- 11 Mart 2013
- 33.750
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.119
- 798
- 33
Sorun da buTüm hafta harf tekrarı olması lazım. Unutur çocuklar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sorun da buTüm hafta harf tekrarı olması lazım. Unutur çocuklar.
İlk haftalarda çok ödev olmaması bence iyi,hemen soğumasın. Haftasonu ödevi daha fazla oluyor mesela 6 sayfa vermiş hepsi arkalı önlü. Kiminde A yazma var,kiminde işaretleme,kiminde 1 yazma, bir sayfada da hikaye var çocuğa okuyoruz o özetliyor sonra hikaye ile ilgili soruları cevaplıyor.oğlum çok Hevesle başladı o yüzden bunu yapamam çocuk tamamen biter o zaman . Galiba böyle devam edeceğiz yapacak bir şey göremedim. Bu arada sizin ödevler bizden azmış onu fark ettim . Gün içinde mesela sınıfta ne yapıyor sizinkiler acaba kaç sayfa harf yazdırıyor vs
Ay bizde 60 sayfadayız deftere bir Sayfa küçük a bir sayfa büyük a yazıldı . Ama bunları eve denk getirdi sayfadan birkaç harf yazılıyor gerisi eve geliyor eee o zaman okulda ne yapıyorlar diyoruz tüm gün ? Fasikülde tamamen evde yapıldı Hergün 2 saat ödev yapıyoruz biz evdeİlk haftalarda çok ödev olmaması bence iyi,hemen soğumasın. Haftasonu ödevi daha fazla oluyor mesela 6 sayfa vermiş hepsi arkalı önlü. Kiminde A yazma var,kiminde işaretleme,kiminde 1 yazma, bir sayfada da hikaye var çocuğa okuyoruz o özetliyor sonra hikaye ile ilgili soruları cevaplıyor.
Valla ben okulda napıyorlar hiç bakmıyorumöğretmenimiz güvendiğim biri çünkü,gereken neyse o yapar biliyorum.
Şimdi sen deyince baktım Türkçe ilk okuma yazma kitabında 60. Sayfaya kadar yapmışlar, kılavuz çizgili defterde 3 sayfa yazmışlar, ekstra aldığımız kaynaktan A harfini içeren birinci fasikülü bitirmişler, bir de çizgi çalışması harf ve matematikle ilgili sınıfta fotokopi dağıtıp yaptırıyor öğretmen onları kaldırdığım için kaç sayfa hatırlamıyorum.
Dün de bireysel görüşme yaptı ,her çocukla ilgili notlar tutmuş onları paylaştı
Bizim fasikül ve defterdekiler okulda yapıldı. Ya konu olarak sıkıntı yok gibi gözüküyor, tahdan oyun bizim öğretmen de oynatıyor. Yani anlattıkların yeğenini okula getirmesi ve öğrenciyi sıkması gibi durumlar sıkıntı gözüküyor . Malesef bunları çözmek çok zor. Oğlun nasıl anlatıyor öğretmeni seviyor mu,eğer olumlu ilişki kurduysa biraz rahatlayabilirsin en azından.Ay bizde 60 sayfadayız deftere bir Sayfa küçük a bir sayfa büyük a yazıldı . Ama bunları eve denk getirdi sayfadan birkaç harf yazılıyor gerisi eve geliyor eee o zaman okulda ne yapıyorlar diyoruz tüm gün ? Fasikülde tamamen evde yapıldı Hergün 2 saat ödev yapıyoruz biz evde
Oğlumun öğretmeni ile ilgili sıkıntısı yok gayet iyi anlatıyor . Öğretmenin de oğlumla ilgili sorunu yok Hergün konuşmaya çalışıyorum hocam sıkıntı var mı diyorum . Övgü dolu konuşuyor . Ayrıca bugün ödev yaptırırken dedim ki yanlış yaptığın zaman öğretmen ne diyor dedim ? Yanlış yapmıyorum anne benim yazımı sildirmiyor arkadaşımı uyarıyor sildiriyor dedi . Arkadaşın kızı da uyarıp sildiriyor anne demiş . Ya bana sınıfta boş zaman çok geçiriyor gibi geliyor . Eve ödevi veriyor sanki . Eve ödev versin benlik sorun yok ama sınıfı da boş geçirmesin istiyorum . Çok yüksek sesle bağırıyor sürekli sokağın başına geliyormuş sesi . Ayrıca ben arabadan duyuyorum bağırmasını okulun önündenBizim fasikül ve defterdekiler okulda yapıldı. Ya konu olarak sıkıntı yok gibi gözüküyor, tahdan oyun bizim öğretmen de oynatıyor. Yani anlattıkların yeğenini okula getirmesi ve öğrenciyi sıkması gibi durumlar sıkıntı gözüküyor . Malesef bunları çözmek çok zor. Oğlun nasıl anlatıyor öğretmeni seviyor mu,eğer olumlu ilişki kurduysa biraz rahatlayabilirsin en azından.
Çünkü tek çözüm eşinin git gel yapabilecek durumu varsa merkeze taşınmak olacak,ya da hafta içi o burda kalacak haftasonu yanınıza gelecek gibi. Çok zor ama,başka da çözüm aklıma gelmedi.
