Bence konuşabilirsiniz, sorabilirsiniz tabi ki ama suçlayarak ön yargıyla yaklaşırsanız aranızda olumsuz bir iletişim oluşur. Anlamaya çalışarak yaklaşırsanız güceneceğini sanmam.Ben de öğretmene işini ögretiyormuşcasina elestirisel yaklasimda bulunmayi hic dusunmedim.yapi olarak tarzim degil. Aslinda nasil bir yaklasimda bulunmaliyimda ogretmen gücenmesin izledigim yol bu.ama bazi arkadaslarin yorumlarina gore öğretmene bunun sözünü bile etmemeliymisim.
Anaokulu öğretmeni oğlumun boyamış olduğu resime üzgün bir surat çizmiş.Boyamasını beğenmediği içinmiş.Evi boyarken çizgileri taşırmış diyeymiş.Sizce bu normal mi?Oğlum resmi göstererek böyle anlattı.
Öğretmenle henüz konuşmadım.
Anlamadım psikolog mu yani? Kitabın psikolojiden ziyade daha çok okul öncesiyle alakası var alan dışı sayılıyor annen. Alan dışına pek iş yaptırtmazlar da ona şaşırdım.
Aynen bizim okulda da iki departman arası tuhaf bir sürtüşme var. Eğitim fakültesinden akademisyenler onlar bize şunu şunu vermedi biz de biz de psikoloji fakültesine formasyon eğitimi vermeyeceğiz yaşasın kötülük diye dolanıyor etrafta. Yalnız yazarken dank etti resmen çarpışan akademisyen egoları arasında eziliyoruz
S sassyassyy annen tıp okudu, uzmanlığını aldı, hastanesini açtı arada biryerlerde psikoloji lisansı yaptı bir de eğitim üzerine konferans mı veriyor? Allah hepimize onun hırsından nasip etsin azcık daha boş vakti olsa neler neler yapacak demek ki
Umarım öğretmen degilsinizdir.Cok bilmis ev hanimlari simdi de ogretmenlige soyunmus. Cok biliyorsaniz gondermeyin okula evde siz ogretin egitin. Ama tabi kim gezecek günlerde oturmalarda...
Bir de bazi günler tek renk çalismasi diye birsey var.Çocuklarin sadece tek bir renkle resim yapmalari isteniyormus. Baska renkler yasak.Böyle birsey duyan uygulayan var mi acaba?
Saçmalık.
Bakın kaç yaşında kadınım hala (kızım bazen boyama yapalım diyor) resim yapamıyorum ve hazır birşeyi taşırmadan güzelce boyayamıyorum. Sevmiyorum çünkü,çocukkende sevmezdim sıkılırdım ve boyamış olmak için boyardım.
Şimdi kızım 5 yaşını geçti oda benim gibi. Geçen gün arkadaşı bizdeydi,ikisi boyama yaptılar. Benim kızım hızlıca bitirdi tabi taşırarak ama arkadaşı özene bezene daha uzun sürede daha güzel boyadı. İkinci resme geçtiler. Baktım kızım arkadaşının resmini görmüş,oda yavaş boyadı taşırmadan. Getirdi gösterdi bak taşırmadan boyayabiliyorum anne diye. Gerçekten taşırmamış güzelce boyamıştı. Neden hep böyle boyamıyorsun dedim. Anne sıkıcı geliyor bana dedi. Ne diyebilirim ki ben bu çocuğa kim ne diyebilir yada. Sevmek zorunda mı? Bence değil.
Aynı şey sizin çocuğunuz içinde geçerli. Kim ne diyebilir. Varsın karalasın. Önemli olan sorumluluğunu yerine getirmiş olması. Ha yapmak istemiyorum bile diyebilirdi ama oturmuş yapmış. Hevesini kırmaya ne gerek var.
Benim pglumada öğretmen parmak kaldırdığında bakın meleğin oğlu BİLE sizden daha Çaliskan parmak kaldırdı
Siz hiç kaldirmiyorsujuz demiş
Oğlum sevinerek anlattı övdü sanıyor çocuğum sevinmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?