Ohss oldum sıvı alınacak ama korkuyorum

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Tüp bebek topinize yazdım cevap alamadım. Burade daha hızlı sonuç alıyorum. Bir süre kalırsa sevinirim.

Öğleden sonra sıvı alınacak. Karın ve akciğerden. Nasıl işlem zor mu. Dua edin ayrıca

korkulacak bısey yok
bende son tedavımde ohss sendoruma yakalanmak uzereydım
kac yumurtan toplandı?
bı arkadasımın basına geldı ama nefes almasında gucluk olmustu
korkulacak bısey olmadıgını bılıyorum benım transfer gunu o sıvıları toplatıp yanıma gelmıstı hastaneye.
Dondurulacakmı embrıyolar?

Transfer sonrası oldu. Öncesinde iyiydim. Transferden 5. Gün oldu.

Bir fikrim yok. İnşaallah sorunsuz atlatırsınız. Geçmiş olsun. Allah, en yakın zamanda hayırlısıyla, bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

Ay neler var Rabbim beterinden saklasın. Hiç duymadım bunları.
Çok geçmiş olsun tertemiz haberler alırsınız inşallah.

Benden de dün aldılar 3,5litre sıvı;( allahım o acıyı kimseye yaşatmasın o kadar bağırdım çığlık attım ki lokal anestezi yapılıp etkisini gösterene kadar dışardan eşim de annem de duymuş sesimi;( üstüne üstlük transferden 3 hafta sonra ortaya çıktı bende OHSS! Ve evet hamileyim hem de ikizlere. Sabaha kadar uyuyamadım ağrıdan Benimm gibi olanların yaşadıklarını ohss sıvı alımı sonrasında gebeliklerinin devam edip etmediğini merak ediyorum. Şayet şuan kasıklarım acaip ağrıyor ya kaybedersem diye o kadar çom korkuyorum ki anlatamam

geçmiş olsun Allah şifa versin. nereden sıvı alındı sizden. benden akciğerden alındı. karından alınmadı. kendi atsın dedi. 4 haftadır yavaş yavaş gidiyor sıvı. bebiş benimle şükürler olsun. pazartesi kontrol var. durumunu merak ediyorum. korku çok. ..

neden canın yandı ki. akciğerden alırken uyuştu. evet hissettim. az acı oldu. Ama çok korktum. bir teyzenin de benden önce sıvı alındı o çok bağırdı. o nedenle daha da çok korktum.

protein ağırlıklı beslenin. et, mercimek yumurta, armuttunda faydası oldu bana

kac haftalık şuan bebisler...

sıkıntın neler.

bu arada 9 gün hastanede yattım. hastanede tarttilar sürekli. normal kilodan 10 kilo fazlami gördüm. 48 kiloydum 58 kiloyu gördüm. gaz yapan şeyler yememeye çalış. şişsin ya daha çok ağrı yapıyor. benim öyle oldu. bir süre sonra ayaklarima kadar şişlik indi. biçimsiz çirkin olmuştum. hepsi geçiyor, korkma. şuan eski kilomdayim.

pazartesi 7 haftalik olacağız inşallah.

kafanı dağıtmak için birşeyler bul. dua et tabi. ama başka şeylerle meşgul de ol. kitap oku.

korkma herşey Güzel olacak. Bebeklerin seninle olacak inşallah.

ben yatmaya devam ediyorum. ağrılarım oluyor. yat diyen olmadı ama işim de yok yat gitsin

Bu tür bir durumda kıymalı yumurtanın iyi geldiğini duymuştum proteini yüksek Çünkü Allah şifa versin ikinizede zaten transfer sonrası ohss olanların çoğu hamile çıkıyor

