Ne enteresan insanmış. Kendi çocuğu yaşasa ayni seyi gidip öğretmeniyle konuşmayacak sanki. Ortalığı yıkarGünaydın hanımlar;
Okul başlayınca dert de başlıyormuş meğer.
Dün kızım öğretmen -20 yıllık öğretmen- bana vurdu deyince şaşırdım ve detay sordum.
Nasıl vurdu, diğer çocuklara da vuruyor mu vs diye sorular yönelttim. Diğer çocuklara da vurduğunu, ayakta durma cezası verdiğini anlattı. Öğretmenin nasıl vurduğunu kardeşine vurarak göstermesini istedim. Üç kez peşpeşe dokundu. Anladığım kadarıyla kızım arkadaşıyla konuştuğu için yanağına ufaktan dokunmuş yani tokat yok ama kızım öyle algılamış. Öğretmenle konuşup cezalandırma şekillerinde daha hassas davranmasını rica ettim.
Adam senin çocuk sorunlu dedi ve dünden beri trip atıyor. Bugün kızımı ben götürdüm günaydın hocam dedim, sırtını dönüp gitti.
İdare mi edeyim 4 sene, tekrar mı konuşayım, müdürü aracı mı yapayım? İnşallah kızıma yansıtmaz tribini.
Sınıf annesi ne alaka?Yoksa bizim öğretmen mi bu? Burnundan kil aldırmıyor bizimkide konuşmak iste sen sınıf annesiyle konuş diyorlar sınıf annesi ondan fena
Çocukları üniversite çağındaymış. Öyle söylemişti. Öğrenciye böyle davranan çocuğuna nasıldı kimbilir.Ne enteresan insanmış. Kendi çocuğu yaşasa ayni seyi gidip öğretmeniyle konuşmayacak sanki. Ortalığı yıkar
Öğretmenin vakit yokmuş sınıf annesiyle iletin problemleri demiş siz çocuklarınızı yetistirin benim görevim değil vs ben çocuğumu yetistiriyorum öbürü gelip vuruyor buna çözüm bul öğretmen sensin. sınıf annesi ve yardımcı anne öğretmenden havalı 3-5 kişilik grup halinde takılıyorlar hemen sıkı fıkı oldular ben şok .siniftada sadece kendi çocuklarıyla ilgileniyorlarmis hiç bişeyden memnun değilim şeytan diyo şikayet et hepsini sonra boşver diyorumSınıf annesi ne alaka?
Komedi.
Sınıf annemiz profesyonel daha önceki çocuklarıninda sınıf anneligini yapmış bi havalar bi havalar sanki ejderhasi varSınıf annesi ne alaka?
Komedi.
Kaçıncı sınıf bunlar?
Sınıfta böyle öğrenciler ve öğretmen olduğunu öğrendiğim gün sınıf, okul değiştiririm.
Kusura bakmayın ama güldüm. Sınıf anneliği sembolik bir şey. Ne bu mv olmuş gibi havalar.Öğretmenin vakit yokmuş sınıf annesiyle iletin problemleri demiş siz çocuklarınızı yetistirin benim görevim değil vs ben çocuğumu yetistiriyorum öbürü gelip vuruyor buna çözüm bul öğretmen sensin. sınıf annesi ve yardımcı anne öğretmenden havalı 3-5 kişilik grup halinde takılıyorlar hemen sıkı fıkı oldular ben şok .siniftada sadece kendi çocuklarıyla ilgileniyorlarmis hiç bişeyden memnun değilim şeytan diyo şikayet et hepsini sonra boşver diyorum
Kızımla elbette konuştum ancak tokat olmadığı halde üzülmüştü. Öğretmeni de konuşursa "kızım seni seviyorum, asla vurmam" şeklinde konuşur rahatlatır diye umdum, bu yüzden suçlamadan halledelim istedim ama adam kızıma sorunlu dedi, bana trip attı.Ben hem sizin hem de öğretmenin haklı ve haksız yanlarınızın oldugunu düşünüyorum. Birincisi tüm arkadaslar nasıl vurur diye galeyana gelmis ama sebebini anlamadım. Adam zaten vurmamış. Ufacık cocuga vursa hepiniz haklısınız derdim ama vurmamış. Konu sahibi söylüyor zaten bunu.
Öğretmenin sizin çocuğunuz sorunlu demesi kesinlikle yanlış, bu konuda kesinlikle size hak veriyorum konu sahibi.
