- 6 Aralık 2009
- 6.242
- 3.010
- 723
- Konu Sahibi bebekpatigi
-
bu konuya yazmadan geçemicem okuyunca seni çok iyi anlaya biliyorum.. ben nişanlancağım zaman eşimle yüzük bakıyorduk babam hiç ağızını bile açmadı yüzükleri aldık fiyatını dahi sormadı oralı olmadı. eşimden allah razı olsun ailesinden de bi kere bile yüzüme vurmadılar. Benden sonra ablam nişanlandı eşi de polis yüzük bakmaya gittik hep beraber biz karışmadık tabi yüzüğü beğendiler sipariş verdiler çocuğun babası yüzük için bir ton laf yapıp oğlunu şişirmiş ki onlar babama danışmadılar bile hemen sinirli sinirli gitti yüzüğü iptal etti iptal ettirdim ben ayranın kocası gibi salak değilim yüzün parasını versin işte baban beleşci gibi hakaretler etti ve ablam ağızını açıp tek bir kelime bile etmedi... babamı arayıp ikide bir yüzük alıcaz para ver diye aradı babam maaşını alınca çıkarıp verdi. benimle ablamın nişanı 15 gün arayla oldu. kutlamaya gittik hep beraber bi cafe restorant tarzı bi yerde otururken konuşulurken birden masaya yumruk attı senin ş... baban bana altın takacak en kral saati alacak damatlığımı en pahalısından isterim yoksa babanı döverim kardeşini vururum ben polisim asarım keserim demeye başladı. ben saldırıcaktım eşim beni tuttu susturdu ablanın hatrı var sus dedi... neyse biz önce nişanlığımız için ablamın eşi işte baban emekli durumu kaldırmaz heemen biz düğünü yapalım babamı arayayım söyliyeyim dedi hemen düğünü derneği yaptılar babam herşeyini aldı ablamın a sından z sine kadar Sarardan damatlık takımı aldı tepeden tırnağa marka giydirdi o ablamın beğendiği gelinliği almadı para veremem dedi gitti dandikten bi gelinlik aldı giydirdi evine eşyaları kıytırıktan almış bi tane 3 lü koltuk almış birde ayna takımı evinde ki odaları boşmuş hep birini ütü odası yapmış eşinin annesi minder getirmiş bi odayada minder atmışlarve ablama ben kemer altın takacam şunu yapacam bunu yapacam diye çok attı tuttu hiç birini yapmadı.! ve Anneme babama öyle güzel kazıklar attılar ki bide üstüne telefonda babamı tehdit etmiş... Benim Açımdan bakarsan ben Kaçmak zorunda kaldım babama ayranın eşi ayrana bakamaz edemez senin hakkında şöyle dedi böyle dedi diye fitil vermiş sağolsun ablamın düğününde ablamın eşinin tarafıyla tartıştım terbiyesizlik yaptılar bana bende gitmiyorum dedim babamda evden s...tr git dedi bana ve eşimle telefon açıp kavga etmiş kaçmak zorunda kaldım bana sadece cebinden harcağıdı para 500 tl oda 800 devir 5 kilogramlık çamaşır makinası aldı sadece okadar oda evlendikten 11 ay sonra düşünün yani. Erkek kardeşimi okutuyo kendi isteklerini istediği gibi yapıyor bana gelince para yok..! Eşimden bin defa allah razı olsun ki bi kerede senin anan şöye ben şöyle yaptım baban şöyle yapsın demedi... hiç yüzüme vurmadı. İlerde vururmu bilmiyorum Düğünümüzü kendimiz yaptık mobilyalarımızı eşimle aldık evimin eksikleri çok var ama ben böylede mutluyum her ay 400 tl kredi 450 tl kira veriyoruz faturaları siz düşünün eşimin aldığı maaş 1.300 lira evimi idare ettiriyorum kayın pederim arada 650 verir parası yoksa 100 lira gönderir kendi yağımızda kavrulmaya calısıyoruz. nişanlın nereli ? çok merak ettim
Ben o konuyu es geçmek istiyorum.
Çünkü hala ben nişanlısının davranış biçimine takılı kaldım.
Bu kızcagız böyle bencil bir adamla evlenirse yaşayacakları kötü...
Zaten evlenmeden önce kızlarımızın gözüne gözüne olumsuzluklar sokulur,
kızlarımız anlamamazlıktan gelir, evlenince de erkek degişti olur.
Hayır erkek degişmiyor , sen evlenmeden önce görmezden geliyorsun.
Ben hala olayın bu boyutundayım...
Vallahi ben direkt konuyu baz aldım, olayı analiz ettim :)
Öyle yazan yorumları da okumadım geçtim.
