Okadar Parçalandı ki içim...

nişanlım ilerde olabıleceklerin sinyallerını verıyor bence...
laf agır o lafı kaldırmak daha agır...
ben senın yerınde olsam yazıklar olsun der bırakır gıderdım..
gercekten yazık ama...

cnm nişanlının bu lafından ben...
ileride sen calısmazsan cok ezılecegını düşünüyorum...
aılenın durumu yoksa alamazlar arkadasım.. bittii...
herkez butcesıne gore.. kız evlendırırcez dıye ıcraya mı düşsünler yani..

adamdakı rahatlıga... gelinlik madem ona cok gelmıs...
hayatım bu bızı asıcak daha uygun bırsey alalım desın ..
sen ıstemesını bılıyosun ama ne demektır..

Bende kendim almak isterim
Karsi taraf cimrilik ederse icimde ukte kalir

bizde adetler eskisi gibi değil
benım aılem varlıklı ınsanlar yanı akrabalarımıda kapsıyor bu durum
erkeklere
ev verılır ıcı duzulur erkek tarafına dusen esyayı alırlar
bızde kız tarafı yatak odası , mutfak korıdor banyo ve wc duzer
erkek salon ve yemek odası
oturma odası zaten yapılmaz
nısan dugunu yapılmaz
takılar ellenmez
8 tane bılezık yaparlar setını a lırlar
bohca yapılmaz kızın ıc camasınırı almazlar ama kendı ogullarınada karsı taraftan beklemezler erkegede ceyız düzülür

ancak bızler ve bızım kızlarımzıda durumlar pek boyle olmadı
cunku bunlar maddıyatla orantılı olarak degısen seyler
bız esıme nısanda tkaım dugunde smokın alındı
bohca yapılmadı
kozmetık ıc camasırı bılumum seylerı esımle beraber aldık
benım aılem yatak odasını mutfagı korıdoru banyo ve wc duzdu ve cocuk odasını
halılar perdelerde oyle esımın aılesı sadece tek olan salon halı ve perdelerını aldılar
avızelerıde esımle aldık

dugun takıları bızde kaldı
ama bazılarını duyuyorumkı kız calısmıyor , sardırdıgı pikoları nevresımlerı bıle erkege odetıyorlar ıste ben bunu anlamıyorum
bız gocmenız buarada
bızde abartı olur hersey bızde ıstemedık karsı taraftan hıc bısey
benımde kınamda kızlar salvar gıydı bunlar bıze aıttır
saclar makyajlarda kızın tarafı kıza erkekgın tarafı erkegedır bızde..

ha bıarada bızım aılede erkeklerın dugunlerınden takılar alındı nakıt ve ceyrek ama kurus borc bırakılmaz erkek tarafından mıal abıme babam hersyeını aldı arabasınıda aldı
8 sene evvek 2 bın lıra takı 100 kucuk altın dugunden sonra dırek babama verdıler

herkezın yoresı maddı ımkanları goruslerı cok cok farklı oluyor

akonu sahıbı gelmısmı son durum neymıs

bir damatlık vukuatı görünce şaşırdım.. bende damatlık almadım bizde alınmaz dediler ve de ben almadım eltim ne zaman damatlık alacaksınız diye sorduğunda bizde alınmaz dedim tabii geçmiş zaman bi kaç laf söyledi neysem sonuçta almadım.. yatak odamı,perdeleri,halılarını, mutfak, antre halılarını,mutfak malzemelrini zaten saymıyorum bulaşık makinayı fırınımı vs.. şeyleri zaten kendi tarafım almıştı üstelik gerdanlıklarım alyanlarım tek taşım efendime söylim söz nişan elbiselerim ücretlerini biz kendimiz evlendikten sonra harcamalar kredi kartı ile yapıldığından biz ödedik geriye kalan mobilyalarımızın borçlarının yarısınıda takılan altınlardan verdik destur bi damatlığın lafıı şimdi kimse edemez :) herşey düzelir yani şuan bunların lafı bile edilmiyor ama nişanlının senden yana olması çok önemli... ilk bir yıl çok borç ödedik ama şuan mutlu ve huzurluyuz ailesinlede hiç bir sıkıntım yok..

Ablacım hadi ekmeklerini ellerine alamadılar,
Türkiye'de işsizlik oranı belliyken ,bunu söylemek kabul edilemez bence.

