- 23 Ocak 2014
- 1.256
- 1.733
- 333
- Konu Sahibi simonskitty
-
Benim de ilkokulda basima gelmisti hala unutmuyorum o gunuYa kıyamam gerçekten. Ben okurken öyle çok dayak yemedim ama aklıma cetvelle elimize vuran öğretmenim geldi hemen çağrışım yaptı demek ki. Bir defa oldu bu olay hem de birinci sınıfta ama halen daha unutmamışım bu anımı.
Darp raporu alabileceğim bir durum yok ki ama haklısınız muhtemelen bu ilk değildir olayın üstünü ortebilirler. Yine de ogretmenle konuşmak tutumunu davranisini görmek istiyorum.En kısa zamanda gidin darp raporu alın hastaneden, aldığınız belge ile de ilçe milli eğitime gidip şikayetçi olun. Sakın ilk işiniz müdüre gitmek olmasın, büyük ihtimal bu kim bilir kaçıncı olayıdır. Müdürler bu olayları kapatmayı çok iyi biliyorlar. Öğretmen de aynı şekilde olayı kapatmak için kırk takla atar. Bende öğretmenlik yaptığım için bu tip olaylara denk geliyordum staj döneminde. Özellikle ilkokullarda bu olaylar çok yaşanıyor, veliler tecrübesiz oldukları için napmaları gerektiklerini, nasıl tepki vermeleri gerektiklerini bilmiyorlar. Öğretmenle müdür velileri iyice yumuşatıp, olayı kapatıyorlar. Yüzsüzce üste çıkanları bile gördüm.
Bugün eline vurduğunuzda bir şey yapmazsanız yarın öbürgün beterini yapar. El kadar çocuklardan ne istiyorlar, nasıl böyle bir zalimlik yapabiliyorlar anlamıyorum.
O yaşta bir çocuğun böyle bir şeyi uydurabileceğini (üstelik gayet detaylı aslında, elini çektiği halde çevirip vurması filan) düşünmüyorum.Sınıftan tanıdığınız bir veli varsa ona sorun belki okula gitmemek için söylüyor olabilir. Eğer ki doğruya Allah kahretsin böyle öğretmenleri
Ben de sıra dayağında elimi çekmiştim az gelmişti cetvel yanımda ki arkadas vurmadınız çekti elini dedi diye tekrar vurmuştuİlkokul da sıra dayağı yapmıştı öğretmenimiz herkese cetvelle vuruyordu ben korktum çektim elimi daha hızlı vurmuştu bir keresinde de beni atlamıştı unuttu sanırım hiç unutmadım kaç yıl geçmiş hepimizin yüzü kıpkırmızı utanmaktan yanımızda ki arkadaşımıza bakamıyorduk ne travma bırakıyor insanda kimsenin kimseye bunu yaşatmaya hakkı yok hele örnek alacağımız öğretmenlerimizin hiç yok
İşte bunlar çok kötü şeyler ya, eğitimciyi geçtim normal herhangi bir insan da bir çocuğun veya yetişkinin kafasını tahtaya vurmazBen de sıra dayağında elimi çekmiştim az gelmişti cetvel yanımda ki arkadas vurmadınız çekti elini dedi diye tekrar vurmuştu
Hakkımı helal etmiyorum
Bir öğretmen vardı kulağımıza anahtarlık takar zıplamamızı isterdi
Sonra sobanın yanında bekletirdi ceza olarak
Düşünün sıcaktan önlüğün düğmeleri eriyecek hale gelirdi
Kafamızı tahtaya vuran mı ararsınız
Sırayla tokat atan mı
Hepsınden nefret ediyorum
Sıra dayağı atan öğretmen gecen annemle karşılaşmış telefon numarasını vermiş beni arasın diye
Dedim ne arayacam ölse gitmem
Çok acıtıyordu anahtarlık o kadar doluydu kiİşte bunlar çok kötü şeyler ya, eğitimciyi geçtim normal herhangi bir insan da bir çocuğun veya yetişkinin kafasını tahtaya vurmaz
Kulağa anahtarlık takıp zıplatmak ? Bunun amacı neydi ki ? Gözümde canlandıramadım şu an.