Sen oğlunun öğretmenle ilgili ne hissettiklerine odaklan orda sıkıntı varsa o zaman şartları zorlamak gerekebilir
Öğretmenle görüşmeyin. İlk başta olayları anlatın.sınıf değiştirmek istediğinizi söyleyin. Öğretmenle konusuruz derlerse kabul etmeyin. Sonra ilçe milli eğitim müdürü, kaymakam cimere heryere yaşananları yazacağınızı söyleyin. Adım adım gidin ama sizi ikna etmesinler. Diğer öğretmen iyiyse büyük sans. Acele edin amaDiğer öğretmen iyi ve oğlumun orada olmasını istiyorum . Taşınma ihtimalim hiç yok . Buradan şuan taşınırsam oğlum 5 sene babasından ayrı yaşayacak. Bunu göze alamam ben . Zaten ayrı yaşasak çocuk iyi öğretmen düşse de fayda etmez çocuk baba olmayınca kafayı toplayamaz . Bende şöyle düşünüyorum öğretmenle konuşsam sonra müdürle konuşsam . Müdürü tehdit etsem cimere yazacağım diye ki zaten yazacağım . Sonra kaymakama gideceğim diyeceğim ki giderim de randevu isterim git gel yaparım . Müdür yardımcısınınn kızı diğer öğretmende o benimle yakın arkadaş olmaya çalışıyordu yerlisi buranın ben görüşmek istemedim merhaba merhaba şekilde gidiyo ilişkimiz . İstese o sınıfı değiştirir ama büyük olay çıkar
Ben yapacağım da sorun herkes sınıf değiştirmek istiyor bu durumda yönetim asla yapmayacak. Kaldı ki daha okulun ilk haftası bunlar yaşanmadan insanlar değiştirmeye çalışmışlar herkes durduğu yerde duruyor şuan kimse değiştiremediÖğretmenle görüşmeyin. İlk başta olayları anlatın.sınıf değiştirmek istediğinizi söyleyin. Öğretmenle konusuruz derlerse kabul etmeyin. Sonra ilçe milli eğitim müdürü, kaymakam cimere heryere yaşananları yazacağınızı söyleyin. Adım adım gidin ama sizi ikna etmesinler. Diğer öğretmen iyiyse büyük sans. Acele edin ama
Merak ettim son durum ne oldu acbaa değiştirebildinizmi sınıfıBen yapacağım da sorun herkes sınıf değiştirmek istiyor bu durumda yönetim asla yapmayacak. Kaldı ki daha okulun ilk haftası bunlar yaşanmadan insanlar değiştirmeye çalışmışlar herkes durduğu yerde duruyor şuan kimse değiştiremedi
Hayır sınıf değişmiyor hiç bir yolla . Öğretmenle konuştuk cimere yazdım müdüre gittim gittik . Öğretmen şuan brşaz daha iyi oğluma karşı çok iyiyidi zaten hep . Ayrıca oğlumdan çok memnun oğlum da ondan . Oğlum sınıftakilerden ilerdeymiş verimli şuan . Sınıfta birkaç çocukla ilgili sorunlar var . Bugün Öğretmenle konuştum oğlumun önünde oturan çocukla ilgili sorun vardı. Diğer çocukta bugün oğlumun yüzünü sıkmış . Öğretmen oğlumla yanındaki arkadaşının yerini değiştirdi bugün beni kırmadı . Yanlışa yanlış diyorum diğer veliler de diyormuş sürekli takipteyiz adamıMerak ettim son durum ne oldu acbaa değiştirebildinizmi sınıfı
Yani bu öğretmenle 4 sene geçecek siz yine de varsa bir yolu uğraşın derim ama evet bildiğim kadarıyla sınıf değişikliği öyle kolay olan birşey değil hatta hiç değil onun için merak etmiştim çevrenizde de başka okul yok sanırım değil miHayır sınıf değişmiyor hiç bir yolla . Öğretmenle konuştuk cimere yazdım müdüre gittim gittik . Öğretmen şuan brşaz daha iyi oğluma karşı çok iyiyidi zaten hep . Ayrıca oğlumdan çok memnun oğlum da ondan . Oğlum sınıftakilerden ilerdeymiş verimli şuan . Sınıfta birkaç çocukla ilgili sorunlar var . Bugün Öğretmenle konuştum oğlumun önünde oturan çocukla ilgili sorun vardı. Diğer çocukta bugün oğlumun yüzünü sıkmış . Öğretmen oğlumla yanındaki arkadaşının yerini değiştirdi bugün beni kırmadı . Yanlışa yanlış diyorum diğer veliler de diyormuş sürekli takipteyiz adamı
Valla şuan imkan olsa ben zaten değiştirir asla durmam . En yakın okul 50 km uzakta başka okul yok . Adres ve ev sorunu var zaten kışın filan 50 km gidip 50 gelemem . Okul burada tam gün çocuğu öğlen 1 saat yemeğe eve getirip geri okula götürüyoruz . Sınıf değişikliği çok ciddi bir olayın olması lazımmış. Bi arkadaşım oğlu 4. Sınıfta geçen sene öğretmeni kulağını çekmiş ve kulağın arkasında hasar oluşmuş. Aile şikayet etmiş olay büyümesin diye okul müdürü isterseniz sınıf değiştirelim demiş . Onda da çocuk hasar aldığı için yoksa olmuyor büyük bir şeyin olması lazım değişim için . Zaten ben değiştirmek istesem okul yönetimi tamam dese okulda yer yerinden oynar 10 kişi en az değiştirmek istiyor . Başkası değiştirse bende okulu basar olay çıkarırımYani bu öğretmenle 4 sene geçecek siz yine de varsa bir yolu uğraşın derim ama evet bildiğim kadarıyla sınıf değişikliği öyle kolay olan birşey değil hatta hiç değil onun için merak etmiştim çevrenizde de başka okul yok sanırım değil mi