• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler günü mağduru

Ben 51 kişilk sınıfta hediye alma işine karşı olup toplu hediyeye katılmayan bir insan olarak çıkıntılık mı yapmış oldum şimdi 🤔
Hiç alakası yok, çıkıntılık değil kesinlikle, ben dün kurmuşum kafamda saçma sapan 🙈 öyleyse de ben de çıkıntı devam edeceğim 😅

Aslında Veli haklı. Şöyle ki tanıdığım bir veli var mesela. Durumu çok iyi. Ama öğretmenler günü vs toplu hediyelere asla para göndermez nasılsa toplu veriliyor bende ödedim sanilcak gozuyle vereceği paradan kaçıyor ..eee diğer veliler enayi mi o zaman. Böyle cakallarda çok ne yazık ki
Orasi oyle ama ne bileyim cocuklarin orada hepsinin isminin olmasi bazilarinin olmamasida beni uzer o annenin cakalligi cocugun sucu yok ki bizde zaten herkes katiliyordu durumu olmayan bir kac veli haric onlarada zaten asla lafini yapmiyorduk hakkimizda yoktu zaten

Bir öğretmen olarak yazıyorum. Öğrencilerin hediyesi evet mutlu ediyor ama almasala da bir farklilik hissetmiyoruz. Lise de çalışıyorum. Öyle pahalı hediye şükür gelmez. Gelse çok mahcup olurdum pahalı hediye alan öğretmenler nasıl bunla bahsediyor onu da bilemiyorum 😅 keşke devlet hediyeyi yasaklasa bir maaş da bize hediye verse herkes rahat edecek 🤣 veliler de öğretmenlerde memnun olur emin olun 😅 hiç dert etmeyin. Birşey olmaz.

Öğretmenler hediye beklemiyor istemiyor zaten bi mesaj yeterli.
Özel günlerde hep bi hediye alınır ya bu da aynı şey.
Ya cevap verdiğin kişinin yazdığı ne kadar saçma geldi bana. Anneler günü, babalar günü, bir mesleğin günü vb. insanların birbirlerini anıp kutlaması, iyi ki varsın demesi için güzel fırsatlar. Çocuklarının eğitimini üstlenen öğretmene yılın bir günü minik bir hediye verilmesini de kıskanmazsın be kardeşim.

Gecen yil krese gitti kizim kisi bası 500 lira civari falan düsüyordu diye hatirliyorum ortak olmadim hediyeye bu yil ise normal anaokukuna gidiyor toplu hediye olayi yoktu kızımla bir fular alip paketledik resim yaptı onu hediye etti yeter yani altin yüzük marka saat vs olaylari cok sacma geliyor.Ögretmenlerin beklentisinden ziyade bazi velilerin öne gecme cabadi bu bence.

Yüreğime su serptiniz, çok teşekkür ederim ❤🙏
Kesinlikle canınızı sıkmayın. İnanın Öğretmen bunu düşünmemiştir.

Bebeğiniz küçük, çalışan insansınız takılmayın bu tarz şeylere.. Gidip kimseye açıklama yapmayın. Her zamanki gibi davranın yeter..

Bir öğretmen olarak söylüyorum içiniz rahat olsun hediye beklemiyoruz bile. En büyük hediye onlara verdiğimiz eğitimin karşılığıni görmek. Öğretmenin takıldığını düşünmüyorum

Listede niye bütün öğrencilerin ismi yok, bu şekilde hediye kabul edemem hatta maddi değeri olan hediye kabul etmiyorum demeyen öğretmende yok mu suç? Yurt dışında hediyeyi çocuk kendi yapar, veliler para toplamaz toplayamaz. Toplum normları böyle diyip diyip sektör haline getirilmemeli. Öğretmenler niye velileri uyarıp organize şekilde alınmış hediye kabul etmiyoruz demiyorlar? Çocukları serbest bırakın, istiyorlarsa onlar kendi el becerisiyle hazırlasınlar desinler. Ortaokul lise de değil kreşe inmiş hediye terörü.

