Çok katılıyorum yorumuna bizim evin yanında ilkokul var öğretmenlere altın bilgisayar alanlar var öğretmenler günü için çok saçma degilmi ciddenValla çevremden bakıyorum, okullar ebeveynlerin iktidar savaşı verdikleri alanlara dönmüş. Abuk sabuk whatsapp gruplarında, çocuklara bir gram katkısı olmayan bomboş muhabbetler peşindeler. Komşum en son sınıf öğretmenine kaç paralık hediye alınacak savaşının içindeydi mesela. Öf, gerçekten bunlar normal mi, yoksa bizim insanlarımızın çok mu boş zamanı var, bilmiyorum da, gerçekten o sistemin içine girmek istemiyorum.
38 kişilik sabahçı grup,yine diğer öğleci grupta aynı sayıdavarsayarsak.sınıfın kliması bozuk 100 tl toplanacak.klima nekadar? Evet asgari ücretle çalışanı var , işsizi var vs vs.sizeaz gelebilir ama onları 100 tl sarsar.Burdan aidat düşmanlarına selam olsun. Kazan bozulunca, kapı kırılınca, okulun başka bit ihtiyacı olunca, iş kur dışında eleman çalışınca Bunların parasını okul ödüyor. Peki okula o para nerden geliyor kimse onunla ilgilenmiyor. Kazan bozulsa tesisat bozulsa hemen yapılsın evladım üşümesin derler ama işin maddi kısmını kimse düşünmez. Okulun bozulan Kazanını aramızda para toplayıp yaptırmıştık. Okulun hiç parası yoktu.
Ayrıca Veli olsam az bir para için de çoçuğumu üzmem. O paraları öğretmen ya da müdür yemiyor. Ama bazı öğretmenler de ne yazık ki 30 kere sorabiliyor çocuğa nerde aidat diye. O Da üzülüyor haliyle.
Belki net bir rakam yoktu o zamanlar adi da aidat degildi ama mutlaka para toplanirdi,sinif annesi isterdi. 1990 yilinda ilkokula basladim ben de. Dergi alinirdi kaynak olarak,kitap alinirdi bazen onlarin parasini da sinif annesine verirdik. Bunlari gormeyenler ya dag koyunde okula gittiler ya da ozel okula gittiler herhalde. Gerci annem koy okulunda ogretmendi o da kendisi toplardi okuryazar velisi fazla yok diyeBen hatırlıyorum sınıf annemiz vardı. Ki ben 22 sene önce ilkokula başlamışım taa birinci sınıfta iken vardı. Şimdi millete 100 tl falan çok geliyor. Sonra da okul pis, cam kırık, sabun yok, tuvalet pis diye şikayet ediyor herkes.. neden acaba diyen Yok.
ya iki kucik cocugim var gerek egitim sistemi gerek yeni nesil cocuklarin zorbaliklari gerekse bu simarik veliler nedeniyle okula gondermek ostemiyorum.Kesinlikle hele biz öğretmenler için çok kötü. Yazarak iletişimle hiçbir yere varılmıyor.
Kimi savunuyorsunuz anlamadim ulassin zaten bende onu diyorum nasil okla egitime odenek olmaz buna kiziyorum kitap dedikleri sey icinde nokat yada resim var bilgi sifir bildiklerimi zaten yaziyorum hanimefendi ulke gelisimi icin egitim onemlidirMadem para yiyenleri biliyorsunuz şikayet edin o zaman. Bilip susmak, görüp susmak haktır ve ayıptır. Deliliniz yoksa yavda ay ben duydumla falan konuşuyorsanız iftira atmayın görmediğimiz şey için. Ben sanki kesilen her vergi yerine ulaşıyor ya da sanki o vergi sadece eğitim öğretim için kesiliyor. Kadrolu hademe yoksa iş kur 8 ay para ödüyor ve kalan 1 aylık kısmı okul cebinden vermek zorunda kalıyor. Kaç kere cam kırıldı okulda. Veli ödemiyor. Parasını okul ödemek zorunda kalıyor. Her sene görüyoruz bunlwrı, yaşıyoruz. Aynı vergi bizden de kesiliyor. Eee bunlar ne o zaman?
Bende sizinle ayni seyi dusunerek yazdim zaten ogretmen bunlarla ugrasmamali egitim odenegi olmalidir diger tarafa gelirsek bildiklerim var malesef parayi toplayip okula birsey yapmayan velilerde sikayet ettiAslında bir kerede alınması normal olan ama istenen miktarı bir kerede veremeyenler için aylık istenen okullar var.Her ay isteme biraz da ekonomik sebeplerden.
