- Konu Sahibi bademlicikolata
-
Bahsettiğiniz refakatçi raporu değil, yıllar önce ben de oğlumu kontrole götürdüğümde böyle bir yazıyı idareye teslim etmiştim, sorun olmamıştı(yıl 2013tü sanırım)Refakatçi raporu var. Ben oğlumu şehir hastanesine götürdüğümde doktorun sekreteri"x hastaya x tarihinde muayene esnasında hastanemizde refakat etmiştir"yazılı imzalı kaşeli kağıt veriyordu ben de idareye teslim ediyordum.
Mesela nükleer tıpta bi işlem görmüştük radyasyona maruz kaldığımız için de aynı raporu vermişlerdi.
Merhaba mesajımın size değil “rapor hakkı” ifadesini yerleşmiş bir şekilde izin hakkı olarak kullanan herkese hatta tüm memurlara yönelik olduğunu söylemiştim. Rapor hasta olana haktır. Milli eğitimde özellikle çocuğun rahatsız olduğu durumlarda anne-babaya izin için rapor alınmasının dayatılması ile ilgili durum konusunda haklısınız. Onun dışında değilsiniz. Memuriyette de yıllık izni istediğimiz zamana alamıyoruz. Nöbetleşe izin kullanılıyor. “Ama”larımızı kullanamıyoruz ki. Dedim gibi rapor zaten başlı başına başka birşeydir hak olan da raporu doğru şekilde kullanma gün saysıdır.Şunun için soruyorum ne demem lazım. Bana devlet 40 gün kullanmak üzere ne veriyor. Hani bunu ne olarak ifade ediyor. Rapor alabilirsin diyor. İçeriğine bakmıyor gerçekten hastamısin yoksa başka bir mazeretin mı var onun için mi alıyorsun. Ben öğretmenim tatil olarak geçirdiğim süreci ben sevmiyorum. Çünkü öğrencilere göre onlarla girip çıkıyorum. Bu demek değil ki benim Mart in ortasında bir isim olmayacak yada bir sıkıntım. Ne yapacağım o zaman ben söyler misiniz? Tatil hakkımı kendi istediğim tarihte kullanmadım ama benim o ay içinde çok acil bir durumum oluştu. Mecburen 40 günden kullanmak zorunda kalıyorum. Sağlık nedenli olmasa da mecbur kaldığımda sağlık için verilen o haktan kullanmak zorunda kalıyorum.
Hangi memurlar alamıyor tam olarak? Adliyedeki memur çocuğuna tuvalet eğitimi vermek için yıllık izninden on iş günü kullandı ve bu iki hafta ediyor malum.Memuriyette de yıllık izni istediğimiz zamana alamıyoruz.
İşler aksamasin diye elemanlar sırayla alır. Hepsi birden izne ayrılamaz. Ya kendi aralarında ayarlarlar ya da idare ayarlar.Hangi memurlar alamıyor tam olarak? Adliyedeki memur çocuğuna tuvalet eğitimi vermek için yıllık izninden on iş günü kullandı ve bu iki hafta ediyor malum.
Olabilir tabi ki. Ancak 20 günlük izninden 15 gün kullandı ise zaten 5 günü kalmıştır. İş arkadaşları ve amiri ile anlaşmıştır. Benim iş arkadaşım şu an benim izinden dönmemi bekliyor izne çıkmak iÇin mesela. Konu aslında bu değil “rapor hakkı” ifadesi.Hangi memurlar alamıyor tam olarak? Adliyedeki memur çocuğuna tuvalet eğitimi vermek için yıllık izninden on iş günü kullandı ve bu iki hafta ediyor malum.
Bizim kurumda rapor alanları bir üst hastaneye kurula sevk ediyorlar mesela.Olabilir tabi ki. Ancak 20 günlük izninden 15 gün kullandı ise zaten 5 günü kalmıştır. İş arkadaşları ve amiri ile anlaşmıştır. Benim iş arkadaşım şu an benim izinden dönmemi bekliyor izne çıkmak iÇin mesela. Konu aslında bu değil “rapor hakkı” ifadesi.
Arkadaşta yazmış 10 yıldan önce 20 gün izni ouyir zaten memurların. O arkadaşınız da 10 günü kullanmis 2 haftası kalmış mesela.Hangi memurlar alamıyor tam olarak? Adliyedeki memur çocuğuna tuvalet eğitimi vermek için yıllık izninden on iş günü kullandı ve bu iki hafta ediyor malum.
15 değil on gün kullanıp iki hafta evde kaldı, geride daha yirmi gün var. İşini halletti böylece, yazı bekle, kışı bekle diyen olmadı. Memurlar da gidip rapor alabiliyor gerekli durumlarda. Tek fark öğretmenler mecburen gidiyor. On yıldan eski memur B BihterinpekisiOlabilir tabi ki. Ancak 20 günlük izninden 15 gün kullandı ise zaten 5 günü kalmıştır. İş arkadaşları ve amiri ile anlaşmıştır. Benim iş arkadaşım şu an benim izinden dönmemi bekliyor izne çıkmak iÇin mesela. Konu aslında bu değil “rapor hakkı” ifadesi.
Uzun süre rapor alan, tam işlerin sıklaştırdı dönemde kaybolan ya da rapor almayı sıklaştıran kişiler başka bir hastaneye raporunu yenilemek üzere sevk edilebilir. Dediğiniz doğru. Ancak her durumda yapılıyor ise sorun tabi ki.Bizim kurumda rapor alanları bir üst hastaneye kurula sevk ediyorlar mesela.
