Okadar Parçalandı ki içim...

burada onlarca konu açıldı.nişanlım şunu almıyor,durumu yokmuş,nişanlım her şeyin ucuzuna kaçıyor diye.o konularda söylenense,nasıl almaz.bir kere evleniyorsun,mecbur alacaklar.o aile oğlunun evleneceğini bilmiyormuymuş,neden birikim yapmamış, diye defalarca yorumlar yapıldı.

eee bu durum kızın ailesi için neden geçerli olmuyor.kızın ailesinin durumunun kötü olabileceği gibi erkeğin ailesinin de durumunun kötü olabileceği neden kabul görmüyor.kız tarafı olunca nedense her şey olabilirlik taşıyor ama erkek tarafının durumu iyi de olsa,kötü de olsa her şeyi yapmak zorunda deniliyor.evlenip ev kuruluyorsa 2 tarafta kendine düşeni yapacak.bu da en adil ortak olursa sorun çıkmaz.

Herşeyi anladım da, Egem'e niye yüklenilmiş anlamadım yada anlayamadım. Yoğundum algılamamda mı sorun var deyip tekrar okudum gene anlayamadım.

Ben çalışmadım ama siz çalışın gençler demek kötü birşey mi ? Bunun ben okumadım ama siz okuyun demekten ne farkı var ki ?

İnsanın bir geçiş döneminde paraya ihtiyacı varsa girer bir yerde çalışır. Ne ssk 'ya bakar, ne kariyerine uygun olup olmadığına. İhtiyacını görür ve ayrılır.

Yurtdışında (ki yaşanlar muhtemel onaylar) her iş yapılırken bizde nedense bir sürü iş ayıp yada asla kendimize yakıştıramayız.

İşyerlerimden birinde Yüksek Mimar bir arkadaş kredisi ve çocuğunun okul taksidi vardi, personel azaltma durumunda üzüldü sonrada taksicilik yaparım açmı kalacağız dedi çıktı işin içinden.

Can dostum ODTÜ'lü işyerinin kapanma durumu vardı, telaffuz ettiği işi duysanız hadi canım dersiniz.

Neyse herkes geçiş dönemi için her işi yapabilir, yeter ki çalışmak istesin.

Minik bir dip not, bahsettiğim kişiler en az 20 yıllık kariyerleri olan ama işten utanmayan insanlar. Yoksa gencecik atanamayan ama başka iş yapan onlarca öğretmen var.

Son düzenleme:
Anlamak istemediğiniz için anlamamaya çalışıyorsunuz egem, kız ya da erkek farketmez demiştim. İnsanlar o an sıkışık olabilir, bir yerden sonrasını karşılayamayabilirler. Bir tarafın durumu kötü, öbur taraf nispeten daha iyiyse ve bu onları sarsmıyorsa "biz yaptık ille de siz yapın, gerekirse borçlanın harçlanın" demek mi doğru olan? Olmayanı kimse olduramaz. Bir tarafın belini büküp borçla harçla alınan damatlıkla mutlu olunmaz, keza gelinlikle de. Başkalarının erkek aileleri alyhine yaptıkları hoşunuza gitmeyen yorumlarla durumu yargılayıp karar vermeyin bence.

:) Mesele insanların çalışmak isteyip istememesi değil çünkü. Egeme yüklenenler yüksek ihtimal bayanların çalışmalarının onların faydasına olduğunu kabul edeceklerdir( isterseniz onlara bir sorun önce)

Peki şu ne derece doğru: Bir tarafın elinde birikimi olmayabilir, ailesi yoksul olabilir vs vs. Diğer taraf nispeten daha varlıklı belli ölçüde bir şeyleri karşılayabilecek durumda olabilirler. Bu durumda "ille de eşitlik borçlanın harçlanın siz de bizim kadar yapın" demek mi, "sizde para yoksa bizden size kız/oğlan yok" demek mi yoksa herkes yettiği kadar deyip yardımcı olmak mı doğru olan? Adalet her zaman eşit paylaşım değildir ayrıca.