İşi olmayan evde mi kalsın, evlenmeye hakkı olmasın mı?

eli ekmek tutmak konusunda bir ev hanımlarının bir de kadrolu işi olup çalışma saatleri evliliğe uygun olan bayanların atıp tutmasına gerçekten ifrit oluyorum..........burdan bakınca bazıları gerçekten komik görünüyor.....üçbeş kuruş için kullanıldığını düşünen anneler.........

konu sahibi yanlış yapmış......bekarken ne yapıp edip eve gece yarısı dönse de o parayı biriktirmeliydi........gelinlik konusunda mütevaz
i olunmalıydı........800 liraya çok güzel şık ve abartısız bir gelinlik almıştım

kayınvalidem ev hanımı trilyonluk arsaları var ve benim için şunu demiş.....bu kadar tıp fakültesi açılıyor ya bir gün işsiz kalırsa..........yemin ediyorum saçma sapan insanlar yaa

ben de olsam atarım nişanı
en özel günümde kendi istediğim gelinliği alamicaksam ne anlamı var
hadi giyer misin diye sorsa da kabul etse neyse de
giymezsen oğlum seni bırakır ne demek ya hayret birşey
çok iyi yapmış arkadaşın

Biz 450Tl ye almıştık.. Parlak tuaf bir damatlık olmadığı sürece neredeyse aynı normal takım fiyatıyla

çok ta pahalı değilmiş o zaman ben takım fiyatlarından pahalı sanıyodum
ama bence böyle şeylerin en baştan konuşulması lazım
sonradan şunu da siz alın demek olmaz
önceden kimin ne alınacağı belli olmalı
sonradan böyle tartışmalar çıkıyo işte
eğer bi tarafın durumu kötüyse de diğer taraf biraz daha masraf yapabilir mağdur etmemek için

valla canım aynen öyle bide imalı imalı söylmişş bak kızım eğer o gelinliği giymezsennnnnnn oğlumm seni bırakırrrr...çocukta annesının ağzına bakan tipmiş..mesela kız kendı alcaktı gelınlığını onu bıle kabul etmedıler ayıp olurmus mıllete dıye kızda bunlar sımdıden boyleyse ılersını dusunemıyorum dedı bıraktı yani :) smdı baskasınla bıle cıkıyor

ben de şunu anlamıyorum eğer bir tarafın hali vakti yerindeyse diğer tarafın durumu yoksa hali vakti yerinde olanların çocuklarına yaptıkları yardım neden enayilik gibi görülüyor ?

Allah ömür, sıhhat ve maddi güç versin de çocuklarımın eşyalarını benle eşim yapalım alınan eşyalar geline alınıyor sanki bir tek, o evde oğullarımız torunlarımız da yaşayacak. oğlumun gelinimin torunumun oturup yemek yiyeceği masanın sandalyenin hesabını mı yapacağım biz bunu aldık hani nişanlın niye şunu almıyor diye oğlumu doldurup düğün heyecanı yaşayan bir genç kızı en vicdansız şekilde maddi durumuyla mı vuracağım ? çocuklarımızın mutluluğu tek amaçsa üçün beşin hesabını muhasebeci titizliğiyle yapıp bunu söylüyorsak bu ancak samimiyetsizliktir.

büyütülecek bir şey yok ortada..alamıyoruz dediğinde nişanlın keşke ailesine çaktırmadan kendne alıp kız tarafı aldı deseydi..bu dönemlerde para harcadıkları için belki onlar da sıkışmıştır hoş görmelisin gelinlik olayına gelince bir gece giyilen bir şeye 1.5 milyar verilmesine acıyorum ben daha uygun olanını bul cok gezersen daha ucuz ama şık bir model mutlaka bulursun ben öyle yapmıştım çok da seviyorum ve saklıyorum..çalışma konusuna gelince bir iş bulup çalışma imkanın varsa çalışmanı tavsiye ederim malum günümüzde millet hep çalışan gelin peşinde nişanlın polis ya şimdi sen de calışmayınca ailesi sanki sana bir nimet vermiş gibi düşünüyordur bence sakin ol taksitle alsın ailen bir takım elbise ona ..

