- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.577
- 448
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Her okul böyle değil. Bu okul bir değişik hallere girmiş bence. Ciddi problemler bu anlattıklarınız.Bizim okulda mı böyle bilmiyorum ama inanın 4 ayda okuldan soğudum. Pandemide öğrencilerin kontrolsüz kalması da etkili tabii.Ortaokuldayım ve her hafta okula çocuk polis geliyor. Geçen hafta kızlar birbirinin iç çamaşırını indirmiş, erkekler video çekmiş. instagramda grup kurmuşlar. Aman Allahım küfürler. Sınıftaki en akıllı uslu kızın ettiği küfürleri okuyunca inanamadım. Bugün erkek erkeğe öpüşen 7.siniflar. Çocuklarına toz kondurmayan veliler.Kız öğrenci anne ben açtım hesabı, ben yazdım diyor kadın hala okul müdürünün üzerine yürüyüp size hesabını soracagim diye tehdit ediyor. 5. Sınıf erkek öğrenci diğer öğrencinin özel bölgelerine kalem sokuyor, babası okula gelmiş müdür yardımcısına olmuş lan diyor. Meslekten soğudum ve öğrencileri hiç de masum göremiyorum artık.
Kenar mahalle olmamız da etkili.Bir de sürekli öğrenciler üzerinde dikkatimiz.Telefon zaten yasak. Potansiyelleri var ,biz de devamlı dikenustunde ,en ufak biseyde arkasından ne çıkacak diye kurcalıyoruzHer okul böyle değil. Bu okul bir değişik hallere girmiş bence. Ciddi problemler bu anlattıklarınız.
özel var özel var. Tek derdi para kazanmak olan bir yığın niteliksiz özel var buna katılıyorum. Fakat ben şahsen istanbulda iyi bir özel okuldan mezun olduğum için okulun disiplin konusunda ne kadar sıkı olduğunu deneyimledim.Burda parayı veren düdüğü çalıyor. Özel okullara paralı ve ilgisiz veliler sorunlu çocuklarını gönderiyor.
İşte aynı mantıkla devlet var devlet var. Özele ver cümlesi konuyu açıklamak için yeterli değilözel var özel var. Tek derdi para kazanmak olan bir yığın niteliksiz özel var buna katılıyorum. Fakat ben şahsen istanbulda iyi bir özel okuldan mezun olduğum için okulun disiplin konusunda ne kadar sıkı olduğunu deneyimledim.
katılıyorum ama ben sizin özellerle ilgili yorumunuzun genelleme yaptığını gördüğüm için böyle yaptım. özel var özel var; devlet var devlet var.İşte aynı mantıkla devlet var devlet var. Özele ver cümlesi konuyu açıklamak için yeterli değil
Her şey mümkün.Son durum çok kötü. Çocuk polis olayı biraz karıştırınca altından çok iğrenç şeyler çıktı. Mahallede merdivenaltlarinda,inşaatlarda yapmadıkları kalmamış. Buraya yazmak istemediğim kadar kötü şeyler .işin içinde yaşı büyükler de varmış. Polis aileden birinin yada yakın çevreden birinin çocuklardan birine daha önce tecavüz etmiş olabileceğini söyledi. İşi başlatan çocuğun babası okula gelip esti gürledi. Çocuk dün akşam emniyette tutuldu.Babasi olayı kapatmaya çalışıyor.
Genellemeyi özele ver diyenler de yapmıştı onu okumadınız mı? Ben kendi cümleme “burda” diye başladım o kelimeyi görmediniz mi? Başkası da yazdı genel mi konuşuyorsunuz diye. Herkes işine geldiği gibi okuyor galiba. Burda demek benim bulunduğum yerde demek. TDK’dan kopyalama yapayım mı yoksa gözlük mü vermeliyim?katılıyorum ama ben sizin özellerle ilgili yorumunuzun genelleme yaptığını gördüğüm için böyle yaptım. özel var özel var; devlet var devlet var.
Gözlük takıyorum zaten teşekkür ederim. Sizi de pek agresif gördüm, bir pasiflora çayı vereyim mi size?Genellemeyi özele ver diyenler de yapmıştı onu okumadınız mı? Ben kendi cümleme “burda” diye başladım o kelimeyi görmediniz mi? Başkası da yazdı genel mi konuşuyorsunuz diye. Herkes işine geleni görüyor galiba. Burda demek benim bulunduğum yerde demek. TDK’dan kopyalama yapayım mı yoksa gözlük mü vermeliyim?
Okuduğunu anlamayanlar olmasa yeterGözlük takıyorum zaten teşekkür ederim. Sizi de pek agresif gördüm, bir pasiflora çayı vereyim mi size?
Ya benim de 16 yaşında ergen kızım var erkek arkadaşı var bende babası da biliyoruz kendisi söyledi bize tama olabilir tanıyabilirsin dedikAnne değilim,hele ergen anneliğine çok uzağım ama şunu biliyorum bir çocuk ailesini kandırmak istesin çok güzel kandirir.
Uygulamaların bin tane hilesi var. Soyledigim WhatsAppin internetini kapatıp yeni mesaj gelme riskini sıfıra indirmek en basiti. Ki onda bile aileler kolay kolay anlamaz çünkü bakar,mobil veri acik- internet açık suphelenmez.
Bak mesela şu videoda adam tane tane uygulamaları nasıl gizleyecegini,şifresi olmayanın varlığından bile haberdar olmayacağı hale getirecegini salaga anlatır gibi tane tane anlatıyor
Alt tarafı basit - herkesin ulaşacağı bir youtbe videosu...