Bana kalırsa kız-erkek herkes çalışmalı, bilhassa evlenmeyi düşünenler, üstelik yeterli maddiyata sahip olmayan kişiler. Ki herkes iş konusunda şanlı olmayabiliyor, bazılarımız çok rahat edip, iyi kazançlar sağlarken bazılarımız da 3 kuruş için el alemin ağız kokusunu çekiyoruz, bir elin nesi? iki elin sesi var demişler. Akmasa damlar, çorba da çiftlerinde tuzu bulunmuş olur, hiç olmadı babasının veya karşı tarafın gücü x'e yetiyorsa, onlar üstüne koyup y' yi almış olurlar. Borcu tek bir tarafa yıkmak ya da, sadece ailelere bırakmak bana doğru gelmiyor.

sanırsam daha once calısıyormus
egem abla

Farkinda misiniz ?
Konunun ozunde hepimiz ayni seyi soyluyoruz
Kiz tarafi, erkek tarafi hepsi icin gecerli seyleri konusuyoruz

Hos zaten daha once de dedigim gibi bu konunun ozu de bu degil .
Konu kiz tarafinin, erkek tarafinin aldiklarina nasil geldi inanin o kismi anlamadim bile ben :)

Keske herkes calissa da ciftler kimseye muhtac olmadan, her seylerini kendileri yapabilse.
Fakat kiz tarafi bir mucizeyi gerceklestirip memur maasiyla ,
universitede okuyan kardesiyle, bir cok seyini alabilmis
ve calissaydim boyle olmazdi diyen insana bir damatlik alamayacaksan, fakirsen evlenme demek ya da calis da al demek cok anlamsiz ...

Ayrica bu isler samimiyet isidir.
Ciftlerin mutlulugu icin yapilan islerdir .
Yoksa kiz tarafi sunu yapti erkek tarafi bunu yaptinin hesabini yapan ister kiz tarafi olsun,
ister erkek tarafi olsun insanlik vasfini yerine getiremeyenlerdir benim gozumde...

Bir oglum, bir kizim var.
Allahim bizi bizler gibi dusunen insanlarla karsilastirsin insallah ...

Gelinliğin fiyatı olmaz.O kadar değerlidir yani....yazık bunu anlayamamış nişanlınız.Bir smokinle karşılaştırılmamalı...

siz bu ülkede öyle bir eşitlik gördünüz mü? hayır, ben hiç denk gelmedim de.. burada bile "tabiki herşeyi nişanlın yapacak, hem kız verip hem de eşya mı alacaksınız" diyenler oldu.. aynı şeyi damat tarafı söylese, yani "o kadar eşya aldım durumum gelinliği almaya yetmiyor" deseydi kız tarafı "olsun, onu da biz alırız" mı diyecekti? yoksa "para biriktirene kadar bekleyelim" mi diyeceklerdi? sizce?

benim anlayamadığım 6 ay önceden, ailesinin lafıyla, çat diye nişanlısına bunu neden söyler? eğer kız ailesinin ağzıyla konuşuyorsa, damat da ailesinin ağzıyla konuşabilir.. en kötü ihtimalle kız düğünden vazgeçer nikahla yetinir, ya da eve alacaklarının bir kısmını almaz orta halli bir damatlık alır..sevgili lady kaka düğün alışverişlerinde adalet falan olmaz zaten.. yükün 80% i erkek üstünedir.. ancak kız en azından üstüne düşeni, gücü yettiğince yaparsa sorun ortadan kalkar.. durumu olmayan da bu tatsızlıkların çıkmaması adına çalışıp para biriktirip bir süre sonra evlenebilir, ya da en baştan ne yapabilip -ne yapamayacaklarını konuşabilirler muhtemelen

Çok üzücü bir durum bu.
Bu nişan evresinde ki kız tarafı erkek tarafı adetleri yüzünden çok ayrılıklar oluyor.
Biz nişanlımla her şeyimizi kendimiz çalışarak aldık.Ve bence en güzeli böylesi.
Ne kadar ayıp bir davranış nişanlının söyledikleri.
Durum olmayabilir çok normal illa herşey tam olmak zorunda da değil evlenirken.Nasıl olsa yapılır.
Ama gelinlik bir kere giyilir ve fiyatı tartışılmaz.Uygun ya da pahalı farketmez ama nişanlının direk karakterinde bir sorun var bence.

Kız üzerine düşenin bir kısmını yani gücünün yettiğini yapmış zaten. Dahası kızın birikimi yoksa ailesinin dediğini yapmak zorunda başka bir lüksü var mı? Elinde ne varsa o. Var olana yok demiyor neticede bu kız. Kaldıki çalışıyor olsaydım böyle olmazdı da demiş. Niyeti nitelikli dolandırıcılık değil yani, şu an ezilmiş bir durumda olduğunun farkında.

Dahası damatlık beklediğini çat diye söyleyen damat, konuyu açan kız değil.

