- Konu Sahibi bebekpatigi
-
Calıssaydında okuz cıksaydı karsına derdı . Bıraz daha uygun gelnlk ıstesen.bnm esm bnm gelnlgmden tutun herseyı kekndısı aldı aılesı bıtek ıkı odanın perdsnı yaptı. Evlendgmzde bıton borcumz vardı dugun paramn hepsnı verdm.nakıt yanı.esım yaptı herseyı yanı. Bıde kendı alsaydı nısanlın neler derdı artık.
Cnm gomlek konusunda ben yardmcı olablrm sana? Sıfır gomlek yollayablrm .ıstersen . Bız nısanlıma damatlık aldk evet kız tarafı alıo bazı yerlerde.
Damattan aldık.cbayagı tuttu.ama marka sart degıl. Marka alma cnm 99 lırayada damatlık var . Hangı sehrdesn bakırkoyde yer altı carsısı ck ucuzmus.ıstanbuldaysan tabı
Calıssaydında okuz cıksaydı karsına derdı . Bıraz daha uygun gelnlk ıstesen.bnm esm bnm gelnlgmden tutun herseyı kekndısı aldı aılesı bıtek ıkı odanın perdsnı yaptı. Evlendgmzde bıton borcumz vardı dugun paramn hepsnı verdm.nakıt yanı.esım yaptı herseyı yanı. Bıde kendı alsaydı nısanlın neler derdı artık.
Cnm gomlek konusunda ben yardmcı olablrm sana? Sıfır gomlek yollayablrm .ıstersen . Bız nısanlıma damatlık aldk evet kız tarafı alıo bazı yerlerde.
Damattan aldık.cbayagı tuttu.ama marka sart degıl. Marka alma cnm 99 lırayada damatlık var . Hangı sehrdesn bakırkoyde yer altı carsısı ck ucuzmus.ıstanbuldaysan tabı
öncelikle allah yardımcın olsun arkadasım.bence erkek tarafı kızdan bıse beklyemez.damatlık mı alıncak solemıcekler kız tarafı alıbılırse alıcak .sonucta hedıyedır bu damada gonlunden gecıyosa alırlar.almıyosada erkek ıkı kurusun lafını etmıcek bence bunu nısanlının dillendırmesı bıle ayıp .bı takımını alamıyosa evlenmesın.nısanlılık cok zor bır donem sımdı agırlıgını koyacaksınkı evlenıncede agzına gelenı solemesın. Allah yardımcınız olsun
Benim ailemin 3 kızı var, 3 kıza daire aldı şimdi 23 olucam hemen işe gir de arabanı al evlenince rahat edersin kızım diye baskı yapıyor babam, hiç işi bilmiyolarbenim gelinlerim evlerini istedikleri fiyata istedikleri gibi döşeyebilir,istedikleri gibi düğün de yapabilir...........ortak ödemek şartıyla
KUsura bakma ama benim bildiğim de damatlığı , kız tarafı alır...............
.....................BeniM BABAM memur değildi , aylık belli bir geliri bile yoktu , bir de bir yandan sigorta ödemeye çalışıyordu
......Yine de BİZLERE laf gelmesin diye 2 damadının ikisine de aldı damatlıklarını.......
Hem de Nİşanda ayrı , düğünde ayrı aldı..............ONLAR Sizin her şeyinizi alıyorlarsa , siz de Bir damatLık alıverin yani NE OLACAK......
Bakiniz burdaki konu bence damatligi/gelinligi kimin almasi gerektigi degil, nisanlisinin mustakbel geline soyledigi cirkin laflar ve bu yuzden dugun heyecaninin bile konu sahibesinin kursaginda kalmasi. Yorum yaparken bu olaylar icinde kacirilmamasi gerekn nokta damadin nisanlisinin bir seyleri basina kakmasi ve evlendikten sonra da aynisi yapacagi konusundaki endiseler.
canım damat bey ucuz istemiyor..en az 1000tl lik olacakmışgelinliğin fiyatına denk olacakmış,aynı parayı harcayınca eşitlik sağlanacak yaa
Nasıl anlatsamki bilemiyorum.
