• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenin Tutumu Mu Hatalı,Benim Tutumum Mu?

Bence siz yanlış bir çıkarımda bulundunuz. Sınıf istediği kadar sallamasın 1 kişi olsa ders dinliyorsa ders anlatılır. Hocanın da o öğrencilerden farkı yok o sebeple birlikte ders kaynatiyorlar.
Ben de ilk başta hocayı haksız bulmuştum ama sonradan işin iç yüzünü anlayınca fikrim değişti. Sınıf boş ve ilgisiz olduğu için hoca onlara hitap edebilecek ilgilerini çekebilecek şiirler okuyor, derse ısınmalarini sağlamaya çalışıyor.
Zaten özel sektörde ders işlememek, mümkün değil hoca yürek mi yemiş:)

Aynı şey benim de dershane dönemimde başıma gelmişti. Sapık tipli bir yaşlı edebiyat öğretmenimiz vardı , 20’li yaşlardaki 3. karısını nasıl tavladığını anlatırdı , karısı da aynı dershanede dil bilgisi öğretmenimizdi bazen o da gelirdi birlikte anlatırlardı hikayelerini , birbirlerinin gözlerine bakarak şiir okurlardı :) edebiyattan nefret ettirmişti adam , üstelik dershanenin sahibi oldukları için yapacak bir şey de yoktu , sakın hiç vakit kaybetme ailenin parası da senin zamanın da çok kıymetli , kimse böyle önemli bir sınav arifesinde sizi egosunu tatmin etmek için kullanamaz , (birebir yaşamış biri olarak) öğretmenlik yapmaya niyeti yoksa onlarca atanamayan öğretmen varken alsın eline mikrofonu domatiiiiz suğaaaan bağırsın sokaklarda

Ben de ilk başta hocayı haksız bulmuştum ama sonradan işin iç yüzünü anlayınca fikrim değişti. Sınıf boş ve ilgisiz olduğu için hoca onlara hitap edebilecek ilgilerini çekebilecek şiirler okuyor, derse ısınmalarini sağlamaya çalışıyor.
Zaten özel sektörde ders işlememek, mümkün değil hoca yürek mi yemiş:)
Bence siz olayı yanlış anladınız.Sonuçta biz 16-17 yaşlarında olsak da yetişkin bir "öğretmen"kadar düşünceli olamayabiliriz.Her şeyden önce bizi motive etmek öğretmene düşüyor.Ben öğretmen ders anlatmaya kalktı da çocuklar dinlemedi demedim ki?Öğretmen ders yapmayalım çocuklar bugün deyince kolay kolay hiçbir öğrenci aaa olmaz hocam demez.Bana bakmayın ben istisna olabilirim.

Bence siz olayı yanlış anladınız.Sonuçta biz 16-17 yaşlarında olsak da yetişkin bir "öğretmen"kadar düşünceli olamayabiliriz.Her şeyden önce bizi motive etmek öğretmene düşüyor.Ben öğretmen ders anlatmaya kalktı da çocuklar dinlemedi demedim ki?Öğretmen ders yapmayalım çocuklar bugün deyince kolay kolay hiçbir öğrenci aaa olmaz hocam demez.Bana bakmayın ben istisna olabilirim.
O zaman senin konunda eksik anlattığın noktalar var. Biz burada senin yazdıklarına göre yorum yapıyoruz.
Neyse hocayla gider konuşursun, çözersin umarım

Öğrenciler isteklerini derste öğretmene söyleyebilirler.yanlış da olmaz. Ben öğretmenim. Öğretmen bazen öğrencilerin isteğine göre hareket edebilir, mesela eksik bir konuları varsa ya da anlamadıkları yer varsa öğretmen ile konusabilirler.
Burada da konu sahibi, derste şiir istemediklerini, sınava yönelik çalışmak istediklerini belli bir üslupla öğretmene iletebilirler.
Direkt olarak idareye şikayet hoş durmaz.
Ben de öğretmenim.
Burda bahsettiginiz gibi bir durum söz konusu degil, eksik ya da anlaşılmayan bir konu yok. Adam ders islemeyip abuk sabuk şiirler okuyor. idare tarafından uyarılmış ve buna rağmen şiir okumaya devam ediyor. Makul ve dengeli bir öğretmen olduğunu düşünmüyorum. O yüzden böyle birisiyle öğrencinin derste münakaşaya dönüşebilecek bir diyaloğa girmesini doğru bulmadim.

O dediğiniz geçerli değil. Kazanımlara bağlı kalmak zorundayız. Isteyen istediğini işlerse inanın ülkede kaos çıkar.
Kazanımlarla bağlantılı olarak tabi ki. Ders materyallerinin çeşitliliği açısından demiştim.

