Öğretmenim. 1 günlük izin nasıl alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bahsettiğiniz refakatçi raporu değil, yıllar önce ben de oğlumu kontrole götürdüğümde böyle bir yazıyı idareye teslim etmiştim, sorun olmamıştı(yıl 2013tü sanırım)

Ama bu sene böyle bir yazı kabul edilmedi idare tarafından. Refakatçi raporu da ağır hastalıklarda geçerli olan bir durummuş, zaten hangi koşullarda verildiği yazılıyor, ayrıntılı bir hastane raporu.

Pomem diye bir şey olduğunu öğrendim bu konu sayesinde
Gençler bilmiyor azizim
Ben gibin yaşlılara sorsunlar. Sevgilinin mezuniyetine ,askerlik bilmemnesine ne gidecem,işim dahi olmaz. Koskoca adam. Sonradan kafanıza kakar dururlar. Som altından adam olsa dahi değmiyor. Ama yaşayıp göreceksiniz işte. Şimdi biz ne desek boş.

Merhaba mesajımın size değil “rapor hakkı” ifadesini yerleşmiş bir şekilde izin hakkı olarak kullanan herkese hatta tüm memurlara yönelik olduğunu söylemiştim. Rapor hasta olana haktır. Milli eğitimde özellikle çocuğun rahatsız olduğu durumlarda anne-babaya izin için rapor alınmasının dayatılması ile ilgili durum konusunda haklısınız. Onun dışında değilsiniz. Memuriyette de yıllık izni istediğimiz zamana alamıyoruz. Nöbetleşe izin kullanılıyor. “Ama”larımızı kullanamıyoruz ki. Dedim gibi rapor zaten başlı başına başka birşeydir hak olan da raporu doğru şekilde kullanma gün saysıdır.

Hangi memurlar alamıyor tam olarak? Adliyedeki memur çocuğuna tuvalet eğitimi vermek için yıllık izninden on iş günü kullandı ve bu iki hafta ediyor malum.
İşler aksamasin diye elemanlar sırayla alır. Hepsi birden izne ayrılamaz. Ya kendi aralarında ayarlarlar ya da idare ayarlar.

Hangi memurlar alamıyor tam olarak? Adliyedeki memur çocuğuna tuvalet eğitimi vermek için yıllık izninden on iş günü kullandı ve bu iki hafta ediyor malum.
Olabilir tabi ki. Ancak 20 günlük izninden 15 gün kullandı ise zaten 5 günü kalmıştır. İş arkadaşları ve amiri ile anlaşmıştır. Benim iş arkadaşım şu an benim izinden dönmemi bekliyor izne çıkmak iÇin mesela. Konu aslında bu değil “rapor hakkı” ifadesi.

Bizim kurumda rapor alanları bir üst hastaneye kurula sevk ediyorlar mesela.

Arkadaşta yazmış 10 yıldan önce 20 gün izni ouyir zaten memurların. O arkadaşınız da 10 günü kullanmis 2 haftası kalmış mesela.

15 değil on gün kullanıp iki hafta evde kaldı, geride daha yirmi gün var. İşini halletti böylece, yazı bekle, kışı bekle diyen olmadı. Memurlar da gidip rapor alabiliyor gerekli durumlarda. Tek fark öğretmenler mecburen gidiyor. On yıldan eski memur B Bihterinpekisi

Bizim kurumda rapor alanları bir üst hastaneye kurula sevk ediyorlar mesela.
Uzun süre rapor alan, tam işlerin sıklaştırdı dönemde kaybolan ya da rapor almayı sıklaştıran kişiler başka bir hastaneye raporunu yenilemek üzere sevk edilebilir. Dediğiniz doğru. Ancak her durumda yapılıyor ise sorun tabi ki.

Yakınınız Ağır hastaysa refakat izni var cenazesi olan ailenizdense cenaze izni var mezuniyetler zaten genelde hafta sonu oluyor ters zamandaysa da gitmeyeceksiniz bi zahmet ya da izin kullanın ne başkasına yük olun ne de kamu hizmetini aksatın. O sözleşmeye imza atarken şartları biliyor hizmeti aksatmayacağını taahhüt ediyor zaten. Şunu yapan doktor olsa aciliyeti olmayan poliklinik hastasını ekse sövülmedik organı kalmaz o da kamu hizmeti bu da.

