- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.711
- 798
- Konu Sahibi bebekpatigi
-
bu süreçte erkek tarafı çok stresli oluyor teyzemden biliyorum..
kuzenimi evlendiriyorlardı.gelin biraz zor beğenen markacı bir kız.herşeyin en iyisi alındı.ama nasıl bir bilseniz..
işte bizde kına da şu takılır, söz de tektaş takılır, düğünde pırlant seti ayrı istedi..işte düğün günü kız kuaföre gidecek adettendir diye diğer kızların(kıza nedimelik eden kuzenlerinin) masrafları karşılanacak,şunun bunun cebine harçlık sıkıştırılacak,kız tarafı yalnızca yatak odasını yapacak...gelin bayağı pahalıya sattı kendini taviz vermeden..
teyzemlerin durumları çok iyi olmasına rağmen o süreçte çok açılmak zorunda kaldılar..evde huzursuz kavga gürültü bol oldu.kuzenim bayağı bencillik yaptı nerden bulursanız bulun beni ilgilendirmez gibilerinden laflar edip olay çıkardı.çok ağladı teyzem.güç toparlandılar.
konu sahibinin günahını almayayım ama genelde etrafta kız tarafının düşüncesiz olduğunu görüyorum..aaa biz kızımızı veriyoruz,herşeyi tam olacak en iyisi olacak diyorlar.ya herşey tam olmayıversin zamanla kapatırsın eksiklerini. evin herşeyi tam fakat gırtlağa kadar borçla evliliğe başladığınızda daha mı huzurlu oluyoruz sanki?
Konu sahibinin konuda tek bir mesajı var.
Nerden çıkardınız ailesinin bilmem kaç gram altın şartı koştugunu, bilmem şu kadarlık gelinlik istediğini?
Ailesinden neler istendiğini?
Kafanıza göre senaryo yazmayın lütfen,
buradaki konu damatlık gelinlik konusu da degil, nişanlısının davranışı.
Adam polis maaşıyla her şeyini ailesine aldırıyor, kendisi evlenecek elini cebine atıp da 5 kuruş harcadıgı yok,
konu sahibinin ailesinin durumu olmadıgını bildiği halde kızın gururunu incitiyor.
Yine söylüyorum insan olan sevdiğimden degerli mi der, 3-5'in hesabını yapmaz.
Ve bu adamın adım gibi eminim evleninceki ileri boyutu,
kızın lokmalarını saymak, yediğine içtiğine, aldıgına karışmak olacak,
ben çalışıp sana bakıyoruma getirecek olayı...
Ben asla böyle bir insanla evlenmezdim...
Bir de maddi durumu olmayan insanlar evlenmesin, kızlarını evlendirmesin ne demek yahu?
Tabi onlar insan degiller, onların hiç bir şeye hakları yok bu dünyada degil mi?
Haaa bu arada yaran var da gocunuyorsun demeyin,
biz evlenirken her şeyimizi kendimiz yaptık,
aileler arasında da bu tür konuların bahsi bile geçmedi...
Fakat buna ragmen kv yatak, yorgan, bebek pikelerine kadar her şeyi yapmış kadıncagız,
ogluna kız çeyizi gibi çeyiz hazırlamıştı :)
Hatta eşimin bile haberi yoktu bunlardan, en son başka bir ilde yaşayacagımız için kargoyla orada tutulan eve gönderdiler.
Eşim açmamıştı bile ben de görmemiştim, beraber açarız demişti,
ta ki düğünden sonra evimize gidince kolileri açınca görmüştük...
ben çalışmıyorum,zor günlerimiz olsada el birliği ile atlattık.şimdi daha rahat yaşıyoruz.ev hanımlığından şikayetim olmasa da kızlarımızın çalışmasını isterim.asgari ücret bile alsalar çalışmalılar.konuyu okuduğum an,kızımız çalışmış olsa bu sözleri işitmez,damatlığı rahatlıkla alırdı diye düşündüm.gene de söylüyorum kızlarımız çalışsın.istedikten sonra iş bulunuyor.