anlamıyorum şu düğün öncesi sen aldın ben almadım olaylarını yahu her iki tarafta üzerine düşeni yapmalı çok abartıya kaçmadan ,israf etmeden,maddi durumlar elverdiğince...aileler yapamıyorsa el taşın altına konulup çiftler yapmalı durumlarına göre
veya zamana bırakılıp evlendikten sonra eksikler düzülmeli...
ama bu sorunlar hep yaşanıyor...kaç kişi var bu konumda ayrılan ,
nişanlın haklı ama söyleyiş tarzı bakımından haksız siz damatlık almalısınız illa çok marka pahalı bir şey olmasına gerek yok
bir de böyle şeyler son dakikaya neden bırakılır ki başta aileler konuşmalı ,anlaşmalı...
ama hep şöyle oluyor gelinlik daha önemli kız hayatta bir kere giyeceğim diye parası ne olursa olsun beğendiği şeyi almak istiyor
tabi damat alıyor ,ama damatlıklar hep araya kaynıyor.

bu süreçte erkek tarafı çok stresli oluyor teyzemden biliyorum..

kuzenimi evlendiriyorlardı.gelin biraz zor beğenen markacı bir kız.herşeyin en iyisi alındı.ama nasıl bir bilseniz..

işte bizde kına da şu takılır, söz de tektaş takılır, düğünde pırlant seti ayrı istedi..işte düğün günü kız kuaföre gidecek adettendir diye diğer kızların(kıza nedimelik eden kuzenlerinin) masrafları karşılanacak,şunun bunun cebine harçlık sıkıştırılacak,kız tarafı yalnızca yatak odasını yapacak...gelin bayağı pahalıya sattı kendini taviz vermeden..

teyzemlerin durumları çok iyi olmasına rağmen o süreçte çok açılmak zorunda kaldılar..evde huzursuz kavga gürültü bol oldu.kuzenim bayağı bencillik yaptı nerden bulursanız bulun beni ilgilendirmez gibilerinden laflar edip olay çıkardı.çok ağladı teyzem.güç toparlandılar.

konu sahibinin günahını almayayım ama genelde etrafta kız tarafının düşüncesiz olduğunu görüyorum..aaa biz kızımızı veriyoruz,herşeyi tam olacak en iyisi olacak diyorlar.ya herşey tam olmayıversin zamanla kapatırsın eksiklerini. evin herşeyi tam fakat gırtlağa kadar borçla evliliğe başladığınızda daha mı huzurlu oluyoruz sanki?

Düşünüyorum da, ben üzerime düşeni yapamayacaksam, karşı taraftan da sırf kız alıyorlar tabii her şeyin en iyisini isterim mantığına bürünemem, samimiyet çok önemli. Mesela evlilik bölümünde düğünde takılan hediye takılarla ilgili konular vardı, kız tarafı pırlanta, hasır, zümrüt bilmem ne setler isterken, erkeğe alınacak kol saati için, bak şurda uygunları var ne gerek var o kadar para vermeye yorumunu görmüştüm..

En çok kızdığım da kendi maddi durumu iyi değilken karşı tarafında olmadığı halde bilmem şu kadar bilezik şu gramdan diye diretmeleri, mobilya, düğün, gelinlik, damatlık hepsini erkek karşılarken hani, ya yatak odasını ya da beyaz eşyayı kız tarafı alır ya, beyaz eşyayı da gizli gizli adam almış, sonradan ortaya çıktı. Evlenecek çocuk ayrı, baba ayrı kredi çekmiş. Gelin ayrı bana her şeyin en ucuzu alındı, annesi hala ben kızımı ucuza vermişim diye üzülür durur.

Yani böyleleri de mevcut..

İlaveten konu sahibi arkadaşa yönelik en azından kendi yorumumu yazmadığımı belirtmek isterim, konu dallanıp çok budaklanınca söylemek istedim sadece, yoksa kendilerinin durumu olmayıp üstlerine düşeni aldıklarını belirtmişler.

Son düzenleme:

mesela benim büyükbabam tüm oğullarının düğününü de yaptı evlerindeki en ufak eşyasına kadar herşeyi kendi aldı
tüm masrafları karşıladı
bu enayilik filan değil iyiliktir bence.
kız tarafından hiçbirşey talep etmedi çünkü ailelerinin maddi durumları hep kötüydü gelen gelinlerin
ama kendileri çalışıyodu biri öğretmen biri emniyette çalışıyodu vs. işte ama herşeylerini aldılar
onlar da aileleri de hep Allah razı olsun derler dua ederler.
o zaman biz de sırf enayilik gibi düşünüp o insanları çok zor durumda bıraksak hoş olur muydu

damat adayı cok patavatsızmıs ıstemeyı bılıyorsun ne demekmıs oyle terbıyesız

aynen ama işte oluyor böyle şeyler önemli olan çiftlerin birbirine destek olması köstek değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…