• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenin Tutumu Mu Hatalı,Benim Tutumum Mu?

İyi geceler.Ben lise öğrencisiyim ve dershaneye gidiyorum.Dershanede bir Edebiyat öğretmeni var.Ders işlemek yerine derste şiir okuyor,bazen türkü vs. söylüyor. Dün geldi işte sınıfa benim hakkımda bir şeyler söylenmiş derste şiir okuyorum diye dedi.Bu ders edebiyat dersi,elbette şiir okunacak dedi.
Şimdi siz de diyeceksiniz belki,e edebiyat dersinde şiir okunur tabii diyeceksiniz.Size şöyle açıklayayım. Okuduğu şiirler aşk şiirleri üstelik normal bir şairin yazdığı şiir bile değil amatör insanların yazdıkları.Hatta kendisi de diyor şiir okumadan önce,ders işlemememin bir sakıncacası yok değil mi diyor.Yani kendisi de farkında ders işlemediğinin.Derste konuya uygun şiir okunur ona itirazım olmaz ama bu öğretmen hiçbir zaman ders işlemiyor bozulmuş plak gibi aşk şiiri okuyor:kızgın:Onun yüzünden konularda geriledim.Para lafı etmeyi hiç sevmem ama benim ailem onun uyduruk aşk şiirlerini dinlemem için para dökmüyor oraya.Bir de üste çıkmaya çalışıyor.Ne yapmalıyım şikayet etmeli miyim idareye vs? Özellikle öğretmenler baksın,yardım lütfen...
Canım ben de öğretmenlik yaptım, çok yorucu olduğu için iş değiştirdim çünkü bir derste on dk dan fazla oturmadım, hep tahtada kürsüde olurdum. Bu hocanı mutlaka şikayet etmelisin çünkü görev bilinci yok. Elbette derste molalar olur ama bu bildiğin boşa zaman harcama.

Onu düşündüm de laftan anlayacak biri değil.
Dene bence çünkü sen oraya bir amaç için gidiyorsun ,sonuna kadar söz hakkın olan bir durum ;eğer işe yaramazsa o zaman ailen girsin devreye çünkü ne ailenin boşa akitacak parası ne de senin boşa geçecek bir saatin var.

Canım ben de öğretmenlik yaptım, çok yorucu olduğu için iş değiştirdim çünkü bir derste on dk dan fazla oturmadım, hep tahtada kürsüde olurdum. Bu hocanı mutlaka şikayet etmelisin çünkü görev bilinci yok. Elbette derste molalar olur ama bu bildiğin boşa zaman harcama.
Sağolun,Edebiyat öğretmeni misiniz siz de

Hocayla direk konuş diyenler liseyi iyice unutmuş heralde, kızı sınıfta rezil eder ve diğer arkadaşlarına "şiirden rahatsız olanlar varmış aramızdaaa" gibi hedef gösterir.

Hocayla direk konuş diyenler liseyi iyice unutmuş heralde, kızı sınıfta rezil eder ve diğer arkadaşlarına "şiirden rahatsız olanlar varmış aramızdaaa" gibi hedef gösterir.
Evet abla çok iyi bildiniz,tam da öyle kişiler maalesef:(Dersle alakaları yok ve ben bu duruma çok üzülüyorum:(

Hocayla direk konuş diyenler liseyi iyice unutmuş heralde, kızı sınıfta rezil eder ve diğer arkadaşlarına "şiirden rahatsız olanlar varmış aramızdaaa" gibi hedef gösterir.[/QUOTE
O tavsiyeyi verenlerden biri de benim bir öğretmen olarak;öğrencilerimi sorgulamadan,yargılamadan dinlediğim için bu meslektaşımın da aynı tavrı sergileyeceğini düşündüm

Tatlım öyle birisi olsa zaten tüm ders aşk şiiri okumaz ki. Öğretmenlerin de kötüsü var maalesef.

Canım ben öğretmenim. Sen oraya belli bir amaç için gidiyorsun. Ailen para sen de emek harcıyorsun. Adamın canı ne isterse onu yapamaz. Geç bile kalmışsın. Önce arkadaşlarını örgütle sonra hepberaber idareye gidin. Ben kpss dershanesindeyken soru çözmüyor diye matematik öğretmenini şikayet ettim. Bir öğretmen adayı olarak, öğretmenimi şikayet etmiştim yani. Kimsenin önünü kesmesine izin verme. Zaman da, emek de para da çok kıymetli.

