öğretmen+veli iletişimleri

onetimes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
767
16
118
45
Bursa
katlanamadığım velinin yanıma gelip, kızınız bu dönem arttı demesi.. bende saf saf evet boyu uzadı diyorum. inanın notlar umurum da değil.. kadın yok öyle değil 2. oldunuz demesine kızdım.. ortada karne yok öğretmenden önce. sonucumu ortalamamı benden iyi biliyor öğretmende buna prim vermiş. bende dedim denemede matematiği de fulledik. kadın bozuldu. yarışta değilim ama çocuğum üzerinde oyun oynanıyor açık açık belli. seneye öğretmen değişecek+müdür değişecek okul aile birliği yine bu kadınların elinde :KK43: :KK43:

Son düzenleme:
Olur öyle şeyler büyütülecek bisey yok ya. Birinci de olunur ikinci de olunur.... Kızınız seneye daha çok çalışsın açık ara birinci olsun madem.

Ya kıyamam ağladı mı :((
Valla takmayın bu rekabetçi,kıskanç insanları.
Ne gerek var ufacık çocuklar üzerinden ego tatminine,ilkokul hayatım boyunca velilerden,aile birliğinden hiç haz etmedim bu sebeplerden.

Öğretmenin yaptığını da anlamadım,benim zamanımda karneler dağıtılır.kimse de alkışlatılmazdı,sınıflarımı hep birincilik ile bitirdim.bir kere bile aferin birinci oldun denmedi bana.sonuçta çalışmış sonucunu almış herkes.birini ayrımcılık yaparak göstermek yanlış bence.

Çocuğunuz çok başarılı bi dönem tamamlamış,tebrik edin.her sene bu başarısını korumasını telkin edin.
Bence bu kıskanç,rekabetçi insanlardan hem siz uzak durun,hem çocuğunuzu uzak tutun.

Önemli olan çocuğunuzun mutluluğu,birinci olsa da sonuncu olsa da.

Olabilir. Puan olarak öndeymiş. Ben lisedeyken bir arkadaşım bilgi üni'yi kazanmış okul 1.ncisi olmuştu(burslu değil). 3. Olan da odtü'ye girmişti. Şimdi hangisi daha çalışkan?

tamam üzülmüş vs de

sonuçta onun puanı fazla

kızınız da birinci olmaya kendini çok mu hazırlamış ki yani sonuçtan neden emin de başkası birinci olunca bu kadar bozuluyor

Abartılmış geldi bana ya. Herkesin ilkokulda başarısının anlaşılmadığı yada saptırıldığınoldı oldu. Bence kızınızın 5 saat ağlamasında sıkıntı var. Çocuğunuza farkında olmadan fazla hırslı olmayı aşılamış olabilirsiniz. Biri 99 biri 99.01 se 99.01 olan birinci olur. Puan haksızlıkla elde edildiyse de bu onların vicdanıyla alakalı. Herkesim vicdanını düzeltmemiz mümkün değil maalesef. Ama gerçekte 4. Sınıf çocuğun bu kadar ağlaması bana fazla anormal geldi

olayı bence anlatın anlayamacak yaşta değil 5. sınıfa geçmiş. hayatta böyle karaktersiz kıskanç insanlarla hep karşılaşacağını ama bildiği doğrulardan şaşamamasını yılmamasını söyleyin. meyve veren ağaç taşlanır sözünü de ekleyin. Allah'ın adaletinin fani dünyadan daha üstün olduğunu söyleyin.

uzatmamak için en kısa şekliyle yazıyorum. ben 9 yaşında bir kızı olan bekar bir anneyim, kızımla yalnız yaşıyorum fakat bütün veli toplantılarına kızımın babası gitti. çünkü öğretmenimiz bekar burası küçük yer ufacık hareketiniz yanlış anlaşılabilir. anne baba sınırları içinde baba ile zaten konuşuyorum ve baba zaten başka bir okulda müdür.

sorunumuz tamamen kurtlar sofrası olmuş veliler. çocuğum 4. sınıf öğrencisi ve mezun olduk.. fakat 3. sınıf olması gerekli yani yaşı ufak erken başladı. başarılı bir çocuk 99 ortalama+ deneme sınavı 1. liği+ her faaliyete katılma.. şuan elimde olan veriler bunlar. fakat öğretmenimiz son gün 99.01 olan bir öğrenciyi en başarılı karne diye alkışlattı (deneme 5. miz ve okul aile birliği başkanının kızı.) sorun şu ki deneme sonrası matematik cevap anahtarı olmasına rağmen bize sadece 'al belgeni' demesi, çocuğumda kötü etki yarattı. çok çalışmış olmamız silindi gitti. kızım 5 saat son gün öğretmenin başkasını alkışlatmasına ağladı.

