öğretmeni yeğenimi dövmüş!

Sevgili Ladyfog;

düşüncelerinizi hayranlıkla okudum,okurken her cümlenizi, helal olsun dedim.

Objektif olarak her yönden düşünceyi bizlerle paylaştığınız,öğrencilerinize öğrettikleriniz ve öğretecekleriniz için teşekkürler...

Sizi kişisel olarak tanımıyoruz ama yazdıklarınızdan az çok bilgi sahibi olduk hakkınızda.

Sizi yetiştiren aileyede sizede helal olsun,başarılarınızın devamını diliyorum.

Sonsuz saygılar ve sevgiler...

işte tam bu yaptığınıza bilgi sahibi olmadan fikir yürütmek deniyor..
ben dayağı savunmadım, hiç bi zaman başvurmadım da..
benim öğretmenliğimi ancak öğrencilerim değerlendirebilir, size düşmez..

yuvada çocuklar dayak yedi haber oldu, hepimiz dövenlere kızdık vicdanımızı rahatlattık oturduk.
bi sistem var o çocukları oraya o ortama sokan,
okulda çocuklar dayak yiyosa döven sadece son dişli.
bireysel sorumluluk duygusunu yitirdik toplum olarak..

sistemi kim sorguladı? maddi durumu olmayan ailelere çocuklara kömür veriyoruz, tek ihtiyaçları kömür tabi..
eğitimleri yedikleri dayaklar umrumuzda değil.
ama biri bizim kıymetli çocuğumuza vurursa kıyameti koparıyoruz.
haklısınız, hakkınızı arayın kimse vurmasın çocuğunuza.

ama aslında sistemin parçasısınız.
kızıp sövmekle sorumluluklar yerine gelmiyo, bunu hatırlatmak istedim..
kaba üslubunuzla hakaret etmenize sebep olan nedir anlamadım.

Mesajların hepsini okumadım. Kesinlikle şiddet yanlısı biride değilimdir. Aranızda pek çok kişinin beni eleştirecegini de biliyorum. Ama şu an 3 yaşında olan yeğenimi döven bir öğretmen canlandı da gözümde heralde gömerim onu oraya !!

Konuyu en basindan beri sessizce takip ediyorum. Birseyler de ben yazmaya karar verdim. Butun cevaplari okuduktan sonra gordum ki "benim cocugum ogretmeninin suratina da tukurse, o ogretmen cocuguma bagirirsa onu parcalarim" mentalitesinde ne kadar cok veli varmis. Allah ogretmenlerimize sabir versin, cok zor bir is ogretmen olmak. Ben ogretmen degilim, ama goruyorum. Kimse de veli olarak ders almamis, herkes ogretmenlere saldirmis, hersey ogretmenden beklenmis. Herkesin cocugunu ogretmen egitsin, artik 4o kisi mi olur 50 kisi mi olur, ogretmene saygiyi ogretmen ogretmeye calissin, ustune bir de ders anlatsin. Ogretmen sesini cikardi mi "Sen o zaman ogretmen olmasaydin, o zaman istifa et, haddini bil" bilmemne. Kimse cocuguna haddini bilmeyi ogretmiyor, ama herkes ogretmene ders verme cabasinda. Veli olarak herkes ustune duseni yapsa, cocuguna okul oncesi egitimini verse, bazi seyleri asilasa, hersey cok daha guzel, duzenli olurdu. Bunun yerine herkes topu birbirine atmis, birbirini suclamis.
Sunu da ekliyim, siddet yanlisi degilim. Konuda 3. sinifa giden bir cocuk, sadece sinifa gec kaldigi icin dayak yediyse, o cocugun arkasinda once ben dururum.
Ama kimse de cikip lisede koskoca adamlarin bilerek ogretmenleri delirtmesini savunmasin, onceki cevaplarda oldugu gibi.

