Öğretmenlik mesleğinden soğudum

yaşadıkalrınız sizin yada okuldaki öğretmenlerin sorunu değil. veli yanaşmıyorsa çözmeniz mümkün değil... çocukların suçu da değil aslında... sorun velilerde. çocuklarına aman sussuz az ötede ilgilensin diye verilen telefon tablet ve bilgisayarda... bu demek değil ki hiç kullanmasınlar.. kullanabilir ama yanında olunca... odasında yada kapalı kapılar arkasında değil. youtube yada oyun vsye çocuk emanet edilmez...

siz en iyisi okul değiştirmeye bakın...

Her okul böyle değil. Bu okul bir değişik hallere girmiş bence. Ciddi problemler bu anlattıklarınız.

Her okul böyle değil. Bu okul bir değişik hallere girmiş bence. Ciddi problemler bu anlattıklarınız.
Kenar mahalle olmamız da etkili.Bir de sürekli öğrenciler üzerinde dikkatimiz.Telefon zaten yasak. Potansiyelleri var ,biz de devamlı dikenustunde ,en ufak biseyde arkasından ne çıkacak diye kurcalıyoruz

Hocam bu kadar uç örneklerin hepsinin peş peşe yaşanıyor olması çok fazla gerçekten orası artık müdürle öğretmenle hallolacak şekilde değil dışardan müdahele gerektiren bir raddeye gelinmiş. Akran zorbalığı da çıkar içinden muhtemelen yani istemediği şeylere zorlanan çocuklar da olmuş olabilir ve sizin yapabileceğiniz bir şey yok bu durumda. Soğumakta çok haklısınız. İçler acısı durumdayız ve birçok etken var uzun vadede düzeleceğini de sanmıyorum ben bu durumun. Keşke mümkün olsa toparlayabilmek

Burda parayı veren düdüğü çalıyor. Özel okullara paralı ve ilgisiz veliler sorunlu çocuklarını gönderiyor.
özel var özel var. Tek derdi para kazanmak olan bir yığın niteliksiz özel var buna katılıyorum. Fakat ben şahsen istanbulda iyi bir özel okuldan mezun olduğum için okulun disiplin konusunda ne kadar sıkı olduğunu deneyimledim.

İşte aynı mantıkla devlet var devlet var. Özele ver cümlesi konuyu açıklamak için yeterli değil

Her şey mümkün.
Dilerim kolay ve çabuk sekilde toparlanir durumlar.

Yaşım 39, ortaokul liseyi Ankara Yenimahalle'de okudum, merkezi bir yer. Vereceğim örnekte herkesin kendi rızası vardı. Sınıf arkadaşlarımız birbirinin evine gider, yatar kalkar içer her seyi yapar, okula gelince anlatirlardi :S
Hadi bunlar kendisi razi, yapiyorlar da okulda ben de az tacize uğramadım... Sürekli lastik tokamı saçımdan çekip alan ve affedersiniz şeyine sokan psikopat bi sapık arkadaş vardı, tokami alıp şeyini okşayıp erkek tuvaletine kaçan... Okul çıkışı peşime takılıp popomu elleyen... Tekme tokat döverdim ertesi gün yine aynı seyi yapardı yine döverdim böyle bi kısır döngü...
O okulda o sınıfla iyi okuyup çıkmışım...
Ama travmalari atlatmak hic kolay olmadi, hele de evlenince eşimle cinsel hayat başlayınca...

Hayırlara çıksın çocukların genclerin durumu. Anneleri ahlaki olarak iyi eğitmek gerekiyor.

katılıyorum ama ben sizin özellerle ilgili yorumunuzun genelleme yaptığını gördüğüm için böyle yaptım. özel var özel var; devlet var devlet var.
Genellemeyi özele ver diyenler de yapmıştı onu okumadınız mı? Ben kendi cümleme “burda” diye başladım o kelimeyi görmediniz mi? Başkası da yazdı genel mi konuşuyorsunuz diye. Herkes işine geldiği gibi okuyor galiba. Burda demek benim bulunduğum yerde demek. TDK’dan kopyalama yapayım mı yoksa gözlük mü vermeliyim?

Son düzenleme:
Bence asıl sorun aileler. Çocuk küfür ediyorsa bu küfürü kimden öğrenecek, aile veya aile çevresinden tabiki. Ülke zaten küfürbaz kaynıyor. Trafikte en basit bir hatamda camı açıp küfür eden adamlar, sosyal medyada bana küfürlü mesaj atan tanımadığım insanlar. Ülke küfürbaz kaynarken cocukların küfür etmemesini beklemek hayal olurdu.

Diğer cinsel konulardaki sorunların ise büyük bir kısmının cinsel eğitimle düzelebileceğine inanıyorum. Cinsel eğitim denince hemen akla seks getirmeyin. Her yaş grubuna göre cinsel eğitim farklı, belirli yaş gruplarında özel alan, başkasının özel alanına saygı duymak vs gibi konular maalesef ne ailelerde öğretiliyor ne okulda. Okullar zaten çoğu ver matematik dersini, edebiyat dersini yolla gitsin kafasında. Hoş onlar da haklı ailelerin yetiştiremedikleri bu cocukları nasıl eğiticekler?

Gözlük takıyorum zaten teşekkür ederim. Sizi de pek agresif gördüm, bir pasiflora çayı vereyim mi size?

