Bir cok ulkede bu boyle.. odenek verilmeyen ya dai az verilen okullar ailelerden yardim aliyor, sadece Turkiyede olan birsey degil yani.Devlet ödenek vermiyor sorun bu. Dünya kadar vergi toplanıyor. Eğitim , sağlık ve güvenlik ücretsiz sağlanması gereken hizmetler. Sağlanmayınca okul mecbur Veli’ye dönüyor. Velilerde çok mu var ? Ama çocuğu için mecbur bir şekilde veriliyor. Bilip bilmeden yorum yapılıyor muhabbeti de baydı artık. Anlamak istemeyen anlamasın. Sorun devletin üstüne düşeni yapmayalım. Geçen gün anaokulunda öğretmenlik yapan arkadaşım okulda dolap olmadığından yardım istiyordu. Dar gelirli ailelelerin yaşadığı bir ilçede. Devlet göndermiyor mu dedim sene sonuna yetişir inşallah dedi. Velilere birşey diyemiyorum durumları ortada dedi. Merkez adı verilen dolap için dernek ve iş adamları ile görüştük. Malzeme kalitesine göre 3-5 bin tl arası tutuyor. Sınıfın resmini atmış. Sınıf bomboş. Dedim sadece dolap mı eksik? Oyuncakları kendi cebinden sipariş vermiş 600 tl. Ben anaokulu için halılar var birini üstlendim şu an gücüm ona yetti. Bunlar velilerin mi, okulun mu devletin görevi mi? Lütfen empati kurarak bakın olaylara. öğretmen, okul veli, hepsi kendi açısından haklı.
Sınıf annesi çok saçma bence.Çocukların zaten her bırının annesı var.Sınıf annesı nedır?Bide mılletıcagırıp rezıl etmek fln ne kadar sacma.Konu neydıkı olay bole buyudu???arkadaşlar inşallah doğru yere açıyorumdur konuyu şu anda çok siriliyim.kızımın sınıf annesiyle aramızda bi tartışma oldu oda öğretmene anlatmış öğretmen hanım toplantı yaptı bizi rezil etti sınıfta tabi bende çocuğumu alırım dedim biraz bişeyler söyledim sinirlendim.öğrencimden memnunum dedi ama benimle arası yok artık.bunun gezisi olcak proğramları olcak nasıl yüz yüze gemcez.sınıftan alsam daha iyi olmazmı sizce bi akıl verin çok sinirliyim mantıklı düşünemiyorum
Bir cok ulkede bu boyle.. odenek verilmeyen ya dai az verilen okullar ailelerden yardim aliyor, sadece Turkiyede olan birsey degil yani.
Buarada konu sahibi, neden tartisma yasadiniz o anneyle onu anlamadim.. cocugu siniftan almak yerine baska bi anneyle degis tokus yapilmasi daha mantikli aslinda.
Nedir ucretsiz olan?Birçok ülkede de ücretsiz.
Nedir ucretsiz olan?
Egitimden bahsetmiyorum.. ben sinif annesi mevzusuna takildigini sanmistim. Durumu olmayan okullarda anneler yardim ediyorEğitim tabiki
Egitimden bahsetmiyorum.. ben sinif annesi mevzusuna takildigini sanmistim. Durumu olmayan okullarda anneler yardim ediyor
Sınıf annesi olan kişi çocuklara annelik yapma mantığıyla ayarlanmış bişey degil. Siz olayı çok yanlış anlamış hatta anlamamissiniz. Sınıf annesi öğretmene ders dışı konularda yardımcı olmak için yapılan bı uygulamadır ve özellikle kalabalık sınıflarda olması gerekli bı uygulamadır. Sınıfça bı geziye gidildiğinde özellikle açık alanda bı gezide siz 40 tane çocuğa bı öğretmenin tek basina yetebilecegini düşünüyor musunuz. Superman olması gerekir. Yada okulda tiyatro gosterilerinde yada diğer para toplaması gereken durumlarda çoğu Veli'nin asla öğretmene güveni yoktur. Yüzyıllardır insanalr hergun cocuklarini emanet ettiği insana potansiyel hırsız gözüyle bakar. Her zaman öğretmen fazla para toplayıp cebine atacak düşüncesi velide varidr. Bu yüzden ben asla para toplamam. Bu işlere sınıf annesi bakar. Ogretmene güvenmez veliler ama kendi içlerinden birine çok rahat güvenirler. En basitinden calistigim okuldan farklı bı ilçede oturduğum için o ilcedeki esnaflari tamimiyorum.sınıfa örtü mu alınacak yada dolap mi yaptirilacak ne nerde daha ucuz bunları sinif annesi bilir ayarlar. Bunun gibi sizin bilmediğiniz bı çok faydası vardır öğretmene amacı coculalra annelik yapmak falan değil yani bilin istedim. Çünkü insanlar bu ülkede en az eğitim alanında bilgiye sahipler ama en çok eğitim alanında ahkam keserler. Aidat konusuna gelince yasak şikayet edin görevden aldırın diye ogrtmen şikayet edip bununla ovunen veliler türedi iyice. Maddi durumu olmayan kimsenin gırtlağına yapışıp illa para vereceksin demiyor kimse. Ama devlet okullara ödenek göndermiyor. Okulda harcanan elektriğin suyun kömürün tuvaletlerde kullanılan sabunun duvardaki boyanın hepsinin bı maliyeti var ve malesef devlet bunların hiçbirini karşılamadigi için durumu olan velielrden destek isteniyor. Okulun kasasına zaten cebe atilmayi bırakın okulun ihtiyaçlarını karşılayacak kadr para grmiyor. Merak etmeyin okul idaresi de veliden dilenci gibi para istemeye bayilmiyor ama devletten de destek gelmeyince başka bı secenek kalmiyorSınıf annesi çok saçma bence.Çocukların zaten her bırının annesı var.Sınıf annesı nedır?Bide mılletıcagırıp rezıl etmek fln ne kadar sacma.Konu neydıkı olay bole buyudu???
Bu yeni bişey değil aslında berbat bişeyNe aidati? Devlet okuluna neden aidat veriyorsunuz?
Kesinlikle hele biz öğretmenler için çok kötü. Yazarak iletişimle hiçbir yere varılmıyor.bu ne ya... korkulu ruya wp veli gruplari...
Okuyan çocuğunuz var mı?Sınıf annesi çok saçma bence.Çocukların zaten her bırının annesı var.Sınıf annesı nedır?Bide mılletıcagırıp rezıl etmek fln ne kadar sacma.Konu neydıkı olay bole buyudu???
Ben hatırlıyorum sınıf annemiz vardı. Ki ben 22 sene önce ilkokula başlamışım taa birinci sınıfta iken vardı. Şimdi millete 100 tl falan çok geliyor. Sonra da okul pis, cam kırık, sabun yok, tuvalet pis diye şikayet ediyor herkes.. neden acaba diyen Yok.Amma batmis herkese de sinif annesi
Ogretmenin bir donemde 30-40 tane cocugu var. Her birinin anasina ayri ayri laf mi anlatsin? Tek kisiye iletip kendi isine bakacak elbette. Eskidenyoktu diyenler sanirim hic ilkokul gormedi. Hep vardi. Hatta eskiler yakit komur parasi da toplardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?