Ojelerim Bozulmasın Diye Evlenmiyorum :)

ben evlı olarak katılıyorum bu yazıya evlılık sadece sarılp uyurken guzel.. onun dısında zor... hatta ben evlendıgımın ılk donemlerınde ben bu evın hızmetcısımıyım dıye sureklı aglıyordum :)

Bu tür yazıların altında hep evliliğe özenme, ama evlenemediği için kötüleme ihtiyacı hissetme duygusu yattığına inanırım.. tabi bu benim bakışım :)
aslında evlenmek istediğini yazının başında belirtmiş. hem de baya baya.
ben de konuyu okumadan öyle düşündüm ama bence evlenmek isteyen ama bir türlü olmayan birinin bekarlığın iyi taraflarını gösterip kendini teselli etmesi gibi.

aman çocuk zor is. gece uykusuz kal. altini al iyyy. masrafida cabasi. rahat rahat gezmek varken ugrasamam.

çocuk yok mu diyenlere bunu söyleyeyim
bali. iyi hatırlattı bu yazı :KK53:

Komik değil trajikomik bir yazı bu.
Son cümlelerle de zaten durumu özetlemiş şahıs. Evlilik var evlilik var.
'Bir karşım çıksa da gözümü karartsam' der kendileri. :-)
Evliliğim ojemden kat ve kat değerli.:KK19:

Teselli falan yok burada. Tamamen gerçekler.
Evlenemiyoruz; çünkü aşık olabileceğimiz adam çıkmadı daha karşımıza.
Evlenmeye değer bulabileceğimiz adamla tanışmadık henüz.
Aşık olmayınca da, aşık olanların gördüğü gibi pembe bakamıyoruz evlilik olayına.

Ben de evlilik ve çocuğu sorumluluk, yük, zorluk, hayatın kısıtlanması olarak gören biriyim.
Çamaşır, bulaşık, temizlik, pislik gibi kelimeler dönüyor kafamda.
Neden? Çünkü hayatımda aşk yok. Kalbim çarpmıyor.
Kimseyle uyumanın hayalini kurmuyorum.
Yani teselli değil de, aşksızlıktan doğan bir bakış açısı farkı bu.
Ama birini çok sevsem ve her şey süper gitse ben de evliliği bir yuva olarak, çocuğu da aşkın meyvesi olarak görebilirdim.
Henüz göremiyorum.

Teselli falan yok burada. Tamamen gerçekler.
Evlenemiyoruz; çünkü aşık olabileceğimiz adam çıkmadı daha karşımıza.
Evlenmeye değer bulabileceğimiz adamla tanışmadık henüz.
Aşık olmayınca da, aşık olanların gördüğü gibi pembe bakamıyoruz evlilik olayına.

Ben de evlilik ve çocuğu sorumluluk, yük, zorluk, hayatın kısıtlanması olarak gören biriyim.
Çamaşır, bulaşık, temizlik, pislik gibi kelimeler dönüyor kafamda.
Neden? Çünkü hayatımda aşk yok. Kalbim çarpmıyor.
Kimseyle uyumanın hayalini kurmuyorum.
Yani teselli değil de, aşksızlıktan doğan bir bakış açısı farkı bu.
Ama birini çok sevsem ve her şey süper gitse ben de evliliği bir yuva olarak, çocuğu da aşkın meyvesi olarak görebilirdim.
Henüz göremiyorum.
Aynen kalbim çarpmıyor birine, aşktan gözüm kararıp birçoğunun yaptığı gibi kör olup, bir sürü olmazı oldurmaya çalışmıyorum. Bütün kötü davranışları, hatta bilimum ayılıkları, aşk yüzünden sevimli gelmiyor. Neden çünkü aşık değilim. Aşık olup gözüm kararırsa ama çok çok kararırsa ben de herkesin yaptığı hatalara düşeceğim elbet.
Artık evlendiğimin ertesi günü validenin elini mi öperim, altınlarımı mı bağışlarım bilemem ama şu an için bilinç düzeyim yerinde. Bu yüzden evlenmiyorum:KK50:

yazıyı yazan kişi zaten hiç evlenmek istemiyorum dememiş ki
aradığı kişiyi bulamadığı taktirde öylesine toplum baskısı yüzünden evlenmektense bekar yaşarım daha iyi demeye getirmiş
ve bekarlığın avantajlarını yazmış
kıskançlık olarak algılayanları anlayamadım o yüzden

mesela kendi açımdan bakarsam sevmediğim sırf evlenmek için evlendiğim biriyle hayatı paylaşmak bana zevk vermez ki
evliliğin yüklediği bi sürü sorumluluk var sonuçta
ütü bulaşık vs elbetteki yapıyoruz da bekarlıkla evlilik aynı mı Allah aşkına
herkes kendi işini yapmıyo maalesef genelde bayanın üstüne kalıyo çoğu iş ve aileler de işin içine giriyo
ve sevmediğin birinin davranışları sana batabilir bi süre sonra

