Yazacaklarım umarım yanlış yere çekilmez, daha engelim yeni kalktı!

Öğretmen arkadaşlarım da objektif olarak yazacaklarımı okursa çok sevinirim. Deneyimlerimden yola çıkarak izninizle bu konuda ben de bir öğretmen olarak görüşümü paylaşmak istiyorum. Dilerim hepiniz hep olumlu şeyler deneyimlemişsinizdir.

Her meslek dalında olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de türlü türlü karakter özelliklerine sahip bireyler mevcut. Kimisi kendisine yazılmış minik bir sevgi cümlesini yıllarca saklarken, kimisi belkide velisinin cebindeki son parayla aldığı hediyeyi küçümseyebiliyor. Kaldı ki bazı velilerin hediyeye ayıracak kadar parası yok, ya da hediyeyi gereksiz görüyor. Hâliyle o cânım kuzular da ya kendi harçlıklarından biriktirebildikleri, ya da ailesinin verdiği yemek parasını ayırarak öğretmenine hediye almaya çalışıyor. Alamayan yavrunun da boynu bükük kalıyor. Ben öğretmenler gününde hediye alamadığı için, o gün okula gelemeyen öğrenciler biliyorum. Sınıf adına öğrenci ismi belirtilmeksizin alınıyorsa bu hediyeler o durumu yazdıklarımdan münezzeh tutuyorum.
Bir öğretmen yüzlerce öğrencinin dersine giriyor, hâliyle kendisine onlarca hediye veriliyor. Evet, kendisine gelen her çiçeği bile tek tek kurutup, saklayan öğretmenler de var; ancak bu kadar çiçeği, ona göre ıvır zıvırı ne yapacağım diyip beğenmediklerini çöpe atan da...Hediye alamadığı için boynu bükük kalan yavruları üzülmesin diye günü geçiştiren öğretmen de var; gelen hediyeleri tek tek sınıfa şov gösterisi hâlinde abartarak takdim eden de... Günün manevi güzelliğiyle huzur bulan öğretmen de var; ona ne kadar hediye gelmiş, şuna gelen hediylerin değeri neymiş diye hesap yapıp kendi kendini tüketen öğretmen de...
Bu nedenle birçok arkadaşımızın da belirtiği gibi, bir hediye almak istiyorsanız, bir vakıfa bağış yapın.

Öğretmenler günüyle de sınırlı değil, bir insan için alabileceği bundan güzel hediye bilmiyorum ben.

Düşünsenize, birisi sizin için çocukların ya da toplumun yararına olan bir kuruma bağış yapmış. Güzel niyetine birde sizi ortak etmek istemiş.❤ Çocukların yararı için çalışan onlarca vakıf var. Çoğu, bağış sertifikası da veriyor. Çok yüksek ücretler karşılığında da değil üstelik. Öğretmenler günü bağış sertifikası yazarsanız, direkt çıkar zaten hangi vakıfların sertifika verdiği. Çok kısa bir süre kaldığı için basılı sertifika yetişmez. Online sertifikanızı, bir kırtasiye de istediğiniz gibi bastırabilirsiniz.
Böyle bir hediyeyi beğenmeyecek biri çıkacağını zannetmiyorum. Eğer beğenmiyorsa da zaten öyle birine hediye almaya değmez. Her durumda çocuklara bir yarar sağlanmış olunur.