• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenin Tutumu Mu Hatalı,Benim Tutumum Mu?

11.sınıfım ben,11.sınıfta tek şube var.Yani başka sınıf şansım yok.Ve ailem biliyor.Ama ben kendim idareyle konuşmayı düşünüyorum.Teşekkürler
Keşke diğer arkadaşların da senin gibi bilinçli olsa, haklılığın konusunda tereddüt etme umarım idare de senden yana olur, başarılar diliyorum ;)

İyi geceler.Ben lise öğrencisiyim ve dershaneye gidiyorum.Dershanede bir Edebiyat öğretmeni var.Ders işlemek yerine derste şiir okuyor,bazen türkü vs. söylüyor. Dün geldi işte sınıfa benim hakkımda bir şeyler söylenmiş derste şiir okuyorum diye dedi.Bu ders edebiyat dersi,elbette şiir okunacak dedi.
Şimdi siz de diyeceksiniz belki,e edebiyat dersinde şiir okunur tabii diyeceksiniz.Size şöyle açıklayayım. Okuduğu şiirler aşk şiirleri üstelik normal bir şairin yazdığı şiir bile değil amatör insanların yazdıkları.Hatta kendisi de diyor şiir okumadan önce,ders işlemememin bir sakıncası yok değil mi diyor.Yani kendisi de farkında ders işlemediğinin.Derste konuya uygun şiir okunur ona itirazım olmaz ama bu öğretmen hiçbir zaman ders işlemiyor bozulmuş plak gibi aşk şiiri okuyor:kızgın:Onun yüzünden konularda geriledim.Para lafı etmeyi hiç sevmem ama benim ailem onun uyduruk aşk şiirlerini dinlemem için para dökmüyor oraya.Bir de üste çıkmaya çalışıyor.Ne yapmalıyım şikayet etmeli miyim idareye vs? Özellikle öğretmenler baksın,yardım lütfen...
Bir edebiyat öğretmeni olarak böyle öğretmenler ile aynı mesleği yapmaktan utanıyorum bazen. zamanında ben de dershanede çalıştım, edebiyat müfredatı son derece yoğundur,bırakın bir derste şiir okuyacak kadar zaman harcamayı konuları yetiştirmek için 40 dakikanın tamamında Nefes almadan ders anlattığımı biliyorum.maalesef iş ahlakı herkes için birincil değil ayrıca edebiyat öğretmeni şiir okuyabilir diye bir şey yok. özellikle dershane gibi sınav hazırlık odaklı yerlerde müfredat işlemelidir. Idareye bildirin durumu Gereken neyse yapılacaktır.

Dershane idaresiyle görüşün. Öğretmen dersini istediği gibi işler. İster şiirle ister türküyle ister filmle ama ders içeriğiyle ilgili olmak zorunda.

O dediğiniz geçerli değil. Kazanımlara bağlı kalmak zorundayız. Isteyen istediğini işlerse inanın ülkede kaos çıkar.

Bir edebiyat öğretmeni olarak böyle öğretmenler ile aynı mesleği yapmaktan utanıyorum bazen. zamanında ben de dershanede çalıştım, edebiyat müfredatı son derece yoğundur,bırakın bir derste şiir okuyacak kadar zaman harcamayı konuları yetiştirmek için 40 dakikanın tamamında Nefes almadan ders anlattığımı biliyorum.maalesef iş ahlakı herkes için birincil değil ayrıca edebiyat öğretmeni şiir okuyabilir diye bir şey yok. özellikle dershane gibi sınav hazırlık odaklı yerlerde müfredat işlemelidir. Idareye bildirin durumu Gereken neyse yapılacaktır.
Ah çok sağolun,bir edebiyat öğretmeni olarak görüşleriniz benim için önemli.Yani anlattığım durum anormal sizce de,değil mi?Sonuçta branşınız aynı,en iyi siz bilirsiniz.

Hayır bence bir öğrencinin derste öğretmenle böyle bir diyaloğa girmesi doğru olmaz. İdareye söylemişse doğrusunu yapmış. Beyefendi hala devam ediyorsa aynı şeye anne veya baban gitsin konuşsun. Hatta konu işlenmeyen edebiyat derslerine tekabül eden parayı geri istesinler veya başka bir öğretmenle bire bir calismani sağlayarak açığını kapatsınlar. Ama en güzeli o öğretmenin değiştirilmesini talep etmek
Öğrenciler isteklerini derste öğretmene söyleyebilirler.yanlış da olmaz. Ben öğretmenim. Öğretmen bazen öğrencilerin isteğine göre hareket edebilir, mesela eksik bir konuları varsa ya da anlamadıkları yer varsa öğretmen ile konusabilirler.
Burada da konu sahibi, derste şiir istemediklerini, sınava yönelik çalışmak istediklerini belli bir üslupla öğretmene iletebilirler.
Direkt olarak idareye şikayet hoş durmaz.

Öğrenciler isteklerini derste öğretmene söyleyebilirler.yanlış da olmaz. Ben öğretmenim. Öğretmen bazen öğrencilerin isteğine göre hareket edebilir, mesela eksik bir konuları varsa ya da anlamadıkları yer varsa öğretmen ile konusabilirler.
Burada da konu sahibi, derste şiir istemediklerini, sınava yönelik çalışmak istediklerini belli bir üslupla öğretmene iletebilirler.
Direkt olarak idareye şikayet hoş durmaz.
Ama dershane zaten sınava yönelik çalıştırıyor,onun görevi bu.Hani normal okulda olsa haklı olabilirsiniz belki ama burası dershane.

