• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ok derdim var ok...

allahaşkına bir sakin ol. ailesi çocuğa okulu bırak çalış benim mesleğime sahip ol mu diyor . okuduğu için sadece evliliği gecikecek bunu da bir tek sen sorun yapıyorsun sanırım

tek farkla birinci sınıftaki çocuk 7 yaşındadır ve sağlıklı karar veremez ama bu insan 24 yaşında kendi seçimini yapma gibi bi hakkada sahip kızdığım bu seçim hakkını ona tanımamaları ve şimdi aileside zorladıkları için pişmanlar keşke kendi istemiş olsaydı ama öyle olmadı

24 yaş çok büyük bir yaş mı...
çok ilginçsin vallahi...benim çocuğumun böyle sözlüsü olsa olmıycaam dediğim bütün kötü kaynana hallerine bürünürdüm sanırım..ailesi pişma olsa şuan okulu bırakırdı sözlün bence yanılıyorsun pişman falan değiller...zorla hırsız yapmadılar zrola yaptılarsa daha çok öğrenim görmüş bir birey yaptılar yaptılarsa fenamı yaptılar çocuk 24 yaşında olmasına rağmen ona bırakılsa bi halt yiyemiyeceğini anlamışlardır da o yüzden zorlamışlardır..burada ki tek suç okulu bitmemiş askerliğini yapmamış bir çocuğa kız isteyen ailede ve kızı veren ailede...burada çocuğun ailesine bişi olmaz çekicek olan senin ailen ve sözlünle sen...

demek ki sizde oğlunuzun hayatına karışacaksınız oğlunuz istemiosa napacaksınız zorla mı okutacaksınız okuttunuz dyelim nolcak sonuç başarısızlık oluo eğer o istese ben ona okuma demem ama istemio hiç istemio ailesinin oku demesinin sebebi ev düzmek ama ağır ağır çocuklarını düşündükleri içn değil yani benim yazdığım olayın yansıyan kısmı ve size tavsiyem oğlunuzun iyiliğini düşünüosanız bırakın kendi tercihini yapsın siz olması gerekeni anlatırsınız ama o istemiosa bırakın istediğine yönelsin bi hata da yapsa kendi hatam desin anne sen istedin senin yüzünden senin hatan demesin

Bak tatlım bende 1 değil 2 oğlan var
Bırak birini,ikisinede bu konuda tavrım bellidir benim
Ben eğer bu kadar emek vermişsem
Karşılığınıda beklerim
Ben çocuğuma git oku,çalış para kazanda bana bak demiyorum:olmaz:
Kendi hayatı için istediğim şey
Tabiki okuması gerekiyorsa okuyacak
Kız arkadaşıda buna müdahele ederse kusura bakmıycak karşısında beni bulur.
Bir evlat neliklerle yetişiyor haberin varmı senin?
Tabi ya o yaşa getir emek ver sonra birisi çıkıp okulu bırak desin oda bunu onaylasın
Şakamı bu ya?
Kötü kaynanalıkmıdır bu?
Adı öyleyse şayet evet ben kötü kaynanayım demekki
İşine gelen beğenir,gelmeyen bakar keyfine
2 gün sonra benim çocuğum anne geçinemiyoruz çoluk çocuk perişanız diye kapımı çaldığı zaman,emin ol benim ciğerim yanar.
Bunun olmaması içinde ben elimden geleni yaparım.
Bilmem anlatabildimmi?

tamam işte biz ne diyoruz. buraya yazıyorsan yorumlara da katlanacaksın. Olay çok büyük bir olay kötü bir şey değil demek istedim. sen okumuşsun işte ne güzel bırak adam da dört yıllık mezunu olsun.

siz anlamamk için ısrar ediosunuz sanırım adam okusun diosunuz ona okumasın demiorum ama o okumak istemio ailesi zorluyo istemio zorlada olsa denedi olmadı gene denedi gene olmadı hala istemio ailesine şimdi o kızıo beni siz zorladınız ben istememiştim diye ben onu desteklemedim mi sanıosunuz siz okulum bittiği halde tekrar kitap açıp onun için sorular hazırladım çalışsın başarılı olsun diye ama olmadı ailesinin oku demesinin sebebi bunlar ev düzüolar birinci katı düzüp oraya geçecekler ikinci katı da bize yapacaklar ama 2,5 senedir alt katta bi faaliyet yok aldıkları parada gidio güzelde para geçio ellrine sözlümde buna kızıo para verio ama ailesi hala bişi yapamıo hala yetiremio ve bu yüzden okulu bırakma devam et dio çünkü devam etmediği zaman bişiler yapmak zorundalar yani zaman kazanıo ailesi ama bunu bana düzgün bi şekilde izah etseler yinede kızmıcam çünkü ben iila ev demiorum sadece onunla birlikte olmak istiorum kirayada çıakrım ev düzülene kadar beim için sorun değil yapamıcaklarsa yapamıcaz desinler ikimiz çalışıp yaparız gene sorun değil ama ailesi srf zaman kazanmak için oku diye dayatması benim sinirimi bozan bu

kusura bakma benim türkçem yetmiyor. anlayamıyorum seni. okumasın haklısın. ne gerek var değil mi? tabiki ailesinin dediğini yapacak. kimin dediğini yapacaktı. ben de onun ailesi gibi zorlıycam oğlumu ilerde. kimeneeeee

