- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ben pek inanmıyorum anlattıklarıniza
cinsel eğitim diye bir şey yok ki okullarda, en fazla kızlara adet döngüsünün anlatıldığı seminerler veriliyor. Ona da yıllardır rastlamadım, bitti galibaCinsel eğitim okul öncesinde de verilmeli ama böyle korkunç konularla değil. Çocuklara üzülüyorum
İnaneirmak zorundasınız beni inandırın demedim sakin olKonu sahibinin inandırma derdi olduğunu hiç sanmıyorum.
Daha geçen hafta bir ortaokulda rehber öğretmen bir kız öğrencinin liseli sevgilisine gönderdiği özel bölge fotoğraflarının internette ifşası sorunuyla uğraştı bir meslektaşımın okulunda. Biz yaşıyoruz bunları kimseyi inandırmak zorunda değiliz.
Cidden inanmiyor musun? Neden? Ben 40 lardayim ve benim lise zamanimda lise ogretmenim bahsetmisti ilkokulda bir erkek kiz cocugunun etegini kaldirmis bilmem ne diye. Ki bizde ne vardi o zaman cepntelefonu bile yeni yayiliyordu internet yeniydi bir cok insan icin.. suanda hersey el altinda ama hersey..benim 10 yasinda oglum neler biliyor o bilince 7 yasindakide biliyor aralrinda konusuyorlarİnaneirmak zorundasınız beni inandırın demedim sakin olsadece burası Teksas degil
İnsanoğlu yaşamadığının cahilidir. Çok iyi anlıyorum siziİnaneirmak zorundasınız beni inandırın demedim sakin olsadece burası Teksas degil
Kenar mahalle okulu belli ki. Ben 38 yaşındayım,lisedeyken disiplinli ve başarılı bir okulda okudum. Ama x lisesinde böyle oluyormuş,şunlar yapılıyormuş diye duyardık. Başarının az olduğu,ücradaki kenar mahalle okulları her zaman böyleydi. Sadece şimdi nüfus arttı diye daha çok duyuyoruz. İsteyen istediği kadar beğenmesin yorumumu,bu sebepten özele gönderiyorum çocuğumu. Çünkü önüne geçilemez bu tarz şeylerin. Velisi,öğrencisi,idarecisi hepsi yetersiz, öğretmen tek başına ne yapsın? Okul-aile işbirliği ile çözülebilecek konular çünkü,birinden biri yetersiz olunca önü alınamaz
Bu sigara olayı lisede gruba dahil olmak için içiyorlar , Birde anne ve baba içiyorsa çocukta içiyorDoğuda bir okulda çalışıyorum, ortaokuldan bir öğrencimizin okulda sigara içtiğini ilkokul öğrencimiz görmüş. Biz de olayı biraz deştik, çocuk 2. Sınıf öğrencilerimizden birinin de içtiğini söyledi. 2. Sınıf öğretmenimiz eli ayağı titriyor, benim öğrencime bunu nasıl yaparlar, nasıl alıştırırlar diye çıldırdı. Sonra anneyi aradı, bakın çocuk büyüklerle takılmasın, kötü alışkanlık kazanmasın, dikkat edin diye. Veli sana ne oluyor hocam, denemiş sigara içmeyi, nolcak sanki dedi. Öğretmen artık ne yapsın? Çıldırdığı ile kaldı.
İlk öğrendiğimiz çocuğa da disiplin cezası vermek istedik, ertesi gün kurulu topladık, annesi önce milli eğitime gitmiş, böyle böyle oldu diye, milli eğitim müdürü aradı, ceza falan vermeyin diye. Anne okula geldi, çocuk da yanında. Ben çocuğumun arkasındayım diyor. Biz tabii ceza falan veremedik. Çocuk da o saatten sonra hiçbirimizi takmadı. Çünkü annesi arkasında. Suçlu da olsa çocuk haklı.
Başka bir okulda da bir kaç erkek öğrenci birbirlerini elliyor, istismara giden davranışlar var. Velinin savunması biz de küçükken birbirimizin şeyini ellerdik, nolcak sanki?
Burada suç öğretmenlerin falan değil, üzgünüm. Direkt velilerin.