Öncelikle idareye bildirmek yerine hocana “ hocam biraz konusabilir miyiz deyip, rahatsızlığından bahsedebilirsin. Ona söylemeden arkasından rahatsızlığını dile getirmen hoş olmamış. Bence hocanla hemen burada yazdıklarını konuş çünkü haklısın. Eminim hocan biraz düşündükten sonra haklı olduğunu düşünecek. Dershaneye sınav için gittiğiniz malum, şiiri biraz daha geri plana atsa iyi olur dershabe ortamında.

Öncelikle idareye bildirmek yerine hocana “ hocam biraz konusabilir miyiz deyip, rahatsızlığından bahsedebilirsin. Ona söylemeden arkasından rahatsızlığını dile getirmen hoş olmamış. Bence hocanla hemen burada yazdıklarını konuş çünkü haklısın. Eminim hocan biraz düşündükten sonra haklı olduğunu düşünecek. Dershaneye sınav için gittiğiniz malum, şiiri biraz daha geri plana atsa iyi olur dershabe ortamında.
Yok yanlış anlamışsınız,o rahatsız olduğunu söyleyen ben değilim.Kim söyledi bilinmiyor.

Hoca tecrubesizmi acaba neyapcagini nasıl ders anlatlmasi gerektiğini bilmiyomuki:)) yada sevgilisinden ayrıldı acısını sizden çıkarıyor :))) idareyle konuşun ama bikac kişi gidin yani tek kişiyi pek dikkate almazlar bence.

Hoca tecrubesizmi acaba neyapcagini nasıl ders anlatlmasi gerektiğini bilmiyomuki:)) yada sevgilisinden ayrıldı acısını sizden çıkarıyor :))) idareyle konuşun ama bikac kişi gidin yani tek kişiyi pek dikkate almazlar bence.
Yok yaşı genç değil.Bu arada evliymiş söyledi.Yeni evlendim dedi.

İyi geceler.Ben lise öğrencisiyim ve dershaneye gidiyorum.Dershanede bir Edebiyat öğretmeni var.Ders işlemek yerine derste şiir okuyor,bazen türkü vs. söylüyor. Dün geldi işte sınıfa benim hakkımda bir şeyler söylenmiş derste şiir okuyorum diye dedi.Bu ders edebiyat dersi,elbette şiir okunacak dedi.
Şimdi siz de diyeceksiniz belki,e edebiyat dersinde şiir okunur tabii diyeceksiniz.Size şöyle açıklayayım. Okuduğu şiirler aşk şiirleri üstelik normal bir şairin yazdığı şiir bile değil amatör insanların yazdıkları.Hatta kendisi de diyor şiir okumadan önce,ders işlemememin bir sakıncacası yok değil mi diyor.Yani kendisi de farkında ders işlemediğinin.Derste konuya uygun şiir okunur ona itirazım olmaz ama bu öğretmen hiçbir zaman ders işlemiyor bozulmuş plak gibi aşk şiiri okuyor:kızgın:Onun yüzünden konularda geriledim.Para lafı etmeyi hiç sevmem ama benim ailem onun uyduruk aşk şiirlerini dinlemem için para dökmüyor oraya.Bir de üste çıkmaya çalışıyor.Ne yapmalıyım şikayet etmeli miyim idareye vs? Özellikle öğretmenler baksın,yardım lütfen...
bence kaydedin gizli olarak kameraya ve bunu idarecilere gösterin yaninizda baska arkadaslarinizda olsun tabi
dershane sonucta para ödenerek orada ögrenmek icin gidiyorsunuz zaman+emek+para harcaniyor her sekilde orasi normal lise degil normal lise icin bile hos bisi degil ama orada daha extra durumlar var ve yöneticilere bildirilmeli diye düsünüyorum idarecilerin haberi olmazsa hicbir sey yapilamaz

Canim sen haklisin kesinlikle benimde gittigim dersanede turkce ogretmeni ders yerine gelir herkesle laklak yapar ustune pis konusurdu remen 40 dk derste 5 dk ders isler cikardi baktim hic ilerlemiyoruz idareye sikayet ettim duzgunce ders isledik. Sende edersin haklisin bosa para vermiyoruz sen ondan hizmet almak icin para oduyorsun oda isini iyi layikiyla yapacak

Sen muhatap olma kimseyle. Ailenden birine söyle arasın dershaneyi. Senlik bir durum yok. para veriyorsan hizmet alacaksın tabiki. Devlet okulu değil ki orası sizi sosyalleştirmeye eğitmeye çalışıyor diyelim. Amacı belli sonuçta.

Back
X