Öğretmen Tribi

Allah sabır versin diyorum. Yatıp kalkıp dua ediyorum Allah Öğretmenlerimizden razı olsun. Bizimkiler mükemmel o zaman. İlk defa duydum öğretmen tribini

Geçmişte sürekli cezalandırılarak (dayak, hakaret, tek ayak üstünde durma vb ) büyüdük biz. Ve katkısı olan öğretmenleri (ilk, orta, lise) lanetle anıyorum. Bu yüzden müsamaha göstermiyorum bu konularda.

Ki buradaki tavrım ve yaklaşımım gayet normal ve çözüm odaklı bence. Öğretmen trip attı ama ben haklıyım.

Kızımın anlattığına bakılırsa konuştuğu için genelde ceza veriliyormuş çocuklara. Çocuk bu konuşur çünkü 40 dk bu yaş grubu için uzun bir süre. Çocuklara alışması için zaman verilmeli. Fakat öğretmen ilk haftadan itibaren ceza vermiş diğer öğrencilere.
Bu çok yanlış.

Allah sabır versin diyorum. Yatıp kalkıp dua ediyorum Allah Öğretmenlerimizden razı olsun. Bizimkiler mükemmel o zaman. İlk defa duydum öğretmen tribini
Amin sağolun

"sizin çocuk sorunlu" cümlesini bir öğretmenin etmesini aklım almıyor. yazık gerçekten.

Okul değiştirin. Yeğenime 1. Sınıf öğretmeni 'engelli bu sorunu var özel eğitim veren yere götürün' demişti. Okul değiştirdik.sorun yok çocukta. O da sürekli bizi okula çağırır konuşur trip atardı.

Ben anında sikayette bulunurdum asla benn cocuguma dokunamaz aslaa !! Ne haddine onjn

Kendim lisede branş öğretmeniyim. Bir meslektaşımın sizin cocuk sorunlu gibi bir cümle kurmuş olması gerçekten utanç verici. Ki bana kıyasla mesleki tecrübesinin daha fazla olmas i da şaşırtıcı. Zamanında kendi kardeşimin okuldan soğumasına sebep de benzer bir öğretmendi. Tavrinizi dogru buldum. Takipte olun. Umarım kızınınız sınıf arkadaşları daha beter seyler yaşamıyordur cunku bu anılar çocuklarda kalıcı oluyor

1.sınıfmı cocuk. Daha okul acılalı 10 gun oldu neredeyse ne ara cocgu okadar ogrenvı ıcınde tanımısta sorunlu olfugu kanısına varmıs. Bence sınıfını degıstırın gec olmadan yoksa bu hoca bu cocuga 4 yıl boyunca takacak ve ugrasacak.

Bu geçen yazmıştınız 300 tl sınıf için para toplayan öğretmen sanırım...Siz dile getirmişsiniz durumunuzu artık kızınıza dokunmaz bence..Ama tavır yapmaya devam edecektir ...Ve de kolay kolay unutmaz.. Zor bir durum gerçekten haklı olduğunuz halde siz suçlu gibi olmuşsunuz

Benim gözümde çok yaşlı biri canlanmıştı.
20 yıllık öğretmen diyorsunuz, daha 45 bile değildir yaşı.20yıl önce kpss falan yoktu bitirdiği gibi işe başlamıştır. Hani çok yaşlı olsa artık ortama adapte olamıyor derim.
Şu an asıl verimli olacağı yıllarını çalışıyor olmalı. Ama adam üslup nedir bilmiyor.
Bir öğretmen olarak bunu söylemem hoş değil ama gerçekten birinin o kişiye haddini bildirmesi gerekiyor. Para isteme konusu da tam bir fiyaskoydu, bu konuda iyice belli oldu nasıl biri olduğu.

Arkadaşlarına bugün hiç dokunmamış, kızım öyle söyledi. Önceden çok bağırırmış, bugün hiç bağırmamış.
İnşallah böyle devam eder.
Ben bir şans verdim iyi niyetimle.
Eğer minik bir öğrenciye takacak kadar cahilce davranırsa, ben ona taktığımda bin pişman olur.
Bana nasıl davrandığı hiç umrumda değil. Yeter ki kızımı üzmesin.

Kızım açısından iyi olanı yapmaya çalışıyorum. O yüzden sakince doğru adımlar atıyorum kendimce. Umarım beni çirkefliğe mecbur etmez.

Veliye sen diye hitap eden,
okula yeni başlamış bir çocuğu 'sorunlu' diye etiketleyen,
yapıcı eleştiriye 'trip atarak' cevap veren,
iletişim becerileri güdük kalmış sözde bir öğretmene istediği kadar tecrübeli olsun çocuğumu-yeğenimi emanet etmem ben.
Bu tip insanlarla meslektaş olduğumu düşünmek bile utanç verici.
Mümkünse okulunuzu değiştirin.
Disiplin yöntemi olarak hâlâ cezadan medet umanlara da bu konuda biraz okumalarını-araştırma yapmalarını tavsiye ederim.

Diğer okulları ve öğretmenleri araştırmam lazım. Bir de adrese dayalı olduğu için nakil zor olur diyor diğer veliler.

Ogrenciye vurmanin cezasi maas kesintisi, ben olsam mudure gider konusurdum.
Kendim de ogretmenim, lise ogrencileri bazen insani cildirtiyor ama vurmak kimsenin haddine degil. Kucucuk ilkokul cocuguna hicbir ogretmen vuramaz

çok güzel yazmışsınız.
ilkokul öğretmeniyim ben de.
sınıfımdaki davranış sorunları: 1.arkadaşım a ve masaya tükürme,
2.arkadaşının dudağını boynunu tırnaklama pençe atma
3.arkadaşlarının çantasını düşürme kafasını masaya vurma ...v.b
bunlar i her gün yaşıyorum.
güzel laftan uyarıdan anlamıyorlar.
cezadan eğdiği şeylerden mahrum ediyorum çeki duzen vermiyorlar kendine. dovmemek için kendimi zor tutuyorum.bazen kolunu sıkı tutup yerine oturtuyorum.omuzunu tutup sarsıyorum ama zerre korku yok saygı yok ahlak yok.
Her gün zıvanadan çıkıyorum maalesef.
her yıl 5 yaş yaşlanıyorum.. sabrım tahammülüm her gün dibine kadar bitiyor

Allah hayırlı kapı açsın diye dua ediyorum..

Kaçıncı sınıf bunlar?
Sınıfta böyle öğrenciler ve öğretmen olduğunu öğrendiğim gün sınıf, okul değiştiririm.

Yoksa bizim öğretmen mi bu? Burnundan kil aldırmıyor bizimkide konuşmak iste sen sınıf annesiyle konuş diyorlar sınıf annesi ondan fena

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…