Herkes travma yaşayarak travmalarla nasıl başa çıkacağını öğrenir. Eğer travma yaşamazsa karşısına çıkan ilk zorlukta daha büyük sorunlarla uğraşmak zorunda kalır.
Ben de öğretmenim. Sizin yaşadıklarınızi yasamadim elbette. Benimkiler liseli olmasına rağmen efendi uslu çocuklar. Tabii ki enerji patlaması yaşadıkları için yorduklari oluyor, sorumsuzluk yapıyorlar. Ama genel olarak terbiyesiz ve ahlaksiz değiller. Burdaki en önemli etken tabii ki veliler. Bizim veliler sağ olsun öğretmene güveniyorlar. Saygı duyuyorlar. O yüzden disiplin sorunlarını ortaklasa çözüyoruz.Bizim okulda mı böyle bilmiyorum ama inanın 4 ayda okuldan soğudum. Pandemide öğrencilerin kontrolsüz kalması da etkili tabii.Ortaokuldayım ve her hafta okula çocuk polis geliyor. Geçen hafta kızlar birbirinin iç çamaşırını indirmiş, erkekler video çekmiş. instagramda grup kurmuşlar. Aman Allahım küfürler. Sınıftaki en akıllı uslu kızın ettiği küfürleri okuyunca inanamadım. Bugün erkek erkeğe öpüşen 7.siniflar. Çocuklarına toz kondurmayan veliler.Kız öğrenci anne ben açtım hesabı, ben yazdım diyor kadın hala okul müdürünün üzerine yürüyüp size hesabını soracagim diye tehdit ediyor. 5. Sınıf erkek öğrenci diğer öğrencinin özel bölgelerine kalem sokuyor, babası okula gelmiş müdür yardımcısına olmuş lan diyor. Meslekten soğudum ve öğrencileri hiç de masum göremiyorum artık.
Cidden inanmiyor musun? Neden? Ben 40 lardayim ve benim lise zamanimda lise ogretmenim bahsetmisti ilkokulda bir erkek kiz cocugunun etegini kaldirmis bilmem ne diye. Ki bizde ne vardi o zaman cepntelefonu bile yeni yayiliyordu internet yeniydi bir cok insan icin.. suanda hersey el altinda ama hersey..benim 10 yasinda oglum neler biliyor o bilince 7 yasindakide biliyor aralrinda konusuyorlarcunku okulda konusuyolar biliyorlar.. banada sorular soruyolar.. dusun bizler ne kadar cinsellik konusabilirdik ailemizle ki cinselligi ogrenme yasimiz 7-10 degildi asla bence.. bende uygun bir dille anlatmaya calisiyorum ama hic kolay olmuyor. Hem yalan soylememek icin ugrasiyorum hemde isin moku cikmadan nasil
Anlataym diye ugrasiyorum..
Okulda yaşadıklarını anlatırlar ama işte biz de duyarız illa ki. Hiç öyle söven sayan çocuk görmedim ben,yıllardır okulların içindeyim aileden kaynaklı. Kaldı ki hiç ıraya buraya bir şeyler sokan çocuk,mümkün değil,okul ayaklanır zaten öyle bir şey yaşansa. Sınıfta biri diğerine salak dese anında öğretmene gidiyor konu,aileler aranıyor. Ben şahsen hassas davrandıklarını düşünüyorum çünkü aileler de hassas davranıyor. Benim oğlum birine zarar verse bizim evde kıyamet kopar,cesaret edemez yani. Ama herkesin evi böyle değil,hele ki varoş mahallelerde evin içinde de ana baba sövüyor yani çocuğun bunu yapmasına aldırmazlar bile.10 yıl önce, o dönemde oldukça popüler ve başarılı olarak tanıtılan bir koleje giden 8 yaşındaki komşu kızı; okulunu anlatmıştı. Veliler beyaz yakalı yönetici seviyelerindeymiş genel olarak. Çocuk, her gün okulda arkadaşlarından işittiği küfürleri söylemişti. Ben o sırada 20+ larda olmama rağmen, o küfürleri ilk kez duydum.
Olayda bir kenar mahallede geçmiyordu.
