Okadar Parçalandı ki içim...

evet hala aynı şeyi diyorum.. ortada ne kadar para varsa konuşulur, ona göre ortak yapılır.. durumu olmazsa insanlar düğün yapmaz, nikah yapar.. ya da gelinliği almaz, kiralar.. bazı eşyaları daha sonraya bırakır, hiç olmadı biraz para biriktirip öyle evlenilir.. bu mantıkla oğlan tarafı çok zengin olsa herşeyi onun mu yapması gerekiyor.. kaldı ki daha 6 ay önceden rest çekmenin bir mantığı yok.. erkek tarafı "ben de gelinliği alamıyorum" deseydi yorumlar ne olacaktı acaba?

olay kimin haklı olup olmadığı değil bence..nişanlının üslubu çok çirkin..hiç yakışmayan bi tarz..

ben oraya taklı kaldım..yoksa kız tarafı erkek tarafına maddi anlamda çok yükleniyormuş olayı doğru olabilir.ama bunu iafede etme biçimi böyle mi olmalı?

canımm yorum gene bıyerlere yetıstırılmesınn:)))

Ah kadesam vallahi konu çok güzel çarpıtılmış bence,
çarpıtanlar da konunun özünü anlamamışlar.
Olay maddiyata çevrilmiş.

Asıl olay damatlık-gelinlik olayı degil, nişanlısının davranış biçimi...

Son düzenleme:

herkes üslupun yanlışlığında hem fikir zaten.

bazı aileler de nikah kabul etmez ama illa düğün olsun diye tuttururlar
burdaki durumu tam bilmiyoruz keşke konu sahibi gelip kimin tam olarak ne aldığını yazsa
sanki herşeyi erkek tarafı almış kız tarafı hiçbirşey yapmamış gibi bi algı var sanki

ayrıca kimin durumu iyiyse elinden geldiğince karşılar illa oğlan tarafı karşılasın gibi birşey söz konusu değil.
eğer erkek tarafı herşeye yetemiyosa ve kız tarafının durumu iyise onlar alır bunlar da insanların yüzüne vurulmaz bence o aşamada evlenmeye karar vermişler sonuçta

evlenirken herkes bilmiyo mu ailelerin durumunu
benim anladığım damatlık olayı sonradan söylenmiş gibi yoksa önceden konuşulsa aralarında böyle bi konuşma geçmezdi bence bi şekilde karşılardı ailesi

tüm yorumları okudum dsem yalan olur ama ben burada ki nişanlıyı hani bazı dedikoducu teyzeler olur ya birşeyi direkt söylemez laf vurur falan onlara benzettim..

yoksa kız-erkek tarafı olayları olarak bakmadım.olay buraya nasıl geldi onu da anlamadım :26:

Canım konu sahibi zaten konuyu açarken belirtmiş.
Ailesi bir çok şeyini almış,
bir mucizeyi gerçekleştirdik diye de belirtmiş...

Orasını ben de anlamadım :)
Ama gelmiş işte.

Halbuki konunun özü çok çok farklı :)

Hep söylüyorum , bu tür şeyler evlenmeden önce dikkat edilecek önemli konulardır,
evlendikten sonra sana yaşatacagı hayatın, degerin, davranış biçimlerinin sinyalleridir...

Umarım konu sahibi nişanlısının davranış biçimi hakında yazdıklarımızı,
bir sonraki boyutunun neler olabilecegini anlar da bu adamla evlenmekten vazgeçer...

Son düzenleme:
eger örf ve adetler mutlulugumuza mani ise bu adetlerde kurtulalim artik.
isin evveliyatini bilmiyorum ama 1500 liralik gelinlik nedir kuzum hem durumun iyi degil hem karsi taraftan fahis fiyatla gelinlik istiyorsun. isterse kendi degil ailesi yapsin ne farkeder yani.
hem nedir bu allah askina evlendik paramiz olmasada evimiz borc harc dört dörtlük olacak dügün olacak olmayan paralar harcanip evliligimizin ilk yillari zehir zikkim olacak, sonra bir derdim var kösesine bosaniyoruz diye konu acacagiz.

diger yandan damat beyin üslübü tabiki hos degil ama erkek tarafi " erkek tarafi "diye hersyi almak zorunda da degil, bence her iki taraf elinden geldigince destek olmali aileleri kastedmiyorum öncelik evlenecek kisilerindir.

buradaki yorumları okuyunca böyle şeker gibi kaymak gibi bir kaynana olacağımı düşündüm bir an.

yerinde olsam dönemsel bi iş bulup çalışırdım ha şimdiden bunu başına kakan birinden koca olacağına inanıyorsan hala tabii

Canım konu sahibi zaten konuyu açarken belirtmiş.
Ailesi bir çok şeyini almış,
bir mucizeyi gerçekleştirdik diye de belirtmiş...

evet canım ben tüm sayfaları okumadım ama son sayfalarda sanki kız tarafı hiçbirşey yapmamış ta herşeyi erkek tarafından beklemiş gibi bi algı gördüm ben
herkes adamın üslubunu bırakıp bunu tartışmaya başlamış
ben asıl üsluba takılmıştım halbuki

erkek tarafı tüm eşyaları aldı yazmış konu sahibi
ama biz geçen gün gittik daha bi arkadaş için düğün alışverişine kız tarafının alması gereken ıvır zıvır mutfak çeyiz vb şeyler o kadar pahalı ki gözlerime inanamadım
tüm bunları karşılamak 3 kuruşla olmuyo
kaba eşyaları alıp kurtulsan daha iyi yani en az onlar kadar masraf yapıyosun
ayrıca yatak odası yemek odası vb şeyleri de kız tarafı alıyo zaten en az erkekler kadar masraf yapılıyo bence

ya ne olmus sanki alinamiyorsa,

herkes adetlere ya da yok erkek yapinca iyidiye getirmis..

yeri gelir kizin ailesi bir cekirdek almaz alamaz yani bi ömür bunun altinda ezilecek mi?

insan karisi olacagi birine bunu diyebilir mi alt tarafi bir damatlik hergün giyip gezecek hali yok ya..

ben arkadasa üzüldüm sonucta oda isterdi olsun ama yakin görüp demis nisanlisi öküzlük etmis

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…