Ohss olanlar lütfen yardım!!!

ALTIN86

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
827
4
296
Bursa
kızlar ben bir hafta önce aşılama oldum. ertesi günden itibaren karın şişliği başladı. sancılar artınca dr a gittim, yumurtalıklarımın su topladığını söyledi. 10 gün sonra gel dedi gidince hem muayene olacağım hem gebelik testi yaptıracağım. bugün ağrılarım epey azaldı ama karnım hala hamile gibi şiş. bu şişlik ne zaman iner. internette araştırdım, gebelik olsaydı sıkıntılarım artarmış. benim ağrılar azaldığına göre gebelik yok herhalde. ben boşuna mı çektim bunca sıkıntıyı. ohss geçirenler şu şişlik ne zaman iner lütfen bilgi verin

gecmis olsun.ohss senin bahsettigin seviyede yasamis,pozitif sonuc almis arkadaslar oldu.ben agir olarak gecirdim.10 kg su toplamistim.gebelikten 3 hafta sonra ohss gun gun azalmaya basladi.tam anlamiyla 5 hafta gibi.ama benim agirdi.sende oyle olmayabilir.bol su protein tuket.dogal ananas suyu bana iyi gelmisti.guzel haberini almak dilegiyle.

benim mide bulantısı ishal falan olmadı. ama kilom 2-3 kilo arttı. karnım şiş. şu anda regl ağrısı gibi bi ağrım var. ve sürekli yatmaktan olsa gerek bel ağrısı. sanıyorum ki bu ağrılar gebelikten kaynaklanmıyor. ohss olduğumiçin gebe kalsam da belirtileri ayırt edemeyeceğim. çünkü zaten ağrım var.

Bende de ishal olmamisti.sende hafif atlatiyor olabilirsin.Bel agrisi regl agrisi normal yumurtalar baskilandigi icin,ilaclarin verdigi tepki.Bu demek degilki gebelik elde edilmedi.gebeligin ilerleyen haftalarinda belirtiler cikiyor.ohss olmasanda gebeligi ayirt etmen zor.test gunun ne zaman?

haftaya bugün test günüm. internette okuyorum, gebe kalınırsa hastalık artar, gebelik olmazsa hastalık düzelir diyor. düne göre ağrım azaldı. hem seviniyorum hem üzülüyorum yaa. gebe kalamadım galiba

ohhs olup hastenede 4 gün müşaade altında tutulmuş biri olarak cevap veriyorum...
şişlik 1 aya yakın kalıyor bende öyle oldu en azından...
gebelik oluşunca giderek şişersin ya da ohss şiddetlenir bu doğru ama illa gebe değilsin demek değildir...
iyileşme sürecine girmişsin çok şükür...
şişlik inecek canım önemli olan sağlığın takılma buna lütfen...
bu tedavin nasıl sonuçlanır bilemem ama bir daha tedavi olursan ki inşallah gerek kalmaz mutlaka ohss geçmişini doktoruna söyle doktorunu değiştirirsen...sadece aşılamada ohss oluyorsan tüp bebek tedavisinde olmama ihtimalin çok az dikkat etmelisin tedavilerde sen ve doktorun..

Daha erken belirtiler icin benim sonuc almama 4 gun kala ohss artti.ohss sende azalma yok demekki bebis tutunma cabasinda lutfen yardimci ol negatif dusunmek yok dinlen bol bol.

ben tüp bebekten çok korktum artık. böyle bir şeyin olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. hem de sadece 8 yumurta oluşmuştu. 2si yeterli büyüklüğe ulaşmıştı. tüp bebekte ne hale gelirim düşünemiyorum. umudum tüp bebekteydi ama bütün umutlarım yıkıldı. eğer ki olumsuz sonuç alırsam bir kez daha yıkılacağım.

Daha erken belirtiler icin benim sonuc almama 4 gun kala ohss artti.ohss sende azalma yok demekki bebis tutunma cabasinda lutfen yardimci ol negatif dusunmek yok dinlen bol bol.

ohss erken ve geç olmak üzere ikiye ayrılıyormuş. erken ohss çatlatma iğnesinin etkisi ile iğneden 5-6 gün sonra ortaya çıkarmış. geç ohss ise gebelik oluşunca hcg nin artması ile ortaya çıkarmış. benim aşılamadan hemen sonra başladı, demek ki gebelikle ilgisi yok (( umarım yanılırım. yoksa çok mutsuz olacağım. bir daha nasıl cesaret ederim aşılama veya tüpe bilmiyorum

Son düzenleme:
bugün çatlatma iğnesinin 9. günü ve bugün göğüs ağrısı başladı bende. göğsümde bi rahatsızlık ve nefes darlığı var. çok aşırı değil ama. halbuki bende 1 haftadır ohss var. nefes darlığı geç mi başlıyor böyle???

