• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenin Tutumu Mu Hatalı,Benim Tutumum Mu?

Canım diğer öğrencilerin şikayetçi olmaması, öğretmenin yaptığının doğru olduğu anlamına gelmez.
İdare eğer senden başka şikayetçi olan yok derse böyle söylersin. Yaptığı saçmalık, arada bir ünlü bir şairin şiiri okunur da, yeri gelince.
Siz şiir dinletisine gitmiyorsunuz ki, dersaneye gidiyorsunuz.

Canım diğer öğrencilerin şikayetçi olmaması, öğretmenin yaptığının doğru olduğu anlamına gelmez.
İdare eğer senden başka şikayetçi olan yok derse böyle söylersin. Yaptığı saçmalık, arada bir ünlü bir şairin şiiri okunur da, yeri gelince.
Siz şiir dinletisine gitmiyorsunuz ki, dersaneye gidiyorsunuz.

İyi geceler.Ben lise öğrencisiyim ve dershaneye gidiyorum.Dershanede bir Edebiyat öğretmeni var.Ders işlemek yerine derste şiir okuyor,bazen türkü vs. söylüyor. Dün geldi işte sınıfa benim hakkımda bir şeyler söylenmiş derste şiir okuyorum diye dedi.Bu ders edebiyat dersi,elbette şiir okunacak dedi.
Şimdi siz de diyeceksiniz belki,e edebiyat dersinde şiir okunur tabii diyeceksiniz.Size şöyle açıklayayım. Okuduğu şiirler aşk şiirleri üstelik normal bir şairin yazdığı şiir bile değil amatör insanların yazdıkları.Hatta kendisi de diyor şiir okumadan önce,ders işlemememin bir sakıncacası yok değil mi diyor.Yani kendisi de farkında ders işlemediğinin.Derste konuya uygun şiir okunur ona itirazım olmaz ama bu öğretmen hiçbir zaman ders işlemiyor bozulmuş plak gibi aşk şiiri okuyor:kızgın:Onun yüzünden konularda geriledim.Para lafı etmeyi hiç sevmem ama benim ailem onun uyduruk aşk şiirlerini dinlemem için para dökmüyor oraya.Bir de üste çıkmaya çalışıyor.Ne yapmalıyım şikayet etmeli miyim idareye vs? Özellikle öğretmenler baksın,yardım lütfen...
Okulda edebiyat derslerinde konu ile ilgili olarak şiir okunabilir, tanınmış yazarların önemli şiirleri var bunlar tanıtmak amacıyla okunabilir.
Ancak dershanenin amaç ve vizyonu farklı.öğretmen sizi üniversite sınavına hazırlamak zorunda ve dersleri sınava yönelik işlemeli.
Arkasından konuşmak yerine direkt derste kendisine soylemen daha iyi olurdu. Eğer hala ders işleyiş şeklini degistirmezse idare ile konuş.sınav sizin için çok önemli çünkü.

Bir öğretmen plan dahilinde planındaki konuları islemekle yükümlü. Derste öğrenci motivasyonu düşmüşse sıkıntı seziyorsa ortamı değiştirmek ilgi çekmek amaclı yapabilir ama ders anlatıp soru çözmek yerine bu şiir isini götürüyorsa öğretmene sıkıntını belirt. Baktın devam ediyor yada o zaman idare ile görüşmelisin bence

Okulda edebiyat derslerinde konu ile ilgili olarak şiir okunabilir, tanınmış yazarların önemli şiirleri var bunlar tanıtmak amacıyla okunabilir.
Ancak dershanenin amaç ve vizyonu farklı.öğretmen sizi üniversite sınavına hazırlamak zorunda ve dersleri sınava yönelik işlemeli.
Arkasından konuşmak yerine direkt derste kendisine soylemen daha iyi olurdu. Eğer hala ders işleyiş şeklini degistirmezse idare ile konuş.sınav sizin için çok önemli çünkü.
Hayır bence bir öğrencinin derste öğretmenle böyle bir diyaloğa girmesi doğru olmaz. İdareye söylemişse doğrusunu yapmış. Beyefendi hala devam ediyorsa aynı şeye anne veya baban gitsin konuşsun. Hatta konu işlenmeyen edebiyat derslerine tekabül eden parayı geri istesinler veya başka bir öğretmenle bire bir calismani sağlayarak açığını kapatsınlar. Ama en güzeli o öğretmenin değiştirilmesini talep etmek

