- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.049
- 598
- Konu Sahibi mermaid2608
-
İlk önce aile eğitimi sonra çoçuk öğretimi şart bu memlekette!Bizim okulda mı böyle bilmiyorum ama inanın 4 ayda okuldan soğudum. Pandemide öğrencilerin kontrolsüz kalması da etkili tabii.Ortaokuldayım ve her hafta okula çocuk polis geliyor. Geçen hafta kızlar birbirinin iç çamaşırını indirmiş, erkekler video çekmiş. instagramda grup kurmuşlar. Aman Allahım küfürler. Sınıftaki en akıllı uslu kızın ettiği küfürleri okuyunca inanamadım. Bugün erkek erkeğe öpüşen 7.siniflar. Çocuklarına toz kondurmayan veliler.Kız öğrenci anne ben açtım hesabı, ben yazdım diyor kadın hala okul müdürünün üzerine yürüyüp size hesabını soracagim diye tehdit ediyor. 5. Sınıf erkek öğrenci diğer öğrencinin özel bölgelerine kalem sokuyor, babası okula gelmiş müdür yardımcısına olmuş lan diyor. Meslekten soğudum ve öğrencileri hiç de masum göremiyorum artık.
Çocuğum yapmaz diye bir şey yok anlamıyorlar bunu. Okuldaki çocukla evdeki çocuk aynı değil. Toplumsal rolünü oyoybuyor çocuk ama kime anlatıyorsunOğlum 2. Sınıf öğrencisi. Sınıfında ki bir arkadasi küfür eden ve el hareketleri yapan bir çocuk. Öğretmen de haliyle kiziyormus , davranışlarını düzeltmesini istiyormuş. Annesi siz çocuğuma kızıyormussunuz ,oğlum üzülüyor diyor. Öğretmei şikayet ediyor Ama asla çocuğunun davranışlarını kabul etmiyor . Oğlum yapmaz diyor.
O anne babaları arkasında olan çocuklar aldıkları bu saçma güçle ileride başka anne babaların çocuklarına travma yaşayacak asıl, farkında değillerDoğuda bir okulda çalışıyorum, ortaokuldan bir öğrencimizin okulda sigara içtiğini ilkokul öğrencimiz görmüş. Biz de olayı biraz deştik, çocuk 2. Sınıf öğrencilerimizden birinin de içtiğini söyledi. 2. Sınıf öğretmenimiz eli ayağı titriyor, benim öğrencime bunu nasıl yaparlar, nasıl alıştırırlar diye çıldırdı. Sonra anneyi aradı, bakın çocuk büyüklerle takılmasın, kötü alışkanlık kazanmasın, dikkat edin diye. Veli sana ne oluyor hocam, denemiş sigara içmeyi, nolcak sanki dedi. Öğretmen artık ne yapsın? Çıldırdığı ile kaldı.
İlk öğrendiğimiz çocuğa da disiplin cezası vermek istedik, ertesi gün kurulu topladık, annesi önce milli eğitime gitmiş, böyle böyle oldu diye, milli eğitim müdürü aradı, ceza falan vermeyin diye. Anne okula geldi, çocuk da yanında. Ben çocuğumun arkasındayım diyor. Biz tabii ceza falan veremedik. Çocuk da o saatten sonra hiçbirimizi takmadı. Çünkü annesi arkasında. Suçlu da olsa çocuk haklı.
Başka bir okulda da bir kaç erkek öğrenci birbirlerini elliyor, istismara giden davranışlar var. Velinin savunması biz de küçükken birbirimizin şeyini ellerdik, nolcak sanki?
Burada suç öğretmenlerin falan değil, üzgünüm. Direkt velilerin.
Herkes travma yaşayarak travmalarla nasıl başa çıkacağını öğrenir. Eğer travma yaşamazsa karşısına çıkan ilk zorlukta daha büyük sorunlarla uğraşmak zorunda kalır.
