Okadar Parçalandı ki içim...

Damadın patlayacak durumu olmamalı bence,
zira adamın her şeyini ailesi yapmış.
Kendisi hiç bir şey yapmamış...

Ya konu sahibi gelsin nolur
Ben inanmam kendi evlenirken adamın elini cebine atmadığına onun maaşı cebinde değildir şu aşamada. Ne biliyim aile birikimiyle eşya vs alırken o şuan evi geçindiriyordur en kötüsü:44:Kendi ailesiyle kendi bütçesi ayrı değildir hala birlikte yaşıyorlar çünkü.
Benim ablamda çalışıyor şuan amcamlara sorsan "çalışıyor maaşı cebinde cıkcık" der ama çatır çatır ev kredisine yardım ediyor. Hani görünürde elini cebine atmıyor gibi ama öyle değil.
Eğer dediğin gibiyse sırf bu bile sorun zaten ilerisi için çünkü kendi yuvaları kuruluyor.

daha yolun çok başındasınız ... ama bu başlangıçta yasananlar hiç hoş değil ... tamam nişanlınızda hatalı ama sizde hatalısınız bnm bildiğim nişanda damatlık alınır damat aynını düğünde giyer. siz nişanınızda ne giydirdiniz damada ? bunlar en ufak şeylerdir takı yapmasanız da damatlık alınır olmassa olmazdır bu ..sizin hatanıza gelince : aileninizin durumununun iyi olmadıgını nişanlınıza bu şekilde asla söylememeliydniz annenizde hatalı sizin başınızı öne egdirdi onlara karsı ben ne yapar ne ederim borc harc taksitle o damatlığı alır giydirir kızımıda bu şekilde rencide ettirmezdim. siz baştan böyle ezik durursanız nişanlınıza karşı bir ömür boyu sizi ezer ki söylediği sözler de bunu kanıtlar nitelikte . malesef..sizi gercekten seven insan kendi ailesine bile durumu duyurmadan halleden insandır bana göre hberleri olması sart mı alıvereydi kendine bir takım aranızda kalsydı siz üzülmeseydiniz ne olurdu? gecenin bu saatinde size üzüldüm hakkaten .. nişanlınız ketum biri sanırım ve işiniz cok zor ama sizin terinizde olsam olayları bastan bi iyice düşünürdüm ...Allah yardımcınız olsun

kesinlikle aynı fikirdeyim:))) o maaş cebindeyse adımı değiştircem pardon nikimi:)))))

konusunun birinde çalıştığını yazmış.işten mi çıktı acaba:44:

kesinlikle aynı fikirdeyim:))) o maaş cebindeyse adımı değiştircem pardon nikimi:)))))

ben de inanmam paranın harcanmayacağına.o kadar masraf varken birikim mi yapacak

Nisanlinizin patlamasi sacma olmus ama hem gelinligi hem damatligi o tarafa yikmaniz da mantiksiz olmus o kadar esya icin borca girmis aileniz bi damatlik parasi da borclanabilirlerdi.
nisanlinizin sizin mutlulugunuz yuvaniz icin ailesini sikintiya sokmasi borclandirmasi bile gerginlik sebebi olabilir, size patlamistir evde konusulanlardan dolayi, biseyler ust uste gelmistir, onceden bu konuda sorun yasamadiysaniz sebep bunlardan biri olabilir...

Benim cevremde gordugum ya gelinle damat kendi giyceklerini alir, ya da damat gelinligi gelin de damatligi alir.

Sizin uzuntunuzu anlayabiliyorum ama haklisiniz agir konusmus gorusunce hallolur umarim kendinizi uzmeyin olur mu?

Son düzenleme:
Benim için onemli degildilr karsi taraf ne yapmisvb.

Hatta ben bohca, ceyiz vb. Duruma da karsiyim ancak sizi cok iyi anliyorum ekonomik sikinti var ancak damatligi yapmazsaniz ileride konusu olabilir gibi geldi.
Hazirana kdr butceyi toparlayabilme imkaniniz var ise yaptirin derim.

Ama tabi isin mantikli tarafi kimde varsa o oder.

