Okadar Parçalandı ki içim...

evet zormuş,ele karışmadan daha buradan öğrendim

aaaaaaaaaaaaaaaaaa böyle önemli bir şeyi yeni ögrendin haaaaaaaaaaaaaa

ben düğün sabahı gelin arabasına elti binmezse ipleri koparırım diyen KP den dolayı pek bir erken ögrendim

Son düzenleme:

ben düğün sabahı gelin arabasına elti binmezse ipleri koparırım diyen KP den dolayı pek bir erken ögrendim

allah iyilerle karşılaştırsın,herkesin gönlüne göre versin,benim de inşallah

yani artık konu sahibi bunları okuduktan sonra damatlığı almayı bırakın kendisi oturur dokur heralde

bak ne kötü şeyler yaşayanlar var

yani artık konu sahibi bunları okuduktan sonra damatlığı almayı bırakın kendisi oturur dokur heralde

bak ne kötü şeyler yaşayanlar var

el içine karışınca anyayı konyayı öğreniyo insan gelinlikmiş damatlıkmış hoş bir seda olarak kalır inşallah..bu saçları değirmende ağartmadık..

el içine karışınca anyayı konyayı öğreniyo insan gelinlikmiş damatlıkmış hoş bir seda olarak kalır inşallah..bu saçları değirmende ağartmadık..

evet canım aynen.Allah aldıkları o güzel gelinlik ve damatlıkları çok guzel bir şekilde çıkartmayı nasip etsin.benim gibi söküp atmasınlar.

ben de biraz olayı dramatize edeyim :96:

evet canım aynen.Allah aldıkları o güzel gelinlik ve damatlıkları çok guzel bir şekilde çıkartmayı nasip etsin.benim gibi söküp atmasınlar.

ben de biraz olayı dramatize edeyim :96:

ne olduki senin canım söküp attın..amin cümlesine..

Adunulcum, burada kimse kimseye yüklenmedi.
Egem ablayı severim , bilirim ki o da beni sever :)

Farkettiysen kimse kişiselleştirme yapmadı, olay hakkında fikir alışverişi yaptı...

Aslında hepimizin söyledigi ortak nokta aynı.
Ben Egem ablayı da anlıyorum ve hak veriyorum.
Çünkü delikanlı çaglarında 2 oglu var. Bir kaç yıla kalmaz o da bu işlere girişecek.
Burada açılan konulardan yola çıkarsak, yeni nesil genç kızlarımızın gerçekten
bazı durumlarda mütevazi davranmadıgını görüyoruz.
O da bir anne olarak tedirgin.
Çünkü dediği gibi toplumun çogunlugu böyle düşünüyor.
En basiti ben kendi annemin ve babamın davranışlarını yazdım buraya...

Hepimizin evladı var.
O nedenle diyorum ki Allah hepimizi kendimiz gibi düşünen insanlarla karşılaştırsın...

Son düzenleme:
Sayfaların tümünü okuyamadım ama bir şeyi merak ettim:
Madem damatlık alacak paranız yok karşı taraftan neden 1500liralık gelinlik istiyorsunuz ki?Ben kendimden örnek vereyim eşimin ailesi düğüne misafir gibi geldi eşimde 2 tv alabildi sadece.Herşeyi ben ve ailem yaptık.Kendi gelinliğimi ben diktirdim.600lira verdim sadece.Eşime de indirimleri takip edip 200liraya Sarar'dan siyah bir takım aldım.İllede jan janlı damatlık şart değil ya.O gelinlik 1 gece kullanıldı ve bitti.Ertesi gün maddi hayata döndük.İyiki borç yapmamışım dedim ne yalan söyliyim.Elinizde imkan yoksa beklentileride yüksek tutmak anlamsız.

bence damat bey çoook doğru yapmış. e evleniyorsunuz sonuçta,nişanlılıkta birbirini tanımanın yanı sıra evliliğe hazırlık dönemi değil midir?evlilikte oooo daha ne laflar duyacaksınız.beyfendi de sizi evliliğe ısındırmak için demiş olabilir.bir ön hazırlı gibi alın bunu.