Bu arada olanı değil olması gerekeni söylüyorum, türkiye gerçeklerinden bahsedecekseniz yükü sırtlanan hanımlar da var onları da konuya dahil etmemiz gerekir.

ben senin çalışamama sıkıntını anlayamadım, eğer dile getirdiysen okuyamadım tek tek sayfaları ama
evlilik dediğin hem manen hem de madden hazır olunduğu zaman yapılır.neden evleniceğim diye aileme yükleneyim ki?

gider çalışır,çeyizimi tamamlarım ya da alabilecek güçte olurum sonra evliliği düşünürüm.

eh olması gerekenleri söylersek de muhtemelen sayfalar dolusu yazmamız gerekir mesela olması gerekenlerden biri de "birikimi yokken evlenmemek" değil mi? sonuçta damat da elinden geleni yapmış.. ayrıca durumda ezilecek birşey de yok.. en kötü ihtimalle "kardeşimin okulu bitince evlenelim" diyebilirdi.. kimse dolandırıcılık demedi zaten, bu kadar ağıra kaçmaya gerek yok.. o kadar eziklik hissedecekse o zaman kendisi de düğünden vazgeçer, damat da o paraya damatlık alır olay biter değil mi?

10 yıllık evli bir hanım olaraktan damat adayının o sözleri sarfetmesi evde anne babasının vs bunları konuşmasından kaynaklanıyor..her anne baba iyi kötü evladını evlendirmekle yükümlüdür..bu demek değilki parçalanak hayır..ama yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekir..
herşeyin çoğunu erkek twrwfı yaptıysa kızda illaki bu gelinliği isterim diye tutturmamalı bence...
damat adayını az çok tanımıştır herhalde sürekli kakınmacı birimi yoksa bir anlık kızgınlıklamı söyledi arkadaşımız bunu ona göre değerlendirsin bana kalırsa..

bütçeye göre adım atmak gerekir bizde çoğu şeyi erkek tarafı yaptı bende düğün olmasada olur demiştim nikahta olur dedim..zaten imkan kısıtlıysa o bile masraflı oluyor..

Kırmızıya katılıyorum ancak 100% olması gerektiğini savunmuyorum.
O teşbih bana ait kimseye atfetmiyorum yanlış anlaşılmasın.

siz eğer her şeyi tutturup illa bu olacak diyorsanız nişanlınıza da daral gelmiştir haklı bu konuda ama her şeyde makul olmaya çalışıyorsanız yaptığı çok çok kırıcı,onun size gerekirse ben hallederim sen biz yaptık dersin demesi gerekir(ailesi ille de kız tarafı alsın diyorsa)diğer türlü çok üzülürdüm sizin yerinizde olsam.aileleri anlamak da zor kimi her şeyi erkek tarafına yükler,kimi de kız tarafına.kimin durumu neye yetiyorsa beklenti daha fazla olmamalı ki kişiler üzülmesin.bu arada çalışma şansınız varsa şimdi de evlendikten sonra da çalışın derim bu zihniyetteki insanlar oğlumun parasını yiyor bilmem ne muhabbetine çevirirler ileride yine üzülürsünüz.

damatlığı kız tarafımı alır ben bilmiyordum
yatak odasını duymuştum da damatlığı duymamıştım
ben almadım hatta yatak odası nişan yüzüğü hiç bir şey küçük eşyalar hariç üstelik çalışıyordum da eşim hiç lafını bile etmedi çok şükür
ama bende hiç bir şey talep etmedim gönlünden ne geçiyorsa onu aldı aileler zaten hiç karışmadı sorunsuz atlattık çok şükür o devreyi.
bence gerçekten nişanlın ayıp etmiş düşünmesi lazımdı imkanın olsa zaten söyletmez din.
ayrıca bu tür mevzular araya girince evlendikten sonra unutulmuyor daha şimdiden yara alıyor ilişkiniz.inşallah konu uzamadan tatlıya bağlanır.hakkınızda hayırlısı.

niye o yorumumu üstüne alındın ki,ben genel olarak konuya yorum yapmıştım.kız tarafının erkek tarafından beklentileri olabileceği gibi,erkek tarafının da kız tarafından beklentileri olabilir.
konu sahibi kendi anlatmış zaten.erkek tarafından istekleri olmuş ki, nişanlısının sözlerini duymak bile istememiş.evet nişanlısı çok yanlış konuşmuş.bana göre haklıyken haksız duruma bile düşmüş.

borçlu alınan damatlıkla mutlu olunmaz diyorsunda, erkek tarafının borçsuz yaptığını nereden biliyorsun.borç çoğaldı demekki de damatta patladı,olamaz mı.kimse durduk yere de o duruma gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…