Aynı durumdayımTakip ediyorum ve duyduğum okuduğum şeyler tüylerimi diken diken ediyor. Hatta bir öğretmen yorum yapmıştı , erkek ve kizlar sevgili olunca seviniyoruz diye . Beni çok ürkütüyor ve korkutuyor çocuklarımın buyumesi
Nüfus artışını azaltmak için bulunan yeni bir yöntem olduğu söyleniyor. Gerçekten iyice göze sokuyorlar. Özellikle çocukların son zamanlarda hayran olduğu kore gruplarında göze sokulacak şekilde yansıtılıyormuş. Bazı Netflix dizilerinde benim de dikkatimi çekti. Televizyondaki iğrençliklere maruz kalmasınlar derken buna maruz kalmalarına mı sebep olacağız, iyice kapana kısıldık. Ben lgbtye karşı değilim ama doğuştan gelen kendini karşı cinse ait hissedenler için geçerli bu, özentiyle bu yola kaymamalılar.Gündüz kuşağı ile aile ve genel toplum ahlakı çökertildi. Proje gibi. Akşam eğlence programları diziler de öyle hep şiddet ve saçma sapan konular. Eskiden dizilerde aile hikayeleri, mahalleli komşuluk ilişkileri vardı. Şimdi sürekli dayak, aldatma ahlaksızlık var. Bunların haricinde internet kullanımı sürekli 2 yaşından itibaren sosyal medyada netflixte izlediklerini gerçek sanan bir nesil var.
LGBT ajandası var netflix ve hollywood film stüdyolarının çocuk kanallları ve disney chanel açık açık bunu anlatıyor.
Amerika’da cinsiyet kavramı kaldırılmaya kadına doğuran birey denilmeye çalışılıyor. Bunlar şaka değil. Bir yargıç senatoda sorgulandığında kadın nedir sorusuna biyoloji uzmanı değilim diye cevap verdi .
Okullarda da bunun etkisini görüyoruz. Kesinlikle bu homoseksüel karşıtlığı değil. Çocukların gerçekten ilk okulda ortaokulda cinsiyet kavramları yeni gelişiyor ve kafaları karışık oluyor.
LGBT propagandası yaparak kafaları karıştırılan çok var.
Amerika’da bu propagandalara ilk okullarda okuma saatlerine transeksüelleri sahne kostümleri ile davet edip kitap okumalarını sağlayanlar var.
İlk okulda cinsel eğitim vermeye çalışan veya öğretmen olup kendini bayan erkek olarak değil çoğul biz siz gibi kavramlarla tanıyan ve çocuklara bunları aşılamaya çalışanlar var
Bunlar bayağı bildiğiniz planın parçası ve uyanmamız farkında olmamız gerekiyor
İnternet değil bunun sorumlusu disiplinsizliğe dayalı milli eğitim politikasıdır. Parası olan özel okula, parası olmayan aileler de cemaatlere çocukları teslim etsin diye bilerek okullarda disiplini yok ettiler.Bence Bu dejenerasyonun sorumlusu internet İleride muhtemelen çözümler gelişecek ama bizim jenerasyonun hayatına internet resmen saplandı o kadar rahatsız edici bir boyuttaki geçen arkadaşlarla internetsiz bir ortamda çocuk büyütme hayalleri kurduk çok kişiyi takip edip çözümlerini uygulamaya çalıştım ama nafile
Çocuk bu kendine bırakırsan okula bile gitmez internette günü geçirir elinden almak yanındayken vermek benim çözümüm bu
Ayy yok çocuk mahallede de öyleymiş. Komşuları illallah etmiş davranışlarından. Annesine göre çocuğu mükemmel amaÇocuğum yapmaz diye bir şey yok anlamıyorlar bunu. Okuldaki çocukla evdeki çocuk aynı değil. Toplumsal rolünü oyoybuyor çocuk ama kime anlatıyorsun
Konu sahibinin inandırma derdi olduğunu hiç sanmıyorum.Ben pek inanmıyorum anlattıklarıniza
Cinsel eğitim okul öncesinde de verilmeli ama böyle korkunç konularla değil. Çocuklara üzülüyorumİlk okulda cinsel eğitim vermeye çalışan
İnternet değil bunun sorumlusu disiplinsizliğe dayalı milli eğitim politikasıdır. Parası olan özel okula, parası olmayan aileler de cemaatlere çocukları teslim etsin diye bilerek okullarda disiplini yok ettiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?