Hocam bence idareye söylemesinler. Hocayla konuşsunlar. Dershanelerin ne kadar katı olduğunu biliyorsunuzdur, işi tehlikeye girebilir.ekmeğiyle oynamaya gerek yok

Tabiki de haklisin. Konu tekrari yapmak icin dersaneye o kadar para veriyorsun ve zaman harcıyorsun bir de. Git müdüre söyle. Velin de konussun hatta. Dersaneye siir dinlemeye degil sinava hazirlanmaya gidiyorsunuz sonucta

Hocam bence idareye söylemesinler. Hocayla konuşsunlar. Dershanelerin ne kadar katı olduğunu biliyorsunuzdur, işi tehlikeye girebilir.ekmeğiyle oynamaya gerek yok
Ben zaten böyle konularda çok hassasım,öyle bir şey olsun kesinlikle istemem.Fakat her çalışan görevini en iyi şekilde yapmalıdır,bana göre.

Ama dershane zaten sınava yönelik çalıştırıyor,onun görevi bu.Hani normal okulda olsa haklı olabilirsiniz belki ama burası dershane.
Dershane olduğunu biliyorum hoca yanlış yapmış zaten onu söyledim ama olayı idareye taşımaya gerek olmayabilir, öğrenciler kendi aralarında çözebilir. Hatta çok geç bile kalınmış; hoca birkaç derste şiir okuyunca hemen konuşabilirlerdi. Anlaşılan öğrenciler hiç sesini çıkarmamış, adam da şiir okumaya devam etmiş.bir yerde dur demeleri gerekiyor

Ben zaten böyle konularda çok hassasım,öyle bir şey olsun kesinlikle istemem.Fakat her çalışan görevini en iyi şekilde yapmalıdır,bana göre.
Evet öyle ama konuyu tam olarak bilmiyoruz, hocayı da tanımıyoruz. Belki hoca ders anlatmaya çalışırken kimse sallamadi, hoca da böyle bir yöntem buldu.bilemeyiz

Ah abla sorun orada ya işte...Arkadaşlarım dersle çok ilgisiz maalesef.Onlara göre ders kaynasın da ne olursa olsun.Ve insanı baskı altında tutuyorlar hepsi istediği için ben tek başıma kalıyorum ve istemiyorum diyemiyorum:KK43:
Arkadaşları boşver. Sen git müdürle konuş. Adımı da söylemeyin diye belirt. Öğretmen gelip derste soruyor kim söyledi diye de ekle müdüre.

Pardon konu sahibi :)) başka birine cevap yazarken karıştı:))
Senin ve arkadaşlarının hocayla konuşacak özgüveniniz yok mu? Ilkokul çocukları gibi veliyi idareyi karıştırmaya gerek yok. Eminim ki sınıf olarak kendinizi gayet iyi ifade edebilirsiniz

Ah abla sorun orada ya işte...Arkadaşlarım dersle çok ilgisiz maalesef.Onlara göre ders kaynasın da ne olursa olsun.Ve insanı baskı altında tutuyorlar hepsi istediği için ben tek başıma kalıyorum ve istemiyorum diyemiyorum:KK43:
Ah işte benim dediğim çıktı. Hocayı sallamamislar hoca da işi şiire vurmuş

Arkadaşları boşver. Sen git müdürle konuş. Adımı da söylemeyin diye belirt. Öğretmen gelip derste soruyor kim söyledi diye de ekle müdüre.
Ben olsaydım öğretmen olarak ben sınıfı şikayet ederdim her şeyden önce idareye. Hocayı sallama, dinleme sonra hoca suçlu olsun. Öğretmen sabırlı insanmış valla, hala o sınıfa girmeyi devam ettirebiliyor.ben olsam beni sallamayan böyle ilgisiz sınıfa emeğimi boşa harcamazdim.

Edebiyat dersini okullarınızda ücretsiz açılan destekleme kursuyla almanï tavsiye ederim çünkü hem okuldaki öğretmenin sizleri daha iyi tanıdïğı için iletişiminiz rahat olur hem de sizin anlayacağınız şekilde anlatır.Mesela ben de okulumda öğrencilerimle dört senedir beraberim ve bir soru gördüğumuzde o soruda onların kafasını karistirabilecek kelimeleri dahi tahmin ediyorum

Ben olsaydım öğretmen olarak ben sınıfı şikayet ederdim her şeyden önce idareye. Hocayı sallama, dinleme sonra hoca suçlu olsun. Öğretmen sabırlı insanmış valla, hala o sınıfa girmeyi devam ettirebiliyor.ben olsam beni sallamayan böyle ilgisiz sınıfa emeğimi boşa harcamazdim.
Bence siz yanlış bir çıkarımda bulundunuz. Sınıf istediği kadar sallamasın 1 kişi olsa ders dinliyorsa ders anlatılır. Hocanın da o öğrencilerden farkı yok o sebeple birlikte ders kaynatiyorlar.

Açılın ben öğretmenlm.
Kesinlikle idareye bildir.. araya katılan önemli şairlerin şiirleri harika bir enerji olabilecekken adam ucuz romantizm derdinde.. ufak tefek cinayetlerdeki hoca gibi.. çok haklısın canım,annen baban oraya bunun için para ödemiyor..

Back
X