Allah sabır versin diyorum. Yatıp kalkıp dua ediyorum Allah Öğretmenlerimizden razı olsun. Bizimkiler mükemmel o zaman. İlk defa duydum öğretmen tribiniGünaydın hanımlar;
Okul başlayınca dert de başlıyormuş meğer.
Dün kızım öğretmen -20 yıllık öğretmen- bana vurdu deyince şaşırdım ve detay sordum.
Nasıl vurdu, diğer çocuklara da vuruyor mu vs diye sorular yönelttim. Diğer çocuklara da vurduğunu, ayakta durma cezası verdiğini anlattı. Öğretmenin nasıl vurduğunu kardeşine vurarak göstermesini istedim. Üç kez peşpeşe dokundu. Anladığım kadarıyla kızım arkadaşıyla konuştuğu için yanağına ufaktan dokunmuş yani tokat yok ama kızım öyle algılamış. Öğretmenle konuşup cezalandırma şekillerinde daha hassas davranmasını rica ettim.
Adam senin çocuk sorunlu dedi ve dünden beri trip atıyor. Bugün kızımı ben götürdüm günaydın hocam dedim, sırtını dönüp gitti.
İdare mi edeyim 4 sene, tekrar mı konuşayım, müdürü aracı mı yapayım? İnşallah kızıma yansıtmaz tribini.
Geçmişte sürekli cezalandırılarak (dayak, hakaret, tek ayak üstünde durma vb ) büyüdük biz. Ve katkısı olan öğretmenleri (ilk, orta, lise) lanetle anıyorum. Bu yüzden müsamaha göstermiyorum bu konularda.Ben de şunu ekleyeyim. Şiddetin her türlüsüne karşıyım evet ama ceza bence bazı yerlerde gerekli çünkü bu çocuklar hep çocuk olarak kalmayacak. İşim gereği bir özel kurumla( okul değil) iş birliği içindeyiz ve kurallara uymayan personele gerektiği gibi davranılıyor ve işe yeni başlayanlar bu duruma çok zor alışıyor çünkü tabiri caizse at koşturmaya alışmışlar. O yüzden çocuklar davranışlarının sonuçları olacağını bilmeliler. Konu sahibi yazdıklarım sizin ya da kızınızla alakalı değil. Kızınızı ve öğretmeni tanımadan bir şey diyemem. Yazdıklarım kimsenin şahsına değil sadece genel bir fikir bildirimi. Bu arada ceza derken fiziksel ya da psikolojik şiddeti asla kastetmedim bu da burada ek bilgi olarak dursun.
Kızımın anlattığına bakılırsa konuştuğu için genelde ceza veriliyormuş çocuklara. Çocuk bu konuşur çünkü 40 dk bu yaş grubu için uzun bir süre. Çocuklara alışması için zaman verilmeli. Fakat öğretmen ilk haftadan itibaren ceza vermiş diğer öğrencilere.Yani aslında buna bir pedagog cevap verse çok daha iyi olur. Ben sadece çok serbest yetişen çocukların suça daha meyilli olduğunu söyleyebilirim. Bir anne olarak ben de üzülürdüm çocuğuma böyle bir ceza verilse ama işte bu kadar duygusal olmak ne kadar doğru? Çok mu duygusalız onu da bilmiyorum. Ya da çocuk eğitimi hakkında bir sürü farklı düşünce farklı görüş var ve biz bunların sonuçlarını ancak 20-22 sene sonra toplum olarak anlayacağız. Yani o yüzden sorunuzun kesin bir cevabı yok ben de. Ha dediğim gibi forumda bu iş ile ilgilenen akademisyen ya da uzman falan yazsa çok daha doğru olur ama şunu ekleyeyim çocuğun neyi niçin yaptığını anlaması çok önemli. Mesela bir ceza aldıysa neden aldı? Bunu çok çok net anlamalı ki çocuk bir daha yapmasın o davranışı.
