Ogretmeni kizima vurmus

Benim de ilkokulda basima gelmisti hala unutmuyorum o gunu

En kısa zamanda gidin darp raporu alın hastaneden, aldığınız belge ile de ilçe milli eğitime gidip şikayetçi olun. Sakın ilk işiniz müdüre gitmek olmasın, büyük ihtimal bu kim bilir kaçıncı olayıdır. Müdürler bu olayları kapatmayı çok iyi biliyorlar. Öğretmen de aynı şekilde olayı kapatmak için kırk takla atar. Bende öğretmenlik yaptığım için bu tip olaylara denk geliyordum staj döneminde. Özellikle ilkokullarda bu olaylar çok yaşanıyor, veliler tecrübesiz oldukları için napmaları gerektiklerini, nasıl tepki vermeleri gerektiklerini bilmiyorlar. Öğretmenle müdür velileri iyice yumuşatıp, olayı kapatıyorlar. Yüzsüzce üste çıkanları bile gördüm.

Bugün eline vurduğunuzda bir şey yapmazsanız yarın öbürgün beterini yapar. El kadar çocuklardan ne istiyorlar, nasıl böyle bir zalimlik yapabiliyorlar anlamıyorum.

Darp raporu alabileceğim bir durum yok ki ama haklısınız muhtemelen bu ilk değildir olayın üstünü ortebilirler. Yine de ogretmenle konuşmak tutumunu davranisini görmek istiyorum.

Sınıftan tanıdığınız bir veli varsa ona sorun belki okula gitmemek için söylüyor olabilir. Eğer ki doğruya Allah kahretsin böyle öğretmenleri
O yaşta bir çocuğun böyle bir şeyi uydurabileceğini (üstelik gayet detaylı aslında, elini çektiği halde çevirip vurması filan) düşünmüyorum.

Büyük ihtimal taşlanacağım ama öğretmenle bir konuşsanız mı ? Ya da kızınızdan tekrar anlatmasını isteseniz ? Diğer çocukların da ağzını arasanız sınıfta öğretmen size bir şey yapıyor mu diye ?
Çocukların gerçekten hayal gücü geniş olabiliyor, gözümün önünde sınıfa girmeyen öğrencinin hadi yavrum sen de sınıfına diyip sırtına dokunan nöbetçi öğretmenin çocuğu dövmekle suçlandığını gördüğümden beri bu konudaki fikrim daha da güçlendi.
Gidin tekme tokat dalın, ben olsam şöyle asarım böyle keserim diyenler de mutlaka çıkacaktır. Onların gazına gelmeyin. Fazla öz güvenli sözler bunlar. Yanında bıçak taşıyan, dövüş sanatı bilen birine denk gelirseniz başınızı beladan onlar kurtarmayacak. En iyi ihtimal şikayetçi olursa da haklıyken haksız duruma düşersiniz. Hukuk diye bir şey boşuna yok dünyada. Darp varsa arayın hakkınızı, çok bir şey çıkmasa bile dayakla eğitim olmayacağını ve yasaları ihlal edemeyeceğini anlar en azından. Sadece mahkeme işleriyle uğraşmak bile yeterli gelebiliyor bazen.

Son düzenleme:
Ben de sıra dayağında elimi çekmiştim az gelmişti cetvel yanımda ki arkadas vurmadınız çekti elini dedi diye tekrar vurmuştu
Hakkımı helal etmiyorum

Bir öğretmen vardı kulağımıza anahtarlık takar zıplamamızı isterdi
Sonra sobanın yanında bekletirdi ceza olarak
Düşünün sıcaktan önlüğün düğmeleri eriyecek hale gelirdi
Kafamızı tahtaya vuran mı ararsınız
Sırayla tokat atan mı
Hepsınden nefret ediyorum

Sıra dayağı atan öğretmen gecen annemle karşılaşmış telefon numarasını vermiş beni arasın diye
Dedim ne arayacam ölse gitmem

İşte bunlar çok kötü şeyler ya, eğitimciyi geçtim normal herhangi bir insan da bir çocuğun veya yetişkinin kafasını tahtaya vurmaz
Kulağa anahtarlık takıp zıplatmak ? Bunun amacı neydi ki ? Gözümde canlandıramadım şu an.
Ne garip insanlar var. Garibi de geçtim acımasızlık.