hic korkmayin kizlar. ohss demek bebis tutunmus sizinle demek
ben de bu sendromu cok cok cok agir atlatan ama cok sukur ki bebisini saglikla kucagina alabilmis bir anneyim.
benim de transfer sonrasi bi gece saat 3'te acile kaldirilmamla ogrendik ohss min ciddi boyutta oldugunu. transferin tehlikeli olabilecegini zaten bilioduk da bu kadarini ne dr lar ne ben tahmin etmemistik. yumurtaliklarim tabiri caizse kafam kadar olmustu ben kasiklarimin agrisindan yuruyemiodum nerdeyse, bi de karnim sistikce sisior ve gaz sancisi gbi bi agri artiodu, cok fazla takmamaya calistim heralde normaldir die dusunmustum cunku gaz olabilicegini biliodum ve gazdir diodum. neyse o aksam oyle bir agriyla uyandim ki esime "ben ölüorum" dedigimi hatirliorum. karnim olmus bir davul ve ben nefes alamiorum. acile gittik hicbir mudahale yapilmadan dr umu aradilar. hemen yatisim yapildi ve bel cevrem, kilom olculdu ve kan tahlili yapildi. dr um geldi ve mujdeli haberi verdi, "hamilesin"
ama ortada cok ciddi bir durum vardi ki o da hayatimin tehlikede olusuydu, organ bosluklarimdaki sivi cigerlerime gecmisti, surekli hava veriliordu bana, duz yatmam yasakti oturarak uyuordum tabi agridan uyuyabilirsem... durumumda hic bir duzelme olmayinca karnimdan su cekmeye karar verildi, tam 3 kez karnimdan su cekildi, karnimdan dediysem vajina duvarini delerek karnima ulasip oradan cektiler hem de NARKOZSUZ!!! o nasil bir aciydi oyle!!! onlar cekiordu ama bikac saate yine su doluordu vucudum. bu surec 8 gun boyle devam etti. bir miktar duzelme gozlemleyince dr um sagolsun benim hastanedeki halime aciyip eve gitmeme izin verdi ama en ufacik bir seyde derhal hastaneye gitmem kosuluyla. eve geldik ve yaklasik 4 ayda vucudumdaki sular cekildi ve ben 4 ay oturarak uyudum. yumurtaliklarim cok buyudugu icin de torsiyon riski vardi ve ani hareketle vs yasakti ama benim hicbiri umrumda diildi o kadar mutluydum ki en azindan butun bunlari yasarken bir tesellim vardi "bebegim benimleydi"
o surec gectikten sonra cok sorunsuz bi hamilelik gecirdim ve cok sukur bebisimi kucagima aldim.
bu surecte size tavsiyem korkmayin cunku bebisiniz gelicekse herseye ragmen gelio tecrubeyle sabit, korkmayin, stress yapmayin ki bebisiniz de korkmasin stress yapmasin hepinizi opuorum ve saglikla bebislerinizi kucaginiza almanizi diliorum
uzun oldu biraz onun icin de affiniza siginiorum

aalizzwell evet canim benimde ani hareket yasak. sevindim sorunsuz hamile lik geçirip bebeğini kucağına almana. inşallah başta böyle oldu ama sonra normal devam ederiz. benim sivilar baya gitti şükür. yarın durumu öğreneceğiz. bende baya bir oturarak geceyi geçirdim. hazır alışmışken çift yastıkta yapmaya devamli ediyorum. midem için.

bebeğini kucağına alman içimi rahatlattı... Sağlıklıca büyüt yavrunu

Vajinadan girerek aldılar canım benim sıvıyı O nedenle işlem sırasında ağrım çok oldu. Hamile olduğumu öğrenmemle şişmeye başladım zaten doktorum güzel birşey gebeliğin devam ettiğini işaret ediyor bu durum diyor ama bende korkuyorum ya bebeklere birşey olursa diye;( rapor aldım yatıyorum şimdi dün dışarı çıktım hava güzel diye akşamına hemen şiştim yumurtalıklarım aşırı uyarılmış ve kocamanlar. Bugün itibariyle 6.haftaya girdik umarım haftalar geçer gider hemen Bir haftada psikolojim bozuldu zaman geçmiyor gibi geliyor

Akashaa hastanede neden yatırmadi ki doktorun. Sürekli yavaştan su azalasiya kadar hastanede yattim. yürümede sıktı yok dediler bana. yürüdüm. sonra belden aşağısı da şişti. ama şükür şimdi daha iyiyim. çok az kalmış.

seninde biter. et ye ayran iç. protein ağırlıklı beslen. çok önemli.

içtiğin su ve idrari takip et.

ilk kez duydum boyle olan herkes inşallah bebeklerinize sağlıkla kavuşursunuz Rabbim yar ve yardımcınız olsun kendinizi kötü hissedince buraya yazın en azından destek oluruz...

ilk kez duydum boyle olan herkes inşallah bebeklerinize sağlıkla kavuşursunuz Rabbim yar ve yardımcınız olsun kendinizi kötü hissedince buraya yazın en azından destek oluruz...

Teşekkürler canım. ne değişik durumlar ortaya çıkıyor. nasip. yaşayacağımiz varmış.

7 aylık hamileyken nasıl olacağımi görmüş oldum

benim çok az kaldı. darısı ohss magduru diğer arkadaslara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…