Yakınınız Ağır hastaysa refakat izni var cenazesi olan ailenizdense cenaze izni var mezuniyetler zaten genelde hafta sonu oluyor ters zamandaysa da gitmeyeceksiniz bi zahmet ya da izin kullanın ne başkasına yük olun ne de kamu hizmetini aksatın. O sözleşmeye imza atarken şartları biliyor hizmeti aksatmayacağını taahhüt ediyor zaten. Şunu yapan doktor olsa aciliyeti olmayan poliklinik hastasını ekse sövülmedik organı kalmaz o da kamu hizmeti bu da.Yani ne alaka yorum yapmak için yorum
oğlum kızım anne diyorsa yürüyorsa akşamda duyarım çalışmadığım saatte de çok uç sizin dediğiniz ama bir mezuniyet bir cenaze yakınınız ciddi bir hastalığı bunlar gerçekten özel durumlar
Kise de altındaki çalışana zevk için işkence yapmıyor zorluk çıkarmıyor işte o kadar çok istismar ediliyor ki genel tedbirler alınıyor herkesin işi zorlaşıyor. O yüzden kızıyoruz zaten 40 gün rapor hakkın var denmesine. Yarın bir gün suistimal çok artsa işler aksasa bu sefer atıyorum heyet raporu olmadan sağlık raporunu saymıyoruz kabul etmiyoruz deseler ne diyeceksiniz?İşte o dediğinizi ben değil hanımefendi idareciler yapıyor ne var sanki gitsin veya siz hekimseniz dahi benim canım kanım geçmişim anılarım anneannem babaannem veya bir yakınım öldüğüm de gitmeliyim bazı anlar bir daha yaşanmaz cenazeye katılmamak o sizin tercihinizdir
ama benim yakınım ölüyor idarecim izin vermiyorsa maalesef rapor almak durumundayım işimden de olmamak için veya kızım/oğlum mezun oluyordur salt idarecimin egosu için izin vermiyorsa rapor almak zorundayım ve alırım da
bazı anlar kaçırlamaması gereken tekrarı olmayacak anlardır
Bu sistemin çarpıklığının sorumlusu ben hekim değil sorgunlanması gereken burda rapor al diyenlerde değil
10 yıldan fazla ise memuriyeti 30 gün izni vardır. Doğrudur. Olmasın mı? Tatiliniz varken gününü mü beğenmiyorsunuz?15 değil on gün kullanıp iki hafta evde kaldı, geride daha yirmi gün var. İşini halletti böylece, yazı bekle, kışı bekle diyen olmadı. Öğretmenler rapora mecbur kalıyor.
Niye? Siz kendiniz yazın gelmeyi neden tercih ettiniz? Zamanında izin istediniz vermediler mi?Şu an izindeyim gelemediğim düğün dernek kutlamalara takılarımı yaptım.
Yo memleketim ve iş yerim arasında 1800 km olduğu için bana öncelik tanıdı mesai arkadaşlarım ve bayram tatili ile birleştirdim. İş arkadaşıma amirim izin vermedi. Akademik yıl eylülde başlayacağı iÇin o ara dönemde izin alacak. Devreden kalanı yazın birleştirecek. Bu defa (seneye)benim yaz iznim azalacakNiye? Siz kendiniz yazın gelmeyi neden tercih ettiniz? Zamanında izin istediniz vermediler mi?
Hangi memurlar alamıyor tam olarak? Adliyedeki memur çocuğuna tuvalet eğitimi vermek için yıllık izninden on iş günü kullandı ve bu iki hafta ediyor malum.
İste tatil olmaya tatilde bizde insanız programli robot değil Kasım ortasında da izinli olmaya ihtiyaç duyabiliyoruzOlsun sonuç olarak tatil mi tatil
Bak mesela ben bunun için kara kara düşünüyorum. Çocuklarım şuan 25 aylık denedim tam olarak hazır değiller üç dört ay sonra ancak Kasım ayına denk geliyor kış gelmeden de halletmek istiyorum izin yok nasıl olacak. Bir haftalık ara tatilde seminerleri uzaktan yaparlarsa ancak öyle diyorum o da bir haftaya ikiz bebekle bu dediğim nasıl olacak. Tabiki bunun için rapor almayı düşünmüyorum ama diğer meslek grubundan alan arkadaş olmuş. Ya Ocak tatilinde kışın deneyeceğim ya yaza bırakacağım çünkü benim tatilim ihtiyacım olduğunda kullanabilecegim zaman aralığında değilHangi memurlar alamıyor tam olarak? Adliyedeki memur çocuğuna tuvalet eğitimi vermek için yıllık izninden on iş günü kullandı ve bu iki hafta ediyor malum.
Biliyorum hocamBak mesela ben bunun için kara kara düşünüyorum. Çocuklarım şuan 25 aylık denedim tam olarak hazır değiller üç dört ay sonra ancak Kasım ayına denk geliyor kış gelmeden de halletmek istiyorum izin yok nasıl olacak. Bir haftalık ara tatilde seminerleri uzaktan yaparlarsa ancak öyle diyorum o da bir haftaya ikiz bebekle bu dediğim nasıl olacak. Tabiki bunun için rapor almayı düşünmüyorum ama diğer meslek grubundan alan arkadaş olmuş. Ya Ocak tatilinde kışın deneyeceğim ya yaza bırakacağım çünkü benim tatilim ihtiyacım olduğunda kullanabilecegim zaman aralığında değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?