Oğulları para kazanıyo ya avukatı kesildiler

Abinizle tek olay para değilki. Siz abinizle alakalı çok beklentiye girmişsiniz. İlişkiniz sizin hayalinizdeki gibi değil. Fazla talepkarsınız( önceki konunuzdan hatırlıyorum) Haram olsun kadın gibi dırdırcı gibi kelimeler söylediğiniz abinizden maddi manevi bu kadar beklentiye girmeyin.
Parasıyla ne yapacağını soracak değil.
Benim çevremde gördüğüm ilk maaşla en fazla küçük hediyeler alınır, yemek ısmarlanır, en kötü kazandığıyla tatlı alma falan olur.
Bazı memuriyetlerde takım elbise zorunlu gibi. Ortalama bir takım kaç para biliyor musunuz?

Kardeşime kendim de zor durumda iken gönderdiğim hiçbir paranın ne çetelesini tuttum ne istemek aklımın ucundan geçti. Zaten toplamda ne kadar gönderdiğimi de hatırlamıyorum. Tersi olsa o ister miydi? Zannetmiyorum. Ama sizin yaşadığınız durumu da anlayabiliyorum. Herkese ederi kadar değer verip öyle davranmak gerek şu hayatta kim olursa olsun.

İyi de demek ki aranızda kardeşlik bağı güçlü.
Konu sahibinde öyle birşey yok ki. Abisine 100lira veriyor , verdiginden daha fazlasını isteyip almayinca hemen başlıyor '100 lirami ver o zaman,tüm kuruslarimi haram ediyorum sana' diye. Siz böyle bir kardeş olsanız ablaniz o parayı verir miydi?
Ya da konudaki abi gibi siz para isteyince 'bende de yok lan, s....git' dese siz o abiden 20 bin değil yirmi lira alır mıydınız?
Konu sahibinin aile bağları belli, hala adamdan birşeyler isteme derdinde.
Gör gerçeği,ona göre ne sen varını yoğunu ailene harca,ne de onlardan tek kuruş iste. Anca böyle huzur dolunur o evde.
Kardeş olmak farklıdır elbet de ben de bir ihtiyacım olduğunda artik yeni bir çatısı olan,yeni ailesi-kocasi çocuğu olan ablamdan da istemem ya. Sonuçta onun bütçesi belli, karı koca kendi masrafları , bir tasarruf politikaları var. Coook zor durumda kalırsam belki ama birkaç yüz lira için yakın arkadaşımdan , birkaç bin lira için de bankadan borç almayı tercih ederim^^
Doğru diyorsunuz ama kardeş olmak farklı olmalıdır demek istedim. Bilmiyorum yada biz farklıyız. Ayrıca ben ablamdan İstemiyorum zaten o ihtiyacım olduğunu bildiği için ben istemeden gönderir. Sadece bana da değil bütün kardeşlerine gönderir. Bende gönderirim kardeşime. Yada eşim de gönderir kardeşine be istemez geri. Bizde böyle :) hepimizde evliyiz. Bizde böyle olduğu için sanırım durum çok garip geldi bana.

Doğru diyorsunuz ama kardeş olmak farklı olmalıdır demek istedim. Bilmiyorum yada biz farklıyız. Ayrıca ben ablamdan İstemiyorum zaten o ihtiyacım olduğunu bildiği için ben istemeden gönderir. Sadece bana da değil bütün kardeşlerine gönderir. Bende gönderirim kardeşime. Yada eşim de gönderir kardeşine be istemez geri. Bizde böyle :) hepimizde evliyiz. Bizde böyle olduğu için sanırım durum çok garip geldi bana.
Ne güzel kendiniz gibi birini bulmussunuz,KK'da 'eşim okuyan kardeşine birşeye ihtiyacın var mı diye soracak' diye sinirle konu açan insanlar da var:halay:

Ne güzel kendiniz gibi birini bulmussunuz,KK'da 'eşim okuyan kardeşine birşeye ihtiyacın var mı diye soracak' diye sinirle konu açan insanlar da var:halay:
Açıkcası eşim gönderince bende kızmıyor değilin çünkü o tarafta tek verici kişi eşim :KK48: ama ses etmiyorum. Bizim tarafta Kimin ihtiyacı varsa verilir kardeş arasında :) ablamdan böyle gördük diyelim :)

Yok ya gerçekten çıldıracam ben çalışmıyorum şuan geçen ay elime 500 lira para geçti 200 lirasını kendim aldım abime 100 lira verdim gerisini eve harcadım . Abim bu ay memur oldu girer girmez 5000 lira aldı dedimki abi benim ihtiyacım var bana 300 lira verir misin tamam veririm dedi . Neyse dün para istedim dediki yaa 1000 liram var 300 lira veremem sana ay sonuna kadar harcamayı düşünmüyorum dedi . İyi abi tamam dedim . Akşam tartıştık yok sana para fln s**git çalış dedi . Bugun alışverişe gitti 1300 liralık alışveriş yapmış . Bana gelip ben kimseye para vermek zorunda değilim dedi bende oturdum karşısına benim sana verdiğim 100 lirayı geri vereceksin madem öyle bir kuruşum geçtiyse bundan sonra haram olsun dedim 100 lirayı aldım .
Bunu yaptım diye annem avukatı kesildi ben kötü bi insanmışım evin huzurunu bozuyormuşum çocuğun parası yokmuş 100 lirayı nasıl alırmışım . Yine kudurmuşum ne konuştuğumu bilmiyomuşum . Bende dedim ben ondan maddi manevi bi abilik görmüyorum bundan sonra siz böyleyseniz bende böyleyim bi kuruş yok size . Hata mı ettim bilmiyorum ama ben elime geçince onlara harcarken onlar böyle yapıyo bu ay işe başlıyorum zaten . Kimseye muhtaçlığım yok ama herkesin gerçek yüzünü görmüş oldum ?
Her şart altında o evde yaşıyorsan evinohtiyaclarina ortak olmak zorundasın.

Back
X