bu konu da iyice çığırından çıktı yani
herkes tartışıp duruyo ama konu sahibi gelmeden hiçbirşey anlaşılmaz ki
sonuçta kimin tam olarak ne kadar harcadığı belli bile değil
ama sanki kız tarafı hiçbirşey harcamamış herşeyi erkek tarafına yıkmış gibi bi algı oluşmuş

Ayy içim şişti yeminle ,fakirler evlenemezmiymiş..
Evlenir canım bal gibi de evlenir ülkenin yarısı fakir zaten.
Aaa gelinlik bu 1500tl az bile gelinlikler 3000-4000 diyenle fakirler evlenemez m diyenlerin aynı kişiler olması komediyi ortaya seriyor.
Tam bir karakomedi.
Bir karar verin maddi olarak koyvermek mi gerek dikkatli olmak mı gerek.
Adamı ailesini yolabildiğin kadar yolmak mı gerek yoksa fakirsek dikkatli mi olmak gerek ?
Öncelikle para sıkıntısı olan nedense hep kız tarafı,gariban olan,çocuk okutan ,acınacak durumda olan nedense hep kızın ailesi.
Adam polis ,iş adamı değil! Hangi zengin baba evladını polis yapar kelle koltukta iştir bu,tık diye şerefsiz bir kurşunla ölüp gidebilirsiniz.
Ama polis olunca memur olursunuz ayın 15 de paranız yatar işte bu yüzden olurlar genelde.
Demek ki neymiş erkek tarafı da zengin değilmiş !

Kızın babacağı üstüne düşeni yapmış.
Allah razı olsun lütfetmiş :) Eee oğlanın babacığı babacık değil mi ?
O da yapmış üstüne düşeni geline 1500tl lik gelinlik almış,adet bu ya ?
Gelinin babası da alsın,yok alamazmış çocuk okutmuş,yahu bir tek kız babaları mı çocuk okutuyor.
Erkeğin yapacağı her harcamanın bir kılıfı var kız harcamaya gelince böyle duygu sömürüsü içerek hikayeler sıralanır.
Bunları savunanlarda 4000tl gelinlik giyenler ,diyorum ya içok yüzlülük hastalık gibi yerleşmiş topluma

Eğer fakirseniz, bütün dramatik numaralar yapılmış diye böyle yazıyorum.
Fakir iseniz ya bütçenizi minimuma indirir evlenirsiniz yoook ben öyle evlenemem derseniz zamanı öteler para biriktirir öyle evlenirsiniz.
Polis,polis diye yazmışlar ne sanıyorlar polisleri anlamadım,babam da emekli polis bu arada belirteyim de biri çıkar benim komşum var şöyle şöyle yaşıyor der şimdi .
Tek bir örnekle bütün teşkilatı karun yapar.

Anlaşılmayan şu polis adam ,masrafları da babası yapmış. Parası var yani az çok ama damatlığı almak is-te-mi-yor.
Çünkü kızın ailesinin tepksinin yanlış bulmuş ,
Kızdan olmasa da ailesi tarafından başka amaçlar hissetmiş.
Nişanlılık üstü yanlış da anlamış olabilir.
Ama konu sahibinin bütün masrafı babası yaptı kendi de polis asla ne olur ki? türü ifadesi zaten polisin yanılmadığını ortaya koyuyor.

Konu sahibi gelmemiş ben size sonu yazayım.
Bu damat bu damatlığı alır. Hatta havasından tafrasından da geçilmez.
Kayınpederi adam yerine bile koymaz bir damatlık alamadı diye.
Babasına daha da minnettar olur daha da saygı bekler babasına karşı.
Mevzu düğüne kadar unutulur,bunlar evlenir damat ilk fırsatta kızın burnundan getirir.
Babam bir damatlık alamadı,ne biçim ailen var,herşeyi biz yaptık (yapmış olmasalar bile),bizi hep yoldunuz,paragözsünüz vs vs
Bu da erkeklerin intikam tarzı,aşk bunun neresinde derseniz? Ben zaten bu ilişki de aşk göremiyorum.
Zaten konunun temel sebebi bu.

Üstüme alınmama gerek yok ki egem, ille bana yazman gerekmiyor. Ama biz o mevzu hakkında konuşuyorduk senin mesajın da devamı niteliğindeydi.