Çarpık sistemin çarpık savunucuları oluyor malesef sevdeciğim
keşke aile eğitiminden nasiplenmiş çacuklar gelsede elimize, biz onları normal bir birey yapacağız diye uğraşmak yerine vatana daha hayırlı olacak şekilde eğitsek... öğretime eğitimden daha fazla vakit ayırsak da çocuklarımız daha başarılı olsa derdindeyiz öğretmenler olarak....
Ama öğretmenlerin ne zorluklar içinde olduğu hiç düşünülmeden acayip bir tepki var. Bu tepki de belki hak etmeyen bir çocuğa hak etmediği bir şekilde şiddet uygulanmasından kaynaklandı.
Ben buradaki arkadaşların bu kadar vicdansızca bu şekilde konuşmalarını ancak buna bağlıyorum.
Öğretmen bağırırsa onu dövmek falan düşünülmeden söylenmiş basit mantık ürünü.
Başın götürmüyorsa bırak git, istifa et bunlar empati kurulmadan söylenmiş cümleler.
Tabiki bazen başım da götürmeyecek, bazen bağıracağım da, tabi ki hata yapacağım tabiki günüm günüme uymayacak tabiki bazı günler verimsiz geçicek.Tabiki bazen haksız yere ceza verebileceğim.Bunlar çok normal.Her zaman yaşanabilecek durumlar. Zaten herkes emin olsun öğretmenlik ya çok sevildiği için yapılır yada başka bir iş bulunamadığı için yani muhtaç olunduğu için yapılır. Ki ikinci seçenek olmasa zaten memlekette öğretmen bulamazsınızÖyle memuriyete, satışa, pazarlamaya mühendisliğe benzemez.

öncelikle konuyu açan arkadaşımın verdiği sonuç haberine sevindim.
demek ki sadece 1 öğrenciye tokat atmamış ki bütün veliler tepkili.
konumuz 3. sınıf öğrencisine atılan bir tokattı. nedense konu lise öğrencilerinin yaptığı saygısızlıklara kadar gitmiş.
ilkokul öğrencisi henüz çocuk olduğu için ona tokat atılması özellikle annelerimizin tepkisine yol açtı.
buradaki yorumlarda bu kadar küçük bir çocuğa biz anne ve babası olarak vurmaya kıyamazken öğretmenin geç kalma yüzünden tokat atabilmesini eleştirdik.
konumuz lise öğrencilerinin saygısızlığı değil. öğretmenlerimiz alınganlık etmiş.
böyle bir durum varsa veli ile görüşün, ufak bir ceza verin buna karşı değiliz elbet. 3. sınıf öğrencisine tokat atan bir öğretmen elbet ceza almalı.
aileler evde çocuklarını eğitsin biz öğretimle uğraşalım demişsiniz. evet mantık olarak doğru keşke böyle olsa öğretim daha güzel işlese.
ama her aile yapısı bir değil.
okuma yazma bilmeyen, çocuğuyla ilgilenmeyen vs. aileler var.
peki bu çocuklar ailede eğitim almadılar diye okulda birşeyler öğrenemeyecek mi?
konu çok uzuyor ve başka yerlere gidiyor.
kendi adıma öğretmenin ceza alması yerinde bir karar olmuş.
lütfen öğretmen arkadaşlar alınmasınlar!

çocuğum haksızsa ceza verebilirsiniz, kızabilirsiniz (onu rencide etmeden)
ama tokat atamaz ya da dövemezsiniz!

herhangi bir mesleği sevmeden yapabilirisiniz; ama öğretmenliği sevmeden yaparsanız çocuğa yararlı değil zararlı olursunuz!

ogretmeni de tarafsizca bi dinleyin bakalim... kimse durup dururken dovmuyor kimseyi. cocuklar insani cildirtiyor bazen simarikliklariyla. gerci bu devir anne babalarina gore cocugu egitmek, her yaptigini onaylamak ve onu pispislamaktan geciyor ama...

öğretmeni tarafsız dinlesemde burada 3. sınıf öğrencisinin yediği dayak sözkonusu. derse geç kalması dayak yemesini hakettiriyor mu sizce?
genelleme yapmayın lütfen. her anne baba çocuğunun her yaptığını onaylamıyor ve pışpışlamıyor.

