Ogretmeni kizima vurmus

Bizde de lisede bir öğretmen ödev yapmayan öğrencilerden birini yapan birinden çaktırmadan kitap almaya çalışırken yakalayınca kitabı kafasında parçalamıştı çocuğun. Hatta kafası yarılmıştı.
Hepimiz o adamdan öyle bir korkardık ki günü gününe çalışırdım dersine sözlü yapınca cevap verebileyim diye.
Üstelik ben de liseden mezun olalı çok olmuyor, son 5-10 yıl içinde oldu yani bu olay. Ben de seçkin bir okuldaydım.

Ben ogretmenlik yaptim uzun dönem (artik calismiyorum)
Küçük bi sehirdeyim. Cogu okuldaki öğretmenler arkadasimdir okul arkadasi, komşu, aile dostu, meslek arkadasi. Yani cogu ogretmeni tanirim. Gözüm arkada hic kalmiyor ogretmen konusunda cok şükür.(2 evladim var 7. Sinif 2. Sinif) Bizim lise donemimizde kesinlikle bu sekilde bisey olmadi 2006 mezunuyum. Ama o ogretmen sanirim aşırı problemliymis. Yani meslekten men edilecek kadar. Keske arkadasinizin ailesi sikayetci olsaydi. Belki bu sayede bi sürü öğrenci kurtulurdu travmadan.

Bilmiyorum aslında aklımdan geçiyordu neden şikayetçi olmuyorlar acaba diye..
Ama olmuşsalar da mutlaka üstü örtülmüştür.
Adam normal zamanlarda iyiydi sert biri de değildi ama bence mental sağlığında hatta akıl sağlığında sıkıntılar vardı. Yani nasıl anlatsam davranışları falan bir garipti..
Onun dersiyle ilgili bilgilerim hâlâ taze, onun istediği de buydu zaten amacına ulaştı ama haksız yere veya haklı olsa da orantısız şiddet uygulayan her insandan nefret ediyorum ben.

Şu an benim ilkokul öğretmenim geldi
Gözümün önüne

Adam bildiğin dalıyordu herkese

Ne zamanlardan geçmişiz ya hayret ediyorum

Yani dün aslında çok sinirliydim gece uyumadım. Bugün gidip öğretmenle konuşmayı düşünmüştüm ama velilerden birkaçıyla konuşmak daha mantıklı geldi düşününce. Olayi tam anlayıp ona göre adım atacağım. Haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.

Eski kafa bir öğretmen demek ki. Çocukları okuldan daha da soğutur böyle.
Bence de siz velilerle konuşun eğer böyle bir durum varsa öğretmene bildirin veya müdüre. Bir şey çıkmazsa sınıfını değiştirebilirsiniz.
Okul değiştirin diyenler de olacaktır ama bence o konuda çocuğun fikri önemli olmalı.

Yaşadıklarınızı okudum gerçekten çok zor. Ama o öğretmenin eline birakmamissiniz yavrunuzu en doğrusunu yapmışsınız. Çocuğunuz ileride berbat bir ilkokul ve zorba bir öğretmen hatırlaması yerine annem babam bana değer verdi arkamda durdu diye hatırlayacak. Bu zor günleri en kısa sürede geride bırakırsınız umarım

Velilerle konuşunca ne olacak ki… başkalarına da yapıp yapmadığını mı öğreneceksiniz

Şu an benim ilkokul öğretmenim geldi
Gözümün önüne

Adam bildiğin dalıyordu herkese

Ne zamanlardan geçmişiz ya hayret ediyorum
Bizimki özellikle fakir olanları döverdi. Aynı şekilde başarısız olan ama maddi durumu iyi bir öğrenciyi dövmezdi. Aşırı derecede öğrenci ayrımcılığı yapardı. Bana öğretmenlik adına çok şey öğretti hakkını yemeyeyim. Nasıl öğretmenlik yapılmaz, ayrımcılığa uğrayan bir çocuk ne hisseder çok iyi öğrendim maalesef. Bir de yakın bir çevreden olunca karşıma çıkıyor ve bir de vefasızlıkla suçlaması yok mu, deli oluyorum. Ki vefalı bir insanım çok sevdiğim çok iyi andığım öğretmenlerim de vardır.

Bazen de bazıları çok kötü niyetli olmuyorlar kendi evladı gibi görüp fazlaca sahiplenip biraz da şiddete varan davranışlarda bulunabiliyor eski öğretmen kafasında, o kültürde kalmış olanlar. İyi insanlar olduklarını biliyorum, iyiliği için yaptıklarını söylerler öyle de inanırlar, boş vermez öğrenciyi, boş bırakmaz, öğrenci başarılı olsun diyedir çabaları kendilerince. Ama yanlış her şekilde yanlış işte. Şiddetle eğitim olmuyor. Öğretim olsa bile eğitim olmuyor ki eğitim öğretimden her zaman çok daha kıymetli.
Evde de şiddetle eğitilmeye çalışılan çocuklar söz ve davranışlarla değiştirilmeye daha dirençli oluyor öğretmenlik yaparken gözlemlediğim. Bir davranışının son bulması için ille de böyle bir tecrübe olması gerekiyor gibi davranıyorlar. Ya da bir arkadaşı ona kötü bir şey yaptığında vurmayı kendine hak görüyor çocuk Halbuki gücü yeten yetene. Eğer 8. sınıflardan şu şu çocuk bunu yapsa yine vurur muydun diyorum ses yok. Demek ki haklı olduğundan değil, güçlü olduğundan dövdün onu. Susuyor o zaman.