Bu forumda roller hep aynı cudana, allah nasip ederse ilerde gerçeğini de görürüz belki.
İyi ki sizin babanızın parası varmış, yoksa işsiz halinizle siz de çok sorunlar yaşayabilirmişsiniz mazallah
anlamadım.babamın parası derken:44:
Çalışmamaktan memnun olup, kızlarımıza çalışması gerektiğini söylüyorsun ya egem abla, tam emin değilim ama bunu kastetmiş olabilir arkadaşımız.
anlamadım.babamın parası derken:44:
Siz çalışmıyorsanız düğün katkınızı babanızın karşılaması gerekiyordu, o da karşılayamasaydı ne olacaktı bir an onu düşündüm.
babamın durumu benim çocukluğumda çok iyiydi ama amcam ve abim yüzünden işleri bozulmuştu.hatta düğünüm öncesi babam kaza geçirdi araba pert oldu.allaha şükür ki babam ufak tefek sıyrıklarla atlattı.buna rağmen eşimle ortak kurduk evimizi.yatak odası,oturma odası,fırın ve mutfak eşyalarını biz aldık.salon takımı,buzdolabını eşim aldı.yani herkes üzerine düşeni yaptı.
haa bu arada babamın çok zor zamanlarında kız kardeşim evlendi.ona rağmen de yapılması gereken her şeyi babam yaptı ve 2 sene borcunu ödedi.imkanımız yok almayalım demedi
:83: Aman allahım, bir yaşıma daha girdim. O zaman yok diyene inanmamak lazım, baksanıza yoktan varedilebniliyormuş.
Beraber yaptım dediğiniz siz de babanızın parasıyla katkıda bulunmuşsunuz, kimisinin 5 evi 3 arabası vardır işi bozulur 2 evi 1 arabası kalır, zor durumdayım der. (genel bir örnek, kendi durumunuzu anlatıp düzeltmenize gerek yok)
Kiminin de yoktur, yoksa yoktur yani. Bu memlekette borç bile alamayan insanlar var ki ben borçlanma meselesine de asla sıcak bakmayan insanım. İnsan elinde parası varsa kullanır, yoksa kendini kısıtlar.
Bu adam acaba evleneceği kızın durumunu bilmeyen insan mı? Ben bir kız olarak bile kalkıp gönlümdeki gelinliği giyeceğim diye elalemi borç altına sokmaktan utanırım. Ki sizin kadar ben de bu forumu takip ediyorum, burada parası olmayan erkek tarafından gereksiz isteği yerine getirilmedi diye ağlanan kızlar pışpışlanmaz. O yakınmlar genelde "eşimin ailesinin durumu çok iyi biz borç batağındayız kimsenin umursadığı yok aksine bizden para bekliyorlar" şeklinde olur, haksız mıyım? Yani o durumların tersi bu durum değil, belirteyim öncelikle.
ee tabiiki babamın parasıyla yaptım evimi.neyle yapacaktım.sonuçta eşimle ortak ev kurduk.
evet babamın mal varlığı o kadar fazlaydı ki annem şu anda 600 lira bağkur parasıyla kirada geçinmeye çalışıyor
Düzeltmeyi sonradan yapmışsınız, tabi evlenirken siz çalışıyorsanız başkalarından da aynısını beklemeniz haklı bir davranış.
ben nişanlandığımda çalışıyordum zaten ama özelde ne para alabilirsin aldığım parayla sadece ufak tefek çeyiz aldım.
ben kızlarımız çalışsın dediğimi neden yanlış anladığını da anlamıyrom.benim annem 40 yaşından sonra babamın işleri bozulunca çalışmaya başladı.çalıştığı yerler de doğru düzgün sigortasını yapmamış.ee sigorta geç olunca emekliliğine de imkan olmadı.vaktinde çalışıp sigortası olsaydı şimdi annemin kendi maaşı olurdu biz evlatlarına muhtaç olmazdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?