Ne garip insanlar var. Garibi de geçtim acımasızlık.
Direk öğretmenle konuşun. Vurmak ne haddine!!!Iyi akşamlar. Bu sene kızım ilkokul 1. Sinifa başladı. Alışmaktan biraz zorluk çekiyor. Ödevleri yapması sabah kalkması arkadaşlarıyla iletişimi epey zorluyor kızımı. Bugün de laf arasında öğretmenin sinirlenip herkesin eline vurduğunu hatta kızım elini çekmesine rağmen elini çevirip özellikle vurduğunu söyledi. Direk ogretmenle mi konuşmalıyım ne yapmalıyım sinirlerim çok bozuldu. Tam detayli da anlatmadı kızım. Ogretmeni mi değiştirmeli müdüre mu gitmeli?
İşkence artık o kadarıÇok acıtıyordu anahtarlık o kadar doluydu ki
Yalvarıyordun yere çöküyordun yavas yavaş acıdan
Zaten yanından titreyerek geçiyorduk
Evet konuyu okunca aynisini hatirladim. Nobetci ogretmen uzun cetvel gibi bi sopayla 1. Sinifta aşılı koluma vurmustu morarmisti sismisti. Sebepse zil caldi yerimize oturmadik diye. Bide kendi ogretmenimiz cetvelle elimize vurmustu. Hic unutamadigim anılar. Bide bi amca vardi mahallemizden her cuma bize biseyler dagitirdi toplardi bütün cocuklariYa kıyamam gerçekten. Ben okurken öyle çok dayak yemedim ama aklıma cetvelle elimize vuran öğretmenim geldi hemen çağrışım yaptı demek ki. Bir defa oldu bu olay hem de birinci sınıfta ama halen daha unutmamışım bu anımı.
Bence çocuğunuz doğru söylüyor. Yalnızca öğretmen bana vurdu dememiş, resmen sıra dayağı bu anlattığı. Böyle bir şiddeti görmeden bilmesi imkansız. Direkt gidip müdürle konuşun. Okulunu değiştirin. Milli eğitime, cimere aklınıza gelebilecek her yere şikayetinizi yazın. Öğretmenin yüzüne de bir sinirinizi kusun lütfen. Haddini bilsin milletin çocuğuna vurmak neymiş ya!Iyi akşamlar. Bu sene kızım ilkokul 1. Sinifa başladı. Alışmaktan biraz zorluk çekiyor. Ödevleri yapması sabah kalkması arkadaşlarıyla iletişimi epey zorluyor kızımı. Bugün de laf arasında öğretmenin sinirlenip herkesin eline vurduğunu hatta kızım elini çekmesine rağmen elini çevirip özellikle vurduğunu söyledi. Direk ogretmenle mi konuşmalıyım ne yapmalıyım sinirlerim çok bozuldu. Tam detayli da anlatmadı kızım. Ogretmeni mi değiştirmeli müdüre mu gitmeli?
Sesiz kalırsanız devamı gelecektir önce ogrtemen ile görüşün tekrarı halinde idare ile görüşeceğinizi idare kale almaz ise de milli eğitim bakanlığına kadar konunun gideceğini bilsinIyi akşamlar. Bu sene kızım ilkokul 1. Sinifa başladı. Alışmaktan biraz zorluk çekiyor. Ödevleri yapması sabah kalkması arkadaşlarıyla iletişimi epey zorluyor kızımı. Bugün de laf arasında öğretmenin sinirlenip herkesin eline vurduğunu hatta kızım elini çekmesine rağmen elini çevirip özellikle vurduğunu söyledi. Direk ogretmenle mi konuşmalıyım ne yapmalıyım sinirlerim çok bozuldu. Tam detayli da anlatmadı kızım. Ogretmeni mi değiştirmeli müdüre mu gitmeli?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?