bekarken çok daha rahat hissediyorum ben
istediğim saatte istediğim yere gidiyorum
kafama göre başka şehirdeki arkadaşıma pat diye gidebiliyorum
dünya turu planım var mesela bi kısmını tamamladım
kafama göre yer belirleyip gidiyorum arkadaşlarımla
evlenince böyle olmayacak mesela biliyorum
eşim istemezse büyük ihtimal gidemem çoğu yere çünkü bütçe de ortak oluyo

o sebeple kafa yapıma uygun ortak zevklerimin olduğu biriyle evlenmek isterim
bunun için de sonuna kadar bekliyorum belki kendime uygun birini bulurum diye
ama ben de toplum baskısından dolayı evlenmek zorundaymışım gibi hissediyorum maalesef

Herkesin evlenme meraklısı olduğunu mu zannediyorsunuz??

ben bu yazıyı sadece gülüp eğlenelim diye paylaştım artı kendim de evlilik meraklisi değilim neden herkesi evlilik meraklısı zannedeyim?

başında da belirttiğim gibi burda bir çok konu okudum neden evlenmiyorsun evlen artık diyenlerden sıkıldım tarzında, bu yüzden yazıyı gördüm paylaştım neden böyle bir kanıya vardınız?

Yani eğlenceli bir yazıdan bile polemik olacak nerdeyse. Alıntı yapılan hatun zaten yazının başında da sonunda da evlenmek istediğini söylemiş bütün derdi neden evlenmediğini sürekli soran insanlar. Derdi ne evlenmek ne de evlenememek. Konu sahibinin derdi zaten bunlardan hiç biri sadece eğlenceli bir yazı paylaşmak.

konunun yeri burası olmayabilir, taşınabilir başta da dediğim gibi ben okurken çoook eğlendim sizlerle de paylaşmak istedim

kimin yazısı olduğunu bilmediğimi de söyledim

ayrıca beğenmeyebilirsiniz, katılmayabilirsiniz hayat sizin ben gülelim eğlenelim diye paylaştım :KK73:

ben bu yazıyı sadece gülüp eğlenelim diye paylaştım artı kendim de evlilik meraklisi değilim neden herkesi evlilik meraklısı zannedeyim?

başında da belirttiğim gibi burda bir çok konu okudum neden evlenmiyorsun evlen artık diyenlerden sıkıldım tarzında, bu yüzden yazıyı gördüm paylaştım neden böyle bir kanıya vardınız?

Yok ben sizin için yazmadım onu, yanlış anlaşılma olmuş. Aslında içten içe evlenmek istediği halde kötülemiş diyenler için dedim öyle.

evde kalmış kız psikolojisi kendimden biliyorum :mad::mad::mad::mad:

ay çok güzelmiş bayıldımm çok sık sorup canınızı sıkana içinden bir kaç cümle seçip söyleyin bir daha sormazlar :KK55::KK55:

Simon'a katılıyorum. Evliliğe çamur atılmıyor yazıda, ben de asla atmam. Mutlu evlilikler gerçekten güzel. Ya birine sırtını dayayıp yol arkadaşım bu benim, bir ömür sırdaşım, sevdiğim demenin neresi kötü olabilir?

Ama sırf evlenmiş olmak için asla evlenilmez. Milletin ağzını kapatıcam diye sevmediğin, uyuşmadığın bir adamın kahrı çekilmez.

Ben de yalnız yaşıyorum; sabah ne giyeceksem onu ütülüyorum sadece. Bulaşıkmakinesi doldurmak 3 günümü alıyor. Tek çeşit yemek yaparım akşam, canım ne istediyse. İstemezse onu da yapmam. İşten gelip yemek yiyip, ya kitabımı okurum, ya TV/internet yapıyorum uykum gelene kadar. Şehirdışı/ yurtdışı nereye ne zaman istersem giderim. Baskıcı bir ailem hiç olmadı. Ömrüm boyunca kimseden izin almam gerekmedi diyebilirim.... Eee bunlar da güzel. Sevdiğim alışkanlıklardan vazgeçiceksem, evleneceğim kişinin bana bişey vaad etmesi lazım sadece. Bu sevgi olur, korunma olur, daha kolay ve huzurlu bir yaşam olur vs.

Yoksa toplum umrumda değil ya... Baskı falan hissetiğim yok şahsen. Yazar da ojelerini dert etmiyor elbet. Saçma bir soruya hakkettiği saçma cevap sadece.

Yani eğlenceli bir yazıdan bile polemik olacak nerdeyse. Alıntı yapılan hatun zaten yazının başında da sonunda da evlenmek istediğini söylemiş bütün derdi neden evlenmediğini sürekli soran insanlar. Derdi ne evlenmek ne de evlenememek. Konu sahibinin derdi zaten bunlardan hiç biri sadece eğlenceli bir yazı paylaşmak.

duygularıma tercüman oldunuz teşekkürler :KK71:

Back
X