- 24 Eylül 2011
- 2.259
- 14
- 158
- Konu Sahibi bebekpatigi
-
ben kendi gelinliğimi kendim aldım.bence öyle güzel bir olayda şunu şu alır bunu bu alır demek çok ayıp.öyle hesaplara girerek evlenmek bilmiyorum bir şey diyemiyorum.
herkesin evladı üzerine düşeni yapmak vicdanlarına kalmış.
ama ben bir şey yapamayacak isem öyle her şey için diretmez ve karşı tarafın gözüne batacak masraflardan çekinirdim
Ablacım hadi ekmeklerini ellerine alamadılar,
Türkiye'de işsizlik oranı belliyken ,bunu söylemek kabul edilemez bence.
İşi olmayan evde mi kalsın, evlenmeye hakkı olmasın mı?
evet cnm gelinliği oğlan tarafı,damatlığı kız tarafı alır...
konuya gelince valla canım bende zor şartlarda evlendim..abim unıv. okuyordu tek babam calışıyordu vs.
ama babam saolsun ustumuze ne dusuyorsa yaptı..büyük nişan yaptık salonu bız tuttuk tuvaletimi biz aldık,kınayı kız tarafı yapıyordu salonu biz tuttuk,kına elbısem ıle kaftanımı biz aldık,düğünü oğlan tarafı yaptı saolusun :) gelinliği falan aldılar bizde damatlığı aldık..
bana takılar yapıldı..bizde eşime altın künye altık bir bilezik parasıydı...ha taktımı hayır kenArda duruyor ama neymiş adett...
en baslarda kayınvalidem herkes üstüne düşeni yapıcak demişti..madem paranız yok evlenmeye nie kalktınız der gibi..
babamda kredi çekti ve üstümüze düşün neyse yaptık..arkamdan da aylarca borç ödedi adamcağız allah bin kere razı olsun..
demem o ki nişanlın haklı ama söyleyiş tarzı yanlış..
aslında bunlara hiç gerek yok bnce boşu boşuna kalper kırılıyor..
benim arkadaşım düğüne 15 gün kala nişanı attı..neymiş gelinliği damadın annesi dikcekmiş..kızda gelinliği beğenmedi k.valide demişl ki
sen bu gelinliği giymezsen oğlum seni bırakırrrr.....bak bak lafaaa kızda attı nişana kurtuldu
Biz 450Tl ye almıştık.. Parlak tuaf bir damatlık olmadığı sürece neredeyse aynı normal takım fiyatıyla
350 liraya güzel şık damatlıklar varçok fazla açılmaya gerek yok.
tamam hayatta bir defa giyilecek özel bir gün olacak ama ben gereksiz yere çok açılma taraftarı değilim. herkes bütçesine uygun ve hoşuna gideni almalıdır diye düşünüyorum
ben de olsam atarım nişanı
en özel günümde kendi istediğim gelinliği alamicaksam ne anlamı var
hadi giyer misin diye sorsa da kabul etse neyse de
giymezsen oğlum seni bırakır ne demek ya hayret birşey
çok iyi yapmış arkadaşın
Bizde Eşimle Allaha havalettik zaten Rabbim büyüktürbööööööyle okudum resmen .....yorum yapmak istiorum ama diycek söz bulamıorum ki...(damadınıza)
.
bu süreçte erkek tarafı çok stresli oluyor teyzemden biliyorum..
kuzenimi evlendiriyorlardı.gelin biraz zor beğenen markacı bir kız.herşeyin en iyisi alındı.ama nasıl bir bilseniz..
işte bizde kına da şu takılır, söz de tektaş takılır, düğünde pırlant seti ayrı istedi..işte düğün günü kız kuaföre gidecek adettendir diye diğer kızların(kıza nedimelik eden kuzenlerinin) masrafları karşılanacak,şunun bunun cebine harçlık sıkıştırılacak,kız tarafı yalnızca yatak odasını yapacak...gelin bayağı pahalıya sattı kendini taviz vermeden..
teyzemlerin durumları çok iyi olmasına rağmen o süreçte çok açılmak zorunda kaldılar..evde huzursuz kavga gürültü bol oldu.kuzenim bayağı bencillik yaptı nerden bulursanız bulun beni ilgilendirmez gibilerinden laflar edip olay çıkardı.çok ağladı teyzem.güç toparlandılar.
konu sahibinin günahını almayayım ama genelde etrafta kız tarafının düşüncesiz olduğunu görüyorum..aaa biz kızımızı veriyoruz,herşeyi tam olacak en iyisi olacak diyorlar.ya herşey tam olmayıversin zamanla kapatırsın eksiklerini. evin herşeyi tam fakat gırtlağa kadar borçla evliliğe başladığınızda daha mı huzurlu oluyoruz sanki?
ben de şunu anlamıyorum eğer bir tarafın hali vakti yerindeyse diğer tarafın durumu yoksa hali vakti yerinde olanların çocuklarına yaptıkları yardım neden enayilik gibi görülüyor ?
Allah ömür, sıhhat ve maddi güç versin de çocuklarımın eşyalarını benle eşim yapalım alınan eşyalar geline alınıyor sanki bir tek, o evde oğullarımız torunlarımız da yaşayacak. oğlumun gelinimin torunumun oturup yemek yiyeceği masanın sandalyenin hesabını mı yapacağım biz bunu aldık hani nişanlın niye şunu almıyor diye oğlumu doldurup düğün heyecanı yaşayan bir genç kızı en vicdansız şekilde maddi durumuyla mı vuracağım ? çocuklarımızın mutluluğu tek amaçsa üçün beşin hesabını muhasebeci titizliğiyle yapıp bunu söylüyorsak bu ancak samimiyetsizliktir.
damat adayı cok patavatsızmıs ıstemeyı bılıyorsun ne demekmıs oyle terbıyesız
Evlenmeyı bılıyorsa masrafıda goz onune alacak bence ,istediği gelinlikte öyle pahalı değil yani bu zamanda ucuz bile 1000-1500 tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?