Öğretmene hediye rusvet midir. Ogrermen arkadaslar bakabilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konunuzu okuyunca yıllar öncesinde oğlumun öğretmeninin toplantıda "bana verdiğiniz hediyeleri evimde tutsam bir milyoncu dükkanı açardım" cümlesi geldi. Kadın ufak tefek hediyelerle beni boğmayın dedi. Hakkımı helal etmem bu yüzden. İyi ve pahalı hediye getirenlerin çocuklarının karneleri tavan yapardı diğerlerinin ise hep düşük verirdi.
Bence altın işi bozar. Hatırlanmak, takdir edilmek ve el emeği küçük ama manevi değeri olan hediyeler vermek en güzeli.

Rusvet sayilmaz belki ama sonucta maddi yönude oldugu icin hediye adiylada olsa alinmasi veya kabul edilmesi pek uygun olmaz gibi. Kamu kurumlarinda calisan herkes icin bu boyledir. Bence pek uygun olmaz ögretmenide zor duruma sokmayin derim . Özel bir anaokulu mu kamu okulumu bilmiyrm ama kamu calisanlari acisndan etik bir davranis olmayacaktir

İsine meslegine ve ögrencilerine karsi hic sevgisi ve saygisi olmayan bir ögretmenmis. Bu meslegi hic haketmeynlerden malesef var boyle meslek edebini almayan ögrretmenler bunlar yavrularumiza hic bir egitim ögretim veremez rabbim boyle ogretmenlere dusmekten korusun yavrularimizi

Pahalı, maddi değeri olan, zaten alacağı ve onu masraftan kurtaran hediyeyi kabul eden öğretmen rüşvet mi almış olur hayır terbiyesizin bayrak taşıyanı olur. Aman nolcak 20 lirayı herkes veriyor diye 50 kişiden 1000lira toplamak gerçekten iyi paradır. Bu öğretmenin eğitim öğretim ödeneği kadar bir paradır. Ne demek hediye çeki ne demek altın kolye yüzük saat? Tıp bayramında doktorunuza gidip çiçek çikolata dışında bir hediye aldınız mı? Ya da polislerimize birşey dağıtıyor musunuz? Maddi değeri olan öğretmen aaa hatırası var diyerek bunu alan aslında içten içe çok memnun kalan etikten bir haber kişidir. Azalarak biterler umarım.

Hem veliyim hem de öğretmen, uzun yıllar okul öncesi öğretmenliği yaptım, açıkçası ben de hediyenin her zaman çocuğun yaptığı bir resim,çiçek, bir vakfa bağış vb şekilde manevi değeri olan ürünlerden oluşması gerektiğini düşünüyorum.
Çocuğunuzun öğretmenini takdir etmeniz çok güzel bir davranış ama o öğretmen zaten işini yapıyor, etrafımızda o kadar çok kötü örnek görmeye alışmışız ki mesleğini doğru ve iyi yapmaya çalışan birilerini hemen farklı bir yere koyuyoruz gözümüzde.
Öğretmeninizi illa da altın kolye ile takdir etmek zorunda değilsiniz, içine güzel bir not yazılmış bir buket çiçek eminim öğretmenizi çok mutlu edecektir.sınıf olarak da öğretmenimizin adına bir vakfa bağış yapmanız bence en güzel çözüm.
Not: Ben hep özel sektörde çalıştım, özel okulların büyük bir kısmında kitap, çiçek ve çikolata dışındaki hediyelerin kabul edilmesi yasaktır.

bırakın ne alınacağına çocuklar karar versin. çocuklar ile öğretmenlerin arasına girmeyin. her çocuk kendi karar versin. ben gidip çiçek koparırdım çok mutlu olurdu. tabi çiçekleri koparmanın zararlarını da anlatırdı :) ama veliler araya girmezdiki. çocuk harçlığından artırdığı ile bişey almaya çalışırdı. ne güzel günlerdi ya. her şeyde olduğu gibi bunda da abartan toplum olduk. bu konuda uçurumlar var ve buna el atılması lazım bence.