Buraya bir sürü öğretmen arkadaş yazdı okumadınız galiba .Devlet ilkokul ve ortaokullara ÖDENEK VERMİYOR.Sadece elektrik su dogalgaz faturaları otomatik ödeniyor ,kömür gönderiyor .Onun haricinde idareye diyor ki Okul aile birliği vasıtasıyla BAGIŞ TOPLAYARAK İHTİYAÇLARINIZI KARŞILAYIN.Neden inanmayıp hala müdürler yiyor diyorsunuz.Neden sınıf anneleri var diyorlar işte tamda bu yüzden öğretmenler para toplama işiyle uğraşıp bu ithamlara maruz kalmak istemiyor artık . Milletin verdiği üç kuruş para için arkamızdan konuşturmak istemiyoruz.Okul aile birliği velilerden oluşur ve toplanan paralar direk okul aile birliği hesabına yatar .Yani müdür oradan kafasına göre para çekemez . Çünkü bir kere kayıt altına alınmış olur.Temizlik malzemeleri fotokopi kağıdı ,toner , vb ,gerekirse hizmetli ücretleri hep buradan karşılanır.Devlet der ki kaynak kitap aldiramazsiniz ama devletin verdiği kitap ne öğretmene ne de veliye yeterli gelir.Bu durumda ogretmen fotokopi çektirip öğrenciye etkinlik yaptırmak ister .Fotokopi parasını öğretmenler cebinden karsilar.Amannn ne olacak 30 tane öğrencinin fotokopisinden ne olacak demeyin.Ben branş öğretmeniyim ve yedi farklı sınıfım var.Hergun olmasa da iki güne bir fotokopi çekiyorum mesela ben .Gunde üç farklı sınıfa girsem 90 öğrencim için fotokopi çeksem varın siz hesabini yapın.Sonra ogretmen öğrenciden fotokopi için kağıt istese vayyyy efendim devlet okulu ne parası bu lafları.Sirf bu lafları duymamak için bir kere olsun öğrenciden bu parayı istemedim.Hangi meslekte var düşünün boyle birşey.Paranin en zor ve en az yeneceği kurumdur milli eğitim.Baska devlet kurumlarında ne büyük vurgunlarin yapıldığını izliyoruz haberlerde .Üç kuruş paraya tamah eden varsa artık sizin bildiginiz bilemem tabiki.Duyarli bir vatandaş olarak şikayetinizi yaparsınız herşey ortaya çıkar.Kimseyi zan altında bırakmamak lazım diye düşünüyorum.
Devlet okulunda klima mi var38 kişilik sabahçı grup,yine diğer öğleci grupta aynı sayıdavarsayarsak.sınıfın kliması bozuk 100 tl toplanacak.klima nekadar? Evet asgari ücretle çalışanı var , işsizi var vs vs.sizeaz gelebilir ama onları 100 tl sarsar.
Kendiniz dediniz para yiyen müdürler var diye. Madem var ben parası yenen Veli ve öğrenciyi savunuyorum. Madem biliyorsunuz durmayın şikayet edin. Buraya yazmakla olmuyor. Ben cebe atan müdür görmedim. O paralar öğretmenden müdüre ve okul aile birliğine gidiyor. Bankaya yatıyor. Çekmek için müdür ya da aile birliği başkanı tek gidemiyor bankaya. Ama aksini gördüyseniz susmayın. Ayrıca ödenek Yok. Şu okula şu kadar para ayırdık denmiyor. Bu nedenle kırılan kapı, cam okulun cebinden çıkıyor.Kimi savunuyorsunuz anlamadim ulassin zaten bende onu diyorum nasil okla egitime odenek olmaz buna kiziyorum kitap dedikleri sey icinde nokat yada resim var bilgi sifir bildiklerimi zaten yaziyorum hanimefendi ulke gelisimi icin egitim onemlidir
Aksini de gördük şikayet te ettik türkiye de hangi sistem düzgün ilerliyor ki eğitim sistemi düzgün olsun. Bir kere paran varsa okkalı bir bağış yaparsan müdüt seni istediğin öğretmene istediğin okula ikamet olmadan yazar. Ama paran yoksa rezil ederler. Hepsini yaşıyoruz bize sistemi anlatmayın.Kendiniz dediniz para yiyen müdürler var diye. Madem var ben parası yenen Veli ve öğrenciyi savunuyorum. Madem biliyorsunuz durmayın şikayet edin. Buraya yazmakla olmuyor. Ben cebe atan müdür görmedim. O paralar öğretmenden müdüre ve okul aile birliğine gidiyor. Bankaya yatıyor. Çekmek için müdür ya da aile birliği başkanı tek gidemiyor bankaya. Ama aksini gördüyseniz susmayın. Ayrıca ödenek Yok. Şu okula şu kadar para ayırdık denmiyor. Bu nedenle kırılan kapı, cam okulun cebinden çıkıyor.
