Öğretmenlik 'yan gelip yatma mesleği' diyenler

sorun tepkilerde o zaman.

bayan mesleği lafından da pek hazzetmem.
nedenine gelince, mesleğimizin tatillerle ve çocuk doğurunca bakıp bakamayacağınla ilişkilendirerek değerlendirilmesidir.

İmkan derken mesela??
Yolsa şehiriçindeki bir okulada gene dolmuşla yada otobüsle ulaşım sağlanıyor değilmi?
Ben yatıyorlar demedim demediğim bir şeyide kabullenmiyorum ama rahatsınız bunu itiraf edin bitsin bence:)
Yani bir çok söylediğiniz cümle bana uzak değil aksine hep içinde bulunduğum konuşmalar hep yanımda olan diyaloglar.
Halamda öğretmen benim:)Babamın amcaları dedem:)Yani öğretmen kökenli bir aileden geliyorum.
Benim halam hem fizik müh itirmiş hemde hukuk bölümünüİki zıt bölüm.Daha sonra öğretmen olmaya karar verir pedagojik for.alıp öğretmenlik yapmış.Hayatımın en doğru kararıdır öğretmen olarak yoluma devam etmekdiyor kadın..Ha İst gibi yerde varoş semtlerde çok çalıştı ama özel ders vererek adını duyurdu o piyasada.

hiçbir mimara çizittiriyor demedim. demem de. tüm ailenizin ne işle iştigal ettiğini öğrendik. umarım siz de istediğiniz bir şekilde çalışırsınız...

her mesleğin zorluklarının olduğunu defelarca söylememize rağmen bu örnekleri vermeniz konuya göz gezdirmediğiniz sonucuna ulaştırdı beni.

büyük sıkıntılara gelince... YOK!!!

sorun tepkilerde o zaman.

bayan mesleği lafından da pek hazzetmem.
nedenine gelince, mesleğimizin tatillerle ve çocuk doğurunca bakıp bakamayacağınla ilişkilendirerek değerlendirilmesidir.

Ama öyle...çalışan bir annenin ilk düşüneceği şeydir mesleği,malesef ikisi bir arada çoz zor oluyor.Ben misal,çok zorluklarla iki çocuğumu büyüttüm,birde özel şirkette teknisyen olarak çalıştım,fazla mesaileri,bayram,tatil bilmeden...şükür zorda olsa hem çocuklarımı büyüttüm hemde emekli oldum..hep öğretmen arkadaşlarıma imrendim ama..tatillerinden dolayı:)) o yüzden bayan için en uygun meslek diyorum.

Her mesleğe de gördüğünüz gibi uzak değilim ..
Her meslek grubundan ailemde şükürler olsun var akrabalarım..
Konuya başından beri müdahilim,ama kendi topicinizde mimar çizittiriyr işte lafından yola çıkarak anlattım onu örnek vererk.
Benimle ilgili iyi dilekleriniz içinde teşekkürler.Çok incesiniz.

kişisel değerlendirmelerden söz etmiyorum.
ben kişisel değerlendirmemeye çalışırım her zaman.
işim var işsizden bana ne demek gibi bir şey bu.

bir kültür mesleğinin anneliğe göre değerlendirilmesi yanlıştır.

Biz diyoruz çünkü o zorluğu biliyoruz..Pazar mesaileri,gece toplantıları,işinizi çok iyi yapmanıza rağmen işten çıkarılırım korkusu filan..Yaşamayan bilmez sonrada özel sektör devlet arasındaki farka bağlar..
İtiraf etmek çok mu zor bilmiyorum evet bir çok mesleğe göre idealdir diye...

bulundugum köyde lojman yoktu mecburan ilçe merkezinden ev tuttum 60 km uzaktaydı okulum
tarım işletmesinin servisiyle gidip geldik sabah 6 buçukta binerdik akşam 5 e kadar halbuki işimiz 8-3 tü ama 5 e kadar beklemek zorundaydık ilçe merkezinde işimiz olsa otostop çekerdik müdürümüzle birlikte
işçiler bize kızarlardı neden bizim servise biniyorlar diye bir gün bir erkek öğretmen arkadaş yanıma oturdu otobüste yaygara koptu neymiş herkesin karısı kızı varmış kötü örnek oluyormuşuz yanımdan kalkmalıymış
aynı şekilde tek başına bir köy okulunda birleşitrme okutan arkadaşlar köyden ev tutarlardı
ilçe merkezine gitmek için otostopa başvururlardı ya da taki çağırırları 50 60 liraya
daha neler neler
ayrıca servis için bizden istenen paraları söylemek istemiyorum

hayır, kendi konularımda (topiclerimde) böyle bir ifadem yok.
bu bir iftiradır. incelik iftirayla örtüşmez.
kanıtlayınız.

