- 6 Mart 2024
- 13.401
- 12.063
- 218
- 29
- Konu Sahibi GogolunPaltosu
-
ben de öğretmenlim yaptım. bazı aileler meb dısında kitap istendiğinde dahi zar zor parasını ödeyebiliyor. ama bazı veliler işi o kadar ileri götürdü ki siz yapmadığınızda hemen göze batıyor hatta cocugunuz bu yüzden farklı muamele görecek diye korkuyorsunuz.Kesinlikle katılıyorum. Bugün insta storylerde gördüm sınıfın biri Afrika’da kurban kestirmiş öğretmenleri adına başka bi sınıf altın bilezik almış bir de devlet okulu buralar durumu olan var olmayan var. Ne saçma sapan işler çocuklara öğretmenlere saygılı olmayı öğretseler yeter yani yok bir de evi arabayı üstlerine yapalım
Hediye kartında .... sınıfı sizi çok seviyor yazmışlar, altında da öğrencilerin isimleri, doğal olarak oğlumun adı yok..böyle bir tabloyla karşılaşınca büyüttüm galiba. Çok teşekkür ederim, nice yıllarınız olsun20 yıllık öğretmenim hiç takmadım böyle şeylere.Bence de açıklama yapılacak bi durum yok.
Çok haklısınız, duygusal davrandım galiba. Teşekkür ederimKatılmama hakkınız da olamaz mı yani bizim mesela sınıfta para topladılar ben katılmamayı tercih ettim çünkü kızımın hediyeyi öğretmenine kendisinin vermesini istiyorum yani öğretmen ne düşünür diye hiç düşünmedim herkes özgürdür saçma bir şeye takılmışsınız ki belli bir duruşu olan öğretmenler zaten böyle şeylere takılmazlar.
Haklısınız, annem de emekli öğretmen, hediye getirenle getirmeyeni ayırmadı hiç ama bir an duygusal davrandım.Öğretmenler günü kutlu olsun. Kusura bakmasın kimse ama bana da öğretmenler günü hediyesi çok saçma geliyo. İşleri o sonuçta. Bize neden kimse hediye almıyo. Benim de oğlum 2 yaşında bugün sabah gitti. Baktım birileri hediye almış sırf çocuk almamış olmasın diye çıkışta bi çiçek alıp götürdüm. Kendi adıma konuşayım bana bi yakınım çiçek alsa mutlu olurum ama tanımadığım biri getirince yalandan teşekkür eder geçerim. Eminim bizim öğretmen de aynı hissetmiştir. Vesselam önemli bi konu değil öğretmenin takılacağını sanmıyorum boşa üzülmeyin .
Çok ince düşünmüşsünüz belki dikkat bile etmemiştir öğretmen arkadaş.Sınıfça yapılan bir şeyde size söylemilmemesi ilginç olmuş sadece.Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ayrıcaHediye kartında .... sınıfı sizi çok seviyor yazmışlar, altında da öğrencilerin isimleri, doğal olarak oğlumun adı yok..böyle bir tabloyla karşılaşınca büyüttüm galiba. Çok teşekkür ederim, nice yıllarınız olsun
Ben de eğitim sektöründeyim aslında eğitimcilerin çoğunu hatırlanmak mutlu ediyor bence ama bir an duygusal baktım olaya haklısınız. Teşekkür ederimben de öğretmenlim yaptım. bazı aileler meb dısında kitap istendiğinde dahi zar zor parasını ödeyebiliyor. ama bazı veliler işi o kadar ileri götürdü ki siz yapmadığınızda hemen göze batıyor hatta cocugunuz bu yüzden farklı muamele görecek diye korkuyorsunuz.
herkes isini yapıyor. tıp bayramında da herkes aile hekimine toplanıp hediye alsın o zaman. yani gören de her mesleğe gereken saygı gösterildi de öğretmenin hediyesi kaldı.
Size katılıyorum, ben de eğitim sektöründe çalışıyorum hiç beklentim olmadı bu yönde ama işte toplumsal normlar insanı herkes gibi davranmak zorunda bırakıyor bazen.Kreşten liseye hediye kabul eden öğretmenlerin soruşturma geçirdiği ülkelerde yaşadım. En fazla çiçek verilir, o da toplu alınacak. Yani şu öğrenci bu öğrenci ayrımı yok. Bir kez bir öğretmene ipek şal hediye verildiğine şahit oldum, kadın aynı okulda başlamış aynı okulda emekli olmuştu ve hediye bütün okul adına verildi. Türkiye'de yaşasam da öğretmene maddi değeri olan hediye vermem. Eğitime öğretime gönül vermiş gerçek bir öğretmenin zaten hediyeden rahatsız olması lazım. Bu bazı sınıf anneleri denen velilerin de aileleri zorbalaması yasaklanmalı.
