• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ok derdim var ok...

Canım seni anlayabiliyorum bnm de 4 yıllık bi beraberliğim var ancak bizde ne nişan var ne de söz. üniversitede tanıştık. onun okulu bitti öğretmen oldu bu yıl da bnm bitti. ama neye yarar benim işim olsun diye bekliyor bu kez de.neymiş iki maaş olursa sıkıntı çekmeden yaşarmışız.. ben de askere gitmesini istiyorum ancak erteleyip duruyor. para biriktiriyor desem neyse ama para da biriktirmiyor. anlayacağın biraz da onların çabalaması ve bizim onların karşısında net bi kararla durmamız lazım. ben artık vazgeçmeyi bile göze aldım bnm için fedakarlık göstermeyen birine nereye kadar fedakarlık edebilirim...

cnm senin benden de kötüymüş benim çalışıp çalışmamam asla konu olmadı ikimizde her türlü sorumluluğu alabileceğimize inanıyoruz sözlüm sadece insanları kıramadığı hayır diyemediği için bunları yaşıoruz ama arkadaşın dediği gibi maaş için seninle evlenen maaşsız kaldığında terk mi edecek

ben yine gıcıklık yapmış olacam ama arkadaşa haklısın diyen hanımlara bir sorum var...
konu sahibinin sözlüsü sizin oğlunuz olsa, kız arkadaşı ona aman okuma askere git gel evlenelim sonra istediğin kadar oku dese ne hissedersiniz...
büyütüp yetiştirdiğiniz, meslek sahibi olmuş görmeyi beklediğiniz oğlunuz, kız arkadaşı öyle istedi diye okumaktan vazgeçip askere gitmeye karar verse ne hissedersiniz...ne kadar çalışıyor olsa da evladınızın lise mezunu ya da üniversite mezunu olması arasında fark yok mudur sizce...üstelik eğitiminden vazgeçmesinin sebebi kız arkadaşı iken...
o zaman da haklısın der misiniz çok merak ettiim yani...

cnm bak okumayı o istese ben zaten ona karşı çıkmam böyle bi hakkım yok ama o da isytemio hiç istemio ve ailesinin zoruyla okuyo bunu her defasında da sölüo bana da ailesine de2 yıllık mezun lise değil benim zoruma giden ailesinin hayatına müdahale
etmesi istemediği bişeyi yapmaya zorlaması bi kız için vazgeçme diye bişi yok yani ki ben her seferinde neler oldu anlayışlı davrandım her seferinde bunu kırmızıçilek bilio ben en yakın arkadaşım benim kızdığım konu bu yoksa ben kimsenin okumasını engellemiorum istemediği bişeyi yapmaya zorlandığı için ve onunda bunu kabul ettiği içn kızıorum sadece

Bu şartlarda evlenmek için acele etmeyin bence.
Evlenseniz ne olacak?
Kurulmamış bir düzen,yarım yamalak bir yaşantıyla dahada bunalırsınız.
Bekarlığın keyfini sürün biraz daha.
Sözlünüzde o arada düzgün şartları kurmuş olur
Sevginizden şüpheniz yoksa,sabırsızlanmanında manası yok bana göre
[/QUOevlenmek için acele etmiorum sadece başkalarının istediği gibi bi hayat yaşadığımız için kızıorum

Okuyan insana okuma git askere evlenelim denir mi yaa. aklım almıyor valla. yaşım 24 oldu yazmışsın fesupanallah duyanda 80 lik nine sanacak. Dayatamayın arkadaşlar dayatmayınnn

anlamıyosunuz galiba okumayı o istemedi diyorum hala da istemio ailesi istio diye ZORLA okuyo diyorum anlayabiliomusunuz beni de sinirlendiren kzıdıran bu diyorum burda derdimi paylaşmak için varım der sahibi olmak için değil

nedir bu acele bırak çocuk okulunu bitrisin
bi yere mi yetişeceksiniz

ben türkçe konuşmuorum yada anlamak istemeyen çok arkadaş var diorum ki okumayı o istemedi ailesinin zoruyla okudu ve noldu okul bitmedi anlaşılmıştır umarım ailesinin zoruyla diorum beni kızdıran bu diorum birilerinin hayatımıza burnunu sokması bizim istediğimiz gibi değil kendi istedikleri gibi hayatıumızı şekillendirmeye çalışmaları