Zaten şu işaretlediğim yer kk klasiğidir,
konuda biri bir şey yazar, arkadan gelen yorumlar da destekleyici yorumlar olur.
Şimdi geneli yazıp yorum yapanlar, lütfen konuyu tekrar okusun :)
yani kız tarafı mecbur deilki almaya bakmayın şimdi yeni adetler olmuş..eskiden erkek tarafı alırmış herşeyi kızda hükmü yettiği kadarını..ayrıca damatlık çokda pahalı deil o kadar çeyiz yapmışsınz masraf etmişsnz en ucuzu süvariden fiyatida her şeyiyle damatlığı çorabı iç çamaşrna kdr kaç parça verıyrlr 500 e taksitle de alabilr ..bencede baabnla konuşsaydın bbanın haberi olmadn senn söylemn kötü olmuş..onunda seni böyle küçük düşürmeside tabi hoş deil.stres oluyr insan bu zamanda bizde atlattık.soğudum filan deme cnm..geçer bi bakmışsın düğün olmuş bitmiş..:)
eger örf ve adetler mutlulugumuza mani ise bu adetlerde kurtulalim artik.
isin evveliyatini bilmiyorum ama 1500 liralik gelinlik nedir kuzum hem durumun iyi degil hem karsi taraftan fahis fiyatla gelinlik istiyorsun. isterse kendi degil ailesi yapsin ne farkeder yani.
hem nedir bu allah askina evlendik paramiz olmasada evimiz borc harc dört dörtlük olacak dügün olacak olmayan paralar harcanip evliligimizin ilk yillari zehir zikkim olacak, sonra bir derdim var kösesine bosaniyoruz diye konu acacagiz.
diger yandan damat beyin üslübü tabiki hos degil ama erkek tarafi " erkek tarafi "diye hersyi almak zorunda da degil, bence her iki taraf elinden geldigince destek olmali aileleri kastedmiyorum öncelik evlenecek kisilerindir.
ya ne olmus sanki alinamiyorsa,
herkes adetlere ya da yok erkek yapinca iyidiye getirmis..
yeri gelir kizin ailesi bir cekirdek almaz alamaz yani bi ömür bunun altinda ezilecek mi?
insan karisi olacagi birine bunu diyebilir mi alt tarafi bir damatlik hergün giyip gezecek hali yok ya..
ben arkadasa üzüldüm sonucta oda isterdi olsun ama yakin görüp demis nisanlisi öküzlük etmis
evet eskiden her şeyi erkek tarafı alırmış ama gelin de ayrı eve değil kaynananın evine girermiş.kaynanaya,kayınbabaya,kayına ve görümceye hizmet edermiş.
evet eskiden her şeyi erkek tarafı alırmış ama gelin de ayrı eve değil kaynananın evine girermiş.kaynanaya,kayınbabaya,kayına ve görümceye hizmet edermiş.
yoo bizde öyle olmadı iki abimin de ev eşyasını altınını vs. eksiksiz biz yaptık yengelerim bizimle birlikte oturmadılar bize gelip hizmet falan etmediler bilakis biz onlara yardımcı olduk. ( bu arada doğuluyum bizim memlekette genelde yatak odası hariç herşeyden erkek tarafı sorumludur ve gelinler çok istisnai durumlar dışında kaynanayla aynı evde oturtulmazlar) yengelerimle pek anlaşamam ama kırk yıl düşünsem aklıma biz bunları aldık siz ne aldınız gibi bir cümle söylemek gelmez. tabii ki o zaman durumumuz vardı yaptık eğer olmasaydı abilerim sadece kendileri yapacaktı yıllar süren bekarlık demekti bu da onlar için.
Saka mı ya 1500 liralık gelinlik mı fahiş fiyatli? En dandirik gelinlikler 2 bin lira olmuş Allah aşkına. Ben asırı sade hicbi danteli işlemesi olmayan dümdüz sade basit bi gelinlik aldım herseyiyle 3 bin civarı tuttu. Kaliteli bi danteli olan daha farklı sıradan olmayan gelinlikler 1500 liranın 2 3 katı nerdeyse
Saka mı ya 1500 liralık gelinlik mı fahiş fiyatli? En dandirik gelinlikler 2 bin lira olmuş Allah aşkına. Ben asırı sade hicbi danteli işlemesi olmayan dümdüz sade basit bi gelinlik aldım herseyiyle 3 bin civarı tuttu. Kaliteli bi danteli olan daha farklı sıradan olmayan gelinlikler 1500 liranın 2 3 katı nerdeyse
kalinkaselin, rainbow ikinize ortak yazayım :)
Evet evlilik öncesi insanlar aşırı stres altında olabiliyor,
aileler karışabiliyor.
