Öğretmenler günü mağduru

ben de öğretmenlim yaptım. bazı aileler meb dısında kitap istendiğinde dahi zar zor parasını ödeyebiliyor. ama bazı veliler işi o kadar ileri götürdü ki siz yapmadığınızda hemen göze batıyor hatta cocugunuz bu yüzden farklı muamele görecek diye korkuyorsunuz.

herkes isini yapıyor. tıp bayramında da herkes aile hekimine toplanıp hediye alsın o zaman. yani gören de her mesleğe gereken saygı gösterildi de öğretmenin hediyesi kaldı.

20 yıllık öğretmenim hiç takmadım böyle şeylere.Bence de açıklama yapılacak bi durum yok.
Hediye kartında .... sınıfı sizi çok seviyor yazmışlar, altında da öğrencilerin isimleri, doğal olarak oğlumun adı yok..böyle bir tabloyla karşılaşınca büyüttüm galiba. Çok teşekkür ederim, nice yıllarınız olsun

Çok haklısınız, duygusal davrandım galiba. Teşekkür ederim

Haklısınız, annem de emekli öğretmen, hediye getirenle getirmeyeni ayırmadı hiç ama bir an duygusal davrandım.

Kreşten liseye hediye kabul eden öğretmenlerin soruşturma geçirdiği ülkelerde yaşadım. En fazla çiçek verilir, o da toplu alınacak. Yani şu öğrenci bu öğrenci ayrımı yok. Bir kez bir öğretmene ipek şal hediye verildiğine şahit oldum, kadın aynı okulda başlamış aynı okulda emekli olmuştu ve hediye bütün okul adına verildi. Türkiye'de yaşasam da öğretmene maddi değeri olan hediye vermem. Eğitime öğretime gönül vermiş gerçek bir öğretmenin zaten hediyeden rahatsız olması lazım. Bu bazı sınıf anneleri denen velilerin de aileleri zorbalaması yasaklanmalı.

Yabancılar etik dışı buluyor kesinlikle izin vermiyor ama bizde altın bile alındığını duydum.

Çok ince düşünmüşsünüz belki dikkat bile etmemiştir öğretmen arkadaş.Sınıfça yapılan bir şeyde size söylemilmemesi ilginç olmuş sadece.Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ayrıca

Ben de eğitim sektöründeyim aslında eğitimcilerin çoğunu hatırlanmak mutlu ediyor bence ama bir an duygusal baktım olaya haklısınız. Teşekkür ederim

Overreact yapıyorsunuz. Mağdur falan değilsiniz.
Durum: Toplu hediye alımından haberiniz olmaması .
Gereken: Haberinizin olmadığını bildirmeniz.
Ekstralar: Hediye almış olmanız.
Bilmen gereken: İnsanlar bir davranışla değil. Tanışıklık boyunca hissettirilen duygularla değerlendirirler.

Size katılıyorum, ben de eğitim sektöründe çalışıyorum hiç beklentim olmadı bu yönde ama işte toplumsal normlar insanı herkes gibi davranmak zorunda bırakıyor bazen.

Teşekkür ederim çizdiğiniz çerçeve için

Öğretmenim farklı algılayacağını sanmam ama ben olsam organize eden veliye gider sorardım madem herkesi katıyor en azından bilgilendirme yaparsın isteyen katılır istemeyen katılmaz “sınıf sizi seviyor” yazıp çocuk isimleri yazılıyorsa herkesede söylemesi gerekirdi.

Elinize firsat gecmis iste, bal gibi tanıma firsati eger buna trip/tavir yaparsa seneye sinifini degistirir, normal bir bireyle yolunuza devam edersiniz, yok yapmazsa dogru secimmis der ayni kisiyle devam edersiniz.
Bu açıdan bakmamıştım çok mantıklı..çok teşekkür ederim

İstedikleri gibi algilasinlar.
Olayı lehinize çevirin
Vay bana niye haber vermediniz dıye kaos yaratin

Çok teşekkür ederim, öğretmenler gününüz kutlu olsun. Tam olarak bozulduğum nokta bu oldu. O kişiyle irtibat kurayım.

Öğretmenleri hediye gelmiş gelmemiş, kim birleşmiş kim birleşmemiş pek ilgilendirmiyor.
Onu alakadar eden bir durum değil bu.
İsteyen birleşir alır isteyen kendisi birşeyler alır.
Bizim sınıfta topluca alındı, hem topluya katilip hem kendi ayrıca hediye alan kişilerde vardı.
Kadın nezaketen tepkisiz kalmış olmamak için bir paylaşım yapmış.
Bizim veliler instada boy boy hocayla cekilmiş fotolarini koydular,kadın paylaştı ben koymadım.
O kadında eminim iş saati dışında süreklu bir yerlerden etiketlenmek vs istemiyordur.
Sizde takılmayın, kişisel algılamayın belkide aklına bile gelmemiştir kadının.

Benim kızlarda özel bir kreşte. Kreşin kendi sosyal medya uygulaması var. Çocukların günlük karnesi, duyurular ve fotoğraflar orda yayınlanıyor. Veliler arasında bir iletişim yok. Ben kendi insiyatifimle öğretmenlerine hediye aldım. İkisine de kazak aldım. İçine de beğenmezlerse diye değişim kartı koydum. Kızlarım heyecanla hediyelerini götürdü. Müdür yardımcımıza da çiçek verdik. Başka bir velide fincan vermiş. Hikayede gördüm. Önemli olan bu günü kutlamak. Böyle gösteriş ya da dışlama amaçlı bir şey olsaydı rahatsız olurdum.

Muhtemelen yazdığınız gibi ben grubun dışında kalınca bir triplere girdim sanırım, buradaki yorumları okudukça rahatladım. Çok teşekkür ederim

Muhtemelen yazdığınız gibi ben grubun dışında kalınca bir triplere girdim sanırım, buradaki yorumları okudukça rahatladım. Çok teşekkür ederim
Velilere keşke haberim olsaydı bende katılmak isterdim, böyle ayrıksı gibi oldu vs diye rahatsizliginizi belirtin.
Bu sorunun sebebi onlar çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…