Okadar Parçalandı ki içim...

1.500 lira gelinliğe çok diyen arkadaşım
acaba gelinlik almaya ne zman çıktın?
ben 1.000 liraya diktirdim diktirdiğim kişi bayaaaaa bi tanıdıktı sadece kumaş dikim ücreti aldı oda 1.000 lira normalde 2.500 liraya dışarı satılan bi gelinlik ben tanıdık ucuz olsun diye bilerek ona gittim güzel dikcenide biliodum:)))
ama dışardanda baktım eline yüzene bakmıcan gelinlikler 1.250 liradan başlıo ha bide bunu kiralamak var oda ayrı komedi arada sadece 200 lira fark vardı ilk kez giyyosan
şu var kiralarsın ilk sen giymezsin ikinci giyersin o gelinliği 1.500 ise fiyatı 1.000 liraya düşer 3. kez kiralayan sensindir 750 ye düşer fiyatı gibi gibi.....

herkes yorganina göre ayagini uzatirsa sikinti olmaz, gerekirse " dandik " gelinlik bile giymek gerekir.
bu kadar maddiyatci olmayalim.

ben maddiyatçı değilim bunu ezmek için söylemedim
ayrıca maddi durum yoksa tabiki ucuz olanı alırsın
ama ben konu için konuşuyorum ve maddi durumlarının da çok kötü olduğunu sanmıyorum
yani bu gelinliği alabilecek durumdalar

En güzeli bu zaten :)

Hadi bizler çalışan inasanlarız her şeyimizi yaptık da,
malesef konu sahibi çalışmıyor ve konuda onu da yazmış.
Çalışsaydım bana böyle davranamazdı demiş

Evet bu kızcagız çalışmadıgı için, ailesinin maddi durumu iyi olmadıgı için nişanlısı tarafından aşagılanıyor.
Bu çok kötü bir durum

Fakirsen evlenme denmiş, dumur oldum ben :26:

Son düzenleme:

ben de anlamadım işte benim gördüğüm herşey çok pahalıydı
1000 liradan aşağı gelinlik olduğunu da burda duydum
benim gördüklerim 2500-6000 arası fiyatlardaydı

cuduna biz konuşuoz biz dinlioz gibi gelio:))))

işte bu durumlara da düşmemek için gençlerimiz ekmeklerini ellerine almadan evlenmeyecekler

En güzeli zaten sizin yaptığınız Cudana ama malesef çoğu aile hala gelenek görenek deyip şunu sizin yapmanız bunu bizim yapmamız uygun diye düşünüyor.
Damattan çok bu konulara değindik çünkü bence olayın özü aslında nişanlının o anlık tavrı değil konunun derinlikleri.
Bu zamana kadar böyle talihsiz cümleler kurmayıp tam şuanda böyle bir şeyde patlar gibi konuştuysa altında başka bi'şeyin sıkıntısı vardır diye düşünüyorum.

O değil de konu sahibi arkadaş nerde:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
işte bu durumlara da düşmemek için gençlerimiz ekmeklerini ellerine almadan evlenmeyecekler

Ablacım hadi ekmeklerini ellerine alamadılar,
Türkiye'de işsizlik oranı belliyken ,bunu söylemek kabul edilemez bence.

İşi olmayan evde mi kalsın, evlenmeye hakkı olmasın mı?

ben de anlamadım işte benim gördüğüm herşey çok pahalıydı
1000 liradan aşağı gelinlik olduğunu da burda duydum
benim gördüklerim 2500-6000 arası fiyatlardaydı

yok ben 1.250 gördüm en ucuz zaten istanbuldaysan fatihi falan saymıorum ben ya öyle hani mahallede falan olur ya gelinlikçiler ordan baktım baktıgım yerler bayrmpaşa,esenler,ümraniye idi fatihede baktım git bak dediler onların fiyatları cidden 2.500 liradan başlıo ama dediğim gibi ben orayı saymıorum son gidişim oldu:)))))))

polis maaşı en düşük 2700lira arkadaşlar

isi hesap kitaba döktük arkadaslar evlilikden anladiginiz bu mu Allah askina, niye bir derdim var kösesinde bu kadar cok bosanma konusu var cok iyi anliyorum.

ben adami hic bi sekilde savunmuyorum ama kisinin kendi ailesi maddi zorluk yasarken öyle bir ailede büyümüs kisi niye yüksekten ucar onu anlamam lafim illa konu sahibine degil ama rastladigim bi durum, daha varlikli ailelerde büyüyen kizlarda acikcasi hic böyle bisey rastlamadim daha kanaatkarlar , ama digerleri tam tersi , sanki durumu iyi olan taraf parayi agactan topluyor alabildigince sömürü.

