duygusalız onu da bilmiyorum. Ya da çocuk eğitimi hakkında bir sürü farklı düşünce farklı görüş var ve biz bunların sonuçlarını ancak 20-22 sene sonra toplum olarak anlayacağız. Yani o yüzden sorunuzun kesin bir cevabı yok ben de. Ha dediğim gibi forumda bu iş ile ilgilenen akademisyen ya da uzman falan yazsa çok daha doğru olur ama şunu ekleyeyim çocuğun neyi niçin yaptığını anlaması çok önemli. Mesela bir ceza aldıysa neden aldı? Bunu çok çok net anlamalı ki çocuk bir daha yapmasın o davranışı.Evet o mutlaka olmalı. Örneğin, oyuncakları toplamaya yardım etmeyenler ertesi gün oyuncaklarla oynayamıyormuş sınıfta. Kızım söyledi bunu bana ve doğru buldum neden? Çünkü psikolojik bir baskı yok ve çocuğun yaptığı yanlışla ilgili bir yaptırım diye düşünüyorum. Ben evde de çok dağıtırsa oyuncaklarını ben toplayıp kaldırıyordum. Caydırıcı oluyor öğrenmesi için. Ancak çöp kovasının orda arkası dönük bekleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana ağır gelir kızıma yapılsa.
Çocuğuma kötü davranırsa o zaman mahvederim onu.Haklısınız da. Pesını bırakmayın bu ısın, Cocuguma kotu davranır diye dusunup yumusakta olmayın. İnsanlar saygıdan sevgiden naıflıkten anlamiyor cunku.
Kızıma vurmamış. Muhtemelen kızım konuştuğu için uyarmak maksadıyla temas var.Vurma ceza
Müdürle konuştum gayet olumlu davrandı. Diğer öğretmenleri tanımadığım için şikayet etmem doğru olmaz delil olmadan.Hadi ya diğer öğretmenlerde mi böyle imiş? O zaman herkesi örgütleyip cimere yazın. Müdürü de aynı kafadır bu okulun. Direk gidip MEB le de görüşebilirsiniz. Onlar bizim canımız ya hayatları söz konusu. Büyüdüğünde sınav başarısı olmadığında siz üzüleceksiniz. Kimse birşey yapmıyorsa arada sınıfa gidin bahaneler uydurup kamera verin kızınıza. Kendiniz de net görüşün öğretmenle. Doğru olmadığını belirtesiniz yapmaya çekinir bence. Toplantıda konuşun hatta.
Müdürle konuştum gayet yapıcı davrandı. Tekrarı olursa yasal yollara başvururum dedim.Konus ama kesin suc bastirir, şok olmaz bence.. cunku onceden boyle bi konusmaniz var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?