Okula giden, orada zaman geçirenler çocuklarınız. Bizim karşıdan ne gördüğümüz değil, onların okulda ne yaşadığı önemli.
Halbuki adam akıllı verilse. Belki de bu sorunların bir kısmı çözülür. Ama herkes ayağa kalkar sapıklık bu diyecinsel eğitim diye bir şey yok ki okullarda, en fazla kızlara adet döngüsünün anlatıldığı seminerler veriliyor. Ona da yıllardır rastlamadım, bitti galiba
Allahım sen evlatlarımızı koru demekten başka çare kalmıyor. 7.Sınıfta oğlum var, her okul vukuatını okuduğumda çarpıntı geçiriyorum. Sen iyi efendi yetiştirmeye çalışıyorsun karşısına hayvanlar çıkıyor. Sizinki belki kenar mahalle okulu ama iyi diye bilinen okullarda da mevcut benzer durumlar. Ne yapacağımızı şaşırdık artıkSon durum çok kötü. Çocuk polis olayı biraz karıştırınca altından çok iğrenç şeyler çıktı. Mahallede merdivenaltlarinda,inşaatlarda yapmadıkları kalmamış. Buraya yazmak istemediğim kadar kötü şeyler .işin içinde yaşı büyükler de varmış. Polis aileden birinin yada yakın çevreden birinin çocuklardan birine daha önce tecavüz etmiş olabileceğini söyledi. İşi başlatan çocuğun babası okula gelip esti gürledi. Çocuk dün akşam emniyette tutuldu.Babasi olayı kapatmaya çalışıyor.
Bizim kadınlarımız kendini geliştirirken uzmanşardan daha uzman olabildiğini düşünüyor, temel sorunumuz bu aslında.Burada bile öğretmeni çocuğuna kızdı diye konu açan buldumcuklar var. Herkesin çocuğu aşşşırı prens/prenses. Halbuki anasına babasına ev ortamına vs baksan vasat mı vasat ama maalesef çocuklar aşırı şımarık büyüyorlar. Babalardan çok anneler yapıyor bunu çünkü çocuğu eğiten annedir.
Anne eğitimsiz cahil cühela olunca çocuk da haliyle o anneden aldığı eğitimle büyüyor. Kadın gelişirse toplum gelişir ama bizim kadınların durumu ortada.
Aynen öyle. Evladımı en iyi ben bilirim, en çok ben düşünürüm vs duygusu var. Tamam doğru ama bırak eğitim konusunda uzmanlar işini yapsınAllahım sen evlatlarımızı koru demekten başka çare kalmıyor. 7.Sınıfta oğlum var, her okul vukuatını okuduğumda çarpıntı geçiriyorum. Sen iyi efendi yetiştirmeye çalışıyorsun karşısına hayvanlar çıkıyor. Sizinki belki kenar mahalle okulu ama iyi diye bilinen okullarda da mevcut benzer durumlar. Ne yapacağımızı şaşırdık artık
Bizim kadınlarımız kendini geliştirirken uzmanşardan daha uzman olabildiğini düşünüyor, temel sorunumuz bu aslında.
Nasıl bir okul orası öyle ?Bizim okulda mı böyle bilmiyorum ama inanın 4 ayda okuldan soğudum. Pandemide öğrencilerin kontrolsüz kalması da etkili tabii.Ortaokuldayım ve her hafta okula çocuk polis geliyor. Geçen hafta kızlar birbirinin iç çamaşırını indirmiş, erkekler video çekmiş. instagramda grup kurmuşlar. Aman Allahım küfürler. Sınıftaki en akıllı uslu kızın ettiği küfürleri okuyunca inanamadım. Bugün erkek erkeğe öpüşen 7.siniflar. Çocuklarına toz kondurmayan veliler.Kız öğrenci anne ben açtım hesabı, ben yazdım diyor kadın hala okul müdürünün üzerine yürüyüp size hesabını soracagim diye tehdit ediyor. 5. Sınıf erkek öğrenci diğer öğrencinin özel bölgelerine kalem sokuyor, babası okula gelmiş müdür yardımcısına olmuş lan diyor. Meslekten soğudum ve öğrencileri hiç de masum göremiyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?