Bir öğretmen olarak söylüyorum içiniz rahat olsun hediye beklemiyoruz bile. En büyük hediye onlara verdiğimiz eğitimin karşılığıni görmek. Öğretmenin takıldığını düşünmüyorum
Çok teşekkür ederim, öğretmenimiz de söylediğiniz gibi muhtemelen ben bir an kendi kendimi gaza getirip endişelendim ama canım kadınlar kulübü hemen kendime getirdi beni. Çok teşekkür ederim, öğretmenler gününüz kutlu olsun

Kesinlikle canınızı sıkmayın. İnanın Öğretmen bunu düşünmemiştir.

Bebeğiniz küçük, çalışan insansınız takılmayın bu tarz şeylere.. Gidip kimseye açıklama yapmayın. Her zamanki gibi davranın yeter..
Konuşmadım, dünden beri sakin bakınca büyütecek bir şey olmadığını anladım. Teşekkür ederim

Listede niye bütün öğrencilerin ismi yok, bu şekilde hediye kabul edemem hatta maddi değeri olan hediye kabul etmiyorum demeyen öğretmende yok mu suç? Yurt dışında hediyeyi çocuk kendi yapar, veliler para toplamaz toplayamaz. Toplum normları böyle diyip diyip sektör haline getirilmemeli. Öğretmenler niye velileri uyarıp organize şekilde alınmış hediye kabul etmiyoruz demiyorlar? Çocukları serbest bırakın, istiyorlarsa onlar kendi el becerisiyle hazırlasınlar desinler. Ortaokul lise de değil kreşe inmiş hediye terörü.
Hediyenin maddi değerini bilmiyorum hediye kartını gördüm sadece ama çok haklısınız bence de olması gereken gibi olmamalı hayatımızda. Ben niye haberim olmadı grubun dışında kaldım (oğlum kaldı) diye bir an kafaya taktım ama sakin kafayla böyle bir grubun benlik olmadığına karar verdim. Minimal devam edeceğim ben 😇

Hediyenin maddi değerini bilmiyorum hediye kartını gördüm sadece ama çok haklısınız bence de olması gereken gibi olmamalı hayatımızda. Ben niye haberim olmadı grubun dışında kaldım (oğlum kaldı) diye bir an kafaya taktım ama sakin kafayla böyle bir grubun benlik olmadığına karar verdim. Minimal devam edeceğim ben 😇
Dün bir haber gördüm, öğretmen hediye veren çocuğun fotoğrafını sosyal medyada paylaşmış. Ne hadle ne hakla birinin çocuğunu ifşa edebiliyorlar? Bu kadar atama bekleyen atanamayan öğretmen var. Veliler tarafından organize şekilde para toplanarak alınan hediyeleri kabul eden öğretmenler idari soruşturma geçirecek diye bir kanun çıksa ve uymayanlar hakkında işlem yapılacak dense azalarak biter bu hediye terörü. Bırakın da çocuklar hazırlasın hediye. Kreşe giden bebek yaşta çocuktan hediye kabul etmek ne alaka? Bütün öğretmenleri zan altında bırakamam, burada bile gelip biz hediyeye önem vermiyoruz diyen güzel öğretmenler var. Öğretmen dursa işgüzar veliler durmuyor.

Benim değil sizlerin derdi, maddi durumu elvermeyen ailelerin zorbalanmasına çok kızıyorum yoksa benimkiler yurt dışında okuyor. Hiç bir veli randevu almadan okula gidip sınıfa dalamaz, öğretmenle kanki olamaz, hediye aktivite vs. organize edemez. Bir değil 3 hatta 4 ayrı ülkede okul hayatımız oldu, bizdeki gibi okulla öğretmenle ense tokat ilişkisi mümkün değil. Para verdiğin özel okulda bile randevusuz plansız programsız okula gidemezsin. Bizde bunun da çivisi çıkmış, öğretmenler de bu konuda baskı yaşıyor zor durumda bırakılıyor.

Dün bir haber gördüm, öğretmen hediye veren çocuğun fotoğrafını sosyal medyada paylaşmış. Ne hadle ne hakla birinin çocuğunu ifşa edebiliyorlar? Bu kadar atama bekleyen atanamayan öğretmen var. Veliler tarafından organize şekilde para toplanarak alınan hediyeleri kabul eden öğretmenler idari soruşturma geçirecek diye bir kanun çıksa ve uymayanlar hakkında işlem yapılacak dense azalarak biter bu hediye terörü. Bırakın da çocuklar hazırlasın hediye. Kreşe giden bebek yaşta çocuktan hediye kabul etmek ne alaka? Bütün öğretmenleri zan altında bırakamam, burada bile gelip biz hediyeye önem vermiyoruz diyen güzel öğretmenler var. Öğretmen dursa işgüzar veliler durmuyor.

