- 31 Temmuz 2018
- 142
- 314
- 103
- 35
- Konu Sahibi Ikibinonyedi
-
Canımcım öncelikle günümüz kutlu olsun.Yılların öğretmeniyim.Ailemiz de çok öğretmen var.Babam ablam eniştem ben yeğenim eşim de yıllarca akademisyen lik yapmış.Her yıl gururla bu günü kutlayıp paylsşım yapardım mutlaka.İlk defa bir şey paylaşmak gelmedi içimden.Öğretmenin bu kadar değersizleştiği bir zamanı hatırlamıyorum .Eğitim sistemi diye bir şey kalmadı.Şehit öğretmenleri olan bu ülkede neyin kutlamasını yapacağız bilmiyorum.Hediye almayı severim vermeyi sevdiğim gibi ama öğrenciden değil.Onların bana sevgiyle bakan gözlerinden başka bir beklentim yok.Seni anlıyorum ama inan bir öğretmen olarak vicdanımız rahatsa bu en büyük hediyedir bizim için.Yıllardır öğretmenim ve ilk kez bu yıl kendimi çok değersiz, yetersiz hissettim. Her öğretmenler gününde kucağım dolup taşmasa da beni düşünüp hediye getiren öğrencilerim olurdu. Yeni bi okuldayım ve sanki görünmezim. Ne çok istemiştim atanmayı... Kalbim kırık. Amaç hediye almak değil elbet. İnsan düşünülmek istiyor. Şimdiye kadar hep işimi iyi yaptığım, çok emek verdiğimle ilgili yorumlar duydum. Ama bütün bunlar öğrenciye geçmiyor sanki. Ders anlatmayan, bol keseden not verip öğrenciyi sıkmayanlara bakıyorum ne kadar kıymetliler... Yapım gereği soğuk bir tipim. Keşke daha sıcakkanlı ve sevecen olabilseydim...
Bizim müdür her gün kedinin fareyi gözlediği gibi gözler derse giriş çıkışımızı takip ederdi.Bugün adamı görmedim resmen.Bırak çiçeği böceği adam nezaketen gününüz kutlu olsun bile demedi.Yüzünü bile görmedim bugünÖncelikle öğretmenler gününüz kutlu olsun hocam
Branş öğretmeni misiniz? Yoksa sınıf mı? Branş öğretmenleri çok es geçiliyor, lisede falansanız ondan olabilir mi? Okul idaresi küçük bi jest yapmadı mı çiçek vs
Aynı dertten uyuyamadım şuanda.
Bende lisede öğretmenim. öğrencilerimi çok severim. Maddi manevi ihtiyaçları olsa ilgilenirim. Arada birşeyler ısmarlarım. onları ders konusunda gelecek konusunda yüreklendirim ama öğretmenler günümü kutlamadılar bile. O kadar üzüldüm ki.
O kadar kayıtsızlar ki. Anlamak çok zor.
Nerde yanlış yapıyorum bilemiyorum.
Sizin gibi öğretmenlerin kıymeti öğrenciler hayata atılınca anlıyor. Lisedeyken matematik harici bütün derslerimi severdim ve matematik dışında ortalamam 90 ustu idi matematik öğretmenine karşı dersi sevmediğim için hep bir on yargım vardı o da sizin gibi ciddi duruşlu biriydi. Matematigi sevmediğimi bile bile her soruyu bana cozdurtmeye çalışırdı kendi kendime kurulurdum hoca bana taktı ya diye. Bir gün tahtaya çıkardı yapamadım soruyu anlamıyorum diyorum niye beni çıkartıyorsunuz dediğim De yüksek sesle aptal mısın sen bütün dersleri yapıp bunu mu anlamıyorsun diyerek azarlamisti. Suan ki aklımla düşünüyorum çok haklıymış. Bilerek beni kaldirmasi benim hırs yapmam içindi tamamen ama o zaman ergen kafasıyla anlamadım hocamı dinleyip matematiğe ağırlık verseydim çok farklı yerlerde olabilirdim. Ve o ciddi gözüken hocalarımin anlattığı her sey hala aklımda biliyor musunuzYıllardır öğretmenim ve ilk kez bu yıl kendimi çok değersiz, yetersiz hissettim. Her öğretmenler gününde kucağım dolup taşmasa da beni düşünüp hediye getiren öğrencilerim olurdu. Yeni bi okuldayım ve sanki görünmezim. Ne çok istemiştim atanmayı... Kalbim kırık. Amaç hediye almak değil elbet. İnsan düşünülmek istiyor. Şimdiye kadar hep işimi iyi yaptığım, çok emek verdiğimle ilgili yorumlar duydum. Ama bütün bunlar öğrenciye geçmiyor sanki. Ders anlatmayan, bol keseden not verip öğrenciyi sıkmayanlara bakıyorum ne kadar kıymetliler... Yapım gereği soğuk bir tipim. Keşke daha sıcakkanlı ve sevecen olabilseydim...
Çok teşekkür ederim. Evet lisede branş öğretmeniyim. İdare güzel jestler yaptıÖncelikle öğretmenler gününüz kutlu olsun hocam
Branş öğretmeni misiniz? Yoksa sınıf mı? Branş öğretmenleri çok es geçiliyor, lisede falansanız ondan olabilir mi? Okul idaresi küçük bi jest yapmadı mı çiçek vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?