öğretmen ve sınıf annesi :(

Çok
Çok katılıyorum yorumuna bizim evin yanında ilkokul var öğretmenlere altın bilgisayar alanlar var öğretmenler günü için çok saçma degilmi cidden

38 kişilik sabahçı grup,yine diğer öğleci grupta aynı sayıdavarsayarsak.sınıfın kliması bozuk 100 tl toplanacak.klima nekadar? Evet asgari ücretle çalışanı var , işsizi var vs vs.sizeaz gelebilir ama onları 100 tl sarsar.

Belki net bir rakam yoktu o zamanlar adi da aidat degildi ama mutlaka para toplanirdi,sinif annesi isterdi. 1990 yilinda ilkokula basladim ben de. Dergi alinirdi kaynak olarak,kitap alinirdi bazen onlarin parasini da sinif annesine verirdik. Bunlari gormeyenler ya dag koyunde okula gittiler ya da ozel okula gittiler herhalde. Gerci annem koy okulunda ogretmendi o da kendisi toplardi okuryazar velisi fazla yok diye

Kesinlikle hele biz öğretmenler için çok kötü. Yazarak iletişimle hiçbir yere varılmıyor.
ya iki kucik cocugim var gerek egitim sistemi gerek yeni nesil cocuklarin zorbaliklari gerekse bu simarik veliler nedeniyle okula gondermek ostemiyorum.

Kimi savunuyorsunuz anlamadim ulassin zaten bende onu diyorum nasil okla egitime odenek olmaz buna kiziyorum kitap dedikleri sey icinde nokat yada resim var bilgi sifir bildiklerimi zaten yaziyorum hanimefendi ulke gelisimi icin egitim onemlidir

Bende sizinle ayni seyi dusunerek yazdim zaten ogretmen bunlarla ugrasmamali egitim odenegi olmalidir diger tarafa gelirsek bildiklerim var malesef parayi toplayip okula birsey yapmayan velilerde sikayet etti

Kimi savunuyorsunuz anlamadim ulassin zaten bende onu diyorum nasil okla egitime odenek olmaz buna kiziyorum kitap dedikleri sey icinde nokat yada resim var bilgi sifir bildiklerimi zaten yaziyorum hanimefendi ulke gelisimi icin egitim onemlidir
Kendiniz dediniz para yiyen müdürler var diye. Madem var ben parası yenen Veli ve öğrenciyi savunuyorum. Madem biliyorsunuz durmayın şikayet edin. Buraya yazmakla olmuyor. Ben cebe atan müdür görmedim. O paralar öğretmenden müdüre ve okul aile birliğine gidiyor. Bankaya yatıyor. Çekmek için müdür ya da aile birliği başkanı tek gidemiyor bankaya. Ama aksini gördüyseniz susmayın. Ayrıca ödenek Yok. Şu okula şu kadar para ayırdık denmiyor. Bu nedenle kırılan kapı, cam okulun cebinden çıkıyor.

Konudan konuya atlamışsınız ama neyse. Biz burda kitap meselesini tartışmıyoruz.

Aksini de gördük şikayet te ettik türkiye de hangi sistem düzgün ilerliyor ki eğitim sistemi düzgün olsun. Bir kere paran varsa okkalı bir bağış yaparsan müdüt seni istediğin öğretmene istediğin okula ikamet olmadan yazar. Ama paran yoksa rezil ederler. Hepsini yaşıyoruz bize sistemi anlatmayın.

O zaman mücadele edin sizde. Benim çalıştığım yerin kaymakamı Bunlara prim vermiyor. Herkes işini yapsın. Biz olanı yazıyoruz. Ben iyi işler yapan insanlar gördüm meslek hayatımda. Çalan çırpana denk gelmedim ama gelip de şikayet edeni de gördüm.

Bu sene aidat konusunda cok doluyum. Ben anasinifi ogretmeniyim. Zorunlu degil yani anasinifi. Bu yuzden cocugunu gonderiyorsan malzemesini alacaksin. Aidatini zamaninda vereceksin. 17 kisilik sinifimdan sadece 3 tanesi malzeme aldi. Onlar da hep eksik. Abartmiyorum ; 1 top a4 kaginin icindrn 30 tane getirmis. Kullanilmis islak mendil getirmis. Ucu paslanmis eski bir makas vermis cocuguna. Bu adamin kendi 3 katli evi var. 2sinde kiracisi. Altinda passat arabasi. Toplantida defalarca soyledim. Bakin malzemesiz olmaz. Bu cocuk makas yapistirici falan kullanacak. Ne yapalim? Ben hepsini cebimden alamam ya dedim. Bana dediler ki devlet alsin. Devlet senin cocugunun malzemesini niye alsin? Sen kafayii mi yedin yani ? Zaten sabununu, deterjanini biz cebimizden aliyoruz 5 ogretmen birlesip. Zahmet olmazsa belirledigim 200 liralik kirtasiyeyi de sen al yani. Normalde bu sene anasinifi taban aidat aylik 100 lira. Biz sadece donemlik 50 lira bari verin diye yalvardik. Sene basinda 700 800 lira harcadim ben o sinifa. Yine de 200 lira malzeme alamiyorlar bir aydir. Devlet hangi birine yetsin ? Ya aidatini ver malzemeni al ya da cocugunu gonderme bu sene dedim artik. Adam okula altinda passatla geliyor. Param yok diyor. Olur musun oldurur musun ? Sinir dolu 1 ay yasiyorum bu sebepten. Hala birinden 50 lira aidat almis degiliz.
Ama ilkokulda durum farkli. Aidat gonullu bagis olarak gecer. Degismediyse tabi. Ama ben olsam veririm. Cunku verilmediginde de ogretmenin ve idarecinin cebinden cikiyor. 20 ogrencinin bolusup verecegi parayi ogretmen veriyor. Onlara da yazik.
Devletin yetemedigi yerler de durumumuz el verdigince destek olmaliyiz bence.

Ooo anasıfına gidiyor bu sene oğlum. Bir kırtasiye eşyalarını aldık 190 TL tuttu. Aslında meb de yolluyormuş ama kalitesizmiş hemen bitiyormuş kalemleri. Aylık 90 TL aidat. 60 TL de yemek pazirası veriyoruz. Sizin çok daha fazlaymış. Zorunlu eğitim yaşındakilerden aylık aidat da almıyorlar

Şikayet ettik ama sonuç alamadık .
aidat herkese zorunlu.almama söz konusu değil. Aidata karşı da değiliz veriyoruz ancak yemek vs, sınıf gideri adı altında para çok toplanıyor.

Benim oglum da anasinifina gidiyor. Kayitta 650 tl verdik. Ayrica 250 tl de malzeme parasi verdik. Toplantida okul muduru de vardi. Devlet aidati cok az gonderiyor. Nasil karsilayalim ; guvenlik gorevlisinin maasini , yardimci ablalarin ucretini, tuvalet kagidini , deterjani dedi. Ben hak verdim adama. Cocugum egitim gorecek o okulda. Elbette herseyi devletten , okuldan beklememek gerekiyor. Tasin altina elimizi biraz koymaliyiz.

Son düzenleme:
benim de cocugum yeni basladi oyle sinif anneleri goruyorum ki cok sasiriyorum 1 de ders baliyor 5:30 a kadar sinifta derste ögretmencilik oynuyor bi tanesi asla cikmiyor. sesi geliyor bazen kapidan -hayydii cocuklar dersimiz basladi kalem ve defterlerinizi cikarin..
ben şokk

Yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…