Öğretmen

Anlattiginiz kadarıyla öğretmen hatalı gibi görünüyor küçük bir çocugun resmi boyarken taşirmasi cok siradan bir durumdur ve öğretmenin de bu siradan duruma üzgün yüz yapması bana birseyler eksikmiş hissi verdi.Bence konusun ogretmeninizle muhakkak baska bir neden sunacaktır.Ayrica merak ettim bu cocugunuzun ilk resmi degildir daha önce yaptigi resimler de vardir elbet.Sizce daha onceki resimlerle bu resim arasinda ne gibi bir fark var.Aynilar mi yoksa ozentisiz mi veya daha iyisini yapabilir miydi gibi...

Her ikisi de önemli.bilgi alisverisi saglikli bir sekilde gerceklesmeli.ben elestirmedim fikrimi belirtip sordum ve yeterli aciklamayi duydum.Gel oğlum öğretmenin dediği gibi çizgileri taşırmadan boyayalim da gülen yüzü haket mi deseydim?Asla böyle bir tutumda bulunmam. Öğretmen demek ki çizgileri tasmış resimden hoşlanmiyor dedim.Ama kullandigin renkler hosuma gitti.Birazcik tasirmis olabilirsin bu gayet normal deyip sağ kenara verdim gülen yüzü.

Neden sorgulayamasin.Öğretim yönteminde aklina yatmayan konuyu sorma hakki yokmu ki bir anne olarak .
Egitimcimisiniz bilmiyorum bundan rahatsizlik duymanız çok garip geldi.

niye anlatamayasınız pardon?
Her anne doğası gereği çocuğunu biricik görür ve ona en az kendisi kadar naif davranılmasını ister. Ama eğitim sistemi öğretmene farklı bir rol ve duruş verir. Kk'da annelerin yazdıklarını okuyorum çocuğum hakkında en doğrusunu ben bilirim yazıyor çoğu. O kadar şaşırıyorum ki buna çünkü bazen yanlışlığı toplumca kabul edilmiş şeyleri bile bir miktar yapmanın doğru olduğunu savunuyorlar örn: 3 yaş altına tv izletmek vb. gibi. Anlatamıyor oluşumuz zeka veya anlayıştan değil de annelerin kabullenmek istemeyisinden.

En guzelini yapmussiniz. Ogretmen olmak 4 yillik egitim fakultesini bitirmis olmak her tutumda hakli olundugunu göstermez.
Kaldi ki ucrerli ogretmen olabilir,cocuk gelisimi mezunu olup anasinifi ogrt yapiyor olabilir.
Ben 4 e giden ogrencilerimin resmine olmamis demezdim. Onlarin dunyasinda o resimler ne kadar önemli.

Bence anaokuluna da gitse bir çocuk bir üzgün surat aldı diye bu kadar abartmak yanlış. Çocuğun dünyası da yıkılmaz, özgüveni de zedelenmez, psikolojisi de bozulmaz, bir başka gün unutur. Hakaret yok, azarlama yok, aşağılama yok. Asıl sizin bu aşırı korumacı tavrınız özgüven kazanmasına engel olabilir. Öğretmeni en azından birkaç aydır dersine giriyor, tanımışsınızdır az çok. İçinizin rahat etmesi için elbette öğretmeniyle görüşebilirsiniz ama çocukları hayata hazırlarken de cam fanuslara hapsetmeyelim. Bir de what's app grubuna yazmak nedir, yandaş arar gibi.

Neden sorgulayamasin.Öğretim yönteminde aklina yatmayan konuyu sorma hakki yokmu ki bir anne olarak .
oy anam son soruyu soru olarak sordum çünkü üyeye araştırma konusu verdim inceleyebilsin diye, neden yazdıklarımı sanki kavga ediyormuşum gibi okuyorsunuz ve konun devamında geçen konuşmayı okumadınız merak ediyorum.

:)
Evet, sizin şuna yazdıklarınızdan birkaç örnek yazacaktım bende. Benimde yeğenlerim var ve belli bir nesil yapılmaması gerekirken şeyler yapıldığında ceza verirken üç gözetmeksizin, belli bir nesil de güzellik aşılıyor çocuklara. Bende hiç bir çocuğa şu ana kadar yaptığı hiç bir durumdan dolayı onu üzerek eğitmeyi hedef almadım. Bu öğretmenin yapmak çalıştığını tasvip etmesem de kendince bir yolu vardır izlediği.
:)

Çocuk gelişimi uzmanı değilim, bu konuda ahkam kesemem ama çok da büyük bir yanlış görmüyorum ben ortada. Tabii üzülmüştür çocuk, böyle davranmasa öğretmen daha iyiydi ama madem yaşandı bu olay siz de üzülmemeyi öğretin, "öğretmenin sana nasıl boyanacağını göstermek istemiş, yoksa seni çok seviyor, biz de çalışır boyamamızı düzeltiriz, senin yaşındayken ben de hep taşırarak boyuyordum" vs diyin, o kadar travmatik bir olay değil bence, bu kadar büyüterek siz çocuğun özgüvenini zedeleyeceksiniz istemeden

Aynen bu dusunceyle ben de gruba yazmadım.Bu sekilde algilanmayi kimse istemez tabi ki.Yazmamayi tercih ettim.