Hayır bence bir öğrencinin derste öğretmenle böyle bir diyaloğa girmesi doğru olmaz. İdareye söylemişse doğrusunu yapmış. Beyefendi hala devam ediyorsa aynı şeye anne veya baban gitsin konuşsun. Hatta konu işlenmeyen edebiyat derslerine tekabül eden parayı geri istesinler veya başka bir öğretmenle bire bir calismani sağlayarak açığını kapatsınlar. Ama en güzeli o öğretmenin değiştirilmesini talep etmek

Kesinlikle öğretmene söyle tavsiyelerini dinleme. Seni zor durumda bırakabilir. Onun bu konuda muhattabı sen değilsin idare. Ailen konuşsun.

Dersi bastan sona video ya da ses kaydicyaparak yonetime gonder. Onun yerinde olmak icin ugrasan bir suru issiz ogretmen var. Kimse emeginizle oynayanaz

Dershane idaresiyle görüşün. Öğretmen dersini istediği gibi işler. İster şiirle ister türküyle ister filmle ama ders içeriğiyle ilgili olmak zorunda.

Evet anneme falan söylemesini rica edeceğim ama umarım benden çıkmaz çünkü sınıf arkadaşlarım böyle şeylere aramızda köstebek mi var falan diye tepki veriyorlar:(

İyi geceler.Ben lise öğrencisiyim ve dershaneye gidiyorum.Dershanede bir Edebiyat öğretmeni var.Ders işlemek yerine derste şiir okuyor,bazen türkü vs. söylüyor. Dün geldi işte sınıfa benim hakkımda bir şeyler söylenmiş derste şiir okuyorum diye dedi.Bu ders edebiyat dersi,elbette şiir okunacak dedi.
Şimdi siz de diyeceksiniz belki,e edebiyat dersinde şiir okunur tabii diyeceksiniz.Size şöyle açıklayayım. Okuduğu şiirler aşk şiirleri üstelik normal bir şairin yazdığı şiir bile değil amatör insanların yazdıkları.Hatta kendisi de diyor şiir okumadan önce,ders işlemememin bir sakıncası yok değil mi diyor.Yani kendisi de farkında ders işlemediğinin.Derste konuya uygun şiir okunur ona itirazım olmaz ama bu öğretmen hiçbir zaman ders işlemiyor bozulmuş plak gibi aşk şiiri okuyor:kızgın:Onun yüzünden konularda geriledim.Para lafı etmeyi hiç sevmem ama benim ailem onun uyduruk aşk şiirlerini dinlemem için para dökmüyor oraya.Bir de üste çıkmaya çalışıyor.Ne yapmalıyım şikayet etmeli miyim idareye vs? Özellikle öğretmenler baksın,yardım lütfen...
Önce arkadaşlarınla konuş ve ortak bir şekilde uyarın. Devam ederse velilerinizle görüşün ve durumu idareye bildirsinler ya da siz bildirin. Kesinlikle haklısın. Edebiyat dersinde tabii ki şiir okunmalı ve amatör şairlerin de şiirleri okunmalı ama aynı zamanda müfredatta bulunan ve sınavlarda sorumlu tutulacaginiz konular da islenmeli.

Ailene durumu anlat gelip onlar müdürle konuşsun sen hiç dialoga girme öğretmeninle bırak ailenle müdür halletsin. Sınavda şiir mi soracaklarmış:işsiz:

Ah abla sorun orada ya işte...Arkadaşlarım dersle çok ilgisiz maalesef.Onlara göre ders kaynasın da ne olursa olsun.Ve insanı baskı altında tutuyorlar hepsi istediği için ben tek başıma kalıyorum ve istemiyorum diyemiyorum:KK43:
Eğer mümkünse dershane yönetimiyle konuş başka sınıfa geç ya da edebiyat derslerini başka bir öğretmenin verdiği sınıfta al ailen edebiyat öğretmeninin böyle davrandığını biliyor mu?

Eğer mümkünse dershane yönetimiyle konuş başka sınıfa geç ya da edebiyat derslerini başka bir öğretmenin verdiği sınıfta al ailen edebiyat öğretmeninin böyle davrandığını biliyor mu?
11.sınıfım ben,11.sınıfta tek şube var.Yani başka sınıf şansım yok.Ve ailem biliyor.Ama ben kendim idareyle konuşmayı düşünüyorum.Teşekkürler

Back
X