Evet borçla aldırılan, milleti sıkıntıya sokan malla ben mutlu olmam. Bu kız ne istemiş çok mu havadan atmış tutmuş ben de sizin gibi bilmiyorum, bilmiyoruz.Kıza "sen kopar koparabildiğini, sıra size gelince de yok de" demiyorum ben doğru mu?

Ben şu zihniyete karşıyım, benim babamın malı mülkü var aynı zamanda sevdiğim görüştüğüm bir adam var. Bakın mesleğini ayrı tutuyorum çünkü insan ailesine ömür boyu yük olamaz, ama bu adamın elinde evlilik masrafına yetecek para yokken ama benim varken kalkıp da evliliğimi geciktirmem. Oğlumun kızımınkini de keza aynı.

Benim hayat düsturum bu, ne borçlanırım ne borçlandırırım. Rabbim uzak tutsun, ki benim babam hayatı boyunca borca bulaşmamış insandır ki yalnızca memurdu, ağa paşa değil.

Dahası benim için ne gelinlik ne düğün ne araba elzem ihtiyaçlar değiller. Bunlar için sıkıntıya girmem. Hal böyleyken benim bu yönde konuşup salık vermem sana çok mu garip geliyor?

Adamın malı mülkü var karşı taraf yapmadı almadı diye yardıma bulaşmıyor, yani bu iyiliktir yardımdır. İlla karşınında mı yapması lazım? Yani bir de çoluğumuzdan çocuğumuzdan bahsediyoruz.

çoğu zaman bizde gül gibi kız veriyoruz tabiiki ellerini ceplerine atacaklar düşüncesi oluyor ailelerde..aileler evlatlarını iyi kötü evlendirmek zorunda akrabana yada komşuna yaptığın yarsım yada iyilik olabilir..tabii o şekilde de söylenebilir..anne babaların evlatlarına evlatlarında anne babalarına yapmaları gereken yükümlülükleri var..tabii şartların el verdiği şekilde..

Evet roller hep ayni :)

Ama bir an algilayamadim
neyin gercegini Laydim ??? :)

Ayrica Pepe' nin mesajini da algilayamadim
Hem Egem ablaya hem bana tas atmis sanki :))

Pepe ne demek istedin? :)

cudana bilakis senin yorumlarını çok beğeniyorum....egem ablanın yorumunu çok sert buldum.....konu sahibi hatalıydı ne yapıp edip üzerine düşenleri az ya da çok yapmalıydı..........nişanlısı hatalıydı yontulmamış odun gibiydi....konu sahibinin babası ayrı hatalıydı karşı tarafa malzeme vermemeliydi

ama karşı taraf ne kadar yaparsa ben de ancak o kadar yaparım demek neyin hırsıdır....ben kendimi bir aile gibi hissetmezdim...fazla görüşmek de istemezdim.......hani bilmiyorum kendi ailemden böyle birşey görmedim

kaldı ki benim kayınvalidem çok zengin bir kadın ve bırak evime çöp almayı bana altın dahi takmadılar.....inci kolye takmıştı.........hiç gözümde değildi........bütün eşyalarımı kendim aldım....gelinliğimi kendim aldım.....ev almak için para biriktiriyorum allaha bin şükür olsun.......evliliğim devam etseydi onların evinde de oturmayacaktım

konu sahibinin düşüncesizliğini bir kenara bırakırsak asgari ücretten nerede çalışacak....size söyleyim eve saat 10 dan önce dönemeyecek......şartlar buyken egem abla gibi birine gelin gittiğini düşün....ben sizin yerinize düşündüm ve bu nişanın bozulacağına karar verdim

allah kimseyi böyle zor durumda bırakmasın diyorum.....

Bence bu kadar sinirlenmeyin, zira iyi bir şey değil.

Sağol arkadaşım çok incesin.
Okuyunca içim şişiyor,sonra geçiyor ..
Kk ya bağlı bir hayat yaşamadığım ve şükürler olsun ki bu tip sorunlarım olmadığı için unutup gidiyorum.
Bir bakmışım diyet topiğindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…