Fakat karıştırmamak çiftlerin elinde olan bir şey.
Biz hiç karıştırtmadık, yeri geldi eşim ailesine söyleyecegini söyledi,
yeri geldi ben aileme söyledim.
Hiç yüz göz etmedik kimseyi...
rainbow bu konular ortak konuşulur demişsin ama bizde mesela kvdemler beni istemeye gelecegi zaman,
babam annemi sıkı sıkı tembihledi, sakın şu kadar şunu isteriz, şunu siz bunu biz yapalım deme dedi.
Neden mi çünkü bizim durumumuz maddi anlamda eşimin ailesine göre oldukça iyi.
Annem de gösterişi sever, babam hemen bunun önüne geçmişti canım babam ya :)
Geldiklerinde kp konuyu açacak oldu, babam henüz çok erken dedi.
Konu kapandı gitti, sonra da eşimle biz ikimiz ortada olanı koyduk ortaya her şeyi kendimiz yaptık.
Tabi takı kısmı hariç, onları önceden almışlardı...
Neyse demek istediğim isteyen aileleri hiç bu şekilde yüz göz etmez,
çünkü her kafadan ses çıkar, önemli olan çiftlerin bu işi uyum içinde yürütmesi...
valla aynen öyle gelinlik fiyatları çok pahalı
ucuz olanlar çok dandik ya da kiralarsın ancak
kalinkaselin, rainbow ikinize ortak yazayım :)
Evet evlilik öncesi insanlar aşırı stres altında olabiliyor,
aileler karışabiliyor.
Fakat karıştırmamak çiftlerin elinde olan bir şey.
Biz hiç karıştırtmadık, yeri geldi eşim ailesine söyleyecegini söyledi,
yeri geldi ben aileme söyledim.
Hiç yüz göz etmedik kimseyi...
rainbow bu konular ortak konuşulur demişsin ama bizde mesela kvdemler beni istemeye gelecegi zaman,
babam annemi sıkı sıkı tembihledi, sakın şu kadar şunu isteriz, şunu siz bunu biz yapalım deme dedi.
Neden mi çünkü bizim durumumuz maddi anlamda eşimin ailesine göre oldukça iyi.
Annem de gösterişi sever, babam hemen bunun önüne geçmişti canım babam ya :)
Geldiklerinde kp konuyu açacak oldu, babam henüz çok erken dedi.
Konu kapandı gitti, sonra da eşimle biz ikimiz ortada olanı koyduk ortaya her şeyi kendimiz yaptık.
Tabi takı kısmı hariç, onları önceden almışlardı...
Neyse demek istediğim isteyen aileleri hiç bu şekilde yüz göz etmez,
çünkü her kafadan ses çıkar, önemli olan çiftlerin bu işi uyum içinde yürütmesi...
asgari ücretin 770 tl oldugu bir ülkede 1500 liralik gelinlik tabiki fahistir. sizin nisanlinizin aylik gelirin yüksek demek ki karsilayabilmis ne ala, yüksek olmadigi halde aldiysa yazik ona :)
ayrica gelinlik fiyatlari gittigin gelinlikci ve muhitine göre degisir.
Ayy vallaha bu yorum tam bi fiyasko olmuş. O sizin dediğiniz koy yerlerindeymis. Duşunun ki bi adam memur evleniyo habire tayini çıkıp duruyo hangi adam babasının evine yerlesebilir ki? Benim babamin ailesi herseyi karşılamış mesela ama babam ailesinden farklı bi ilde yasıyormuş zaten en basından beri. Bu dediğiniz yorumun dogru olabilmesi icin her erkeğin ailesiyle aynı memlekette yasiyo olmasi lazım ki hicte oyle degil sadece oğluyla aynı evde yaşayan aileler herseyi alıyomuş gibi bi anlam cikiyo ki hicte oyle değilmiş. Ha zaten cokta anlamsız herseyin tek bi tarafa yüklenmesi. Herkes cocuğu icin en iyisini istese, birşeyine alırken kendini enayi gibi hissedip karsi tarafa yıkmaya çalışmasa hersey cok guzel olur. Bu sacma bencillikler yüzünden olan cocuklara oluyo ama sözde cocuklarını herkes cok seviyo
iyide konu sahibinin nişanlısı da asgari ücretle çalışmıyo ki
polismiş imkanı varken de orta halli bi gelinlik almış abarttığı kadar pahalı değil yani
eğer 3-4 bin verse gene anlarım da 1500 çok değil satın aldılarsa
şimdi normal elbiseler bile 500-600 nerdeyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?