Okadar Parçalandı ki içim...

Bir de komşusu açken tok yatan bizden değildir ya hani, insanlar daha evleneceği kişinin maddi durumu yok ise kendi yapacağı 3 kuruş fazla masrafı kendilerine yediremiyorlar. Bu komşun bile değil ya, aynı evde yaşayacağın hayat arkadaşın. İyilik fobisi var bizde, enayi damgası yemekten korkarız.

aynen üstelik yapılan masraf yabancıya bile değil kendi çocuğunun evine yapılıyor.

Ya değil mi ama, bizim merakımızı gideremedi ya evlenmesin bile bu kız.

merakla ne alakası var...merak falan da etmiyorum ayrıca ne olucağı belli gidip tıpış tıpış evlenicek o kaba adamla sadece sinir oluyorum dertleşmek için açmışsın lütfet de bir merhaba de bari ne bu şimdi yani millet o kadar yorum yapmış bi sürü fikir ayrılığı bilmem ne hatundan çıt yok..aynı kabalık..

aynen üstelik yapılan masraf yabancıya bile değil kendi çocuğunun evine yapılıyor.

Benimki belki hariçten gazel okumak olacak ama kız olsun erkek olsun, gerekirse malı mülkü olmasın ama ahlaklı, çalışkan olsun, varsın düğüne katkısı olmayıversin, olamayıversin. Varken yok diyenin niyeti başkadır zaten, ama olmayanın da yoktur ne yapacaksın. Sorun çıkarıp temelde huzursuzluk çıkarmak neden?

Bugün belki demekten gına geldi ama belki kız nete giremedi, belki üzüntüsünden hali yok yataktan çıkamadı, yahu öldü belki de kız öldü!!!Nereden bileceğiz ki?

Hem belki yıldı, buradaki öfkeli kalabalıktan korktu. Niye hemen yargılıyorsınuz, "sana müstahak bilmem ne" bu ne oluyor, kızınki kabalık sizinki incelik mi?

belki öle oldu belki bööle oldu belki öldü belki kaldı....BELKİ DE DUYARSIZ..

Hem bir bakın profiline, kız konuyu açmış daha da gelmemiş foruma. Hadi deseniz ki "biz burada sayfalarca yazdıki, sen başka topiklerde laklakdasın, çok ayıp" anlarım. Hem peşin hüküm verdiniz, hem de belaltı vurdunuz. Şimdi biz herhangi bir konudan sizinle tartışsak, sizin de forumun bir kösşinde bir konunuzu okusam, oradan bir derdinizi bulsam "oh ama sana müstehak" desem bu hak mı yani, resmen bel altı denir buna.

Hem takdir-i ilahi, o lafları dün eden adam bugün yola gelir de tükürdüğünü yalar, gider tıpış tıpış evlenirler kim bilebilir ki. Benim sizin dememizle değil ki bu işler Hayırlısı.

ben damatlığın kız tarafının aldığı bile bilmiyodum şimdi öğrendim valla gelinlik aldığımız yerden aldık hepsini eşimde ödedi sadece yüzüğünü bi de saat aldım takı olarak. valla belki kendide biliyodu ama hiç ses etmedi. Damatta ayıp etmş yani biraz alttan alması lazımdı. Neyse kız alttan alsın baride durum tatlıya bağlansın. Olur bu zamanlarda böyle şeyler maalesef tutamıyoruz çenemizi söylenip duruyoruz.

benim annem 40 yaşından sonra iş bulup çalışabiliyorsa kızlarımız da çalışabilir değil mi.evet annem gençken çalışsaydı sigortası dolmuş olup emekli olurdu.sigortası olmadan da çalışıp evine katkıda bulundu.yanlış mı bu

bu arada konu sahibi başka konusunda çalıştığını yazmış.