Kötü bir şey için baskı yapmamış ailesi. Oğullarının geleceğini düşünmüşler. Bu tavrını belli edersen senden de soğurlar. Sözlün ilerde iyiki okumuşum diyecek bak görürsün. Okumaktan güzel şey yok zor gelsede zaman zaman. Ben anlayamıyorum. Sen de okusaydın. adama sanki zehir içiriyorlarmış gibi olayı dramatikleştirme lütfen. ıstemediği şeyi yaptırıyolar diyorsun. Adam en azından kısa dönem askerlik yapacak. Böyle evlenelim diye acele edip sonra- umarım çok mutlu olursun- neyseee

Bu şartlarda evlenmek için acele etmeyin bence.
Evlenseniz ne olacak?
Kurulmamış bir düzen,yarım yamalak bir yaşantıyla dahada bunalırsınız.
Bekarlığın keyfini sürün biraz daha.
Sözlünüzde o arada düzgün şartları kurmuş olur
Sevginizden şüpheniz yoksa,sabırsızlanmanında manası yok bana göre
[/QUOevlenmek için acele etmiorum sadece başkalarının istediği gibi bi hayat yaşadığımız için kızıorum

Başkaları dediğiniz ailesi ama
Henüz evli değilsiniz,bu insanlar size vaadde bulunmamışlar şugün şu saat diye,siz sadece erkek arkadaşınızla mutabık kalmışsınız bazı konularda
Haklı olarak ailede kendi fikrini bastıracak yani
Tersini düşünmeniz hata olur zaten.

cnm bak okumayı o istese ben zaten ona karşı çıkmam böyle bi hakkım yok ama o da isytemio hiç istemio ve ailesinin zoruyla okuyo bunu her defasında da sölüo bana da ailesine de2 yıllık mezun lise değil benim zoruma giden ailesinin hayatına müdahale
etmesi
istemediği bişeyi yapmaya zorlaması bi kız için vazgeçme diye bişi yok yani ki ben her seferinde neler oldu anlayışlı davrandım her seferinde bunu kırmızıçilek bilio ben en yakın arkadaşım benim kızdığım konu bu yoksa ben kimsenin okumasını engellemiorum istemediği bişeyi yapmaya zorlandığı için ve onunda bunu kabul ettiği içn kızıorum sadece

ailesinin zoruna giden de sizin onun hayatına müdahale etmenizdir muhtemelen...ve bence onlar sizden daha haklı...hem de çok daha...kırmızı çileğin ne bildiği beni ilgilendirmez...ben okuduğumu yprumlarım okadar...hee bir de4 arada bir empati yaparım...

ben türkçe konuşmuorum yada anlamak istemeyen çok arkadaş var diorum ki okumayı o istemedi ailesinin zoruyla okudu ve noldu okul bitmedi anlaşılmıştır umarım ailesinin zoruyla diorum beni kızdıran bu diorum birilerinin hayatımıza burnunu sokması bizim istediğimiz gibi değil kendi istedikleri gibi hayatıumızı şekillendirmeye çalışmaları

ay hiç gülcem yoktu
sanki ailesi yanlış bişi yaptırıyomuş gibi söylemişsin
oku diyolar ayol
git çalış para kazan veya hırsızlık yap demiyolar
çocuklarının geleceğini senden daha iyi düşündükleri ortada

Okumak kötü bir şey değil. Ben de çocuğumun okumasını ondan sonra ne istiyorsa yapmasını isterim ilerde. ve ne olursa olsun oğluma birisi okuma askere git derse kızıma okulu bırak evlenelim derse sinir de olurum. kim ne derse desin.

siz anlamamak için ısrar ediosunuz size okumak istemio diorum sizin oğlunuz istemese siz zorlasanız okusa devam etse ama başaramasa tekrar denese takrar tekrar bunun karşılığında oğlunuda üzülse sizin yanınızda göz yaşı dmkse ve size siizn yüzünüzden dese o zamanda çok mutlu olurmuydunuz acaba herhalde olurdunuz

Hala birileri diyorsunuz
Kapı komşusumu müdahele eden,yada dıdısının dıdısımı?
Ailesinden birileri diye bahsediyorsunuz
Ama şunu unutmayınki sizde onlar için birisi olabilirsiniz

