Okadar Parçalandı ki içim...

Kurallardan çok herkes kendi maddiyatına göre yüklenebilir bence birşeyleri.
Burada erkeğin durumu varsa, çıkıpta sevdiği ve hayatını birleştireceği insan
durumundan bahsettiği halde bu şekilde kaba davranıyorsa, hatta
kullanılıyormuş imasında bulunuyorsa ortada bir sıkıntı var zaten.
O zaman erkek kadının samimiyetine inanmıyor demek ki,
o zaman neden hayatını birleştiriyor inanmadığı biriyle.
Ya da bu arkadaş gerçekten karşı tarafa yıkmaya çalışıyor diyelim herşeyi,
ortada o zaman da sıkıntı var, erkek yine böyle bir insanla hayatını birleştirmemeli.
Ne olursa olsun erkeğin tavrı yanlış ve ayıp bana göre.
Malesef evlenirken herşey eşit olmuyor, mutlaka oluyor eşitsizlikler.
Kalıplaşmış şeyleri sevmiyoruz diyoruz ama bunların bir kısmını en azından mutlaka yaşıyoruz.
Öyle iğneden ipliğe herşeyi eşit yapsınlar demek olmuyor.
Çıkıp diyelim bakalım erkek ailesine iğneninizi de siz alın , bakalım alıyor mu?
Ben sıfır borçla çeyizimi kendim yaptım eksiksiz, ki o ufak tefek şeyler milyarlar tutuyor.
Eşimse parmağımdaki yüzüğe kadar borçla yaptı, nerede adalet o zaman.
Ben bayan halimle eğer evleneceğim kişinin samimiyetine inanıyorsam, maddi sıkıntısı olduğunu
biliyorsam ve benim durumum gerçekten iyiyse, hiç sıkıntı etmeden gelinliğimi alırım, damatlığını da alırım.

bööööööyle okudum resmen .....yorum yapmak istiorum ama diycek söz bulamıorum ki...(damadınıza)

tamam evlenmeden önce tüm olumsuzluklar göze sokulur bunda kesinlikle katılıorum fakat
evlilik arifesinde stresten , sıkıntıdan insalar öyle bi hale geliolarki örnek ben
benlikten çıkmıştım...... sinirli aabi bi insan olmuştum tamam ağır laflar altından kalkamıcam şeyler sölemediim ama sürekli ağlıodum sürekli mutsuzdum taaaaaki düğün günüme kadar gerek kendi ailem gerek eşimin ailesi nişanlılık dönemini burrrnumdan getirdi.....
aslında nişanlısına şöyle genel bi gözle bakmak gerekir tamam adamın söledikleri hakkaten bi erkekğe yakışmıcak sözler , bana sölense kalkamazdım altından o tavrın altından
fakat adam nasıl bi stres altında yada evde adama ne söleniyo karakteri nasıl bide bunu sorgulamak lazım
belki çok kolay etkilenen biri ben bu lafların bi erkeğe diilde çok bilmiş bi kaynanaya ait olabilceni düşünüorum...
hani adamın genelde hareketleri iyiyse ve artık son raddeye gelmişse evde bunalmışsa bunaltımışsa gelip kıza patlamış olabilir o an
yinede bu sölediklerini affettirmez ama bazen ağzımızdan kaçabilir yani ben bendende kaçmıcanın garantisini şu an verememki.....
konu sahibi gelip azcık daha detaylı açıklama yapsa eyi olacak ama............

yani kız tarafı mecbur deilki almaya bakmayın şimdi yeni adetler olmuş..eskiden erkek tarafı alırmış herşeyi kızda hükmü yettiği kadarını..ayrıca damatlık çokda pahalı deil o kadar çeyiz yapmışsınz masraf etmişsnz en ucuzu süvariden fiyatida her şeyiyle damatlığı çorabı iç çamaşrna kdr kaç parça verıyrlr 500 e taksitle de alabilr ..bencede baabnla konuşsaydın bbanın haberi olmadn senn söylemn kötü olmuş..onunda seni böyle küçük düşürmeside tabi hoş deil.stres oluyr insan bu zamanda bizde atlattık.soğudum filan deme cnm..geçer bi bakmışsın düğün olmuş bitmiş..:)

