• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler günü..

Ya ben çok istedim, bir tasarımcı nutuk kitap kutu yapmış, içinde fincanı kahvesi çikolatası, kapağı zaten malum atamız sözleri, evladiyelik kalıcı ve her öğretmen için anlamlı olacağını, daima evinde gözünün önünde bir yerde tutacağını düşündüm, istedim ama ulaşamadım 4 öğretmene alıyorum hediye çünkü😂
Teki bile olsa gerçekten hakkını verecek bir hediye olmalıydı derken bugün Allahın trafikte satılan 4 dallı papatyaları bile 50 lira idi.

Fiyattan bağımsız olarak, fırsatçılara da gün doğdu.
Eminim ki her veli, çocuğundan küçücük de olsa bir şey yollamak, almak ya da yapmak ister ama bu sene aşırı zor görünüyor.
ben önceden carrefour dan aldım orkide itinayla bakıyorum yarın da götüreceğim.çiçekçiler ateş pahası

ben önceden carrefour dan aldım orkide itinayla bakıyorum yarın da götüreceğim.çiçekçiler ateş pahası
Fırsatçılar ya, çok sinirlendim kavga ettim biriyle.
Gönül almadır bu, bir dal da olsa herkes alacak biliniyor, sat hepsini daha ne işte ama yok illa bir buketi dünya paraya satacaklar.
Ayıp yahu ayıp, yarım el papatyayı 50 liraya satmak ayıp.

Yılların okul öncesi öğretmeni ve okul müdürüyüm.
İdareye geçtiğimden bu yana prensip olarak kitap, çiçek, çikolata dışında hediye kabul etmiyorum.
Öğretmenken daha esnek olmakla birlikte maddi değeri yüksek hediye ve altın/takı kabul etmediğimi sene başında iletirdim velilerime.

Geçen yıl bir velimiz sınıf öğretmeni ile birlikte bana da makromeden anahtarlık yapmış,
onu memnuniyetle kabul ettim, kullanıyorum.

14 sene önce bir öğrencimin hediyesi 6 adet küçük tatlı tabağını kullandıkça onu hatırlıyorum.

Yine 8-10 sene önce verilmiş iki ayrı 2’şer kahve fincanını kullandıkça çocuklarımı hatırlıyorum.

Hediye dediğin böyle olur.
Yarım elma, gönül alma hesabı.
Maddi değeri yüksek hediyeler ve altın/takı vs hediye edilmesi, bana,
‘Öğretmenim/ Müdürüm; benim çocuğumla daha çok ilgilen’ talebi gibi geliyor.
Rüşvet demeye dilim varmadı.
Bu tip hediye almayı da vermeyi de etik bulmuyorum.
Bazı etik değerleri biz öğretmenler bari koruyalım.

Bende ufak bir sepete kendi yaptığım 1 kavanoz kuşburnu marmelatı+1 kavanoz elma pekmezi koyucam ayrica öğretmenimiz adına bağış sertifikası koydum oğlum zarfa çicekler ve kalpler çizdi. Geçen senede tarhana+ kesme makarna +ceviz+pekmez ve yine bağıs sertifikası koymuştum. Geçen seneki ögretmenimiz çok mutlu olmuştu inşallah bu ögretmenimizde memnun olur

Bende ufak bir sepete kendi yaptığım 1 kavanoz kuşburnu marmelatı+1 kavanoz elma pekmezi koyucam ayrica öğretmenimiz adına bağış sertifikası koydum oğlum zarfa çicekler ve kalpler çizdi. Geçen senede tarhana+ kesme makarna +ceviz+pekmez ve yine bağıs sertifikası koymuştum. Geçen seneki ögretmenimiz çok mutlu olmuştu inşallah bu ögretmenimizde memnun olur
O sepeti azıcık kıskanmış olabilirim.
Kuşburnu marmelatını çok severim.
Eminim öğretmeniniz de mutlu olacaktır.
Elleriniz dert görmesin inşallah.