Kötü bir şey için baskı yapmamış ailesi. Oğullarının geleceğini düşünmüşler. Bu tavrını belli edersen senden de soğurlar. Sözlün ilerde iyiki okumuşum diyecek bak görürsün. Okumaktan güzel şey yok zor gelsede zaman zaman. Ben anlayamıyorum. Sen de okusaydın. adama sanki zehir içiriyorlarmış gibi olayı dramatikleştirme lütfen. İstemediği şeyi yaptırıyolar diyorsun. Adam en azından kısa dönem askerlik yapacak. Böyle evlenelim diye acele edip sonra- umarım çok mutlu olursun- neyseee

ben zaten okudum cnmm 4 yılıık mezunum bişeyi dramatikleştirmiorum ayrıca sadece bi derdimi paylaştım saçma geliosa yorum yapmak zorunda değilsin dram olsun diye yazmadım burdaki kimsede dram olsun die bişler yazmıo emin ol

herkes seni haklı bulacak diye bir kaide olmadığı gibi, okuduklarımı anlayabilecek düzeyde olduğumu düşünüyorum. Kırk kere de sen zorla desen veya ZORLA desen benim anladığım şey değişmeyecek. Çıplak bir gerçek var ortada , adam okuyorrrrrrr bu benim için yeterlidir.

ben zaten okudum cnmm 4 yılıık mezunum bişeyi dramatikleştirmiorum ayrıca sadece bi derdimi paylaştım saçma geliosa yorum yapmak zorunda değilsin dram olsun diye yazmadım burdaki kimsede dram olsun die bişler yazmıo emin ol

tamam işte biz ne diyoruz. buraya yazıyorsan yorumlara da katlanacaksın. Olay çok büyük bir olay kötü bir şey değil demek istedim. sen okumuşsun işte ne güzel bırak adam da dört yıllık mezunu olsun.

Keşke zamanında ailem yapmak istemediğim şeyleri burnumu sürte sürte yaptırsaydı bana
Başında kavak yelleri eserken ben bunu istemiyorum demek kolay
Önemli olan seneler sonra sana ne katacağı bugün istemediklerinin.
Ailesi bence çok aklı selim davranıyor.

canım zorla okuyor diyorsun..bu olaya şu yönden bi bak mesela 1.sınıfa başlayan çocuklarda istemez okula gitmeyi ağlarlar zırlarlar ama aile iyiliğini düşündüğü için ağlayıp zırlamasını dinlemeden okula bırakırlar bu da aynı şey sözlün okumak istemio olabilir ama okumak zorunda aileside onun okumaya gönlü olmadığını bildiği için bazı şeyleri zorla yaptırtıyor ileride sözlün onlara dua edecek...

Ben hemen cevap vereyim bu soruyakaydirigubbakcemile3
Benimde oğlum üniversitede okuyor
Kalkıp kız arkadaşı okulu ertele git askere dese tav olurumkaydirigubbakcemile3
Tamam kötü bir kaynana olmıycam hiçbir zaman bunun için genç kızlığımdan beri verilmiş bir sözüm var kendime ama
Bunu diyen gelin adayına tav olurum,tav olurum
Dürüstçe döküldüm vallakaydirigubbakcemile3

demek ki sizde oğlunuzun hayatına karışacaksınız oğlunuz istemiosa napacaksınız zorla mı okutacaksınız okuttunuz dyelim nolcak sonuç başarısızlık oluo eğer o istese ben ona okuma demem ama istemio hiç istemio ailesinin oku demesinin sebebi ev düzmek ama ağır ağır çocuklarını düşündükleri içn değil yani benim yazdığım olayın yansıyan kısmı ve size tavsiyem oğlunuzun iyiliğini düşünüosanız bırakın kendi tercihini yapsın siz olması gerekeni anlatırsınız ama o istemiosa bırakın istediğine yönelsin bi hata da yapsa kendi hatam desin anne sen istedin senin yüzünden senin hatan demesin

canım zorla okuyor diyorsun..bu olaya şu yönden bi bak mesela 1.sınıfa başlayan çocuklarda istemez okula gitmeyi ağlarlar zırlarlar ama aile iyiliğini düşündüğü için ağlayıp zırlamasını dinlemeden okula bırakırlar bu da aynı şey sözlün okumak istemio olabilir ama okumak zorunda aileside onun okumaya gönlü olmadığını bildiği için bazı şeyleri zorla yaptırtıyor ileride sözlün onlara dua edecek...

tek farkla birinci sınıftaki çocuk 7 yaşındadır ve sağlıklı karar veremez ama bu insan 24 yaşında kendi seçimini yapma gibi bi hakkada sahip kızdığım bu seçim hakkını ona tanımamaları ve şimdi aileside zorladıkları için pişmanlar keşke kendi istemiş olsaydı ama öyle olmadı

Back
X