Dün bir haber gördüm, öğretmen hediye veren çocuğun fotoğrafını sosyal medyada paylaşmış. Ne hadle ne hakla birinin çocuğunu ifşa edebiliyorlar? Bu kadar atama bekleyen atanamayan öğretmen var. Veliler tarafından organize şekilde para toplanarak alınan hediyeleri kabul eden öğretmenler idari soruşturma geçirecek diye bir kanun çıksa ve uymayanlar hakkında işlem yapılacak dense azalarak biter bu hediye terörü. Bırakın da çocuklar hazırlasın hediye. Kreşe giden bebek yaşta çocuktan hediye kabul etmek ne alaka? Bütün öğretmenleri zan altında bırakamam, burada bile gelip biz hediyeye önem vermiyoruz diyen güzel öğretmenler var. Öğretmen dursa işgüzar veliler durmuyor.
Benim değil sizlerin derdi, maddi durumu elvermeyen ailelerin zorbalanmasına çok kızıyorum yoksa benimkiler yurt dışında okuyor. Hiç bir veli randevu almadan okula gidip sınıfa dalamaz, öğretmenle kanki olamaz, hediye aktivite vs. organize edemez. Bir değil 3 hatta 4 ayrı ülkede okul hayatımız oldu, bizdeki gibi okulla öğretmenle ense tokat ilişkisi mümkün değil. Para verdiğin özel okulda bile randevusuz plansız programsız okula gidemezsin. Bizde bunun da çivisi çıkmış, öğretmenler de bu konuda baskı yaşıyor zor durumda bırakılıyor.