Cudana; bi'çok yorumunu okurum, hani yorumlardan yakında bulmuşumdur düşüncelerini önce onu belirteyim.
Yorum yapanların çoğu zaten "evet terbiyesizlik etmiş ama özünde haklı olabilir" dedi.
Valla konu sahibi "ya bu adam bunu bir değil iki değil hep yapıyor bu ilk değil" dese diyeceğim ki "ooo bu iş yaş kaç kurtul" ama eğer böyle olmadıysa kendi ailesi de sıkışmış baskı yapmış ve en sonunda patlamış olabilir gibi geliyor. Yani siz evlisiniz daha iyi bilirsiniz ama bu evlilik süreci çok sıkıntılı bir süreç aileler çok olay içinde ve çiftler çok bunalırlar.
Bu konular en başta konuşulur ona göre bütçe ayarlanır öyle olmuyor mu yahu ben mi yanlış biliyomuşum bu zamana kadar bekarlığın gözü kör olmasın emi

evet eskiden her şeyi erkek tarafı alırmış ama gelin de ayrı eve değil kaynananın evine girermiş.kaynanaya,kayınbabaya,kayına ve görümceye hizmet edermiş.

Saka mı ya 1500 liralık gelinlik mı fahiş fiyatli? En dandirik gelinlikler 2 bin lira olmuş Allah aşkına. Ben asırı sade hicbi danteli işlemesi olmayan dümdüz sade basit bi gelinlik aldım herseyiyle 3 bin civarı tuttu. Kaliteli bi danteli olan daha farklı sıradan olmayan gelinlikler 1500 liranın 2 3 katı nerdeyse

Aynen katılıyorum..
Konu sahibi sana da çok üzüldüm ben kaldıramazdım sanırım böyle bişeyi büyükte konuşmayayım ama..
Bence nişanlın ya dolduruşa gelmiş ya da içine dert olmuş evlilik için yaptığı harcamalar.. Gerçi hatasını hiç biri telafi etmez ya neyse..

Kesinlikle damadın üslubu hoş değil, madem bunaldılar maddi olarak, bunu daha farklı anlatabilirdi, şunu şunu istemeyi biliyorsun diye kırmaya gerek yok. Kız zaten çalışmadığı için kendini ezik hissetmiş.

Kardeşimin düğün hazırlıklarında altın yüzünden kavga çıktı aileler arasında. Kız tarafı bize durumumuz yok dedi ama isterken oğlunuz değil mi yapacaksınız muhabbetlerine girdi. Bizimkiler nişanı bozacaktı kız ağladı gururunu hiçe sayacaktı işin yıkılmaması için. Onun durumuna daha çok üzüldük. Sonradan anladım ki kim daha çok harcamış kim ne almış hiç önemi yok, önemli olan anlaşmak. Ama her şeyin iyisi olsun markalısı olsun diye karşı tarafı zora sokmanın alemi yok. İnsan bir çekyatla da ev kurar oturma grubuyla da.

evet eskiden her şeyi erkek tarafı alırmış ama gelin de ayrı eve değil kaynananın evine girermiş.kaynanaya,kayınbabaya,kayına ve görümceye hizmet edermiş.

yoo bizde öyle olmadı iki abimin de ev eşyasını altınını vs. eksiksiz biz yaptık yengelerim bizimle birlikte oturmadılar bize gelip hizmet falan etmediler bilakis biz onlara yardımcı olduk. ( bu arada doğuluyum bizim memlekette genelde yatak odası hariç herşeyden erkek tarafı sorumludur ve gelinler çok istisnai durumlar dışında kaynanayla aynı evde oturtulmazlar) yengelerimle pek anlaşamam ama kırk yıl düşünsem aklıma biz bunları aldık siz ne aldınız gibi bir cümle söylemek gelmez. tabii ki o zaman durumumuz vardı yaptık eğer olmasaydı abilerim sadece kendileri yapacaktı yıllar süren bekarlık demekti bu da onlar için.

Ayy vallaha bu yorum tam bi fiyasko olmuş. O sizin dediğiniz koy yerlerindeymis. Duşunun ki bi adam memur evleniyo habire tayini çıkıp duruyo hangi adam babasının evine yerlesebilir ki? Benim babamin ailesi herseyi karşılamış mesela ama babam ailesinden farklı bi ilde yasıyormuş zaten en basından beri. Bu dediğiniz yorumun dogru olabilmesi icin her erkeğin ailesiyle aynı memlekette yasiyo olmasi lazım ki hicte oyle degil sadece oğluyla aynı evde yaşayan aileler herseyi alıyomuş gibi bi anlam cikiyo ki hicte oyle değilmiş. Ha zaten cokta anlamsız herseyin tek bi tarafa yüklenmesi. Herkes cocuğu icin en iyisini istese, birşeyine alırken kendini enayi gibi hissedip karsi tarafa yıkmaya çalışmasa hersey cok guzel olur. Bu sacma bencillikler yüzünden olan cocuklara oluyo ama sözde cocuklarını herkes cok seviyo

kalinkaselin, rainbow ikinize ortak yazayım :)

Evet evlilik öncesi insanlar aşırı stres altında olabiliyor,
aileler karışabiliyor.