Ama cocugunuza vurmadıgı, bagırmadıgı halde oyle yapmış gibi gidip konusmanız olmamış bence. Cocugunuza onun tokat olmadıgıni uygun bir dille anlatabilirdiniz. Yani şöyle düşünün, siz bir komşunuzun cocugunu yanlış bir sey yaparken gördünüz, gittiniz yanına, yanagına iki pıt pıt yapıp uyardınız. Sonra bi baktınız ki annesi kapınıza gelmis, cocuguma böyle yapmışsınız, yapmayın diye. Siz de icten ice kızarsınız bi sey yapmadım ki diye.
Cok uzun oldu biliyorum, ama öğretmenlere bu kadar kin kusmanıza anlam veremedim. Şiddete kesinlikle karşıyim ama ortada siddet yok ki?
Ve buraya kadar okuduysanız, diger hanımlara da sormak istiyorum, öğrenciye kuralları anlattınız, uymadı. Belki dört bes kere uyardınız devam ediyor, siz bu davranışı nasıl ortadan kaldırırdınız? Cezaya hepiniz karşısınız madem, öneriniz ne?
Kızımla elbette konuştum ancak tokat olmadığı halde üzülmüştü. Öğretmeni de konuşursa "kızım seni seviyorum, asla vurmam" şeklinde konuşur rahatlatır diye umdum, bu yüzden suçlamadan halledelim istedim ama adam kızıma sorunlu dedi, bana trip attı.
Mühim değil.Eger bu niyetle gittiyseniz size hak verdim ben. Öğretmen sizi ben onun gönlünü alırım deyip rahatlatabilirdi. Daha ufacık cocuklar sonucta. Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın lutfen.
İlk olarak öğretmen ve idareyle anlaşmayı denedim. Kızım bugün de gayet mutlu gitti geldi. Öğretmeniyle konuştuğum için korkusu kalmadı çünkü her zaman onu koruyacağımı biliyor.Bende okula gitmeye asiri hevesli bir cocuktum abim giderken bende gidecegim diye saatlerce aglardik.Ama 1. Sinifta ogretmenim okuldan soguttu vurur ve ailenize soylemeyin derdi. Okula o kadar zor ve istemeyerek giderdim ki.. En sonunda beni cok kotu dovdu ve dayanamadim anneme soyledim. Annem hemen ertesi gun idareyle konustu kayit parasi vardi o zamanlar. Ya sinif degistirin ya paramizi verin baska okula yazdiracagim dedi. Sinif degistirdiler melek gibi bir ogretmenim vardi sinifta ilk okumayi ben sokmustum ve okul hayatim boyunca okulu sevmeme sebep olan annemin yaptigi bu iyilikti.. Sizde cekinmeyin gerekirse sinif degistirin cok zaman gecmeden.. Ben en cok cocugumun okuldan sogumasindan korkardim..
Gerçekten nefret ediyorum böyle meslektaşlarımdan.Zaten o cümlesinden sonra içime bir şüphe düştü.
Cevremde egitimci akrabalarim var ve eskisi gibi eti senin kemigi benim olmali ogretmeni şikayet mercileri olmamali diyorlar. Akrabam olduklari için bi sey diyemiyorum ama bende aynen sizin gibi o eli kırarım ve eminimki bunu söyleyen öğretmenlerde kendi cocuklari soz konusu olduğunda bizimle ayni tepkiyi verirlerİlk olarak öğretmen ve idareyle anlaşmayı denedim. Kızım bugün de gayet mutlu gitti geldi. Öğretmeniyle konuştuğum için korkusu kalmadı çünkü her zaman onu koruyacağımı biliyor.
Allah korusun ama kızıma şiddet olursa vurduğu elini kırar münasip bir tarafına sokarım.
Öyle konuşan yetişkinlerin ağzına wc terliğiyle vurmak istiyorum.Cevremde egitimci akrabalarim var ve eskisi gibi eti senin kemigi benim olmali ogretmeni şikayet mercileri olmamali diyorlar. Akrabam olduklari için bi sey diyemiyorum ama bende aynen sizin gibi o eli kırarım ve eminimki bunu söyleyen öğretmenlerde kendi cocuklari soz konusu olduğunda bizimle ayni tepkiyi verirler
Üstelik 20 yıllık öğretmen ama cahil.Bir eğitimcinin dudaklarından dökulen cümleler mi " senin çocuk sorunlu " ???
Şimdi bana söyleyin.
4 sene okuduğuma mı yanayım yoksa calisamiyor oluşuma mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?