Amin sağolunAllah sabır versin diyorum. Yatıp kalkıp dua ediyorum Allah Öğretmenlerimizden razı olsun. Bizimkiler mükemmel o zaman. İlk defa duydum öğretmen tribini
Ben anında sikayette bulunurdum asla benn cocuguma dokunamaz aslaa !! Ne haddine onjnGünaydın hanımlar;
Dün kızım öğretmen -20 yıllık öğretmen- bana vurdu deyince şaşırdım ve detay sordum.
Nasıl vurdu, diğer çocuklara da vuruyor mu vs diye sorular yönelttim. Diğer çocuklara da vurduğunu, ayakta durma cezası verdiğini anlattı. Öğretmenin nasıl vurduğunu kardeşine vurarak göstermesini istedim. Üç kez peşpeşe dokundu. Anladığım kadarıyla kızım arkadaşıyla konuştuğu için yanağına ufaktan dokunmuş yani tokat yok ama kızım öyle algılamış. Öğretmenle konuşup cezalandırma şekillerinde daha hassas davranmasını rica ettim.
Adam senin çocuk sorunlu dedi ve dünden beri trip atıyor. Bugün kızımı ben götürdüm günaydın hocam dedim, sırtını dönüp gitti.
İdare mi edeyim 4 sene, tekrar mı konuşayım, müdürü aracı mı yapayım? İnşallah kızıma yansıtmaz tribini.
1.sınıfmı cocuk. Daha okul acılalı 10 gun oldu neredeyse ne ara cocgu okadar ogrenvı ıcınde tanımısta sorunlu olfugu kanısına varmıs. Bence sınıfını degıstırın gec olmadan yoksa bu hoca bu cocuga 4 yıl boyunca takacak ve ugrasacak.Diğer öğretmenler hakkında da pek hoş olmayan şeyler duyduğum için sınıf değiştirme fikrini eledim şimdilik.
Önyargılı olarak değil de "hocam kızım böyle algılamış çünkü biz hiç vurmayız. Bu önyargı kızımla aranızı bozmasın. Okulunu ve sizi severek gelsin isterim" dedim. Hoca; öğrenciyle aramdaki mevzuya siz karışmamalısınız dedi. Bir tavırlar, tripler ondan sonra.
Arkadaşlarına bugün hiç dokunmamış, kızım öyle söyledi. Önceden çok bağırırmış, bugün hiç bağırmamış.Kendim lisede branş öğretmeniyim. Bir meslektaşımın sizin cocuk sorunlu gibi bir cümle kurmuş olması gerçekten utanç verici. Ki bana kıyasla mesleki tecrübesinin daha fazla olmas i da şaşırtıcı. Zamanında kendi kardeşimin okuldan soğumasına sebep de benzer bir öğretmendi. Tavrinizi dogru buldum. Takipte olun. Umarım kızınınız sınıf arkadaşları daha beter seyler yaşamıyordur cunku bu anılar çocuklarda kalıcı oluyor
Ben bir şans verdim iyi niyetimle.1.sınıfmı cocuk. Daha okul acılalı 10 gun oldu neredeyse ne ara cocgu okadar ogrenvı ıcınde tanımısta sorunlu olfugu kanısına varmıs. Bence sınıfını degıstırın gec olmadan yoksa bu hoca bu cocuga 4 yıl boyunca takacak ve ugrasacak.
Bana nasıl davrandığı hiç umrumda değil. Yeter ki kızımı üzmesin.Bu geçen yazmıştınız 300 tl sınıf için para toplayan öğretmen sanırım...Siz dile getirmişsiniz durumunuzu artık kızınıza dokunmaz bence..Ama tavır yapmaya devam edecektir ...Ve de kolay kolay unutmaz.. Zor bir durum gerçekten haklı olduğunuz halde siz suçlu gibi olmuşsunuz
Kızım açısından iyi olanı yapmaya çalışıyorum. O yüzden sakince doğru adımlar atıyorum kendimce. Umarım beni çirkefliğe mecbur etmez.Benim gözümde çok yaşlı biri canlanmıştı.