Gucci cantaya degismem su hediyeyi 😍

Kızımın kreşinde 2 öğretmen bir abla var sınıfta. Çiçek bakayım dedim ,ufacık papatyaya en ucuz yer 50₺ dedi. Baya çiçekçi gezdim. Sinir oldum. Ben de gittim baş harflerinin olduğu kupalar aldım. İçine yarısına kadar çikolata doldurdum, çok şık bu düğün sunumları şeklinde hazırladım. Üstüne de aynı şekilde hazırladığım pembiş kokulu mumlardan koydum. Abartılı paketledim. Bana hepsi 75₺ ye geldi. Evde de vardı hediye paketi, kurdele falan filan. 3üne de aynı hazırlığı yaptım. Komşum diyor ki ablaya almamış hediye , o öğretmen değilmiş, ona almak lazım değilmiş. Ben eminim ki en çok o uğraşıyor çocuklarla. O yüzden ayrı gayrı, üniversiteli , genç yaşlı yapmadım ben, yapıştırdım aynı hediyeyi 🤭

Öğretmenlerimizin başımızın üstünde yeri var hepsi çok değerli. Simdiden aramızda ogretmen arkadaşlar varsa ogretmenler gününü kutlarım.
Biz de sınifça bir yıl altın kolye bir yıl michael korse marka saat bir yıl vakko çanta aldık. Bu durum sınıflar arası yarışa dönmüş durumda. Velilerin biraz abarttığını düşünüyorum. Çocukların icinden gelerek çizdiği bir resim saksıda güzel bir çiçek ve temiz bir sevgiden güzel hediye ne olabilir ki?

Öğretmenlerimizin başımızın üstünde yeri var hepsi çok değerli. Simdiden aramızda ogretmen arkadaşlar varsa ogretmenler gününü kutlarım.
Biz de sınifça bir yıl altın kolye bir yıl michael korse marka saat bir yıl vakko çanta aldık. Bu durum sınıflar arası yarışa dönmüş durumda. Velilerin biraz abarttığını düşünüyorum. Çocukların icinden gelerek çizdiği bir resim saksıda güzel bir çiçek ve temiz bir sevgiden güzel hediye ne olabilir ki?
Anlamadığım birşey var, bu hediyeler kararlastirilirken kimse de karşı çıkmıyor mu? Bizim sınıf annemiz telefon mu alsak dedi, karşı çıktık. Herkesin iradesi yok mu?

Hangisi daha kötü bu hediyelerin alınması mı yoksa kabul edilmesi mi, karar veremedim.

Ben kızımın sınıf öğretmenine bir kutu hazırladım, içine kokulu mum, kızı için işleme toka ve melek figürlü bir anahtarlık koydum hepsi de el emeği. Bir de tek içimlik Türk kahvesi ve çikolata koydum kızımın yaptığı resim ile birlikte. Bilmiyorum bana gelse çok mutlu olacağım bir hediye. Çünkü bu ara tatilde kızımla hazırladık.

Oğlumun ve kızımın birkaç branş öğretmeni de var onlara da kimisine anahtarlık, kimisine mum yapıp paketledik, yarın verecekler. Bence hediye budur. Oğlum ilkokuldayken öğretmenine her ay bir bahane bulunur maddi değeri yüksek hediyeler alınırdı, ilk sene çoğunluğa uyalım diye katıldım sonra isyan çıkardım çünkü iş çirkinleşti benim gözümde, ileriki senelerde duydum cumhuriyet altını filan alıyorlardı. Bence öğretmenin kabul etmesi de hiç etik değil. Günün anlamı çirkinleşiyor bence.

Benim oğlan ve kız aynı okulda. İkisinin öğretmenlerine çiçek sepeti'nden birer canlı çiçek ayarladım. Bir de öğretmenler odasına gönderilmek üzere yenebilir çiçek buketi sipariş ettim.

Yılların okul öncesi öğretmeni ve okul müdürüyüm.
İdareye geçtiğimden bu yana prensip olarak kitap, çiçek, çikolata dışında hediye kabul etmiyorum.
Öğretmenken daha esnek olmakla birlikte maddi değeri yüksek hediye ve altın/takı kabul etmediğimi sene başında iletirdim velilerime.