Kise de altındaki çalışana zevk için işkence yapmıyor zorluk çıkarmıyor işte o kadar çok istismar ediliyor ki genel tedbirler alınıyor herkesin işi zorlaşıyor. O yüzden kızıyoruz zaten 40 gün rapor hakkın var denmesine. Yarın bir gün suistimal çok artsa işler aksasa bu sefer atıyorum heyet raporu olmadan sağlık raporunu saymıyoruz kabul etmiyoruz deseler ne diyeceksiniz?

15 değil on gün kullanıp iki hafta evde kaldı, geride daha yirmi gün var. İşini halletti böylece, yazı bekle, kışı bekle diyen olmadı. Öğretmenler rapora mecbur kalıyor.
10 yıldan fazla ise memuriyeti 30 gün izni vardır. Doğrudur. Olmasın mı? Tatiliniz varken gününü mü beğenmiyorsunuz?
Şu an izindeyim gelemediğim düğün dernek kutlamalara takılarımı yaptım. Babanem vefat etmişti gelemedim akrabaları gezdim. Kuzenim de eylülde evlenecekmiş damadı gördüm tebrik ettim hediyesini verdim. Kuzen düğünü için iznim yok çünkü. Size gerçekten birşey demiyorum anlatamadım. Bazı gruplarda kanıksanıyor durum. Evet öğretmen de bayramda memlekete gidiyorsa bir hafta daha kalsa keşke ama izni yok. İzni yazın o zaman gidecek.
Çocuğun sağlık durumu için yanında olması ile ilgili rapor alma zorunluluğuna ben de karşıyım. Bu net.

Niye? Siz kendiniz yazın gelmeyi neden tercih ettiniz? Zamanında izin istediniz vermediler mi?
Yo memleketim ve iş yerim arasında 1800 km olduğu için bana öncelik tanıdı mesai arkadaşlarım ve bayram tatili ile birleştirdim. İş arkadaşıma amirim izin vermedi. Akademik yıl eylülde başlayacağı iÇin o ara dönemde izin alacak. Devreden kalanı yazın birleştirecek. Bu defa (seneye)benim yaz iznim azalacak

Ben alamıyordum. Asistanken yaz dönemi servis yarıya düşürülürdü ve herkes iznini yazın kullanmak zorundaydı. Birbirimizşe anlaşıp öyle çıkardık. Uzman olduğumda rahatladı biraz en az 1 ay önceden zaman belli olmuş ve diğer arkadaşlarla anlaşmış olmak gerekliydi ki poliklinikler kapatılsın. Yani bir tek öğretmenler belli zamanda kullanmak durumunda değil. Özel sektörü hiç saymıyorum. Kuzenim mühendis. Araba fabrikasında fabrika 2 hafta kapanıyor bakım için ve o dönemde personel izne çıkıyor. He acil iş olumca ücretsiz izin alınıyor tabi ki. Ben özeldeyken tüp bebek tedavimde ücretsiz izini alıyordum. İşte her şey seçim. Öğretmen olunca belli zamanda izin kullanılacağı biliniyor. Çok önemli istisnalarda mazeret izni var.

Olsun sonuç olarak tatil mi tatil
İste tatil olmaya tatilde bizde insanız programli robot değil Kasım ortasında da izinli olmaya ihtiyaç duyabiliyoruz o zaman da böyle rapor kullanmayın sağlık değilse falan muhabbetleri oluyor hak değilmiş kaldı ki 8 yıl boyunca keyfi rapor hiç kullanmadim tedavi surecim için kullandım. Onda da bunun için yalvarirken elimde tedavi kağıtlarım ile gezerken, bir başkası tanıdık doktordan çok rahat yine sağlık olmayan raporu alıp Kapadokya gezisine gidebiliyor. Neyse hak üzerine konuşacak biri olarak yinede burda susmayı tercih ediyorum. Herkes sağlıcakla kalsın

Bak mesela ben bunun için kara kara düşünüyorum. Çocuklarım şuan 25 aylık denedim tam olarak hazır değiller üç dört ay sonra ancak Kasım ayına denk geliyor kış gelmeden de halletmek istiyorum izin yok nasıl olacak. Bir haftalık ara tatilde seminerleri uzaktan yaparlarsa ancak öyle diyorum o da bir haftaya ikiz bebekle bu dediğim nasıl olacak. Tabiki bunun için rapor almayı düşünmüyorum ama diğer meslek grubundan alan arkadaş olmuş. Ya Ocak tatilinde kışın deneyeceğim ya yaza bırakacağım çünkü benim tatilim ihtiyacım olduğunda kullanabilecegim zaman aralığında değil

Biliyorum hocam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…