Bak tatlım bende 1 değil 2 oğlan var
Bırak birini,ikisinede bu konuda tavrım bellidir benim
Ben eğer bu kadar emek vermişsem
Karşılığınıda beklerim
Ben çocuğuma git oku,çalış para kazanda bana bak demiyorum:olmaz:
Kendi hayatı için istediğim şey
Tabiki okuması gerekiyorsa okuyacak
Kız arkadaşıda buna müdahele ederse kusura bakmıycak karşısında beni bulur.
Bir evlat neliklerle yetişiyor haberin varmı senin?
Tabi ya o yaşa getir emek ver sonra birisi çıkıp okulu bırak desin oda bunu onaylasın
Şakamı bu ya?
Kötü kaynanalıkmıdır bu?
Adı öyleyse şayet evet ben kötü kaynanayım demekki
İşine gelen beğenir,gelmeyen bakar keyfine
2 gün sonra benim çocuğum anne geçinemiyoruz çoluk çocuk perişanız diye kapımı çaldığı zaman,emin ol benim ciğerim yanar.
Bunun olmaması içinde ben elimden geleni yaparım.
Bilmem anlatabildimmi?
ben müdahale etmiorum hayat onun hayatı ama istemiorum diyosa zorla olmaz zorlamamda 5 sene emek verdim şu an bana seni istemiorum desin onu da zorlamam bi evlat nasıl yetişio haberin varmı demişiniz ben bolluk içinde büyümedim çok sıkıntı çektim en büyük ablayım benden sonra iki kardeşim var az çok nasıl büyütülüoruz nasıl zorluklara katlanılıo biliorum en ufak kardeşim benden on yaş küçük hayatın zorluğunu da biliorum sözlüm işletme okuo ama sevmio pazarlamacılık yapıo bende çalışıorum şimdiye kadar girdiğim iş yerlerinde bana çıkar diplomanı demediler liseyi sınıf üniversiteyi bölüm birincisi bitirdim ama kimse hani diploman demedi kaç yıl çalıştın tecruben hani dedi pazarlama tecrube isteyen bi iş adece diploma değil ve şunuda bilin ki ben kimseye zorla bişi yaptırmıorum

şuaanda bi tanıdığım müdür olabilmek iin ünversiteye başladı.
çok yeteneklisin çok iyi çalışıyrsun ama kusura bakma şirket politikamız gereği üniversiteyi bitirmen gerekiyor daha ileriye gidebilmek adına dendi ve şuanda üni okuyor..bilmem anlatabildimmi..
nedense benim görüştüğüm heryerde diplomam soruldu çoğu yere diplomam için çağırıldım.tabikide tecrübe çok ama çok önemli ama diplomada en az tecrübe kadar önemli..

ben müdahale etmiorum hayat onun hayatı ama istemiorum diyosa zorla olmaz zorlamamda 5 sene emek verdim şu an bana seni istemiorum desin onu da zorlamam bi evlat nasıl yetişio haberin varmı demişiniz ben bolluk içinde büyümedim çok sıkıntı çektim en büyük ablayım benden sonra iki kardeşim var az çok nasıl büyütülüoruz nasıl zorluklara katlanılıo biliorum en ufak kardeşim benden on yaş küçük hayatın zorluğunu da biliorum sözlüm işletme okuo ama sevmio pazarlamacılık yapıo bende çalışıorum şimdiye kadar girdiğim iş yerlerinde bana çıkar diplomanı demediler liseyi sınıf üniversiteyi bölüm birincisi bitirdim ama kimse hani diploman demedi kaç yıl çalıştın tecruben hani dedi pazarlama tecrube isteyen bi iş adece diploma değil ve şunuda bilin ki ben kimseye zorla bişi yaptırmıorum

