Öğretmenlik mesleğinden soğudum

Cinsel eğitim okul öncesinde de verilmeli ama böyle korkunç konularla değil. Çocuklara üzülüyorum
cinsel eğitim diye bir şey yok ki okullarda, en fazla kızlara adet döngüsünün anlatıldığı seminerler veriliyor. Ona da yıllardır rastlamadım, bitti galiba

İnaneirmak zorundasınız beni inandırın demedim sakin ol sadece burası Teksas degil

İnaneirmak zorundasınız beni inandırın demedim sakin ol sadece burası Teksas degil
Cidden inanmiyor musun? Neden? Ben 40 lardayim ve benim lise zamanimda lise ogretmenim bahsetmisti ilkokulda bir erkek kiz cocugunun etegini kaldirmis bilmem ne diye. Ki bizde ne vardi o zaman cepntelefonu bile yeni yayiliyordu internet yeniydi bir cok insan icin.. suanda hersey el altinda ama hersey..benim 10 yasinda oglum neler biliyor o bilince 7 yasindakide biliyor aralrinda konusuyorlar cunku okulda konusuyolar biliyorlar.. banada sorular soruyolar.. dusun bizler ne kadar cinsellik konusabilirdik ailemizle ki cinselligi ogrenme yasimiz 7-10 degildi asla bence.. bende uygun bir dille anlatmaya calisiyorum ama hic kolay olmuyor. Hem yalan soylememek icin ugrasiyorum hemde isin moku cikmadan nasil
Anlataym diye ugrasiyorum..

10 yıl önce, o dönemde oldukça popüler ve başarılı olarak tanıtılan bir koleje giden 8 yaşındaki komşu kızı; okulunu anlatmıştı. Veliler beyaz yakalı yönetici seviyelerindeymiş genel olarak. Çocuk, her gün okulda arkadaşlarından işittiği küfürleri söylemişti. Ben o sırada 20+ larda olmama rağmen, o küfürleri ilk kez duydum.

Olayda bir kenar mahallede geçmiyordu.

Okula giden, orada zaman geçirenler çocuklarınız. Bizim karşıdan ne gördüğümüz değil, onların okulda ne yaşadığı önemli.

Bu sigara olayı lisede gruba dahil olmak için içiyorlar , Birde anne ve baba içiyorsa çocukta içiyor
Paraları salaklar havaya üflüyorlar sonra açız diye alım gücümüz düşük diye ağlanıyorlar ,geberin emi

Ben de öğretmenim. Sizin yaşadıklarınızi yasamadim elbette. Benimkiler liseli olmasına rağmen efendi uslu çocuklar. Tabii ki enerji patlaması yaşadıkları için yorduklari oluyor, sorumsuzluk yapıyorlar. Ama genel olarak terbiyesiz ve ahlaksiz değiller. Burdaki en önemli etken tabii ki veliler. Bizim veliler sağ olsun öğretmene güveniyorlar. Saygı duyuyorlar. O yüzden disiplin sorunlarını ortaklasa çözüyoruz.
Sizin okuldaki en büyük problem veli. Veli egitilmezse siz cocuklara hiçbir şey yapamazsiniz. Boşuna uğraşmayın. Bu kadar sapkinligin döndüğü bir okulda veli de bu öğrencileri destekliyorsa sizin yapabileceginiz bir şey yok. Okul değiştirmeye bakin. Çok da karismayin. Çünkü öğrencilere karisirsaniz size ilerde iftira atabilirler. Kendinizi aklayamazsiniz sonra. Burda mutlaka öğretmenin görevi egitimdir onlari da egitin sizin işiniz bu diyecek cahiller çıkabilir. Elinizde sihirli değnek yok. Böyle şeyler iş birligiyle çözülür. Bakanlik öğretmenin elini kolunu bağlıyor. Sabır diliyorum size.

Ofof içim kalktı nasıl bir dünya bizi bekliyor. Cuma günü okuldaydim bende öğretmenleri suçlamak değil nasıl davranmalıyım karşıdaki de çocuk sonuçta

Bundan 17-18 yıl önce de erkekler yere kalem atarlardı kızların altına bakmak için. O zaman bu bile bizim için çok korkunç bişeydi . şimdi iyice çığırından çıkmış herşey.

Okulda yaşadıklarını anlatırlar ama işte biz de duyarız illa ki. Hiç öyle söven sayan çocuk görmedim ben,yıllardır okulların içindeyim aileden kaynaklı. Kaldı ki hiç ıraya buraya bir şeyler sokan çocuk,mümkün değil,okul ayaklanır zaten öyle bir şey yaşansa. Sınıfta biri diğerine salak dese anında öğretmene gidiyor konu,aileler aranıyor. Ben şahsen hassas davrandıklarını düşünüyorum çünkü aileler de hassas davranıyor. Benim oğlum birine zarar verse bizim evde kıyamet kopar,cesaret edemez yani. Ama herkesin evi böyle değil,hele ki varoş mahallelerde evin içinde de ana baba sövüyor yani çocuğun bunu yapmasına aldırmazlar bile.

Elbette ki istisnalar vardır,hiç problemli çocuk yok kolejde diyemem,illa ki vardır.