Evet en son bir eğitimciden bekliyoruz şiddeti yalnız bu ülkede öyle bir sistem yok. Diplomasını alan sınavını geçen öğretmen oluyor.

Alla alla bu öğretmenlere ne oluyor, yine var zaten bu konu vurma. Öğretmenler aslında çocuklara vurmaya cekinir yaptırımı var . Ama anlayamadim gidin tabi ki müdüre 1. Sinif.çocuğunda bunlar travma yazik günah

Biz de tecrübeli ogretmen diye sevinmiştik. İlkokulda özel okula vermek çok mantıklı gelmemişti o yüzden devlet okuluna verdik. Acaba özele versek daha mı iyiydi diye düşünmeden edemiyorum
Durumunuz varsa özele geçirin kızınızı, sırf şu kk da bile hergun ogretmen çocuğumu dövdü konuları açılıyor, bu devirde değişmiyor kafalar inanılır gibi değil gerçekten, böyle insanların meslekten men edilmesi gerek
Ozel okulda kimse cesaret edemez çocuğunuza dokunmaya

Büyük ihtimalle yaşlı eski kafalı bir öğretmen. Keşke bunlar yerine genç bıcır bıcır çalışmaya hevesli öğretmenleri getirseler.

Bir kere yaptıysa hep yapar döver çocukları. İlkokul öğretmenimiz böyleydi ele vurarak başladı sonra kafayı tahtaya vurmayla devam etti. Tahtaya çıkan dayak yiyeceğini bilirdi artık. Veliler toplandı öğretmenimiz değişti aşırı mutlu olmuştuk. Tabi bu 2001 yılında yaşandı hala bunların yaşanıyor olması çok üzücü.

Velilerle birlik olarak hareket edin. Birlik sağlayamazsanız gidip öğretmenle konuşup uyarın. Böyle öğretmenler sahipsiz gördüğü çocuğu daha çok döver. Velisiyle muhattap olduğunu dövmeye korkar.

Suanda yeni okuluna yeni ogretmeniyle basladi. İnsallah hersey cok guzel olur unutur yavrum.
Böyle öğretmenler sahipsiz gördüğü çocuğu daha çok döver. Velisiyle muhattap olduğunu dövmeye korkar.
Bu dediginize o kadar cok katiliyorum ki.. ne yazik ki aci bir sekilde ogrenmis olduk. Kizimi servise verdik bir kac gun sonra bu oldu esimle konusurken sizin ilgili aile oldugunuzu anladim gibi birseyler sacmaliyormus

diğer öğrenci velilerinden teyit edin, doğruluğu kesinse şikayet edin. hatta direk gidip il milli eğitimde bulunan müfettişlerle görüşebilirsiniz. o süreçte çocuğu o okulda bırakmayın. nakil isteyin yada özele / koleje gönderme imkanınız varsa gönderin

Önce öğretmenle konuşun, belki bir açıklaması vardır. Ben de öğrencilerimle ayaklarını bantların zıplama etkinliği yapmıştık hepsi çok eğlendi. Evde öğretmen ayaklarımı bağladı yürüyemeyim diye demiş Veli şok içinde geldi, etkinlik videolarımızı izlettim rahatladı… ancak olay gerçekse şikayet etmelisiniz, başka öğretmene vermeniz sadece sizin çocuğunuzu kurtarır. Sözel fiziksel şiddete asla gelemiyorum hele ki 1. sınıf miniğe…

Son cümleniz o kadar güzel olmuş ki
Hatta ben bu ülkede öğretmen olarak göreve başlamadan önce psikolojik testlere de tabi tutulması gerektiği taraftarıyım

Bizim öğretmen de hep bize “ ben sevmesem sizleri niye çenemi
Yorup ders anlatayım , senelerimi harcayayım “ ( sanki bunları hayır için yapıyor, maaş almıyor )

Fakirlere vurur böyleleri bizimki de aynı şekilde ya fakir ya da annesi babası hiş ortada olmayan toplantıya falan gelmeyen kişileri döverdi.
Bir kere bir kızı tekmelemişti hiç unutmuyorum sınıfta herkesin gözü önünde
Allah tüm çocukları böyle öğretmen müsveddelerinden korusun

Konu açmıyorum ama bizde yaşamışız bugün. Hemde 7. Sınıftaki kızıma tahta kalemi atmış öğretmen.

Başkalarına da yapıyormuş. Herkes sessiz ve halinden memnun diyor kızım.

Müdürle konuş dedim. Bakalım ne olacak. Daha öncede oldu, okul değiştirdik. Çünkü genelde hicbirsey yapmıyor okul yönetimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…