20 yıllık öğretmen diyorsunuz, daha 45 bile değildir yaşı.20yıl önce kpss falan yoktu bitirdiği gibi işe başlamıştır. Hani çok yaşlı olsa artık ortama adapte olamıyor derim.
Şu an asıl verimli olacağı yıllarını çalışıyor olmalı. Ama adam üslup nedir bilmiyor.
Bir öğretmen olarak bunu söylemem hoş değil ama gerçekten birinin o kişiye haddini bildirmesi gerekiyor. Para isteme konusu da tam bir fiyaskoydu, bu konuda iyice belli oldu nasıl biri olduğu.
Diğer okulları ve öğretmenleri araştırmam lazım. Bir de adrese dayalı olduğu için nakil zor olur diyor diğer veliler.Veliye sen diye hitap eden,
okula yeni başlamış bir çocuğu 'sorunlu' diye etiketleyen,
yapıcı eleştiriye 'trip atarak' cevap veren,
iletişim becerileri güdük kalmış sözde bir öğretmene istediği kadar tecrübeli olsun çocuğumu-yeğenimi emanet etmem ben.
Bu tip insanlarla meslektaş olduğumu düşünmek bile utanç verici.
Mümkünse okulunuzu değiştirin.
Disiplin yöntemi olarak hâlâ cezadan medet umanlara da bu konuda biraz okumalarını-araştırma yapmalarını tavsiye ederim.
Şidetin her türlüsüne karşıyım fakat özellikle ilkokul düzeyi çocuklar zivanadan çıkıyor mecburen öğretmen sınıf üzerinde otorite kurmaya çalışıyor bunu bağırarak ya da kolundan tutup kolu sıkmadan eziyet etmeden geç otur diye biliyor eğer psikopat bir öğretmen değilse sınıf düzenini bozan çocuklara üst levele geçmeden bu şekilde davranılmasını yanlış bulmuyorum çünkü diğer türlü bütün çocuklar etkileniyor okul olmaktan çıkıp kreşe dönen ortam da eğitim verilmesi imkânsız çünkü.tabi çok ince bir çizgi bu şiddette dönüşmeyecek uyarı alan öğrenci dışlanmayacak iyi yaptığı şey ödülendirilicek ve gerçekten çok şükür benim gözler gördü bu kalibrede öğretmenler eğitimin neferleri derim ben onlara..uzun oldu fakat sizde okulun okul olduğunu kuralları olduğunu sürekli dikta edin çocugunuza gerekirse destek alın çünkü burada sorunlu öğretmen varsa çok çok değiştirirsiniz fakat sizin daha büyük probleminiz sorunlu olabilecek öğrenci ve sizin çocuğunuz onun üzerinde durun nacizane fikrimdir
Kaçıncı sınıf bunlar?çok güzel yazmışsınız.
ilkokul öğretmeniyim ben de.
sınıfımdaki davranış sorunları: 1.arkadaşım a ve masaya tükürme,
2.arkadaşının dudağını boynunu tırnaklama pençe atma
3.arkadaşlarının çantasını düşürme kafasını masaya vurma ...v.b
bunlar i her gün yaşıyorum.
güzel laftan uyarıdan anlamıyorlar.
cezadan eğdiği şeylerden mahrum ediyorum çeki duzen vermiyorlar kendine. dovmemek için kendimi zor tutuyorum.bazen kolunu sıkı tutup yerine oturtuyorum.omuzunu tutup sarsıyorum ama zerre korku yok saygı yok ahlak yok.
Her gün zıvanadan çıkıyorum maalesef.
her yıl 5 yaş yaşlanıyorum.. sabrım tahammülüm her gün dibine kadar bitiyor
Allah hayırlı kapı açsın diye dua ediyorum..
Yoksa bizim öğretmen mi bu? Burnundan kil aldırmıyor bizimkide konuşmak iste sen sınıf annesiyle konuş diyorlar sınıf annesi ondan fenaGünaydın hanımlar;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?