Diplomayı bu kadar hafife alıyor olmanıza inanamıyorum.
Kimse okumasın ozaman nasılsa diploma falan soran yok.
Kardeşlerinizi büyütürken az çok olayın farkına vardığınızı söylüyorsunuz.
Evlat öyle birşeyki canım,ne kardeş,ne koca,ne ana baba
Ona yandığın gibi hiç birşeye yanmıyorsun
O yüzden kıyasladığın şeyle farkına varmış olman mümkün değil.
Bak ne güzel söylüyorsun 5 sene emek verdim diye
5 yaşındamı senin sözlün
Nerden bak 24-25 yaşında
Nerde kaldı geriye kalan 20 yılın emeği
O insanlar verdiyse o emeği karşılığını beklerler
Sen ev için oyalıyorlar diyorsun ama hiç bir anne baba çocuğunu oyalamak için oku demez.
Sadece onun iyiliği içindir bu talepleri
Kalkıp 5 seneyle 20 seneyi hesaba vurursan
Zararlı sen çıkarsın
Zaten beklemişsin 5 sene
Bekle 1-2 sene daha herşeyiniz adam akıllı olsun
Evliliği çocuk oyuncağı sanıyorsunuz.
Parasız pulsuz samanlık,filimlerde seyran oluyor ancak
Gerçek hayatta kaşıntı yapıyor o samanlar

tek farkla birinci sınıftaki çocuk 7 yaşındadır ve sağlıklı karar veremez ama bu insan 24 yaşında kendi seçimini yapma gibi bi hakkada sahip kızdığım bu seçim hakkını ona tanımamaları ve şimdi aileside zorladıkları için pişmanlar keşke kendi istemiş olsaydı ama öyle olmadı

hamile falanmısın
nie acele ediyosun evlenmek için

kızlar mrb bende içimdekini yazayım bari bi teselli veren olur:( bakın ben 5 senedir biriyle birlikteyim geçen sene aralık ayında sözlendik nerdeyse bi sene olcak nişan lafı yapılmadı bide üstüne sözlüm okuyo daha skere gidecek ben önce askerliğini yapmasını istedim ondan sonra istediğin kadar okursun dedim ama ailesi oku diye tutturdu buda özelliklede dedesi istio diye okudu 2 yıllık bitirmişti zaten 4 e tammalıyo şimi hala ben ona okucam dediği zaman pişman olcaksın dedim noldu bi sene sınıfta kaldı bırak git askere dedim yok dinlemedi sonra tekrar devam etti ve tek dersten kaldı geçecek askere gidecek diye düşünürken o sınav sonuçlarını gördüğümde bütün dünyam yıkıldı resmen ve 3 senemiz çöpe gitti yine devam ediyo tek dersi verip askere gidecek inş. kısa dönme yapacak bu sefer ben istiorum çünkü imi okulu bıraksa bile daha geç gelecek böle en azından yanımda ama çok üzülüorum çok nişan da bakalım ne zaman konuşulacak biz kendimizce tarih belirledik ama aileler de bi konuşsa ii olur artık yoksa ben çıldırcam delikafadulden

o söz okumasına karşı olduğunuzu gösteriyormiyor mu?

"pişman olacaksın , okuma" demişsiniz...delikafadulden

şimdi okumaını istemenizin sebebi askerliğinin 15 ay değil 5 ay yapacak olması

onun hayatını değil siz kendinizi düşünüyorsunuz:delphin:

evlenmek için :uhm:niye acele ediyorsunuz...

hamile falanmısın
nie acele ediyosun evlenmek için

ee yuh yani diyecek bişi bulamıyorum tamam neyse arkadaşlar anlatılamayan çok sey var burada ne akrep anlatabildi nede siz anlayabildiniz bi karşıklık almış başını gitmiş...sizlerde dediklerinizde haklısınız ama durumlar farklı anlatımyan şeyler var fisfisfis

siz anlamamk için ısrar ediosunuz sanırım adam okusun diosunuz ona okumasın demiorum ama o okumak istemio ailesi zorluyo istemio zorlada olsa denedi olmadı gene denedi gene olmadı hala istemio ailesine şimdi o kızıo beni siz zorladınız ben istememiştim diye ben onu desteklemedim mi sanıosunuz siz okulum bittiği halde tekrar kitap açıp onun için sorular hazırladım çalışsın başarılı olsun diye ama olmadı ailesinin oku demesinin sebebi bunlar ev düzüolar birinci katı düzüp oraya geçecekler ikinci katı da bize yapacaklar ama 2,5 senedir alt katta bi faaliyet yok aldıkları parada gidio güzelde para geçio ellrine sözlümde buna kızıo para verio ama ailesi hala bişi yapamıo hala yetiremio ve bu yüzden okulu bırakma devam et dio çünkü devam etmediği zaman bişiler yapmak zorundalar yani zaman kazanıo ailesi ama bunu bana düzgün bi şekilde izah etseler yinede kızmıcam çünkü ben iila ev demiorum sadece onunla birlikte olmak istiorum kirayada çıakrım ev düzülene kadar beim için sorun değil yapamıcaklarsa yapamıcaz desinler ikimiz çalışıp yaparız gene sorun değil ama ailesi srf zaman kazanmak için oku diye dayatması benim sinirimi bozan bu

Herkes okuduğunu anladı emin ol canım..