Ben de 1 yıl çocuğumun ders çalışırken çekilmiş resimlerini (bu albüm hazırdı sonucu tahmin ettim) yayınlayıp ingilizce öğretmenine ağladığımızda sen 'yapabilirsin dediğiniz' için teşekkürler yazdım. yani aslına bakarsanız sınıf öğretmenimiz çalıştı bizde İngilizce öğretmenini alkışladık gibi düşünün. ilerimi gittim bilmiyorum.

asıl katlanamadığım velinin yanıma gelip, kızınız bu dönem arttı demesi.. bende saf saf evet boyu uzadı diyorum. inanın notlar umurum da değil.. kadın yok öyle değil 2. oldunuz demesine kızdım.. ortada karne yok öğretmenden önce. sonucumu ortalamamı benden iyi biliyor öğretmende buna prim vermiş. bende dedim denemede matematiği de fulledik. kadın bozuldu. yarışta değilim ama çocuğum üzerinde oyun oynanıyor açık açık belli. seneye öğretmen değişecek+müdür değişecek okul aile birliği yine bu kadınların elinde :KK43: :KK43:

Yazdıklarınız beni neden rahatsız bilmiyorum:

• çünkü öğretmenimiz bekar burası küçük yer ufacık hareketiniz yanlış anlaşılabilir.
  • çocuğum 4. sınıf öğrencisi ve mezun olduk..
  • çok çalışmış olmamız silindi gitti.
  • bende dedim denemede matematiği de fulledik.

Hep biz yaptık, biz ettik :kızgın:

Kızım yaptı, kızım çalıştı değil.

Çok ilginç

Benim kızım ilk üçe bile girmedi, bırakın 5 saati, 5 dakika ağlamak aklına bile gelmez.

Bence bir dönün, kendinize bakın, nerede yanlış yapıyorum diye düşünün.

ah canım benım
keske cocugunuzun 5 saat aglamasına ızın vermek yerıne hayatda boyle seylerın oldugunu ılerde hep karsılasabılecegını kendısının akıllı ve olgun oldugunu buna aldırıs etmemesı gerektıgını altından kalkabılecegını kendı ustune dusenı yapmasını gerısını bosvermesını soyleseydınız

sızın gozunuzde ve kendınce mutlu olması yeter bu hayatda

velıler yarısmıs ve okulu bu konuda eksık gordum
bıkere benımde hakkım yenmıstı ve okula karsı guvenım kıırılmıstı :) cocukluk ıste

Burda öğretmen veli iletişimi göremedim. Yarıştırılmış bir çocuk gördüm. Bu arada ailemdeki insanların bir çoğu eğitimcidir. Mezun olduk, yaptık, ettik, gibi eylemler değil de yaptı etti demek daha doğru olur. Diğer veli gelip bişey diyor sizde başka bişey deyip bozuyorsunuz. Aranızdaki bu hırs çocuğunuza yansıyor. O da alt tarafı bir sınav için o kadar ağlıyor

uzatmamak için en kısa şekliyle yazıyorum. ben 9 yaşında bir kızı olan bekar bir anneyim, kızımla yalnız yaşıyorum fakat bütün veli toplantılarına kızımın babası gitti. çünkü öğretmenimiz bekar burası küçük yer ufacık hareketiniz yanlış anlaşılabilir. anne baba sınırları içinde baba ile zaten konuşuyorum ve baba zaten başka bir okulda müdür.

sorunumuz tamamen kurtlar sofrası olmuş veliler. çocuğum 4. sınıf öğrencisi ve mezun olduk.. fakat 3. sınıf olması gerekli yani yaşı ufak erken başladı. başarılı bir çocuk 99 ortalama+ deneme sınavı 1. liği+ her faaliyete katılma.. şuan elimde olan veriler bunlar. fakat öğretmenimiz son gün 99.01 olan bir öğrenciyi en başarılı karne diye alkışlattı (deneme 5. miz ve okul aile birliği başkanının kızı.) sorun şu ki deneme sonrası matematik cevap anahtarı olmasına rağmen bize sadece 'al belgeni' demesi, çocuğumda kötü etki yarattı. çok çalışmış olmamız silindi gitti. kızım 5 saat son gün öğretmenin başkasını alkışlatmasına ağladı.