Benim değil sizlerin derdi, maddi durumu elvermeyen ailelerin zorbalanmasına çok kızıyorum yoksa benimkiler yurt dışında okuyor. Hiç bir veli randevu almadan okula gidip sınıfa dalamaz, öğretmenle kanki olamaz, hediye aktivite vs. organize edemez. Bir değil 3 hatta 4 ayrı ülkede okul hayatımız oldu, bizdeki gibi okulla öğretmenle ense tokat ilişkisi mümkün değil. Para verdiğin özel okulda bile randevusuz plansız programsız okula gidemezsin. Bizde bunun da çivisi çıkmış, öğretmenler de bu konuda baskı yaşıyor zor durumda bırakılıyor.
Evet, ideali bu. Oğlumu götürdüğüm okulun sahibi (kendisi de öğretmen), sık sık Avrupa'daki okullarda eğitimlere katılıyor ve biraz bahsettiğiniz gibi bir sistem oluşturmuş. Öğretmenin telefon numarası falan yok bende. Telefon uygulaması üzerinden ulaşıyoruz birbirimize. Acil durumlarda koordinatörü arıyorum. İrtibat sağlıyor. Eğitim modellerini de beğeniyorum, oğlum orada hem mutlu hem de yaşamsal becerilerini geliştiriyor. Bu hediye meselesini atlamışlar demek ki, ya da dediğiniz gibi velinin önüne gelemiyorlar.

Herkese merhaba. Öncelikle öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Bu seneki öğretmenler günü bana dert oldu. Oğlum 2 yaşında kreşe gidiyor ve geçen hafta kayınpederimin rahatsızlığı nedeniyle şehir dışında olduğumuz için öğretmenler günü için alelacele bir şeyler aldım oğlumun öğretmenine ve sabah da mesajla kutladım, öğretmeni teşekkür etti. Ayrıca normalde hiç yapmam kutlama için hikaye paylaştım. Öğretmeni gördü ve hiç tepki vermedi, normal karşıladım. Ama öğretmenin sonradan paylaştığı hikayede sınıftakilerin toplanıp hediye aldıklarını gördüm ve çok canım sıkıldı bu duruma. Diğer velilerden birinde numaram vardı aslında ama beraber hediye alınabileceğini düşünemediğim için sormadım ama böyle sanki kasten dahil olmadım gibi mi oldu? Nasıl davranmalıyım sizce? Öğretmene haberimiz yoktu desem mi? Tanıdığım veli de lüzumsuz bir konuda bile yazmıştı, bunda niye yazmadı diyorum kendi kendime. Biliyorum yazmak zorunda değil, dahil etmek zorunda değil ama "katılmak istemedi" gibi algılanmış olma ihtimalim aklımdan çıkmıyor. Öneri verir misiniz acemi veliye? :)
KAtılmak istemeyebilirsiniz, kasten de katılmayabilirsiniz.
Adı üzerinde hediye bu, nasıl isterseniz öyle davranma özgürlüğünüz var.
"kendini bilen öğretmen" bu tür detaya takılmaz.
Açıklama yapmayın, illa ki içinize dert olacaksa veliler arasında konuşun. Öğretmenin takılmayacağı bir detayı görünür kılıp üzmeyin boşuna.

Böyle bir kanuna gerek yok aslında. Öğretmen de devlet memurudur ve devlet memurunun hediye kabul etmesi yasaktır, rüşvet diye adlandırılır.
Bende sistemin içerisinde olan bir öğretmenim. En baştan velim bilir ki ben "asla" parayla alınan hediye kabul etmem, çocuğun el emeği olan her şey çocuktan geldiği sürece kabulümdür. Ammaaa bu öğretmenler gününde gerek veli olarak gerek öğretmen olarak şahit olduğum şeyler beni sistemi, öğretmeni, veliyi sorgulamaya itti. Öğretmene altın hediye veren ve bunu kabul eden öğretmen gördü bu gözler.:KK57:

Back
X