Geçen yıl bir velimiz sınıf öğretmeni ile birlikte bana da makromeden anahtarlık yapmış,
onu memnuniyetle kabul ettim, kullanıyorum.

14 sene önce bir öğrencimin hediyesi 6 adet küçük tatlı tabağını kullandıkça onu hatırlıyorum.

Yine 8-10 sene önce verilmiş iki ayrı 2’şer kahve fincanını kullandıkça çocuklarımı hatırlıyorum.

Hediye dediğin böyle olur.
Yarım elma, gönül alma hesabı.
Maddi değeri yüksek hediyeler ve altın/takı vs hediye edilmesi, bana,
‘Öğretmenim/ Müdürüm; benim çocuğumla daha çok ilgilen’ talebi gibi geliyor.
Rüşvet demeye dilim varmadı.
Bu tip hediye almayı da vermeyi de etik bulmuyorum.
Bazı etik değerleri biz öğretmenler bari koruyalım.
Ayy hocam vallahi okudukça koltuğun içine gömüldükçe gömüldüm.
Toplu hediyeye katıldığıma bin pişman oldum.
Hiç son paragraf aklımın ucundan bile geçmemişken kendimi çok kötü hissettim şuan. :(
İnşaallah öyle hissetmez öğretmenimiz.
Hayatımda yaptığım en basiretsiz karambol işlerden biri oldu.
Rahatsızdım da acı içindeyken düşünemedim bile bu kısımları.
Böylesi maddi hediyelere karşıyken içinde buluverdim kendimi.
Çok kınadım sanırım kınamışımdır da yani kınanmayacak gibi değil.:olamaz:

umarım ifşa olmam suan sınıf annesıyle munakasa edecek halım yok onun çenesıyle bas edebılen bır güç henüz ıcat edılmedı
yarın sizin öğretmenin kılığında okulunuza gelip onu da 1 saatliğine bağlayıp bir yerde vakko çantamı ve ipek eşarbımı alıp gideceğimm :KK45:

Çok şaşırdım şunları görünce. Ben de öğretmenim, bana böyle hediyeler gelse kabul edemem.

öğretmene vakko michael kors alanların kendilerinde var mı o markalar en çok bunu merak ediyorum ben :KK45:
Kişi başı 150-200 e çok değil diyenlerin vardır belki vakkosu Michael korsu.
Ben çok diyorum o yüzden benim yok.:KK53:
Durumum kötü değil ama almam.
Marka merakım da yok.
Ayrıca çocuklarını almaya gelenlerin içinde, marka çantalarını insanın gözüne gözüne sokan velilere de ayrıca ayar oluyorum.
Onlar kendilerini biliyor. :KK11:

Kişi başı 150-200 e çok değil diyenlerin vardır belki vakkosu Michael korsu.
Ben çok diyorum o yüzden benim yok.:KK53:
Durumum kötü değil ama almam.
Marka merakım da yok.
Ayrıca çocuklarını almaya gelenlerin içinde, marka çantalarını insanın gözüne gözüne sokan velilere de ayrıca ayar oluyorum.
Onlar kendilerini biliyor. :KK11:
ben de marka severim de kendim için alıyorum .o göze sokan tipler onlara sonradan sahip olanlardır.benim hermes çantası olan arkadaşım var benden mütevazidir.

öğretmene vakko michael kors alanların kendilerinde var mı o markalar en çok bunu merak ediyorum ben :KK45:
İsterlerse en marka modelleri, kıyafetleri giysinler, mevzu o değil ki, öğretmenler gününde öğretmene maddi değeri yüksek hediye almak her türlü saçma, öğretmen devlet memuru yüksek maliyetli hediye kabul edemez, etik değil. Firmanın teki bana hesap makinesi getirmiş aynen gönderdim. Görevimden kaynakli maaşımı aliyorum zaten, hiç masum gelmiyor bana. Almakta vermekte etik değil.

Back
X