Anne olunca ister istemez kişisel değerlendirebiliyorsunuz..
asla yan gelip yatma şeklinde rahat demiyorum yanlış anlaşılmasın..mutlaka zor bir meslek,sabır gerektiriyor en önemlisi,
sinirlerin sağlam olması gerekiyor,ben tatil bakımından özenirdim:))

hayır, kendi konularımda (topiclerimde) böyle bir ifadem yok.
bu bir iftiradır. incelik iftirayla örtüşmez.
kanıtlayınız.

Sizin topinizde derken siz öğretmenlerin paylaşım alanında olan bir cümledir.Direk size manasında söyemediğim çok açıktır.
Hayatımın hiç bir alanında boşta bir cümlem yoktur.
Buyrun,sizin meslektaşınızdan bir yorum söylediğim üzere.
http://www.kadinlarkulubu.com/ogret...-kkdaki-ogretmenlerin-paylasim-alani-157.html

bu bakış açısına göre anne olamadan sizi anlamak mümkün değilse,
öğretmen olmadan da bizi anlamak mümkün değildir. :))

Haklısınız ulaşım sorunu olabiliyor.Bunu her çalışan yaşıyor emin olun.
Ama sadece ulaşımdada yaşayın arkadaşım.Hamile hamile üzüldüm cidden size.Zor olsa gerek Allah kurtarsın bu arada.Hayırlı doğumlar
Beim eltimde ulaşımda sıkıntı yaşıyordu arabasını alıp öğretmen arkadaşlarıyla masrafı bölüşene kadar.O kadar sıkıntıda olsun diye ekliyordu:)

yok şimdi ulaşım sıkıntısı yok çok şükür
bir arkadaşın arabasıyla gidip geliyorum
senin eltin gibi yapıyoruz
ama tek sorun ulaşım değil ki neyse bu son mesajım artık yazmak istemiyorum
bakış açısı işte doğrularımızı birbirimize kabullendiremeyiz

bana ait değil ki arkadaşım polemik yaratıyorsunuz.

Direk sizi suçladığım bir cümle kelime gösterirmisiniz?
Ayrıca dediğim gibi benim burda kimse ile tartışma gibi bir durumum yok gayet düzgün ifadeler kullanıyorum.Dikkat edin rica ederim söylediklerinize.

((((((((öğretmenliği asla kutsal bi meslek olarak görmüyorum...)))))
benim hayatımda iki öğretmen oldu fevkaladenın de fevkinde...onun dışında ki bütün öğretmenler kendini çok şey sanan bi hiçti...öğretmenler bana asla birşey öğretmediler(hıı sanmayın ki öğretmenlerle aram kötüydü aksine çok iyidi beni severlerdi çünkü ben tam bi öğrenciydim-kendi kendimi geliştirerek-ama ben onları sevmezdim sevemezdim)
hani bazen öğretmenler derler biz herkesi eşit seviyoruz asla öyle birşey yok(benim lise de bi öğretmenim vardı arkadışım sırf "kürt" diye kafayı takmıştı ona"sen ne yapsan da bırakacağım dedi sınıfta herkesin içinde...daha neler neler)
ayrıca öncelikle şunu bilin eğitim farklı öğretim farklı(kendinizden filizofmuşsunuz gibi bahsetmeyin )...bizi ailemiz eğitti,siz öğrettiniz(!)zaten öğretmenlik de branşların olması çok iyi yoksa siz öğretmenler katliam yapardıniz bi dersi anlatıyorsunuz diye bu kadar cıngar çıkarttınız hepsini anlatsaydınız"Allah(!)"olduğunuzu söylerdiniz herhalde...

Evet haklısın.
Ama Yatıyor hiç demedim sevgili çeku.O yüzden onun muhattabı ben değilim.Böyle bir şeyi en azından babama saygımdan dile getiremem.Sadece rahat olduğunu söyledim hep.
Bu arada öğretmenler arasındada var eşimin alt katta bilgisayar programcılığı okuyan kuzeni bitiren ama bir türlü mezun olamayan kuzeni tek bir dersinden geçirmeyen hocasına bir miktar para yardımında bulunarak mezun oldu.İnsanın içinde olmasın be yeterki canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…