Hic uzulme bence ben cok siddetli gecirdim hastaneye gectim akciger ödemine girdim ölümden dondum gecenin biryarisi apar topar karnimdaki suyu bosaltmak zorunda kaldilar allahtan esim dr. Eger müdahale etmeseydi yasamiyordum yani.agrilara gelince benim test gununden once kanamam basladi agrilarla beraber o yüzden 1 gün önce kan testi yaptirdim negatifti.yikildim cektigim bunca seyden sonra.agladim toparlsnamadim epey is seyshatine ciktim nede olsa gebe degilim diye.meger gec yerlesmis 2 hfta sonrs agri ve kanamayla hastaneye gittim.seyahatd bagli yanlis yere yerlesmis ektopik gebelik yani.bi kere dahs yikildim.tavsiyem agrilara ksnsmsya ragmen kan testi yaptir.keske asilamayla ugrasmasadin ben tüp bebek yaptirdim aralarinda tek fark anestezi a ltinda yumurts toplamasi.maddi durumjn iyi ise asilamayla zaman harcama.insaallah gerek kalmadan gebe kalirsin .suan depresif haldeyim ilac kullaniyorum rabbim kimseyd evlat hasreti cektirmesin

allah yardımcın olsun cnm. bu rahatsızlığı çok şiddetli yaşayanlar var. kendi halime şükrediyorum. ama hastalık ilerleyecek diye korkuyorum. kasık ağrım azalıyor derken göğüs ağrısı nefes darlığı başladı. sanki göğsüme bişey sıkışmış ağrı yapıyor. yaşadığımız yer çok küçük. 3-4 dr var sadece. ne yapacağımı şaşırdım. dr umla konuşacağım birazdan ((

ALLAH sağlık,şifa versin canım AMİN
umarım kötü bişi yoktur

Son düzenleme:
ya kızlar benim dr um çok seyrek çağırıyor muayeneye. bu durumdayken bile 10 gün sonra gel dedi. az önce aradım belki muayeneye çağırır diye, göğüs ağrısı başladı dedim. normal diyor, 1-2 haftaya geçer diyor (( 10 gün çok uzun süre değil mi yaaa. gonal f kullanırken de 1 hafta çağırmamıştı kontrole.

Canim sabhlari ac karnina tartil.kilo artisi oluyorsa doktoruna bildir.

ben 3 kilo kadar aldım ama sabitlendi. karnım günlerdir aynı duruyor. tuvalete de çıkıyorum halbuki

Canim uzanir vaziyette oldunda ayaklarinin altina yastik koy gunde 3 litre su ic bol et özellikle haslama protein kaninda yüksek olursa hemen atlatirsin karin cevreni sabah aksam olc kilo takibi yap yaz bi yere ve günlük idrarini takip et kac litre alip ne kadar cikariyorsun .ben bi gunde 10 kilo sistim .uyuyamiyordum akcigerin odem olmustu agir oldugum icin kan sulandirici baslanmisti, pihti atmasin diye. Sende kabizlik varsa osmolak surup ic ve clexan denen ignenin baslanmasi gerekebilir rahatlatiyor sisligi epey.gögüs agrisibatar tarzda Ise kas agrisidir ama nefes darligi varsa dr git

ya göğsüm batıyor gibi, o yüzden nefes almam güçleşiyor. dr bana ilaç falan vermedi. sadece gebelik varsa tutsun diye sanırım bi iğne verdi. düşük içinmiş öyle yazıyor. 3kg da sabitlendim şimdilik. inşallah artmaz. dr kontrole 10 gün sonra gel dedi. 1 hafta var daha. bugün aradım çağırmadı beni. kötü olursam başka şehre gideceğim doktora. burada başka düzgün dr yok. idrarını ölç demedi. sadece 24 saat kadar tuvalet çıkamazsan ara beni dedi. kan sulandırıcı da vermedi gece uyumak çok zor gerçekten. sağa sola dönemiyordum, bir de göğüs ağrısı eklendi.

Ben oturarak uyudum bi gun sisligim azken sonraki gece 1saat uyudum boluk pörcük ama gece 2de fenalastim .idrarni mutlaka olc .cünkü aldigin sividan daha fazla idrar yapmak lazimmis eger aldigini cikaramazsan sislik artar.benim istahim kötuydu kabizligimda vardi.albümin degerim cok düsmüstü cok yumurta toplandigi icin. Hastanede hemen albumin verdiler serumla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…