Çok acıtıyordu anahtarlık o kadar doluydu ki
Yalvarıyordun yere çöküyordun yavas yavaş acıdan

Zaten yanından titreyerek geçiyorduk

Direk öğretmenle konuşun. Vurmak ne haddine!!!

Bizim köyde ki okulda da bir erkek öğretmen vardı neyse ki bu sene yok gitmiş. O çocuklara ne hakaretler ederdi bağırtısından köy inliyordu resmen. Hayvan,gerizekalı,salak vb. Yani bu kişiler neden öğretmen oluyorlar ki? Madem öfke problemin var ve şiddete meyillisin gardiyan falan ol dimi ama.

önce whatsap grubundan bir kac velinin numarasini alip onlarla iletisime gecip birde onlara sorun derim böyle bir şey olmuşmu diye emin oldukdan sonra harekete geçin

Ah ama yazık günah değil mi el kadar çocuk bunlar yaaa. Çok üzüldüm. Mutlaka şikayet edin. Müdüre kadar gidin. Ayağa kaldırın ortalığı,susmayın sakın. Çok geçmiş olsun

Gecen hafta sali gunu ayni olayi daha zor sekilde yasayan ne yazik ki benim bizimki kesin olmasi ve ogretmenin yavas vurdum diye kendini korumasina ragmen omrumu curuttu. 1 haftadir yasadigimi bir ben bir Allah bilir. Hala bir sonuca baglanmadi bu surecte dayak yemisim gibi her yerim agriyor, bebegim ac kaldi ve sonunda dunden beri ateside var hasta oldu. Maddi olarak zararada ugradik. Nakil yaptirdik baktim hala tamamlanmamis Anlatilamayacak kadar berbat gunler. Adliyede bir arkadasim var elinden geleni yap tabi ama bu ulkede adalet bekleme istedigin sonuc olmaz diyor avukat bir arkadasa danistim oda ayni sekilde cok ugrastirici ve sonucunun istedigim gibi olmama ihtimalinin yuksek oldugunu soyluyor. Buradan arkadaslar cok yardimci oldular aklima gelmeyecek adimlari yaptik sagolsunlar. Ama mudur ogretmenin arkadasinda oldugu surece yipranin sadece biz olduk. Olay kesinlige kavustuktan sonra ben bu ogretmeni istemiyorum derseniz direk okul degisikligi yapmanizi oneririm. Hatta maddi imkaniniz varsa kesinlikle ozele verin. Sonra edeceginiz sikayeti ondan sonra edersiniz. Tukenmis bir anne olarak yaziyorum

siz böyle konularda nasıl tutuyorsunuz kendinizi anlamıyorum, ben gider o öğretmeni döverim herhalde. kadınım madınım demem döverim yani.

Evet konuyu okunca aynisini hatirladim. Nobetci ogretmen uzun cetvel gibi bi sopayla 1. Sinifta aşılı koluma vurmustu morarmisti sismisti. Sebepse zil caldi yerimize oturmadik diye. Bide kendi ogretmenimiz cetvelle elimize vurmustu. Hic unutamadigim anılar. Bide bi amca vardi mahallemizden her cuma bize biseyler dagitirdi toplardi bütün cocuklari

Cocuklarda güzel anilar birakmak varken niye bu kadar travmatik olaylar bırakılıyor anlamis degilim

Bence çocuğunuz doğru söylüyor. Yalnızca öğretmen bana vurdu dememiş, resmen sıra dayağı bu anlattığı. Böyle bir şiddeti görmeden bilmesi imkansız. Direkt gidip müdürle konuşun. Okulunu değiştirin. Milli eğitime, cimere aklınıza gelebilecek her yere şikayetinizi yazın. Öğretmenin yüzüne de bir sinirinizi kusun lütfen. Haddini bilsin milletin çocuğuna vurmak neymiş ya!

Sesiz kalırsanız devamı gelecektir önce ogrtemen ile görüşün tekrarı halinde idare ile görüşeceğinizi idare kale almaz ise de milli eğitim bakanlığına kadar konunun gideceğini bilsin

etti 2 ogretmen siddeti. Ben simdi dusunuyorum ne yapardim diye öncelikle emin olurdum tabiki pesine düserdim. Emin olduktan sonra dogruysa o ögretmene neler yapardim bilmiyorum. Sinirleniyorum daha 1.ci sinif ogrencisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…