- Konu Sahibi bebekpatigi
-
velhasılı kelam evlenmek el içine girmek zor.
evet zormuş,ele karışmadan daha buradan öğrendim
aaaaaaaaaaaaaaaaaa böyle önemli bir şeyi yeni ögrendin haaaaaaaaaaaaaa
ben düğün sabahı gelin arabasına elti binmezse ipleri koparırım diyen KP den dolayı pek bir erken ögrendim
aaaaaaaaaaaaaaaaaa böyle önemli bir şeyi yeni ögrendin haaaaaaaaaaaaaa
ben düğün sabahı gelin arabasına elti binmezse ipleri koparırım diyen KP den dolayı pek bir erken ögrendim
yani artık konu sahibi bunları okuduktan sonra damatlığı almayı bırakın kendisi oturur dokur heralde
bak ne kötü şeyler yaşayanlar var
el içine karışınca anyayı konyayı öğreniyo insan gelinlikmiş damatlıkmış hoş bir seda olarak kalır inşallah..bu saçları değirmende ağartmadık..
evet canım aynen.Allah aldıkları o güzel gelinlik ve damatlıkları çok guzel bir şekilde çıkartmayı nasip etsin.benim gibi söküp atmasınlar.
ben de biraz olayı dramatize edeyim :96:
ne olduki senin canım söküp attın..amin cümlesine..
niye o yorumumu üstüne alındın ki,ben genel olarak konuya yorum yapmıştım.kız tarafının erkek tarafından beklentileri olabileceği gibi,erkek tarafının da kız tarafından beklentileri olabilir.
konu sahibi kendi anlatmış zaten.erkek tarafından istekleri olmuş ki, nişanlısının sözlerini duymak bile istememiş.evet nişanlısı çok yanlış konuşmuş.bana göre haklıyken haksız duruma bile düşmüş.
borçlu alınan damatlıkla mutlu olunmaz diyorsunda, erkek tarafının borçsuz yaptığını nereden biliyorsun.borç çoğaldı demekki de damatta patladı,olamaz mı.kimse durduk yere de o duruma gelmez
Ayy içim şişti yeminle ,fakirler evlenemezmiymiş.....
Üstüme alınmama gerek yok ki egem, ille bana yazman gerekmiyor. Ama biz o mevzu hakkında konuşuyorduk senin mesajın da devamı niteliğindeydi.
Evet borçla aldırılan, milleti sıkıntıya sokan malla ben mutlu olmam. Bu kız ne istemiş çok mu havadan atmış tutmuş ben de sizin gibi bilmiyorum, bilmiyoruz.Kıza "sen kopar koparabildiğini, sıra size gelince de yok de" demiyorum ben doğru mu?
Ben şu zihniyete karşıyım, benim babamın malı mülkü var aynı zamanda sevdiğim görüştüğüm bir adam var. Bakın mesleğini ayrı tutuyorum çünkü insan ailesine ömür boyu yük olamaz, ama bu adamın elinde evlilik masrafına yetecek para yokken ama benim varken kalkıp da evliliğimi geciktirmem. Oğlumun kızımınkini de keza aynı.
Benim hayat düsturum bu, ne borçlanırım ne borçlandırırım. Rabbim uzak tutsun, ki benim babam hayatı boyunca borca bulaşmamış insandır ki yalnızca memurdu, ağa paşa değil.
Dahası benim için ne gelinlik ne düğün ne araba elzem ihtiyaçlar değiller. Bunlar için sıkıntıya girmem. Hal böyleyken benim bu yönde konuşup salık vermem sana çok mu garip geliyor?
Adamın malı mülkü var karşı taraf yapmadı almadı diye yardıma bulaşmıyor, yani bu iyiliktir yardımdır. İlla karşınında mı yapması lazım? Yani bir de çoluğumuzdan çocuğumuzdan bahsediyoruz.
Evet roller hep ayni :)
Ama bir an algilayamadim
neyin gercegini Laydim ??? :)
Ayrica Pepe' nin mesajini da algilayamadim
Hem Egem ablaya hem bana tas atmis sanki :))
Pepe ne demek istedin? :)
Bence bu kadar sinirlenmeyin, zira iyi bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?