En başta ''okuma askere git gel evlenelim dedim''diye yazan sen değil miydin?
Yani bunu bir kere yazdıktan sonra da, bu tepkilerin gelmesi normal..

Yani sonuçta okumasını sen de istememişsin en baştan...Doğru mu??????????? Doğru...

Yani en başı biz doğru anladık aslında da, sen de bunu anlamamakta ısrar ediyorsun..
tamam ailesinin zoruyla moruyla anladıkk ama sonuçta okuyor şu annn..

Bak canım onlar ailecek evlilik için acele etmiyorlar evi yaptırmıyorlar oğlan okusun bakalım diyorla diyorlar da diyorlar, artık kabul edip etmemek sana kalmış, anladın?

Ailen girsin devreye o halde, madem herkes nişan ne zaman diye soruyor baban da meraklanıyordur, hiç konuşmadılar mı plan program hakkında.?.

o söz okumasına karşı olduğunuzu gösteriyormiyor mu?

"pişman olacaksın , okuma" demişsiniz...delikafadulden

şimdi okumaını istemenizin sebebi askerliğinin 15 ay değil 5 ay yapacak olması

onun hayatını değil siz kendinizi düşünüyorsunuz:delphin:

Evlenmek için :uhm:niye acele ediyorsunuz...
ben kendimi düşünseydim ilk seferde okumamsı için elimden geleni yapardım ama ailem istio kıramam dediğinde tamam ama pişman olcaksın dedim ben ona hiç okuma demedim en azından askerliği dert etmeyelim o bitsin ondan sonra istediğin kadar oku dedim evet pişman olcaksın dedim çünkü istemediği bişeyi yapıodu bitmiceni biliodum üniversiteyi beraber okuduk ve ona çok yardımcı oldum o da dahil olmak üzere herkes senin sayende okulu bitti dedi halada dio ama o zaman istiodu açıköğretime yazıldığında da yardım ettim onun için sorular hazırladım hemde çalışıodum boş vaktim kaldıkça ona ders notları çıkartıodum ama istemedi okumayı istemedi bana kendide söledi istemeyerk zorla olduğunu bende o zaman okuma pişman olursun askere git gel istersen sonra gene oku dedim yarım yamalak okuyup yorum yapmayın artık lütfen

ee yuh yani diyecek bişi bulamıyorum tamam neyse arkadaşlar anlatılamayan çok sey var burada ne akrep anlatabildi nede siz anlayabildiniz bi karşıklık almış başını gitmiş...sizlerde dediklerinizde haklısınız ama durumlar farklı anlatımyan şeyler var fisfisfis

Çoğumuz anladı emin ol..

Ortada; ailesi ve sözlüsü arasında kalmış, ailesinin isteği doğrultusunda okuyan ve bu yüzden evlilik için acele edemeyen bir delikanlı ve aslında
''nasıl olsa bir işi var, okumasa da olur evlenelim sonra isterse okusun'' diye düşünen ve biran önce evlenmek isteyen bir kız var..

Ayrıca sebeplerini bilemem ama çocuklarının evliliği için de hiç acele etmeyen bir aile var..

Anlatılanlara göre yanlış anlamış olamam kusurabakma..

herkes okuduğunu anladı emin ol canım..

en başta ''okuma askere git gel evlenelim dedim''diye yazan sen değil miydin?
yani bunu bir kere yazdıktan sonra da, bu tepkilerin gelmesi normal..

yani sonuçta okumasını sen de istememişsin en baştan...doğru mu??????????? Doğru...

yani en başı biz doğru anladık aslında da, sen de bunu anlamamakta ısrar ediyorsun..
tamam ailesinin zoruyla moruyla anladıkk ama sonuçta okuyor şu annn..

Bak canım onlar ailecek evlilik için acele etmiyorlar evi yaptırmıyorlar oğlan okusun bakalım diyorla diyorlar da diyorlar, artık kabul edip etmemek sana kalmış, anladın?

Ailen girsin devreye o halde, madem herkes nişan ne zaman diye soruyor baban da meraklanıyordur, hiç konuşmadılar mı plan program hakkında.?.
evet okumasını istemedim inkar etmiorum ama o istemediği için çünkü yapamıcanı biliodum insan istemeyerk bi işi ne kadr yapabilir evet ailesi konu hakkında hiç bi yorum yapmıo sözlüm onları sıkıştırdığı halde hep dur bakalım havasındalar aslında çok ii insanlar ama bu konudaki tutumları beni kızdırıo biride kalkıp hamilemisin dio bu kadar ileri gidilmez

Back
X