Yabancılar etik dışı buluyor kesinlikle izin vermiyor ama bizde altın bile alındığını duydum.
Teşekkür ederim çizdiğiniz çerçeve içinOverreact yapıyorsunuz. Mağdur falan değilsiniz.
Durum: Toplu hediye alımından haberiniz olmaması .
Gereken: Haberinizin olmadığını bildirmeniz.
Ekstralar: Hediye almış olmanız.
Bilmen gereken: İnsanlar bir davranışla değil. Tanışıklık boyunca hissettirilen duygularla değerlendirirler.
Bu açıdan bakmamıştım çok mantıklı..çok teşekkür ederimElinize firsat gecmis iste, bal gibi tanıma firsati eger buna trip/tavir yaparsa seneye sinifini degistirir, normal bir bireyle yolunuza devam edersiniz, yok yapmazsa dogru secimmis der ayni kisiyle devam edersiniz.
İstedikleri gibi algilasinlar.Herkese merhaba. Öncelikle öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Bu seneki öğretmenler günü bana dert oldu. Oğlum 2 yaşında kreşe gidiyor ve geçen hafta kayınpederimin rahatsızlığı nedeniyle şehir dışında olduğumuz için öğretmenler günü için alelacele bir şeyler aldım oğlumun öğretmenine ve sabah da mesajla kutladım, öğretmeni teşekkür etti. Ayrıca normalde hiç yapmam kutlama için hikaye paylaştım. Öğretmeni gördü ve hiç tepki vermedi, normal karşıladım. Ama öğretmenin sonradan paylaştığı hikayede sınıftakilerin toplanıp hediye aldıklarını gördüm ve çok canım sıkıldı bu duruma. Diğer velilerden birinde numaram vardı aslında ama beraber hediye alınabileceğini düşünemediğim için sormadım ama böyle sanki kasten dahil olmadım gibi mi oldu? Nasıl davranmalıyım sizce? Öğretmene haberimiz yoktu desem mi? Tanıdığım veli de lüzumsuz bir konuda bile yazmıştı, bunda niye yazmadı diyorum kendi kendime. Biliyorum yazmak zorunda değil, dahil etmek zorunda değil ama "katılmak istemedi" gibi algılanmış olma ihtimalim aklımdan çıkmıyor. Öneri verir misiniz acemi veliye? :)
Çok teşekkür ederim, öğretmenler gününüz kutlu olsun. Tam olarak bozulduğum nokta bu oldu. O kişiyle irtibat kurayım.Öğretmenim farklı algılayacağını sanmam ama ben olsam organize eden veliye gider sorardım madem herkesi katıyor en azından bilgilendirme yaparsın isteyen katılır istemeyen katılmaz “sınıf sizi seviyor” yazıp çocuk isimleri yazılıyorsa herkesede söylemesi gerekirdi.
İstedikleri gibi algilasinlar.
Olayı lehinize çevirin
Vay bana niye haber vermediniz dıye kaos yaratin
Muhtemelen yazdığınız gibi ben grubun dışında kalınca bir triplere girdim sanırım, buradaki yorumları okudukça rahatladım. Çok teşekkür ederimÖğretmenleri hediye gelmiş gelmemiş, kim birleşmiş kim birleşmemiş pek ilgilendirmiyor.
Onu alakadar eden bir durum değil bu.
İsteyen birleşir alır isteyen kendisi birşeyler alır.
Bizim sınıfta topluca alındı, hem topluya katilip hem kendi ayrıca hediye alan kişilerde vardı.
Kadın nezaketen tepkisiz kalmış olmamak için bir paylaşım yapmış.
Bizim veliler instada boy boy hocayla cekilmiş fotolarini koydular,kadın paylaştı ben koymadım.
O kadında eminim iş saati dışında süreklu bir yerlerden etiketlenmek vs istemiyordur.
Sizde takılmayın, kişisel algılamayın belkide aklına bile gelmemiştir kadının.
Velilere keşke haberim olsaydı bende katılmak isterdim, böyle ayrıksı gibi oldu vs diye rahatsizliginizi belirtin.Muhtemelen yazdığınız gibi ben grubun dışında kalınca bir triplere girdim sanırım, buradaki yorumları okudukça rahatladım. Çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?