Ben de lise öğrencisiyim ve öğretmen o kadar insanın hakkına giriyor.Para veriyorsunuz sonuçta o öğretmen işini yapmak zorunda müfredattaki konuların hepsini de işlemek zorunda.
Sen hocam konuyu işleyelim şurayı anlamadık gibi şeyler de ders işlemesini söyle işlemezse annene babana söyle gelsinler dershane müdürüyle falan konuşsunlar.Yazık günah o kadar insana.Sınıftakiler hiç mi bir şey demiyor?Olmadı örgütle sınıfı hep birlikte gidin müdürle konuşun daha da ciddi olur.

Ben de lise öğrencisiyim ve öğretmen o kadar insanın hakkına giriyor.Para veriyorsunuz sonuçta o öğretmen işini yapmak zorunda müfredattaki konuların hepsini de işlemek zorunda.
Sen hocam konuyu işleyelim şurayı anlamadık gibi şeyler de ders işlemesini söyle işlemezse annene babana söyle gelsinler dershane müdürüyle falan konuşsunlar.Yazık günah o kadar insana.Sınıftakiler hiç mi bir şey demiyor?Olmadı örgütle sınıfı hep birlikte gidin müdürle konuşun daha da ciddi olur.
Ah canım sınıftakilerin umrunda değil ne yazık ki:(

Ben de öğretmenim.
Burda bahsettiginiz gibi bir durum söz konusu degil, eksik ya da anlaşılmayan bir konu yok. Adam ders islemeyip abuk sabuk şiirler okuyor. idare tarafından uyarılmış ve buna rağmen şiir okumaya devam ediyor. Makul ve dengeli bir öğretmen olduğunu düşünmüyorum. O yüzden böyle birisiyle öğrencinin derste münakaşaya dönüşebilecek bir diyaloğa girmesini doğru bulmadim.
ben eksik ya da anlaşılmayan bir konu var demedim onları örnek olarak söyledim. münakaşaya imkan verilmezse münakaşa olmaz. ayrıca bu çocuklar kazık kadar çocuklar. küçük çocuklar gibi müdüriyete şikayet şık durmaz.zira kendilerini ifade edebilecek yaştalar.

Kimsenin ekmeğiyle oynanması hoş değil ama bu öğretmen de maalesef gençlerin geleceği ile oynuyor...
yine de konu sahibi buna bir çözüm yolu bulabilir. gerekenleri yapmak yerine neden gelip burada konu açmış anlamış değilim.

Bence sadece sen degil topluca sikayet etmelisiniz. Sonucta dershane orasi. Sinavlara hazirliyor. Ve sinavlarda amator sairlerin siirleri sorulmuyor.

İyi de edebiyat sadece şiirden ibaret değil ki. Üstelik bu amatör şiirlerin size sınavda hiç bir faydası olmayacak. Arada derse değişiklik katmak için olabilir ama şu durumda önce hocayla konuşun, sonra da düzelmezse müdüre şikayet edin. Hatta ailen gelsin onlar konuşsun.

Evet anneme falan söylemesini rica edeceğim ama umarım benden çıkmaz çünkü sınıf arkadaşlarım böyle şeylere aramızda köstebek mi var falan diye tepki veriyorlar:KK43:
Onlara da carla canım boşver. Sizi bilmem de ben buraya sınava hazırlanmak için geliyorum. Sınavda bize bu şiirleri sormayacaklar. Goygoy isteyen çıksın dersten napıyorsa yapsın. Gerekirse sadece bana anlatılacak bu ders. Nokta.

Tabii ki, hata ogretmende. Sikayet edin. Siir dinlemek icin para odemiyorsunuz ...

yine de konu sahibi buna bir çözüm yolu bulabilir. gerekenleri yapmak yerine neden gelip burada konu açmış anlamış değilim.
Neden bir sizi rahatsız etti bu konu anlamadım.Siz de mi bu tarz bir öğretmensiniz yoksa?Yoksa bu tavrın başka bir açıklaması olamaz.Hiç tanımadığınız öğretmene bir melek etiketi yapıştırmadığınız kaldı.Ben burada hiç de gereksiz bir konu açmadım.Gençlerin geleceği sizin için gereksizse orası ayrı tabii.Sizinle muhatap olmak istemiyorum.Yalnız her öğretmen işini en güzel şekilde layıkı ile yapacak.O sıfatı hakedecek.Nokta.

Çünkü öğrencilerin gözünde öğretmenler hatalı olamaz, bu nedenle konu sahibi de acaba düşüncemde hata mı yapıyorum öğretmenin tutumu yanlış değil mi diye emin olamamış ve bizlerden fikir almak istemiş.

Back
X