Ben ilk atandigim yılda okul nazi kampı gibiydi. Öğrencilere çok sert disiplin uygulanirdi. Dayak harici her türlü ceza ile tehdit edilirlerdi. Veli çağırma, sınıfta bırakma, kılık kıyafete karışma, disiplin cezasi... Hatta disiplin kurulundaydim her hafta kurul toplanirdi. Ne icin? Falanca çocuk öğle arasında okuldan kaçmış. Saclar toplu olacak erkeklerin gömlek düğmeleri kapali olacak kızların etekleri uzun olacak vs. Telefon tablet hak getire zaten. Bu ne yaaa demiştim salak salak. Bu kadar da sıkılır mı bir öğrenci. Hatta sosyal demokratim ya idareci ile tartismistim özel okulda olsaniz bunlari yapamazdiniz sırf fakir cocugu diye mi bu kadar kural konuluyor bunlara diye. Ahh ne salakmisim. Meğer ne gerekliymiş bunlar. İnanir misiniz o donem en ufak bir sorun olmazdi okulda. Disiplinli bir okul oldugu için veliler de gonul rahatligiyla cocuklarini bize emanet ederdi. Ama ne zaman araya pandemi giderdi, idarecilerimiz değişti tayinleri cikti okul bozuldu. Şu anki idarecilerimiz de iyi insanlar ama ugrasmiyorlar eskisi gibi. Hiçbir öğrenci uniforma giymiyor, merdiven araları öpüşme bulusma yerlerine döndü. Okul hep sigara kokuyor. Ogrenciler gizli gizli sigara içiyorlar. Her gün kavga var okulda. Kiz öğrenciler öğle aralarinda esnaf sevgilileriyle bulusmaya kaciyor. Saclarini sarıya boyayan takma tirnakla gelen girla. Ha tabii ki konu sahibinin yasadigi sapkin olayları yaşamıyoruz ama bozuldu maalesef her şey. Simdi elde bi iyi velilerimiz kaldı. Onlar da olmasa ne yapardık bilmem. Disiplin her şeydir. Bir okulda disiplin yoksa ogrenciler birbirini de taciz eder öldürür de. Keşke meb de bunların farkina varsa. Öğretmenler senelerdir ağlıyor şu disiplin işini çözün, öğrencilere bu kadar ozgurluk verilmesin, sinifta kalma, okuldan atma bu kadar imkansiz olmasin, da okullara huzur gelsin diye. Ama duymuyorlar bizi.

cinsel eğitim diye bir şey yok ki okullarda, en fazla kızlara adet döngüsünün anlatıldığı seminerler veriliyor. Ona da yıllardır rastlamadım, bitti galiba
Halbuki adam akıllı verilse. Belki de bu sorunların bir kısmı çözülür. Ama herkes ayağa kalkar sapıklık bu diye

Merhaba. Yaşadığınız yerde evlerde (gurbetteki) baba figürü eksikliği sebebiyle anneyi takmayan ergen öğrencilerle muhatap olmuşsunuz. Arkadaslarin bahsettigi gibi güncel kanunlarla okulun yaptırım gücü yoksa elden gelen bir sey yoktur. Belki okul dışı toplum kuralları mahkeme vs. ile korkutulabilir (ki zaten okuldan polis eksik degil diyorsunuz).
Eğer okulda hâlâ bilmeyen varsa, polis merkezinden memur arkadaşlar, yapilan suçların cezası, sonucu, ilerisi (sicile işlenmesi vs.) ile ilgili bilgi, topluca bi seminer verebilirler.
Bireysel olarak da size gelen vakalarla ilgilenirsiniz. Başka yapilacak bir şey gözükmüyor, aklıma da gelmiyor. Kolaylık dilerim.

Son durum çok kötü. Çocuk polis olayı biraz karıştırınca altından çok iğrenç şeyler çıktı. Mahallede merdivenaltlarinda,inşaatlarda yapmadıkları kalmamış. Buraya yazmak istemediğim kadar kötü şeyler .işin içinde yaşı büyükler de varmış. Polis aileden birinin yada yakın çevreden birinin çocuklardan birine daha önce tecavüz etmiş olabileceğini söyledi. İşi başlatan çocuğun babası okula gelip esti gürledi. Çocuk dün akşam emniyette tutuldu.Babasi olayı kapatmaya çalışıyor.

Burada bile öğretmeni çocuğuna kızdı diye konu açan buldumcuklar var. Herkesin çocuğu aşşşırı prens/prenses. Halbuki anasına babasına ev ortamına vs baksan vasat mı vasat ama maalesef çocuklar aşırı şımarık büyüyorlar. Babalardan çok anneler yapıyor bunu çünkü çocuğu eğiten annedir.
Anne eğitimsiz cahil cühela olunca çocuk da haliyle o anneden aldığı eğitimle büyüyor. Kadın gelişirse toplum gelişir ama bizim kadınların durumu ortada.

Allahım sen evlatlarımızı koru demekten başka çare kalmıyor. 7.Sınıfta oğlum var, her okul vukuatını okuduğumda çarpıntı geçiriyorum. Sen iyi efendi yetiştirmeye çalışıyorsun karşısına hayvanlar çıkıyor. Sizinki belki kenar mahalle okulu ama iyi diye bilinen okullarda da mevcut benzer durumlar. Ne yapacağımızı şaşırdık artık
Bizim kadınlarımız kendini geliştirirken uzmanşardan daha uzman olabildiğini düşünüyor, temel sorunumuz bu aslında.

Aynen öyle. Evladımı en iyi ben bilirim, en çok ben düşünürüm vs duygusu var. Tamam doğru ama bırak eğitim konusunda uzmanlar işini yapsın

Nasıl bir okul orası öyle ?

Hangi ilde öğretmensiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…