Öğretmenler günü mağduru

Sizin yazınızı okuyunca tekrar düşündüm veli grubuna hiç dahil olmasam daha mutlu olacağıma karar verdim

Ne zarifsiniz, veliniz de size ayna olmuş aynı incelikten hediye yapmış. Ne mutlu, öğretmenler gününüz kutlu olsun

Yeni yılda oğluma yaptırayım, bence çok anlamlı. Çok teşekkür ederim

hep alt orta gelir grubundan gelme insanlarin asagilik kompleksinden.
benim esim gercek zenginlerin okulunda ogretmen. kışın ara tatilde buyukannelerinin floridadaki yazligina giden öğrencileri var,bilindik soyisimli insanlarin oldugu bir okul.
bu sene de çocuklarindan normal basit cicek, resimler - el emegi kartonlu yapiskanli hediyeler ve teşekkür kartpostallari aldi gecen sene de organik bakliyat getiren olmustu
kimse gösteriş icin yüklü bir hediye vermiyor çünkü kimsenin böyle bir derdi yok:)
böyle derdi olanlar eline es kaza üç kuruş gecenler.
bana cok sacma geliyor. Kime neyi kanıtlama derdindesin
bugün ogretmenler günü. öğretmeninden çok memnunsan çocuğunu guzel bir hediye yapmasi, resim cizmesi, okuma yazmasi varsa icten bir mektup yazmasi icin yonlendir - en büyük hediye budur zaten
ha bundan memnun olmayan maddi hediye bekleyen ogretmense ona zaten birsey almamak daha mantıklı .

Çocuğunuz 2 yaşında bu kadar dert etmeyin, emin olun bir süre sonra bu hediye olayından bıkkınlık gelecek.
3 çocuğum var. Büyükler ilkokulun bir kısmını özelde okudu veli grubumuz yoktu öğretmenler gününde herkes bireysel sembolik hediyeler alıyordu.
Bu sene 3 üde devlete gidiyor, büyük ortaokulda diğeri ilkokul küçük anaokulu hepsi için gruplardan para toplandı. Altın, kıyafet, çicek vs. Havalarda uçuştu. Hediyesini geçtim birde toplanıp hediye vermeye gidelim diye tutturdular, bazı veliler karşı çıktı öğrenciler versin biz veliyiz ne alaka işten niye izin alalım diye. Ufak çaplı bir gerginlik oldu.
Yani diyeceğim o ki kafanıza takmayın daha çok öğretmenler günü organizasyonu yapacaksınız, hatta şansınız varsa sadece öğretmenler günü ile kurtarırsınız yoksa öğretmen nişanlı ise düğün hediyesi, hamile ise bebek hediyesi, yetişkin çocuğu var ise çocuğunun düğün hediyesi, anneler/ babalar günü hediyesi, doğum günü hediyesi diye liste uzar gider şunu da belirteyim bu hediyeleri öğretmenler talep etmiyor sınıf annesi ortaya atıyor.

Arkadaşlar takılmayın demiş de ben takılır diğer velilere de ayar olurdum. Neden organize hareket edilmedi. Bir grubunuz yok mu öğretmenin olmadığı. Orda paylaşılmiyor mu böyle şeyler... dışlanmış hissetmeniz gayet normal...öğretmene açıklama yapmayın tabi ki ama kalkıp sınıf annesi varsa sorun yada gruba yazın neden haber verilmesi diye

İnanın bir öğretmen için bu daha itici bir durum. Bana da gelmişti ilk senemde aynı böyle bir hediye, isim yazmışlar tek tek. Çocuklara değil de ailelere ve sınıf annesine kurulmuştum. Ne bekliyorsunuz yani çok teşekkür ederim ama ne? Sonraki senelerde asla hediye kabul etmediğimi söyledim. Bu sefer de adıma ağaçlandırma yapıp yine isim yazmışlardı. Bu sene de ekmek ve yumurta verdi canım öğrencilerim, afiyetle yedim evde

Böyle böyle zengin oluyorlar demek şaka bir yana olması gereken bence de o..bizim öğretmenimiz beklemiyor gibi geliyor ama yaşayıp göreceğiz, teşekkür ederim

Çok güzel ışık tuttunuz geleceğime. Yorumları okudukça rahatladım, öğretmenle de veliyle de iletişime geçmeyeceğim bu konu için. Teşekkür ederim

Duygularıma tercüman bir yazı. Ben veli grubumuz yok sanıyordum ama varmış ve ben dahil edilmemişim anladığım. Sınıf annesi var mı emin değilim, iletişimimin olduğu bir veli vardı, o da lüzumsuz her konuda yazardı, bu konuda haber vermedi. Dün onu ararım diye düşünüyordum ama bugün bireysel daha mı rahat olurum diye düşünmeye başladım.

Ögretmene hediye nedir ya. Kim cikardiysa.
Etik bulmuyorum. Herkes gôrevini yapmali zaten buna hhediye gerekmiyor.

Yaa ama çok tatlı bir öğretmensiniz siz. Afiyet olsun. Umarım oğlumun öğretmeni de sizin gibi bakıyordur, umarım sizin gibi öğretmenleri olur, umarım siz de iyilerle karşılaşırsınız

Veli Grubu varsa sizi de eklemeleri lazımdı. Acaba gruplaşma olup bazı velilerimi aldılar buda çok yanlış. Bayram olucak yılbaşı olucak anasiflarinda etkinlik vs olucak ,gruplarda paylaşılacak sinif annesi daha doğrusu yeni tabirle sınıf temsilcisi vardır mutlaka. .tabi ki dile getirin bu konuyu. Bireysel daha rahat olmazsınız eğer herkes bir hareket ediyorsa dışlanmış hissedersiniz..çok sinir bozucu..ben çok sinirlenirim açıkçası

İşte her türlü çirkin geldi bana. 13 kişi var sınıfta, kartta 10 kişinin ismi vardı. Toplu bir etkinlik olursa öğretmenin yanında belki laf sokarım hatırlarsam ya da yılbaşından önce iletişimim olan veliyi arayayım.

Çok teşekkür ederim, öğretmenler gününüz kutlu olsun. Tam olarak bozulduğum nokta bu oldu. O kişiyle irtibat kurayım.
Ben öğretmen değilim klavye hatası olmuş öğretmenin yazacaktım
Bence siz o veliye ulaşın söyleyin, ben olsam öğretmene bile derdim sanırım laf arasında haberim yoktu diye. Toplu hediye alınmaması daha güzel değil mi ya öğretmen olsam ayrı ayrı isteyen alsın isterdim asdhdha
Bizim kızın okulunda birleşip toplu hediye alınmadı sonradan fotoları gördüm bir masa dolusu çiçek bir masa dolusu hediye gelmiş öğretmenlere çeşit çeşit daha güzel
Öğretmen olsaydım hediyeye gerek yok yasak falan diyemezdim sanırım ben çok seviyorum hediye almayı paket açmayı asdshahav belki yanlış tutumdur neyseki eğitimci değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…