- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
- Konu Sahibi bebekpatigi
-
herkes yorganina göre ayagini uzatirsa sikinti olmaz, gerekirse " dandik " gelinlik bile giymek gerekir.
bu kadar maddiyatci olmayalim.
tatlım benim eşim nişanlıyken 2.500 tl bende 2.000 tl alıodum bak çalışan insalarız eşyalarımızı biz gittik aldık davetiiye bilemem ne halı perde çanak çömlek biz yaptık ama gene karıştılar bide 750 km öteden:))) karışan her şekilde karışıyo yane.....
senin dediğin gibi karıştırılmasın diilde en az karıştılması sağlansın diosanda iki tarafta çalışcak şimdi kızın maaşı olsa bu durumda olmazdı ve bi çok şeyede karıştırmazdı ama parayı aile veriosa öyyyyyyyyyylede bi karışıoki
bizde vermedikleri halde karıştılar yahu bide verselerdi varya ben ölmüştüm cesedimi yerlerde sürürlerdi hem kendi tarafım hem eşimin tarafı.......... sadece benimde diil ikimizinde:))))
geçen sene komşum kızını evlendirdi.kız da çalışıyordu.nişanlandıklarında kız da erkekte paralarını ortaya koyup herşeylerini kendileri aldılar.kızın ailesi kınayı,erkeğin ailesi de düğünü yaptı sadece.
bu sene de başka komşum oğlunu evlendirdi.erkek tarafının durumu gayet iyi ama gençler gene kendileri aldılar eşyalarını.kimseden bir şey istemediler.hatta aileler eşyaları eve geldiğinde gördüler.bana göre doğrusu da bu.kimse birşeylerine laf edemedi
polis maaşı en düşük 2700lira arkadaşlar
1.500 lira gelinliğe çok diyen arkadaşım
acaba gelinlik almaya ne zman çıktın?
ben 1.000 liraya diktirdim diktirdiğim kişi bayaaaaa bi tanıdıktı sadece kumaş dikim ücreti aldı oda 1.000 lira normalde 2.500 liraya dışarı satılan bi gelinlik ben tanıdık ucuz olsun diye bilerek ona gittim güzel dikcenide biliodum:)))
ama dışardanda baktım eline yüzene bakmıcan gelinlikler 1.250 liradan başlıo ha bide bunu kiralamak var oda ayrı komedi arada sadece 200 lira fark vardı ilk kez giyyosan
şu var kiralarsın ilk sen giymezsin ikinci giyersin o gelinliği 1.500 ise fiyatı 1.000 liraya düşer 3. kez kiralayan sensindir 750 ye düşer fiyatı gibi gibi.....
En güzeli bu zaten :)
Hadi bizler çalışan inasanlarız her şeyimizi yaptık da,
malesef konu sahibi çalışmıyor ve konuda onu da yazmış.
Çalışsaydım bana böyle davranamazdı demiş
Evet bu kızcagız çalışmadıgı için, ailesinin maddi durumu iyi olmadıgı için nişanlısı tarafından aşagılanıyor.
Bu çok kötü bir durum
Fakirsen evlenme denmiş, dumur oldum ben :26:
En güzeli bu zaten :)
Hadi bizler çalışan inasanlarız her şeyimizi yaptık da,
malesef konu sahibi çalışmıyor ve konuda onu da yazmış.
Çalışsaydım bana böyle davranamazdı demiş
Evet bu kızcagız çalışmadıgı için, ailesinin maddi durumu iyi olmadıgı için nişanlısı tarafından aşagılanıyor.
Bu çok kötü bir durum
Fakirsen evlenme denmiş, dumur oldum ben :26:
eşim 5 yıllık polis üniversite mezunu son zamla eline geçen para 2.553 lira............
kalinkaselin, rainbow ikinize ortak yazayım :)
Evet evlilik öncesi insanlar aşırı stres altında olabiliyor,
aileler karışabiliyor.
Fakat karıştırmamak çiftlerin elinde olan bir şey.
Biz hiç karıştırtmadık, yeri geldi eşim ailesine söyleyecegini söyledi,
yeri geldi ben aileme söyledim.
Hiç yüz göz etmedik kimseyi...
rainbow bu konular ortak konuşulur demişsin ama bizde mesela kvdemler beni istemeye gelecegi zaman,
babam annemi sıkı sıkı tembihledi, sakın şu kadar şunu isteriz, şunu siz bunu biz yapalım deme dedi.
Neden mi çünkü bizim durumumuz maddi anlamda eşimin ailesine göre oldukça iyi.
Annem de gösterişi sever, babam hemen bunun önüne geçmişti canım babam ya :)
Geldiklerinde kp konuyu açacak oldu, babam henüz çok erken dedi.
Konu kapandı gitti, sonra da eşimle biz ikimiz ortada olanı koyduk ortaya her şeyi kendimiz yaptık.
Tabi takı kısmı hariç, onları önceden almışlardı...