bu tarz davranislar karsi tarafta maalesef iyi karsilanmiyor.

ayrica 3000 liraya gelinlik alip 2700 lira maasa da iyi maas demek nasil bir hesap kitap isi bilemedim simdi

konu sahibi kusurumuza bakmasin konu sapti ama , belliki nisanlisinda yanlis intibaalar uyandirmis

Damadın patlayacak durumu olmamalı bence,
zira adamın her şeyini ailesi yapmış.
Kendisi hiç bir şey yapmamış...

benim eşimde polis ama polis maaşı iyi diye herşeyi ona yıkmadım ailesi zaten bişey yapmadılar takıya kadar herşeyi eşim yaptı benim ailemde elini cebine atmadı mübarek en doğrusu kızında çalışması bence ailenin elinede bakmayacaksın nişanlınında sonra duyacağın lafların önüne geçilmiyor maalesef sizinkiler almış laf etmiş bizimkiler almadan laf ediyorlardı gerçi

ben çalışmıyorum,zor günlerimiz olsada el birliği ile atlattık.şimdi daha rahat yaşıyoruz.ev hanımlığından şikayetim olmasa da kızlarımızın çalışmasını isterim.asgari ücret bile alsalar çalışmalılar.konuyu okuduğum an,kızımız çalışmış olsa bu sözleri işitmez,damatlığı rahatlıkla alırdı diye düşündüm.gene de söylüyorum kızlarımız çalışsın.istedikten sonra iş bulunuyor.

2007 mezunu tanıdığım 2700 alıyo
eşimde 2007 mezunu :))) belki tanıdıgın dogudaysa terör tazminatı alıodur eşimde doğudayken 250 lira falan yüksekti maaşı aman her neyse en azından şunu bilioruz bu adam mininmum 2.500 alıo

cudanacım eğer evlilik sorumluluğunu maddi olarak karşılayamıosa kalsın evde yani evlenip rezil olmaktan iyidir öle diilmi bu arkadaş için sölemiorum yanlış anlaşılmasın ama maddi sorumluluk karşılanamıosa evlenilmesin kimseye güvenipte....
Damadın patlayacak durumu olmamalı bence,
zira adamın her şeyini ailesi yapmış.
Kendisi hiç bir şey yapmamış...

hah işte bak dediğim noktaya geldik adam yapmamış ailesi yapmış ....
ve ailesi yaptıgı içinde konuşuo konuşuo bu adamı bunaltıo bu kızcağızda gidip bunu söledinde bummmmmmmm!!!!!! patlama anı bu kıza denk gelmiş........belki adam normalde bu tepkiyi vermicekti ama bunltılmış.... tepende sürkli birinin dır dır dır konuştugunu düşünsene bide bu annense kafana girmesi en kolay kişi

Elbetteki ben de hep onu savunurum. Ama iş öyle ha diyince bulunmuyor,
bulunsa da kalıcı olmuyor...

O da adam olup kendi almadıgı gelinliğin hesabını nişanlısına sormayacak,
annesine gereken cevabı verecek , faturayı nişanlısına kesmeyecek o zaman diyip,
huzurlarınızdan ayrılıyorum :)
Malum yarın okul var, iyi geceler herkese :)

Son düzenleme:
valla baban iyiymi$ o kadar emek vermi$
benim babam sadece ni$an yzuugu nu aldi ba$kadaa elini cebina sokmadi, dugunde elden verilen takilari da bana iletmedi
takilairmi da alacakdi ama teyzem verdirmedi sagolsun:)

kizlen çali$ip birikdirdigim parayi vermezsen evlenmene izin vermem dedi ( e$im ba$ka $ehirdendi kiz veriyoim bide parami vercem dedi) aldigim çeyizlre bile yan yan bakardi
ben yinede alirdim tabiki
her$eyimizide e$im yapti , onun ayleside parmagini oynatmadi

5.5 yillik evliyim , canlari saolsun aylelerimizin
e$imle birrbirimize yeter gideriz biz ..

ke$ke durumu yok demeseydin, ba$ka bi$ey uydursaydin..

arkadaşım bi arkadaş orda asgari ücretle çalışıyorsa falan demişte amacım sadece bilgilendirmekti ben anlamam yani bunlardan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…