Rüşvet olmaz bence yaaa öyle olsa hiç bir öğretmen hediye kabul etmezdi
.öğretmenimize 400 TL lik saat alındı bizim o da indirimli 400 TL imiş

Sanmıyorum öğretmenin geri cevirecegini
Daha öncede 1. Yilimozda altın kolye vermiştik hiç tet sorun olmadı :)

Eskiden bizde gönlünüzden ne koparsa onu gotururduk dediğiniz gibi milyoncudan ama şimdi çocuklarımız onları yasayamiyor

Artık para toplanıp ortak alınıyor hediye

Kutlamayı cafe de yapalim diyen veliye sınıfta 3-5 kişi olarak cikisinca vazgeçildi

Artık selfie uğruna işleri olmasa, cafede ödev yaparken selfie atacak potansiyelde veliler var ...

Sadece hırs ve gösteriş bazı insanlar

Bı öğretmen olarak maddi geliri zaten sağladığım işten sadece takdir toplamak isterim . Altın ne yahu yüksek görümlüğü gibi
Bakıyorum da hep maddi hediyeler düşünüyorsunuz bence daha yaratıcı olun çek defteri Özden bı sayfa koparin verin olmadı bence hiç hoş hediyeler dusunmuyorsunuz

Benim velilerim bana kolye alsalar rusvet gibi görmem tabii ama almaya çekinirim.Yani mahçup hissederim kendimi.onun yerine çiçekle cikolata daha iyi benim icin.hatta su özel yapilan cikolatlardan yaptirisaniz cok şık bir hediye olur

Birinci sınıfta hediye takdim ediyoruz annelerle müdüryardımcısı şu şekilde girdi sınıfa bunu kulaklarimla duydum

Bu sınıf zengin sınıf bakalım ne hediye almışlar dedi altın kolye görünce de oooooo dedi öğretmenimize

Yani artık yılların verdiği dostluktan midir yoksa aç gizlulukten mi bilmem

Müdür yardımcısı nin bile beklentisi yuksekken öğretmeni düşünemiyorum ://

Siz belki bir kez iki kez alıyorsunuz bu hediyeleri ama öğretmeninize her yıl bu tarz maddi hediyeler veriliyor. Bireysel olarak kendinizi değil toplamda ve diğer yılları da hesaba katarak bakarsanız öğretmeninize verilen hediyelerin maddi büyüklüğünü görürsünüz. Yapmayın etmeyin. Böyle oldukça hepsi birbiri içinde yarışa giriyor, öğretmenler günü için büyük beklentilerle güne başlıyorlar emin olun.

Tanıdığım bekar bi anasıfı öğretmenini velileri çok seviyordu tıpkı sizin gibi.Bi yıl çeyizi için güzel bir battaniye öteki yıl tencere takımı başka bir yıl çaydanlık takımı falan almışlardı.O öğretmen arkadaş evinde hepsini kullanıyor devamlı bahsediyor velilerimin çocuklarımın hediyeleri diye.Velhasıl velileri zorlamayacak kullanışlı hatıra kalacak bi hediye almanız pasta kesmeniz hoş olur.Sahsi hediye olmadığı için de rüşvet olmaz diye düşünüyorum.

Bizim okulun yarısı kadın öğretmene kolye almış durumda erkeklere de saat o yüzden sıkıntı olmaz heryerde böyle

Temaya bağış falan gerçekten süper. Böyle bir şey gözlerimi doldururdu. Ömür boyu hatırlanacak, özel bir şey.

Temaya bağış falan gerçekten süper. Böyle bir şey gözlerimi doldururdu. Ömür boyu hatırlanacak, özel bir şey.

Begenmenize cok sevindim.
Umarim guzel bir fikir olur okuyan arkadaslara,
Yillardir kizima da her dogum gununde tema bagisi ve www.wwf.org.tr uzerinden nesli tukenmekte olan yaban hayvanlarini evlat ediniyorum (temsili tabi) bagislarda sertifikanin yani sira bagis miktari 150 tl ve uzeriyse bez canta ve bilgi kitapcigi gibi kucuk hediyeler de gonderiliyor.
Bu tavsiyemiz de burda dursun :)

En güzel hediyeleri düşünmüşsünüz gerçekten...