Doğru haklısınız, en kötüsünü düşüneceksek belki de kötü niyet, belki de stres atma çabaları filan...

bilmem ben öyle kim nerde laklakta bilmem ne..kim nerde geziyor onu da bilmem..MERAKLI DEĞİLİMDİR ZİRA..ben sadece gördüğümü bilirim..
hem ne bu böyle düpedüz suçlanıyorum konu açılmış ben de yorumumu bu şekilde yapıyorum kimsenin üzerinde stres atmaya ihtiyaç duymuyorum siz beni bununla suçlayamazsınız ayrıca sizi hiç ilgilendirmez benim görüşüm bu şekilde katılmadığınız belirtirsiniz ancak beni suçlayamazsınız..
gelelim şu öbür konular durumuna vallahi iyi niyet dilemek ya da kötü niyet dilemek sizin tasarrufunuzdur..ben yorumlara bakarım SEÇERİM kimisine minnettar olur kimisine güler geçerim..

sanki gelinliği senin hayrına alıyor,düğünü senin hayrına yapıyor...ailesine sorsan düğün olmazsa olmaz,gelinlik giymeden olmaz derler...gelenektir derler...valla ben olsam "lan ne gelinlik giyerim,ne de düğün isterim" derim..tehdit değil,gerçek olan bu...sanki giyince,düğün yapınca bambaşka bir evlilik mi oluyor,hayır! aman etraf ne der,aman komşular konuşur diye düğün yapıyorlar,sonra acısını senden çıkarıyorlar..eminim etrafındaki kişilerden duymuştur..sana söyleniyordur aynı şekilde..azcık daha uzatırsa bir nikahla da gelirim ben dersin olur biter..mırın kırın yaptırmayın şu adamlara..azcık başınız dik dursun.

İyi ne kadar hoş, sizin adınıza sevindim.

ha birde şunu da belirtmeliyim ben kimseye bel altı vurmam..çok da hakkaniyetli bir insanımdır bu yönümle daima gurur duyarım yaptığım yorum öfkemin tezahurudur muhatabı da konu sahibidir..cevaptaki ironi üzeri kapalı bir sitemdir.. ANCAK İYİ NİYETLİ İNSANLAR ANLAYABİLİR...

Nisanlin cok agir konusmus, söyledigi seyler cok cirkin.
Ve ben nisanlilik döneminde senin malin, benim malim, yok örfümüz söyle böyle,
siz bunu yaptiniz yapmadiniz muabbetlerinden sonra evliligin
pek hayirli olduguna inanmayanlardanim.
Arada maddi mevzular girdiginde karsilikli iliskilerde zerre kadar sevgi
olmadigini düsünüyorum.
Seven insan senin benim muabbetini yapmaz.

Ben ne yapardim diye düsünüyorum... Ceyizimize bilmem kac milyar para harciyoruz,
yok yemek takimiydi susuydu busuydu... Bi tencere takimi az alir,
ama esime o damatligi alirdim. O benim ve ailemin gururudur....

Nisanlin bunu duydugunda kendini degersiz veya kullanilmis hissetmis belli.
senin bunu ona yansitma seklin cok yanlis olmus.

Merak ettim sonrasinda ne oldugu, konuyu actigindan beri hic siteye girmemissin
belli ki birseyler olmus... hayirli haberlerini bekliyoruz

Ben öyle ya da şöyle bir insanımdır, özelliklerim herkes gibi şahsıma münhasırdır, ulu orta gurur duymam. Burada kimse benim kimsem değildir, kimseye öfke duymam için bir sebep yoktur, hele de gelip cevap yazmadı diye. Kimin neye müstahak olduğunu 3 satırlık derdinden tespit etme cürretinde bulunmam, böyle çıkışmaları da hoş karşılamam. Hakkaniyetli insanlar bilirler, bir yerde bir haksızlık varsa ya elinle ya dilinle müdahale edip olmuyorsa kalbinle tasdiklememen gerektiğini. Ayrıca yorumum açıktır, iyi niyetli kötü niyetli ayırmam anlamaya anlaşmaya niyeti olan herkes anlayabilir.

Son düzenleme:
Bu arada çıkmak zorundayım ve yoğun olduğum için her zaman giremiyorum. Olur da bir şey yazarsanız ve görmezsem kabalık olarak addetmeyin, özel mesaj atın mailime bilgilendirme düşer farkederim. Konu sahibi burada olmasa bile konusunu bölmemiş olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…