Ya benim de 16 yaşında ergen kızım var erkek arkadaşı var bende babası da biliyoruz kendisi söyledi bize tama olabilir tanıyabilirsin dedik
Ama yine mesela derse girmemeler okul çıkışında parkta durma gib bir olay yaşandı
Bu defa babası aradığında Eee baba sana söylemiştim ya ya döndü olay
İşte izin verdiniz gibi

Ee dedim karşı mı çıksaydık ayrıl mı deseydik yani her 2 sinde de yaranılmıyor
Ya kızlar mesela yaptırım ne olmalı
Bu dönem ilk yazılıları hep zayıf elinde sürekli telefon
Dedim karne de zayıf gelirse telefonunu alırım elinden
Başka ne yaptırımı olabilir ki bilmiyorum
Gerçekten nasıl davranılacağı konusu çok zor

Burda yazmıştım bir daha okuyun

Geçen bir yorum gördüm çok hoşuma gitti

Çok doğru gerçekten:)
Ya bir de ben aileye her şeyi söyleyenlerin de her şeyi söylemediğine inanıyorum. Ailesiyle erkek arkadaşlarını bile söyleyen, erkek arkadaşlarını yemeğe davet eden arkadaşım var mesela. Ailesi zanneder ki her şeyi anlatır. Ama kızla beraber kampa gitmistik, ailesi beni tanıyıp sevdiği için ve kiz benle kampta bol bol story paylaştığı için gözü kapalı gönderdi ama kızin sevgilisi de geldi, onlar kendi çadırında kaldılar (genelde kiz arkadaşlarım beni sevgilileri ile tatil yapacakken paravan olarak kullanırlar)
Yani aileye sor, "kızımız bize her şeyi anlatır, biz çok moderniz sevgilisi ile de tanıştık" derler ama aslında kızın özel dünyasından bihaberler. bizim ülkede malesef böyle, bir şeyi saklamak üzerine yetiştik..yeni nesil de çok farklı değil bence.
Ailelere verecek bir önerim yok malesef, çok zor zamanlar. Ama ne kadar sıkarsan çocuk o kadar kacar.
Mesela ben yilllar içinde ailemle bir uzlaşma yoluna gittim,onlar benim tatilime karismazlar,ben de şehiriçi 'bu gece eve gelmiyorum' demem, çok geceye kalmam.
Tatillerde çok rahat olmama rağmen genelde gündüz gezer,vakitlice uyurum. Ama ailemin şehirde olmadığı gün eve erken geldiğim her akşam bana ziyan gibi gelir :) boşa harcamisim gibi, o yüzden ona buna yazarım 'bu gece cikalim' diye, ya da evine birilerini davet eder ya da ben birilerinde kalırım :)
Çünkü beni sıktıkları yer burası.
Aile çocuğunu erkeklerden sıkarsa benim eski ev arkadaşım gibi özgür bir ortam gördüğü anda sağlıksız ilişkiler yaşamaya başlar ya da aile kıyafetten sıkarsa benim imam akrabamin kızı gibi internete bikinili fotolarını atar...
Bence bu süreçte yapılacak en güzel şey güzel bir sosyal ortam kurmasını sağlamak. İyi ailelerden gelen kaliteli arkadaşlar edinecegi ortamlara sokmak. Çünkü arkadaş her şeydir bu yaşlarda.
Sorumluluk sahibi olacağı gönüllü organizasyonlara katilmasina önayak olabilirsiniz. Mesela hayvanlari seviyorsa barınak gönüllüsü olabilir- hatta kankasini da götürürsünüz. Ben de eskiden gönüllüydüm, kopekler orada gezdirecek biri olmayınca günlerce kafeste kalabiliyor. Size tasma veriyorlar, alıp alanda gezdirip bırakıyorsunuz. Hem keyifli,hem yararlı , hem psikolojiye iyi gelen bir etkinlik:) boş zamanlarını buna benzer şeylerle gecirebilir.
Ayrıca yabancı mektup arkadaşı bulabilir, bir sürü yol var, Instagrama penpal yazıp siz bile ona birini bulabilirsiniz. İngilizcesini ilerletir,ufkunu geliştirir, okulda anlatacak havalı bir şeyi olur... kitap kulüplerinden çevre edinmesini saglayabilirsin,aynı kitabı okuyup toplanip konuşan tonla kulüp var ayrıca
'notun düşük gelsin telefonu alırız' yerine 'notun yüksek gelsin en yakın arkadaşın ve sana yazın bir konser bileti hediye edecegiz' Gibi havalı bir şey teklif edebilirsin...
Allah kolaylik versin bu süreçteki tüm annelere.
Benim annem de kendince çok zorlandı ama çiçek gibi büyüdük yani, geçiyor her şey

Telefonlarına takip programı indirmek çözüm olabilirmi acaba.
Farkettirmeden takip etmekmi gerekli
Korktum valla yazılanları duyunca bir ergen annesi olarak.

O yaş çocuğuna en büyük ceza teknolojiyle bağını kesmek zaten, arkadaşlarıyla buluşmasını engelleyebilirsiniz belki. Küçüklere yaptırım uygulamak daha kolay. Büyüdükçe zorlaşıyor, sizinki artık büyük.

Ruhum sıkıştı okurken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…