Oğlum da anaokuluna gidiyor, geçen sene sınıf mevcudu 12-13 kişiydi, bilgilendirmeler birebir yapıldığı için WhatsApp grubu falan yoktu, veliler de birbirini tanımıyordu. Servisle gidip gelince zaten kimseyle de karşılaşma tanışma şansım olmadı. Ben hediyelik bir kutu alıp içine kitap, çikolata, kahve ve kupa koymuştum. Oğlum da magnet seçmişti. Bir de güzel bir markadan fular almıştık. Bireysel olarak 200 tl civarına gelmiş oldu bana... Ama bir paket çikolata alıp paketleyip getiren de oldu, bir demet çiçek alan da oldu. Herkes o anki bütçesine göre...

Bu seneki okulda ise mevcut 25-26 kişi, sınıf annesi okul yolunda durdurup “öğretmenler günü için 10 lira topluyoruz. Hediye belli değil, belli olduktan sonra gerekirse biraz daha para toplanacak. Yarın 10 lirayı getirirsiniz” dedi. Yani katılmak ister misiniz vs yok, hediye hala belli değil...

Okul yakın olduğu için eşofmanın üstüne montumu giyip çıkıyorum, üzerimde para olmadığı için veremedim, sonraki gün de oğlum okula gitmedi, kadın mesaj falan atmaya başladı. 10 lira için strese soktu beni, dün verdim artık.

Toplu iş yapmak gerçekten sıkıntı. Hele ki sınıf annesi olayı varsa ve bir iş beceremiyorlarsa. Ben baştan tamam veririm demeseydim de biz ayrı alacağız deseydim keşke diyorum.

Konu sahibine de bireysel hediye düşünmesini öneririm.

Toplanan para kimseyi zorlamayacaksa, herkes gönüllü bir şekilde katkıda bulunuyorsa olabilir. Ayrıca neden rüşvet olsun? Bütün sınıfın katıldığı ve resmi bir not/karne sistemi olmayan anaokulunda öğretmen kime, ne diye iltimas geçebilir? Para vermek istemeyen veliler bunu bahane olarak öne sürmüş olabilir mi? O kolyelerin değeri bozdurulduğunda fazlasıyla düşüyor zaten. O yüzden alacağınız kolye salt “para” değil, şık bir hediye olur ancak.

pelin- ‘in bağış fikrinde ben de ısrarcıyım :) Tema var, Koruncuk Vakfı var. Kolye nedir ben pek doğru bulmuyorum bu gibi şeyleri. Eminim erkek öğretmenlere böyle hediyeler gitmiyordur. Hem çocuklardan ziyade aileleri, yetişkinleri tatmin edecek bir hediye. Çocuğa gidip “sana emek veren öğretmenin için 50 tane fidan diktirdik” demek daha anlamlı. Veya “öğretmenin adına bir çocuğun yıllık eğitim masrafını karşıladık” Ben öğretmen olsam ben de bunu tercih ederdim.

bunun cevabını hediyeyi alan öğretmenin tavrı belirler,
veli olarak bizlerin içinden onlara olan minnetimizi belirtmek için cok güzel hediyeler geciyor, alıyoruz, yapıyoruz, fakat burda öğretmen sırf buna istinaden o öğrenciye ayrıcalık tanımamalıdır, belirleyici kişi öğretmenin kendisidir..

böyle durumlarda da yine vasıflarına yakışanı yaptıklarını umuyorum ben, iyi ki var öğretmenlerimiz

Peki altincidan yada lux bir giyim magazasindan hedi ceki versek yani bu da yanlis anlasilirmi. Bizi. Icin onemli olan ogretmenimizin kullanabilmesi isine yarar bisi olmasi yada kullandikca bizi anmasi
Bana da velilerim altın kolye almıştı, çok zarif bir hediyeydi. Bilmem hiç rüşvet diye algılamadım, aksine mezun edeli 3 yıl oldu onları, halen takarken onları hatırlarım, içim bir hoş olur. Ama bana sorarsanız çek almak daha mantıklı, kendi zevkine göre alabilir altıncıda :) Aslında 20 velinin tek başına hediye almaya çalışması daha yorucu ve kalabalık bence. Yarısı kullanamayacağı şeyler olacak. Bana halen ısrar ediyorlar hediye konusunda tercih sunuyorlar ben köpek maması istedim İnşallah sadece o gelir :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…