Okadar Parçalandı ki içim...

Böyle kızlar altın değerinde de ben tenekeydim heralde ayol

Erkeklerin sorunu bencillik,kadınların sorunu ikiyüzlülük..
Kk'da da bunu bu konuyu okuduğumda gözlemlemek mümkün.
Erkeğin kadının,gelinin bütün nazını kaprisi çekmesi,ailesinin maddi olarak her talebini yerine getirmesi adetten,usulden.
Ama erkeğin bunu talep etmesi hiç geleneksel değil niyeyse :)
Gelinliği de kızımız alsaydı o zaman 1500 tl para değilmiş ya 4500 tl verseydi en güzelini alsaydı, biriktirip alsaydı ?
Parası yok ama .. çok çok damada takım alamayacak kadar zor durumda o zaman neden 1500tl lik gelinlik giyiyorsun?
Eee o benim çocukluk hayalim.. Hep bana hep bana hep bana..
Siz ayda 2500tl kazanan bir erkekseniz 1500tl lik gelinlik adamın gözünde pahalıdır.
Ayda 50.000 tl kazanan adam için ise basit bir gelinliktir.
Bu ayrımı yapamaycak kadar mı varlıklısınız bu kadar mı zengin adamlarla birliktesiniz ?
Herkes 5000tl lik gelinlik giymiş,yalanınızı seveyim :)
İkiyüzlülükten vazgeçmediğimiz müddetçe kadın olarak mutlu olmamız mümkün değil.

şimdi üzerinize göre dikiliyor ama kiralıyorsunuz satınalmıyorsunuz..ben o şekilde yapmıştım..
maddi imkanlar sınırlıysa 1500 tl geinliğe verilmesi doğru değil bence..bir ömür başa kakılacak şimdi yapılanlar unutmayın bunu kızlar

Bu forumda roller hep aynı cudana, allah nasip ederse ilerde gerçeğini de görürüz belki.

İyi ki sizin babanızın parası varmış, yoksa işsiz halinizle siz de çok sorunlar yaşayabilirmişsiniz mazallah

Bu forumda roller hep aynı cudana, allah nasip ederse ilerde gerçeğini de görürüz belki.

Evet roller hep ayni :)

Ama bir an algilayamadim
neyin gercegini Laydim ??? :)

Ayrica Pepe' nin mesajini da algilayamadim
Hem Egem ablaya hem bana tas atmis sanki :))

Pepe ne demek istedin? :)

Son düzenleme:
Çalışmamaktan memnun olup, kızlarımıza çalışması gerektiğini söylüyorsun ya egem abla, tam emin değilim ama bunu kastetmiş olabilir arkadaşımız.

neyse açıklasın da anlayalım

Son düzenleme:
Tüü rezalete bak, senin işin yok gücün yok, babanın parası yok kalkmış evleniyorsun öyle mi? Senin hakkın mı ki evlenmek? Eş adayın başına da kalkar, üste de çıkar.

Yani allah için konu sahibininm tek bir mesajı var ama kıza sayfalarca laf söylenmiş. Bu kız işini bilen, uyanık bir şey olsaydı o lafın altında ezilip üzüleceğine "bu işi ucuza nasıl kapatabilirim?" diye hesap yapardı, hadi bir hata etti, iç yüzünü ortaya çıkardı buraya konu açtı, o zaman burada söylenenlere çirkeflik eder, herkesin ağzının payını dağıtırdı. Çıkarım konusunda başarılı hanımların böyle çıkarımlar yaptığını hiç göremedik malesef.

Bir de çocuğunu evlendirecek maddi imkanın olmaması imkansız mı allah aşkına? Kızın babasının belki borcu var, belki adam yeni ev aldı, belki belki belki... Bu kadar garipsenecek ne var? Oldu olacak bari kız tarafı erkek tarafına veresiye yazdırsın, sonra ödeyiverirler. Kınızn da işi yokmuş zaten, hemen girsin bir işe çalışsın, çünkü burası 70lerin Alamanyası, iş gücü açığı var millet fellik fellik işçi arıyordu, duymuyormusunuz başbakanı 3 çocuk diyor, kim yetişecek bu ülkenin işlerine.

Bir tarafın maddi durumu göze gelir derecede fazlaysa üç kuruşluk şeyi fazladan alsalar ölürler mi? Aman erkek ailesiyse bunlar büyük iş olur! Ortalık postmodern içgüveysi kaynıyor.

Arkadaşım bence kimsenin hiç bir şeyini isteme, hele böyle adamdan asla isteme! Yarın öbür gün "maaşın yok ama yemeyi biliyorsun" laflarını duyman çok muhtemel. Hem ben senin yerinde olsam ailemin maddi durumu kötüyse yatak odasına da öyle çok masraf yapmaz, elcilerden falan alır kendi çapımda yenilerdim. Zengin kız- fakir oğlan ya da zengin oğlan-fakir kız olayı anca edebiyatta, siznemada falan olur. Gerçekten de herkes kendi dengiyle evlenmeli, kimsenin ağzına laf vermemeli.

Siz çalışmıyorsanız düğün katkınızı babanızın karşılaması gerekiyordu, o da karşılayamasaydı ne olacaktı bir an onu düşündüm.

babamın durumu benim çocukluğumda çok iyiydi ama amcam ve abim yüzünden işleri bozulmuştu.hatta düğünüm öncesi babam kaza geçirdi araba pert oldu.allaha şükür ki babam ufak tefek sıyrıklarla atlattı.buna rağmen eşimle ortak kurduk evimizi.yatak odası,oturma odası,fırın ve mutfak eşyalarını biz aldık.salon takımı,buzdolabını eşim aldı.yani herkes üzerine düşeni yaptı.

haa bu arada babamın çok zor zamanlarında kız kardeşim evlendi.ona rağmen de yapılması gereken her şeyi babam yaptı ve 2 sene borcunu ödedi.imkanımız yok almayalım demedi

bu arada nişanlandığımda çalışıyordum..