bizim okulumuzda bir öğretmen asla bir öğrencisini dövemez.... asla ama aslaaaaaa ......
sadece öğrenci yada veliler öğretmenleri döver tehdit eder yada arabasının lastiğini patlatır...bir pazartesi geliriz okula, okulumuzun hemen hemen tüm camları kırılmış ,bir pazartesi geliriz okula ,hırsız girmiş, bilgisayarlar çalınmış...
bizim okulda öğrenciler arada sırada derslere erken gelirler... arada sırada da veli basar sınıfı ,öğretmeni yumruklar...
bizde veliler milli eğitime dilekçe vermezler asla..biz öğretmenler dilekçe veririz ,okulda can güvenliğimiz yok diye milli eğitime...
polis isteriz kapımıza ,onun yerine tavsiye verirler...derlerki bizimde elimiz kolumuz bağlı öğretmenim, karakola çeksek bu çocukları ,hiçbişey yapamayız onlara ,çocuk hakları var derler...bizde hergün okula elimiz yüreğimizde acaba bugün ne yaşayacağız diye gideriz...
BUDA SANIRIM TERS KÖŞE BİR BAKIŞ AÇISI...(VE HEPSİ YAŞANMIŞTIR KESİNLİKLE ABARTI YOKTUR)

ama nedense suçludur hep öğretmen yoruldum dediği an alacağı cevap taş amı attın da kolun yoruldu armut mu topladın....
ayın sonu zor geliyor dersin o kadar maaşı napıyorsunuz vs vs...
öğretmen kızmaz yumuşak yüzlüdür otorite kuramaz
acaba başka toplumlarda öğretmene bakış açısı nasıl merak ediyorum

amerika'da öğretmenlikten vazgeçen çokmuş ,bıktıkları için en azından adamlar kendilerini kandırmıyorlar ,sevmiyorlarsa istifayı basıyorlar,bizde bu durum yok

amerika'da öğretmenlikten vazgeçen çokmuş ,bıktıkları için en azından adamlar kendilerini kandırmıyorlar ,sevmiyorlarsa istifayı basıyorlar,bizde bu durum yok

Demek ki gelişmiş ülkelerde bile bıkılabilecek bir meslek.
Bizde bırakan iş bulabilse öğretmen kalmazdı emin olun.

Amerika'da cinsellik yaşı 13 başlıyor kızlar 16-17 yaşında diskoya gidiyorlar ,

Her öğretmen öğretmen olamıyor işte görüyoruz...

bizim ülkemizde iş bulabilseler cğoğu çöğretmen bırakırdı bu işi emin olun bundan
hiçbi iş bulamadın bari öğretmen ol denmiyor mu malesef verilen değer bu
Amerika'da cinsellik yaşı 13 başlıyor kızlar 16-17 yaşında diskoya gidiyorlar ,

ne alaka yani

bende bir öğretmenim ailelerin başından atar gibi okula gönderdiği çocuklarla ilgilenen biz, aç karınla okula gelince karnını doyuran biz , hastalanınca hastaneye götüren biz, ailevi problemleri okula taşınınca ilgilenen biz, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerle ilgilenen biz, aldığımız her maaştan çocuklara eğitim materyali alan biz........ama siz sorumluluk sahibi veliler fırsat buldumu şikayet edecekmiş bilmem ne . az bence astırın siz direk en iyisi canım. ne gereği var burada konuşanlar gelin bir araya okul çıkışı bakın icabına. öğretmen velilerin ve öğrencilerin kölesi zaten. siz hüküm vermişsiniz daha ne...dışarıdan aşağılamakla olmuyor. eğer o kadar biliyorsanız eğitimciliği, öğretmenliği erkin koray gibi göndermeyin okula. belki böylece öğretmenlerin suçu olan sigara içme, şiddet eğilimli olma , küfürlü konuşma problemleri de olmaz.......eh nerde 30-40 çocuk nerde 1 çocuk işiniz de o kdar zor olmaz. ÇOK BİLİNÇLİ VELİLER.......

ayrıca bazıları sevmeyen bıraksın demiş valla öğretmenlerin çoğu bu mesleği bırakmak istiyor ama sebebini söyleyeyim en ufak birşeyde okul basan çok bilmiş veliler yüzünden olacak bu. öğretmenliğin kıymeti kalmadı çünkü sayenizde. forum siteleri,medya öyle güzel propagandasını yapıyorki.....en ufak olumsuz bir haberde öğretmene demediklerini bırakmıyor. ama öğretmenlerimizin yaptığı öyle güzel şeyler var ki hiç görmedim bunun çığırtkanlığını yapanları.....siz devam edin çocuklarınıza çok güzel örnek oluyorsunuz......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…