Konudan konuya atlamışsınız ama neyse. Biz burda kitap meselesini tartışmıyoruz.
O zaman mücadele edin sizde. Benim çalıştığım yerin kaymakamı Bunlara prim vermiyor. Herkes işini yapsın. Biz olanı yazıyoruz. Ben iyi işler yapan insanlar gördüm meslek hayatımda. Çalan çırpana denk gelmedim ama gelip de şikayet edeni de gördüm.Aksini de gördük şikayet te ettik türkiye de hangi sistem düzgün ilerliyor ki eğitim sistemi düzgün olsun. Bir kere paran varsa okkalı bir bağış yaparsan müdüt seni istediğin öğretmene istediğin okula ikamet olmadan yazar. Ama paran yoksa rezil ederler. Hepsini yaşıyoruz bize sistemi anlatmayın.
Çocugum yok canım.Okuyan çocuğunuz var mı?
Ooo anasıfına gidiyor bu sene oğlum. Bir kırtasiye eşyalarını aldık 190 TL tuttu. Aslında meb de yolluyormuş ama kalitesizmiş hemen bitiyormuş kalemleri. Aylık 90 TL aidat. 60 TL de yemek pazirası veriyoruz. Sizin çok daha fazlaymış. Zorunlu eğitim yaşındakilerden aylık aidat da almıyorlarDevletin hiç bir şeyi karşıladığı yok. 1. Sınıfa başladı çocuğum . Öğretmen laptopum bozuk, yazıcımız yok renkli yazıcı istiyorum, birde projeksiyon istiyorum o da bozuk dedi. Sınıfa perde lazım masalara örtü vs vs. 300 tl toplandı 40 kişilik sınıf mevcudu. Ve bu bulunduğum şehirde tüm okullarda yapıldı. Hademe bile yokmuş temizlik için kadın tutmuş bazı arkadaşlar düşünün. Ana sınıfındaki çocuğum içinse 560 tl yatırdık. Ve hala giderler için para topluyorlar dönemlik 50 tl. Ayda 200 tl yemek parasını da zorunlu yaptı müdürümüz okul yemekhanesinden yiyor ana sınıf çocuğu.Devlete mi gönderiyoruz özele mi ?a4 kağıdı bitti gönderin. Tahta kalemim bitti çocuklar annenize söyleyin göndersin. Göndermese kitaptan çalışırız. Hep tehdit . Nasıl bir eğitim sistemi anlamış değilim.
Şikayet ettik ama sonuç alamadık .O zaman mücadele edin sizde. Benim çalıştığım yerin kaymakamı Bunlara prim vermiyor. Herkes işini yapsın. Biz olanı yazıyoruz. Ben iyi işler yapan insanlar gördüm meslek hayatımda. Çalan çırpana denk gelmedim ama gelip de şikayet edeni de gördüm.
aidat herkese zorunlu.almama söz konusu değil. Aidata karşı da değiliz veriyoruz ancak yemek vs, sınıf gideri adı altında para çok toplanıyor.Ooo anasıfına gidiyor bu sene oğlum. Bir kırtasiye eşyalarını aldık 190 TL tuttu. Aslında meb de yolluyormuş ama kalitesizmiş hemen bitiyormuş kalemleri. Aylık 90 TL aidat. 60 TL de yemek pazirası veriyoruz. Sizin çok daha fazlaymış. Zorunlu eğitim yaşındakilerden aylık aidat da almıyorlar
Yazıkbenim de cocugum yeni basladi oyle sinif anneleri goruyorum ki cok sasiriyorum 1 de ders baliyor 5:30 a kadar sinifta derste ögretmencilik oynuyor bi tanesi asla cikmiyor. sesi geliyor bazen kapidan -hayydii cocuklar dersimiz basladi kalem ve defterlerinizi cikarin..
ben şokk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?