Küçümseyerek bahsettiğiniz sürekli gerçekleşecek bir eylem.

haklısınız elbette ama,

anaokulu dönemi, tam ara dönem, öğretmenden daha annevari ilişki talep edilmesi yanlış gelmiyor bana.

hani ilkokul ve üst seviyeler için farklı konuşurum ben de, ama şu an çocukların hevesleri hemen kırılıveriyor, kötü çizsin kötü boyasın ama resim yapmaya devam etsin, öğretmen de buna teşvik etmeli bu yaşlarda diye düşünüyorum.

Okulun ve aldığınız eğitimin amacı da zaten tek tip, toplumda kabul gören birey yetiştirmek olduğu için size hak veriyorum.

Ben her çocuğun kendine özel olduğuna ve o özelin kaybedilmeden eğitilmesinden yanayım mesela.

Bu da okulda mümkün olmuyor.
Okul istiyor ki, çocuk 40 dk otursun ders dinlesin.
Sonra 10 dk teneffüste koştur koştur Bahçeye çıksın. Tam oyun kurdum derken ders zili ile birlikte aklı oyunda kala kala bir 40 dk daha otursun.

Bilgiyi lazım olduğunda, ihtiyaç duyduğunda değil, o derste o kitapta olduğu için öğrensin.

Bazı becerileri erken gelişmişse zamanını beklesin kullanmak için. Gelişmemişse de evrimleşsin oluştursun oldursun.

O yüzden siz haklısınız çünkü çocuğu okulda gütmek ve o kalıba sokmak için tekniklere, taktiklere ihtiyacınız var.
Bunu kabullenemeyen ebeveyn aslında sizin şahsınızı degil, okulu kabullenmiyor.

Burada çocuğunu okula fırlatıp arkasından göbek atan ebeveyni konuşmuyorum tabi.
Onlar başka. Kendileri hiç bir şey yapmazken çocukların her şeylerini başkalarına yükler bir de beğenmezler.
Sizin de işiniz zor ne diyeyim.

Konu daki çocuk muhtemelen 5 yasinda belkide daha küçük.Boyamayi tasirmasi na karşılık bu donut fazla bence.Şimdi çocuk sadece boyamada üzülen ogretmenin karşısında kendini hep yetersiz hissedebilir.

Sizin olumsuz donut alınca donulmeze girmemeniz bizim çocuklarımızın girmeyeceğini garantilemez.
Benzer bir konuda ogretmenin oğluma verdigi tepki 2 hafta baska hic bir derse odaklanamamasina sebeb olmuştu .Ogretmenle konuşup halletmistik.

Haklısınız ama kendimden örnek vereyim:
Ben anaokulu veya ilkokulu grubuna ders vermiyorum yaşları büyük öğrencilerimin. Bana çözemedikleri soruları getiriyorlar, o zaman bunu yanlış yapmışsın dersi dinlememişsin bu böyle çözülmez demiyorum. -Bu konuyu derste anlatırken bunu bunu demistin bak soru bunu sormaya çalışmış, aslında bu senin yapabileceğin bir soru bir de bu acıdan bakarsan farkedeceksin, öğrenci soruyu anladıktan sonra da gerçekten güzel soru zorlanmakta haklisin vs diyorum. Bu da olumsuz dönüttur. Çocuğa oo oğlum sen doğrusun soru yanlış demiyorum. Bu çocuğu hep soru çözmeye itebilir ama doğru yapmaya yönlendirmez. Öğretmen olarak benim amacım daha çok soru çözmesi değil daha doğru soru çözmesi. Annenin amacı ise daha çok soru çözmesini sağlamak için teşvik olmalıdır. ( Soru özelinde anlattım siz resime müziğe spora yorabilirsiniz)

Bence kimse sormaktan ya da sorgulanmaktan rahatsız olmaz ama bazı insanlar o ince çizgiyi aşıp işine karışma boyutuna varınca haliyle rahatsız edici olabiliyor :) Buda veli öğretmen iletişimini olumsuz etkiliyor.

O kadar doğru bir yere parmak bastınız ki. Eğitim sistemindeki sorunlara karşı öfkesini veliler öğretmene yansıtıyor buna karşıyım. Çünkü zaten bizim bile yanlış gördüğümüz şekilde ders anlatıyorken bir de velilerle sorun yaşıyoruz.

Düşünüp de kelimelere dokemedigim şeyleri yazmış sınız...cocugum seneye ilk okula baslayacak mümkün olsa göndermek istemiyorum çocuğu okula .
Keske baska seçeneğimiz olsa

Ben de öğretmene işini ögretiyormuşcasina elestirisel yaklasimda bulunmayi hic dusunmedim.yapi olarak tarzim degil. Aslinda nasil bir yaklasimda bulunmaliyimda ogretmen gücenmesin izledigim yol bu.ama bazi arkadaslarin yorumlarina gore öğretmene bunun sözünü bile etmemeliymisim.

Aynen bu dusunceyle ben de gruba yazmadım.Bu sekilde algilanmayi kimse istemez tabi ki.Yazmamayi tercih ettim.

Küçümseyerek bahsettiğiniz sürekli gerçekleşecek bir eylem.

Estafurullah niyetim küçümsemek değil asla. Bu yüzden öğretmeni tanımışsınızdır birkaç aydır dedim. Her zaman öğrencinin olumsuz yönleri üzerinde mi duruyor, yoksa zaman zaman mı? Ya da sürekli olumsuz duygular mı uyandırıyor çocuğunuzda, nadiren mi ?bunlar önemli. Buna göre kendinize bir yol belirlemenizi tavsiye ederim.

Velinin muhatabı siz oldugunuz için bu kaçınılmaz oluyor maalesef.Yanlış anlamyin bu sorunu yaşamak zorundasınız diye demiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…