Neyse demek istediğim isteyen aileleri hiç bu şekilde yüz göz etmez,
çünkü her kafadan ses çıkar, önemli olan çiftlerin bu işi uyum içinde yürütmesi...
işte bu durumlara da düşmemek için gençlerimiz ekmeklerini ellerine almadan evlenmeyecekler
ben de anlamadım işte benim gördüğüm herşey çok pahalıydı
1000 liradan aşağı gelinlik olduğunu da burda duydum
benim gördüklerim 2500-6000 arası fiyatlardaydı
polis maaşı en düşük 2700lira arkadaşlar
En güzeli zaten sizin yaptığınız Cudana ama malesef çoğu aile hala gelenek görenek deyip şunu sizin yapmanız bunu bizim yapmamız uygun diye düşünüyor.
Damattan çok bu konulara değindik çünkü bence olayın özü aslında nişanlının o anlık tavrı değil konunun derinlikleri.
Bu zamana kadar böyle talihsiz cümleler kurmayıp tam şuanda böyle bir şeyde patlar gibi konuştuysa altında başka bi'şeyin sıkıntısı vardır diye düşünüyorum.
O değil de konu sahibi arkadaş nerde:44:
Ablacım hadi ekmeklerini ellerine alamadılar,
Türkiye'de işsizlik oranı belliyken ,bunu söylemek kabul edilemez bence.
İşi olmayan evde mi kalsın, evlenmeye hakkı olmasın mı?
eşimde 2007 mezunu :))) belki tanıdıgın dogudaysa terör tazminatı alıodur eşimde doğudayken 250 lira falan yüksekti maaşı aman her neyse en azından şunu bilioruz bu adam mininmum 2.500 alıo2007 mezunu tanıdığım 2700 alıyo
cudanacım eğer evlilik sorumluluğunu maddi olarak karşılayamıosa kalsın evde yani evlenip rezil olmaktan iyidir öle diilmi bu arkadaş için sölemiorum yanlış anlaşılmasın ama maddi sorumluluk karşılanamıosa evlenilmesin kimseye güvenipte....Ablacım hadi ekmeklerini ellerine alamadılar,
Türkiye'de işsizlik oranı belliyken ,bunu söylemek kabul edilemez bence.
İşi olmayan evde mi kalsın, evlenmeye hakkı olmasın mı?
Damadın patlayacak durumu olmamalı bence,
zira adamın her şeyini ailesi yapmış.
Kendisi hiç bir şey yapmamış...
2007 mezunu tanıdığım 2700 alıyo
ben çalışmıyorum,zor günlerimiz olsada el birliği ile atlattık.şimdi daha rahat yaşıyoruz.ev hanımlığından şikayetim olmasa da kızlarımızın çalışmasını isterim.asgari ücret bile alsalar çalışmalılar.konuyu okuduğum an,kızımız çalışmış olsa bu sözleri işitmez,damatlığı rahatlıkla alırdı diye düşündüm.gene de söylüyorum kızlarımız çalışsın.istedikten sonra iş bulunuyor.
cudanacım eğer evlilik sorumluluğunu maddi olarak karşılayamıosa kalsın evde yani evlenip rezil olmaktan iyidir öle diilmi bu arkadaş için sölemiorum yanlış anlaşılmasın ama maddi sorumluluk karşılanamıosa evlenilmesin kimseye güvenipte....
hah işte bak dediğim noktaya geldik adam yapmamış ailesi yapmış ....
ve ailesi yaptıgı içinde konuşuo konuşuo bu adamı bunaltıo bu kızcağızda gidip bunu söledinde bummmmmmmm!!!!!! patlama anı bu kıza denk gelmiş........belki adam normalde bu tepkiyi vermicekti ama bunltılmış.... tepende sürkli birinin dır dır dır konuştugunu düşünsene bide bu annense kafana girmesi en kolay kişi
isi hesap kitaba döktük arkadaslar evlilikden anladiginiz bu mu Allah askina, niye bir derdim var kösesinde bu kadar cok bosanma konusu var cok iyi anliyorum.
ben adami hic bi sekilde savunmuyorum ama kisinin kendi ailesi maddi zorluk yasarken öyle bir ailede büyümüs kisi niye yüksekten ucar onu anlamam lafim illa konu sahibine degil ama rastladigim bi durum, daha varlikli ailelerde büyüyen kizlarda acikcasi hic böyle bisey rastlamadim daha kanaatkarlar , ama digerleri tam tersi , sanki durumu iyi olan taraf parayi agactan topluyor alabildigince sömürü.
bu tarz davranislar karsi tarafta maalesef iyi karsilanmiyor.
ayrica 3000 liraya gelinlik alip 2700 lira maasa da iyi maas demek nasil bir hesap kitap isi bilemedim simdi
konu sahibi kusurumuza bakmasin konu sapti ama , belliki nisanlisinda yanlis intibaalar uyandirmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?