Fakat karıştırmamak çiftlerin elinde olan bir şey.
Biz hiç karıştırtmadık, yeri geldi eşim ailesine söyleyecegini söyledi,
yeri geldi ben aileme söyledim.

Hiç yüz göz etmedik kimseyi...

rainbow bu konular ortak konuşulur demişsin ama bizde mesela kvdemler beni istemeye gelecegi zaman,
babam annemi sıkı sıkı tembihledi, sakın şu kadar şunu isteriz, şunu siz bunu biz yapalım deme dedi.
Neden mi? Çünkü bizim durumumuz maddi anlamda eşimin ailesine göre oldukça iyi.
Annem de gösterişi sever, babam hemen bunun önüne geçmişti canım babam ya :)
Geldiklerinde kp konuyu açacak oldu, babam henüz çok erken dedi.
Konu kapandı gitti, sonra da eşimle biz ikimiz ortada olanı koyduk ortaya her şeyi kendimiz yaptık.
Tabi takı kısmı hariç, onları önceden almışlardı...

Neyse demek istediğim isteyen aileleri hiç bu şekilde yüz göz etmez,
çünkü her kafadan ses çıkar, önemli olan çiftlerin bu işi uyum içinde yürütmesi...

Son düzenleme:

doğulu değilim.bugünden itibaren evlenecek gençlerin evinin ortak kurulması gerektiğine inanıyorum

valla aynen öyle gelinlik fiyatları çok pahalı
ucuz olanlar çok dandik ya da kiralarsın ancak

asgari ücretin 770 tl oldugu bir ülkede 1500 liralik gelinlik tabiki fahistir. sizin nisanlinizin aylik gelirin yüksek demek ki karsilayabilmis ne ala, yüksek olmadigi halde aldiysa yazik ona :)
ayrica gelinlik fiyatlari gittigin gelinlikci ve muhitine göre degisir.

geçen sene komşum kızını evlendirdi.kız da çalışıyordu.nişanlandıklarında kız da erkekte paralarını ortaya koyup herşeylerini kendileri aldılar.kızın ailesi kınayı,erkeğin ailesi de düğünü yaptı sadece.

bu sene de başka komşum oğlunu evlendirdi.erkek tarafının durumu gayet iyi ama gençler gene kendileri aldılar eşyalarını.kimseden bir şey istemediler.hatta aileler eşyaları eve geldiğinde gördüler.bana göre doğrusu da bu.kimse birşeylerine laf edemedi

tatlım benim eşim nişanlıyken 2.500 tl bende 2.000 tl alıodum bak çalışan insalarız eşyalarımızı biz gittik aldık davetiiye bilemem ne halı perde çanak çömlek biz yaptık ama gene karıştılar bide 750 km öteden:))) karışan her şekilde karışıyo yane.....
senin dediğin gibi karıştırılmasın diilde en az karıştılması sağlansın diosanda iki tarafta çalışcak şimdi kızın maaşı olsa bu durumda olmazdı ve bi çok şeyede karıştırmazdı ama parayı aile veriosa öyyyyyyyyyylede bi karışıoki
bizde vermedikleri halde karıştılar yahu bide verselerdi varya ben ölmüştüm cesedimi yerlerde sürürlerdi hem kendi tarafım hem eşimin tarafı.......... sadece benimde diil ikimizinde:))))

iyide konu sahibinin nişanlısı da asgari ücretle çalışmıyo ki
polismiş imkanı varken de orta halli bi gelinlik almış abarttığı kadar pahalı değil yani
eğer 3-4 bin verse gene anlarım da 1500 çok değil satın aldılarsa
şimdi normal elbiseler bile 500-600 nerdeyse

yoo bizim çevremiz genelde esnaf olduğu için tayin durumları hiç yoktu ve birlikte oturuyorlardı

polis maaşı en düşük 2700lira arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…