Ben de 1 yıl çocuğumun ders çalışırken çekilmiş resimlerini (bu albüm hazırdı sonucu tahmin ettim) yayınlayıp ingilizce öğretmenine ağladığımızda sen 'yapabilirsin dediğiniz' için teşekkürler yazdım. yani aslına bakarsanız sınıf öğretmenimiz çalıştı bizde İngilizce öğretmenini alkışladık gibi düşünün. ilerimi gittim bilmiyorum.

asıl katlanamadığım velinin yanıma gelip, kızınız bu dönem arttı demesi.. bende saf saf evet boyu uzadı diyorum. inanın notlar umurum da değil.. kadın yok öyle değil 2. oldunuz demesine kızdım.. ortada karne yok öğretmenden önce. sonucumu ortalamamı benden iyi biliyor öğretmende buna prim vermiş. bende dedim denemede matematiği de fulledik. kadın bozuldu. yarışta değilim ama çocuğum üzerinde oyun oynanıyor açık açık belli. seneye öğretmen değişecek+müdür değişecek okul aile birliği yine bu kadınların elinde :KK43: :KK43:
Ben olaydan çok kırmızıyla boyadığım yere takıldım.Nasıl bir zihniyet bu.Bekar olman evli olman dul olman önemli değil.Önemli olan anne olman.Yerin küçük olması problem değil,biz ufkumuzu büyük tutalım.Senin çocuğun hakkında gidip öğretmeniyle konuşman için,öğretmenin medeni durumumu önemli.Bekar konuşmayım laf olur.Kadınlar kendilerine güvenmeyi ne zaman öğrenecek.
Çocuk hastaysa doktora gitmesi gerekyorsa,doktor bekarsa gitmemek gerekiyor demek ki !
Çocuğunu bu kadar hırslı yetiştirme.Önce kendine sonra çevresine zararı olur.Kendinde bu kadar hırs yapma.1 yıl boyunca çocuğun çalışırken resimlerini çekip,sonucu tahmin edip albüm yapmak o_O
Öğretmen davranış notu olarak kanaat kullanmıştır belki.Herşey ders notu değil okul hayatında.
Hayatta daha önemli daha güzel şeyler var.
Mesela,bir başka arkadaşının başarısına 5 saat ağlamak yerine,o arkadaşı adına sevinip alkışlayarak mutluluğuna ortak olması gibi.

Çocuk başarıyı da başarısızlığı da tatmalı. Bu kadar hırs doğru değil. 0.01 puan için küçücük çocuklarla beraber kocaman veliler aşık atıyor. Çocuğun çalıştığını gösteren albüm yapmak da komik geldi. Çocuğu bu yöne iten tamamen veliler. kendilerinde görmedikleri şeyleri çocuklarında görmek için at yarışına sokmuşlar yazık. Oysa onlar oynamayı da bilmeli, daha çocuk ve bu günler bir daha geri gelmeyecek. Başarısızlığında ne olduğunu şimdiden anlamazsa ilerde siz onun hayatında olmadığınızda en ufak sorunda tepetaklak olup toparlanamaz o çocuk. Daha bunlar ilkokul ya. Durun bi. Amma da abartmışsınız. 6. sınıfa kadar ortalamanın bir önemi yok ki. Bu olay çocukların değil, tamamen velilerin yarışı. Yazık ki çocukları kullanıyorsunuz. Koca koca insanlar 0.01 puan için 5 saat o yavruyu ağlatıyorsunuz. oysa bunların önemsiz olduğunu o çocuğa hissetttirebilirdiniz. ayrıca ben de boşanmış bir bayanım ve burası da küçük bir yer ama oğlumun veli toplantılarına hep gittim. Çünkü kendimi biliyorum. Babasını göndermedim. Sizdeki nasıl bir zihniyettir anlamadım. kişinin fikri neyse zikri odur derler.

Simdi sorun ne burda; kizinizin birinci olamamsina mi uzulmesi yoksa kiziniz digerinden daha dusuk not aldi diye ogretmen susleyip pusleyip celenk verme diyemi anlamadim ben
hadi kizinizi anliyorum yasi geregi hirs yapip derslerini en iyi puanla bitirmek isteyip birinci olmak istemis olamayinca uzulmus burayi anliyorum
ama sizinde kalkip kizinizin calistigina dair falan foto cekmeniz falanlar filanlar cok sacma geldi sizi kiziniza uzuldugunuz icin anlayabilirim ama sanki hak yemisler gibi davranislariniz kizi dahada uzer cunku kendine yediremez
hayat bu hep kazanilmiyo bazen mucadele edersin ama istedigin sonucu elde edemezsin hayati ogreniyo kiziniz
ama sizin tavriniz bana cok sacma geldi yani

Çocuğunuzu bu kadar hırslı yetiştirmek hiç doğru değil mutsuz bir insan olacak hatta bu mutsuzluk başlamış bile tamam ufak bir bozulma suratı hafif asılması olur ama 5 saat ağlamak nedir yahu? Bence bu konulara yoğunlaşmanız kızınızın iyiliği için daha iyi olacaktır.

kusura bakmazsanız toplu cevap yazmak istiyorum teşekkür ediyorum öncelikle iyi niyetle yaptığınız yorumlara. öncelikle bu yarışta asla değilim.. olmuş olsam ortalamalar hakkında bilgi sahibi olurdum. çocuk evde dersi bıraktım toplu çekilen resimlere bile ağlıyor x resme bakmadı tekrar çekiniyoruz.. benim resmime bak tarzında bu 1. açıklamam

Back
X