Son düzenleme:

:83: Aman allahım, bir yaşıma daha girdim. O zaman yok diyene inanmamak lazım, baksanıza yoktan varedilebniliyormuş.

Beraber yaptım dediğiniz siz de babanızın parasıyla katkıda bulunmuşsunuz, kimisinin 5 evi 3 arabası vardır işi bozulur 2 evi 1 arabası kalır, zor durumdayım der. (genel bir örnek, kendi durumunuzu anlatıp düzeltmenize gerek yok)

Kiminin de yoktur, yoksa yoktur yani. Bu memlekette borç bile alamayan insanlar var ki ben borçlanma meselesine de asla sıcak bakmayan insanım. İnsan elinde parası varsa kullanır, yoksa kendini kısıtlar.

Bu adam acaba evleneceği kızın durumunu bilmeyen insan mı? Ben bir kız olarak bile kalkıp gönlümdeki gelinliği giyeceğim diye elalemi borç altına sokmaktan utanırım. Ki sizin kadar ben de bu forumu takip ediyorum, burada parası olmayan erkek tarafından gereksiz isteği yerine getirilmedi diye ağlanan kızlar pışpışlanmaz. O yakınmlar genelde "eşimin ailesinin durumu çok iyi biz borç batağındayız kimsenin umursadığı yok aksine bizden para bekliyorlar" şeklinde olur, haksız mıyım? Yani o durumların tersi bu durum değil, belirteyim öncelikle.

Düzeltmeyi sonradan yapmışsınız, tabi evlenirken siz çalışıyorsanız başkalarından da aynısını beklemeniz haklı bir davranış.

ee tabiiki babamın parasıyla yaptım evimi.neyle yapacaktım.sonuçta eşimle ortak ev kurduk.

evet babamın mal varlığı o kadar fazlaydı ki annem şu anda 600 lira bağkur parasıyla kirada geçinmeye çalışıyor

Bu tarz yorumlardan hoşlanmam, kar olarak da görmem. Annenizin 600 liralık bağkurunu niye ortaya attınız anlayamadım, ben size babanız çok zengindi mi dedim? Bakın peşinen yazmışım orada parantezin içine. Anlatmak istediğim sizin "yok"unuzla, başkasının "yok"unun bir olmayabileceğidir. Son cümleniz alakasız ve isabetsiz olmuş.

Düzeltmeyi sonradan yapmışsınız, tabi evlenirken siz çalışıyorsanız başkalarından da aynısını beklemeniz haklı bir davranış.

ben nişanlandığımda çalışıyordum zaten ama özelde ne para alabilirsin aldığım parayla sadece ufak tefek çeyiz aldım.

ben kızlarımız çalışsın dediğimi neden yanlış anladığını da anlamıyrom.benim annem 40 yaşından sonra babamın işleri bozulunca çalışmaya başladı.çalıştığı yerler de doğru düzgün sigortasını yapmamış.ee sigorta geç olunca emekliliğine de imkan olmadı.vaktinde çalışıp sigortası olsaydı şimdi annemin kendi maaşı olurdu biz evlatlarına muhtaç olmazdı.

üşenmedim tüm sayfalara baktım konu sahibi lütfedip bir tek msja bile cvp vermemiş..
müstehak sana iyi yapmış nişanlın..

Yahu ben şimdi bu tavsiyenize karşı mı çıktım ki? Allah keşke herkese gani gani iş verse, evlenirken sen şunu aldın ben bunu alamadım derdi olmasa, kimse kimsenin malına muhtaç kalmasa, kadınlar altınım da altınım diye diye ağlanmasa, erkekler hem işlerine hem eşlerine zaman ayırabilse, kimisi yettiremediğinde inat etmese eşinin de bir ucundan tutmasına müsaade etse. Keşke ben desem de hepsi olsa, özellikle buradaki konu sahibi eziklenmese. Ama yapamayana edemeyene ne diyeyim şimdi ben, herkes elinde kendine ait parası olsun ister ama işi yoksa bulamıyorsa, maddi olarak sıkışıksa kıza "dur evlenmeyi düşünme, eşi adayının durumu olsa bile düşünme" mi diyeceğim? Allah aşkına, elalem ağzı süt kokan daha askerliğini bile yapmamış oğlanlarını evlendiriyor, sonra da millet buraya düşüp "kocam beni anlamıyor, benle vakit geçirmiyor, beni ailesinin eline bıraktı kendi gezip tozuyor, hayatını yaşıyor, maddi özgürlüğümüz yok" diye ağlanıyorlar.

Egem abla bak dedigime geldin
konu sahibine calis demek kolay

Turkiye'deki issizlik orani belliyken calis demek hic akillica degil
Sanki milletin onunde sira sira is var da keyfinden calismiyor

Hadi is buldu diyelim buldugu is kalici olacak mi
hayir
sigortada sorun cikaracaklar vs vs
Bak sende annenden biliyorsun

Ne is yapiyoruz ne kadar ucret aliyoruz konusunda da yazildi
ozelin verdikleri belli

Konu sahibinin egitim durumunu da bilmiyoruz
Bu ulkede onca lisans, yuksek lisans, doktora yapmis insan issizken calis demek, calismiyorsan fakirsen evlenme demek en kolayi ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…