Ya birde ben sunu anlayamiyorum. Herkes bir borc harc evleniyor. En iyi esya, oturma odasi soyle olsun, tablolarim boyle olsun, krediler cekiliyorda. ( sdc sizin icin degil) Nicin bu kdr zorlaniyor herkes. Neyse imkani elzem olanlari alip zamanla tamamlamiyor kimse? Kredi cekip taki alan bile var neden? Neden bir sifir yenik baslaniyor yeni hayata.
Neyse butce zorlanmadan ona gore.

Biz sevgilimle yeni konustuk esyalari yavas yavas sindire sindire tamamliyacagiz. Hatta evlendikten sonra gezip alicagiz.

Bir arkadasim ikiside yeni ise girdiler ve ailelerden yardim almayarak evlendiler.

Salona bir doner koltuk bol renkli minderler.
Orta sehpalarini sirkeciden ham alip boyadilar( muthis oldu)
Yatak odalarini iki kisilik bir yer yatagi, cibinlik bir de gardrop.
Beyazesyalar.
Bize de bir hediye listesi yaptilar;
Tabaklarini
Kucukev esyalarini
Herkes listesine gore ev hediyesi aldi. Gelinlik dahil 6000 tl ye evlendiler. :)

bi damatlık ne kadar
bazıları normal takım elbise fiyatı demiş ama ben daha pahalı diye biliyorum
bilgisi olan var mı

bi damatlık ne kadar
bilgisi olan var mı

Biz 450Tl ye almıştık.. Parlak tuaf bir damatlık olmadığı sürece neredeyse aynı normal takım fiyatıyla

bi damatlık ne kadar
bilgisi olan var mı
350 liraya güzel şık damatlıklar var çok fazla açılmaya gerek yok.
tamam hayatta bir defa giyilecek özel bir gün olacak ama ben gereksiz yere çok açılma taraftarı değilim. herkes bütçesine uygun ve hoşuna gideni almalıdır diye düşünüyorum

Son okuduğum yorumlara öyle şaşırdım ki.

Bu yorumlar doğrultusunda benim en kısa zamanda eşimi, kayınpederimi ve kayınvalidemi yerin dibine sokup, uzun bir süre de çıkartmamam lazım.

Çünkü benim annem babam bir tanesi 15 gramdan 4 bilezik taktı, kayınvalidemler 3 tane bilezik taktı tanesi de 7 gram.

Annem babam kız tarafına düşen herşeyi aldılar,

Erkek tarafına düşenleri de eşimle biz taksitle aldık, (bu arada o zamanlar eşim benim aldığım maaşın yarısından az alıyordu düşünün yani) 12 taksit yaptırdık. evliliğimizin 1. yılında bütün borçlarımız bitecekti, evliliğimizin 5. ayında eşim yatılı polis okuluna gitti ve 6 ay eğitim gördü başka bir ilde, eee doğal olarak erkek tarafının payına düşen ama almadıkları eşyaların taksitlerini de ben ödedim.

Bir kere beni alışverişe götürmediler, hatta geceliğimi bile kendim aldım.

Kısacası evimizin hemen hemen %90 lık kısmını ailem ve ben yaptık.

Üstelik nişanlıyken kendi arabamda vardı, bekarken almıştım.

Ev alırkende annem babam karşılıksız 10 bine yakın para vermişti (2008 senesinde) kayınvalimlerin para vermesini bırakın ev görme hediyesi bile almadılar.

Eeeeee hani eşitlik nerede?

Şimdi ben kayınvalidemi her gördüğümde küçük görmeliyim, ezmeliyim, yerin dibine sokmalıyım, rezil etmeliyim değil mi bu şartlarda...

Ama ben hiç birini yapmıyorum, sadece evimde, paramda ve bende söz hakları yok.