Baskıcı ailesi olan çocuk onlarla mücadele edebilmek için bunları ve beş katını öğrenir, teknolojiye doğduğu için de bunu yetişkinlerden daha güzel yapar.
Benim zamanımda msn vardı. Annem de hesapta çocuklarını düşünen sorumlu anne olduğu için onun hilesini bulmus, c klasörüne girip dosyaları bulup bilmemne, msn konusmalarimizi okumuş
Biz bunu farkettik , en basit arkadaş sohbetinden sonra bile onu silmeyi alışkanlık haline getirdik. Sonra arkadaşlarıma söyledim, 'aman şöyle şöyle sil özel konuşmalarını,senin de annen karistiramasin' diye.
Bu arada yaşım 31, ben de annesine asla özelini açmayan - kendisini kapalı kutu gibi saklayan insanlardanim- ablam da öyle.
Çünkü annem o duvarı ergenlik zamanında gizli gizli ozelimize sızmak isterken kurdu
Ya kızlar mesela yaptırım ne olmalıBen de çok linç yedim helikopter ebeveynlerden. Çocuk yaptığının bedelini öderse koşulsuz sevgi olmazmış, evde yaptırım uygulanmazmış. Her koşulda sevgiyle sarılıp ben senin yanındayım denmeliymişdeğil işte öyle. Bu sözde hümanist psikologlar ebeveynliğin de öğretmenliğin de canını okudu.
Çocuğu direğe bağlayıp kemerle döv diyen yok. Yapılan hatanın bir bedeli olduğunu bilmeli çocuk. Bilmeyince ne sorumluluk oluyor ne kural bilinci
hanımefendi ilkokul cocugu gibi ağız dalaşına girmek istemiyorum. Önceki yazdığınız 'özel okula ilgisiz veliler cocugunu gönderiyor' mesajınıza itafen yazdım ben. Okuduğumu gayet güzel anlıyorum, siz farklı noktalara çekip sataşmaya gidiyorsunuz amaOkuduğunu anlamayanlar olmasa yeter
Burda yazmıştım bir daha okuyunhanımefendi ilkokul cocugu gibi ağız dalaşına girmek istemiyorum. Önceki yazdığınız 'özel okula ilgisiz veliler cocugunu gönderiyor' mesajınıza itafen yazdım ben. Okuduğumu gayet güzel anlıyorum, siz farklı noktalara çekip sataşmaya gidiyorsunuz ama
Geçen bir yorum gördüm çok hoşuma gittiYa benim de 16 yaşında ergen kızım var erkek arkadaşı var bende babası da biliyoruz kendisi söyledi bize tama olabilir tanıyabilirsin dedik
Ama yine mesela derse girmemeler okul çıkışında parkta durma gib bir olay yaşandı
Bu defa babası aradığında Eee baba sana söylemiştim ya ya döndü olay
İşte izin verdiniz gibi
Ee dedim karşı mı çıksaydık ayrıl mı deseydik yani her 2 sinde de yaranılmıyor
Ya kızlar mesela yaptırım ne olmalı
Bu dönem ilk yazılıları hep zayıf elinde sürekli telefon
Dedim karne de zayıf gelirse telefonunu alırım elinden
Başka ne yaptırımı olabilir ki bilmiyorum
Gerçekten nasıl davranılacağı konusu çok zor
O yaş çocuğuna en büyük ceza teknolojiyle bağını kesmek zaten, arkadaşlarıyla buluşmasını engelleyebilirsiniz belki. Küçüklere yaptırım uygulamak daha kolay. Büyüdükçe zorlaşıyor, sizinki artık büyük.Ya benim de 16 yaşında ergen kızım var erkek arkadaşı var bende babası da biliyoruz kendisi söyledi bize tama olabilir tanıyabilirsin dedik
Ama yine mesela derse girmemeler okul çıkışında parkta durma gib bir olay yaşandı
Bu defa babası aradığında Eee baba sana söylemiştim ya ya döndü olay
İşte izin verdiniz gibi
Ee dedim karşı mı çıksaydık ayrıl mı deseydik yani her 2 sinde de yaranılmıyor
Ya kızlar mesela yaptırım ne olmalı
Bu dönem ilk yazılıları hep zayıf elinde sürekli telefon
Dedim karne de zayıf gelirse telefonunu alırım elinden
Başka ne yaptırımı olabilir ki bilmiyorum
Gerçekten nasıl davranılacağı konusu çok zor
Ruhum sıkıştı okurkenBizim okulda mı böyle bilmiyorum ama inanın 4 ayda okuldan soğudum. Pandemide öğrencilerin kontrolsüz kalması da etkili tabii.Ortaokuldayım ve her hafta okula çocuk polis geliyor. Geçen hafta kızlar birbirinin iç çamaşırını indirmiş, erkekler video çekmiş. instagramda grup kurmuşlar. Aman Allahım küfürler. Sınıftaki en akıllı uslu kızın ettiği küfürleri okuyunca inanamadım. Bugün erkek erkeğe öpüşen 7.siniflar. Çocuklarına toz kondurmayan veliler.Kız öğrenci anne ben açtım hesabı, ben yazdım diyor kadın hala okul müdürünün üzerine yürüyüp size hesabını soracagim diye tehdit ediyor. 5. Sınıf erkek öğrenci diğer öğrencinin özel bölgelerine kalem sokuyor, babası okula gelmiş müdür yardımcısına olmuş lan diyor. Meslekten soğudum ve öğrencileri hiç de masum göremiyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?