• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenin Tutumu Mu Hatalı,Benim Tutumum Mu?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
İyi geceler.Ben lise öğrencisiyim ve dershaneye gidiyorum.Dershanede bir Edebiyat öğretmeni var.Ders işlemek yerine derste şiir okuyor,bazen türkü vs. söylüyor. Dün geldi işte sınıfa benim hakkımda bir şeyler söylenmiş derste şiir okuyorum diye dedi.Bu ders edebiyat dersi,elbette şiir okunacak dedi.
Şimdi siz de diyeceksiniz belki,e edebiyat dersinde şiir okunur tabii diyeceksiniz.Size şöyle açıklayayım. Okuduğu şiirler aşk şiirleri üstelik normal bir şairin yazdığı şiir bile değil amatör insanların yazdıkları.Hatta kendisi de diyor şiir okumadan önce,ders işlemememin bir sakıncası yok değil mi diyor.Yani kendisi de farkında ders işlemediğinin.Derste konuya uygun şiir okunur ona itirazım olmaz ama bu öğretmen hiçbir zaman ders işlemiyor bozulmuş plak gibi aşk şiiri okuyor:kızgın:Onun yüzünden konularda geriledim.Para lafı etmeyi hiç sevmem ama benim ailem onun uyduruk aşk şiirlerini dinlemem için para dökmüyor oraya.Bir de üste çıkmaya çalışıyor.Ne yapmalıyım şikayet etmeli miyim idareye vs? Özellikle öğretmenler baksın,yardım lütfen...

Son düzenleme:
Diğer arkadaslarinizda bu durumun farkında ve rahatsızlarmi? Gitsin başka yerde şiir okusun..hatta şiirlerini kendine saklasın..evde sesli okusun kaydetsin hatta internete koysun fenomen olsun ama bunu size bulastirmasin.siz oraya ilim öğrenmeye gidiyorsunuz şiir dinlemeye değil

Dershanede ne alaka ordan buradan şiir okumak anlamadım. Sınıfta konuyla ya da şairle ilgili yerlerde olması absurt gelmez ama dersanede önünüzdeki sınava yönelik çalışmalar yapılır. Şiir dinlemek boşuna zaman kaybı değildir evet edebiyatla da ilgilidir ancak dersanedeye bu yüzden para ödemiyor insanlar sınavlara hazırlanmak için ödüyorlar.
Öğretmenim. Öğrenci olsam şikayet ederdim.

Kesinlikle haklısın;şiir elbette olmalı derste de hayatın içinde de ama önce görevini ifa edecek şiir sevgisi aşılamaya çalışıyorsa bile okuduğu şiir üzerinde edebi bilgileri sunabilir .Öğretmenine sık sık soru sor derste şu konuyu anlamamıştım de ,diğer arkadaşların da böyle yapsin ki hocaniz sizin ders şevkinizi hissetsin

Diğer arkadaslarinizda bu durumun farkında ve rahatsızlarmi? Gitsin başka yerde şiir okusun..hatta şiirlerini kendine saklasın..evde sesli okusun kaydetsin hatta internete koysun fenomen olsun ama bunu size bulastirmasin.siz oraya ilim öğrenmeye gidiyorsunuz şiir dinlemeye değil
Ah abla sorun orada ya işte...Arkadaşlarım dersle çok ilgisiz maalesef.Onlara göre ders kaynasın da ne olursa olsun.Ve insanı baskı altında tutuyorlar hepsi istediği için ben tek başıma kalıyorum ve istemiyorum diyemiyorum:(

eger ders islemeyip surekli siirle zaman geciriyorsa elbette bunu idareye bildir..hatta ailene söyle onlar muhatap olsun dersane yönetimi ile..sonucta kurslara bi cuval para döküluyor..arkadaslarina sikayetci oldugunu söylemezsin cok cok olur biter senden bilmezler

Dertlere bak... Edebiyat öyle saatlerce anlatılacak, teorik bilgiler verilecek bi ders değildir zaten. Öğretmenin biraz abartmış olabilir ama buraya konu açmanı gerektirecek ciddiyette bi durum göremedim ben:)

üniversiteye hazırlanan bir gencin aşk şiiri dinlemeye de okumaya da kaybedecek vakti olmaz

Yok artık. Para lafı yapmakta da gayet haklısınız. Sizin idareyle konuşmanız yetmiyorsa ailenize durumu belirtin. Öyle şey mi olur ya lys edebiyat sınavını bir açıp baksın şiir okuma dersi falan değil edebiyat.
Bir de görseniz abla şiirlerini sosyal medyaya yüklüyor imiş ünlüyüm diye övünüyor sanki...Zaten dershane genel olarak hiç iyi değil ama bir yıllık parayı peşin verince bir daha devam etmek zorundasınız ne yazık ki:(

Dertlere bak... Edebiyat öyle saatlerce anlatılacak, teorik bilgiler verilecek bi ders değildir zaten. Öğretmenin biraz abartmış olabilir ama buraya konu açmanı gerektirecek ciddiyette bi durum göremedim ben:)
Ama hiç normal ders işlemiyor ki,sürekli şiir okuyor. Üstelik şiirlerin konusu da bizim işlediğimiz konular ile ilgili değil,uzaktan yakından ilgisi yok hatta.

Bi iki şikayet daha olsa
Bu kadar rahat davranmaz bence.

Madem boş bırakacak tam bıraksın da
Gömülüp test falan çözün kendi kendinize.

Öğretmeninle direkt konuşabilirsin aslında çünkü artık çocuk değil bir gençsin ve sorunu aileye müdüre şikayetten önce direkt muhatabınla öğretmeninle paylaşabilirsin

Bence girme edebiyat derslerine, boş sınıfta ya da çalışma odasında oturup test çöz ya da ödevlerini yap. Hoca ya da idare sorduğunda anlatırsın 'ben burada x hocanın muhabbetini dinlemek için tıkılıp kalmadım, ailem de bunun için para ödemiyor, eğlenmek istesem vaktimi geçirebileceğim çok daha eğlenceli aktiviteler bulurum dershaneye gitmek yerine' diyebilirsin mesela.

Ama hiç normal ders işlemiyor ki,sürekli şiir okuyor. Üstelik şiirlerin konusu da bizim işlediğimiz konular ile ilgili değil,uzaktan yakından ilgisi yok hatta.
Tamam tatlım o zaman durumu idareye intikal ettirmeden önce hocanı kibar bi şekilde uyarabilirsin. " Hocam ben şu kısımları bilmiyorum oraları mı anlatsanız?" gibi... Ya ben sayısal öğrencisiydim belki o yüzden bana edebiyat önemsiz geldi şu an bilemiyorum. Ama hocan o şekilde devam etmekte ısrar ederse de takma kafayı. Edebiyatı her türlü yaparsın, çoğu kısım ezber zaten

Öğretmeninle direkt konuşabilirsin aslında çünkü artık çocuk değil bir gençsin ve sorunu aileye müdüre şikayetten önce direkt muhatabınla öğretmeninle paylaşabilirsin
Onu düşündüm de laftan anlayacak biri değil.

Back
X