Son düzenleme:
Canım vebalinede girmek istemem ama cimri ve bencil bi insanla bir önür geçmez bence evlilik kararını gözden geçir.

düğün alışverişlerinde olur böyle tartışmalar, damatlığı kız tarafı alır bizde,
keşke borç bulup halletseydiniz, kendinize,ailenize laf söyletmeseydiniz,
nişanlınızın tavrı hiç hoş değil,sizi çok kırmış,ailesine belli etmeden kendisi alabilrdi.
eşimde bende çalışıyoruz,eşim kabul etmesede,damatlığın parasını formaliteden de olsa ben ödemiştim,
sonuçta bunlar eninde sonunda birileri tarafından yüzünüze vuruluyor.

arkadaşlar siz değil miydiniz

nişanlın çalışsa bile maaşına dokunmasın erkek ailesi değil mi ev de alacak , düğünü mü de yapacak , gelinliğimi de son moda alacak

ne oldu birden aa polis maaşıyla düğününü yapmıyor ailesine yıkıyor ne biçim erkek moduna geçtiniz

burada yüzlerce konu açılmıyor mu kv evimde bi çöpü bile yok borçları yıktılar gittiler diye

alın işte şey bütün herşeyi ailesine yaptıran maaşının bi kuruşuna dokunulmayan erkek

bi tek laf söyleyince mi kötü oldu

eğer ki kendi maaşıyla alsaydı eşyaları ucu ucuna yapabilseydi herşeyi

açılacak konu imdat nişanlımın ailesi hiç yardım etmiyor ne biçim aile bu :26:

ozur dileyerek bir sey soracagim

gelinligi erkek tarafi, damatligi kiz tarafi mi alir? (geleneklere gore)

evet cnm gelinliği oğlan tarafı,damatlığı kız tarafı alır...
konuya gelince valla canım bende zor şartlarda evlendim..abim unıv. okuyordu tek babam calışıyordu vs.
ama babam saolsun ustumuze ne dusuyorsa yaptı..büyük nişan yaptık salonu bız tuttuk tuvaletimi biz aldık,kınayı kız tarafı yapıyordu salonu biz tuttuk,kına elbısem ıle kaftanımı biz aldık,düğünü oğlan tarafı yaptı saolusun :) gelinliği falan aldılar bizde damatlığı aldık..
bana takılar yapıldı..bizde eşime altın künye altık bir bilezik parasıydı...ha taktımı hayır kenArda duruyor ama neymiş adett...
en baslarda kayınvalidem herkes üstüne düşeni yapıcak demişti..madem paranız yok evlenmeye nie kalktınız der gibi..
babamda kredi çekti ve üstümüze düşün neyse yaptık..arkamdan da aylarca borç ödedi adamcağız allah bin kere razı olsun..
demem o ki nişanlın haklı ama söyleyiş tarzı yanlış..
aslında bunlara hiç gerek yok bnce boşu boşuna kalper kırılıyor..
benim arkadaşım düğüne 15 gün kala nişanı attı..neymiş gelinliği damadın annesi dikcekmiş..kızda gelinliği beğenmedi k.valide demişl ki
sen bu gelinliği giymezsen oğlum seni bırakırrrr.....bak bak lafaaa kızda attı nişana kurtuldu

2007 mezunu tanıdığım 2700 alıyo

Eşim üniversite mezunu pomem li polis. 6 yıl 7 aylık, derecesi de 5/3. Aldığı net maaş 2.650.

Şuan doğuda şarkta, farklı alıyor ama farkı çıkardığın zaman aldığı maaş dediğim gibi 2.650.

şuan yaşadıgını yaşasam bi kez daha düşünebilirdim evlenmeyi..evlenmeden böyleyse evlenince nolur bilemiyorum sen bi ekmek yiyosun lafını felan yapar..bu arada bi gelinlik 1500 lira diye laf yapıyor en ucuz gelinlikler o civar bütün arkadaşlarım 7 8 bin liraya diktirdiler gelinliklerini hep o civardaydı durumu olmayıp kredi çeken bile oldu problem çıkmasın bi kere evleniyoruz diye :) sana tanrım sabır versin canım :)

ozur dileyerek bir sey soracagim

gelinligi erkek tarafi, damatligi kiz tarafi mi alir? (geleneklere gore)

ben kendi gelinliğimi kendim aldım.bence öyle güzel bir olayda şunu şu alır bunu bu alır demek çok ayıp.öyle hesaplara girerek evlenmek bilmiyorum bir şey diyemiyorum.

herkesin evladı üzerine düşeni yapmak vicdanlarına kalmış.

ama ben bir şey yapamayacak isem öyle her şey için diretmez ve karşı tarafın gözüne batacak masraflardan çekinirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…