Nişanlıyım ve evlenicem 16 haziranda.
Damatlık almamız gerektiğini damatlığın kız tarafının alması gerektiğini söyledi nişanlım.Anneme sordum ve zaten çok fazla harcadık yatak odası şudur budur derken çok para gitti kızım alamayız dedi.Babam zaten memur evimiz kira ablam üni.okuyor bukadarını bile yapmamız mucizeyken nişanlıma alamıyacağımızı durumumuzun iyi olmadığını söyledim.
Bana dediki sen benden 1500 1000 milyarlık gelinliği isteyebiliyorsun ama demi! dedi beynimden vuruldum okadar ağırıma gittiki.
Durumları yok dedim bunun üstüne tekrar yineledim ama istemeye gelince istiyorsunuz demi dedi düğün şudur buduru bunuda söyleyince artık dayanamadım ve ağladım kaçtım koşarak konuşmasına daha fazla fırsat vermedim gururuma yediremedim...Ben çalışan bir bayan olsaydım bu lafları duymazdım biliyorum.Nişanlım polis ve bütün eşyaları ailesi aldı.Kendisi şuzamana kadar elini cebine bile atmadı.Neyapacağımı bilemiyorum artık maddi durumlar beni boğuyor soğudum.İnsan kendi düğününü heycanla beklemezmi elbette bekler ama ben hiç birşey hissedemiyorum artık hiç birşey
Babamın parası yok flaan biraz gariban edebiyatı olmuş.
Hiçbirimiz kraliyet ailesinden gelmiyoruz.
Hepimiz evlendik hesap yaptık kitap yaptık.
Kızını evlendirecek damata bir damatlık alacak paran yoksa kızın da dişini sıkıp çalışmıyorsa kızını evlendirmeyeceksin.
Kızları gelinlik,mal,ev altın vs vs şartlarla sanki bir menkulkıymet gibi evlendiriyorlar sıra onlara gelince biz fakiriz !
Eee fakirsen isteme ? Fakir adam paranın kıymetini bilir.
1500 tl lik gelinlikle dalga geçenler olmuş..
1500 tl çok büyük paradır helal kazanırsanız ,babanızdan gelmezse ,kocanız avucunuza dökmezse ,zamanında yokluk çektiyseniz.
1500tl lik gelinlik dünyanın en güzel gelinliğidir.
Kayınpederim hesabıma 5000tl yatırmıştı bu gelinlik kına kıyafeti davetiye falan filan işleri için 800tl ye gelinlik aldım :)
Düğünümün üstünde 3 yıl geçti hala gelinliğimi soruyorlar ,biraz akıl biraz vicdan insan yolmak amacında olmamak kafii.
Erkek değil mi yapsın erkek ailesi değil mi yapsın,ayıp cidden biz mal mıyız ? Bir ürün müyüz açık arttırma müzayede parçası mıyız ?
Kadınlar,kızlar kendilerine bunu niye yapar?
Artık damada daha çok hak verdim.
Damatlık alacak paran yok,düğün yapıyorsun sıkışınca gariban edebiyatı çok sıkışınca kızı vermekten vazgeçiyorsun.
Adam haklı bakmış yolunuyor ,patlamış.
İyi yapmış.
Babamın parası yok flaan biraz gariban edebiyatı olmuş.
Hiçbirimiz kraliyet ailesinden gelmiyoruz.
Hepimiz evlendik hesap yaptık kitap yaptık.
Kızını evlendirecek damata bir damatlık alacak paran yoksa kızın da dişini sıkıp çalışmıyorsa kızını evlendirmeyeceksin.
Kızları gelinlik,mal,ev altın vs vs şartlarla sanki bir menkulkıymet gibi evlendiriyorlar sıra onlara gelince biz fakiriz !
Eee fakirsen isteme ? Fakir adam paranın kıymetini bilir.
1500 tl lik gelinlikle dalga geçenler olmuş..
1500 tl çok büyük paradır helal kazanırsanız ,babanızdan gelmezse ,kocanız avucunuza dökmezse ,zamanında yokluk çektiyseniz.
1500tl lik gelinlik dünyanın en güzel gelinliğidir.
Kayınpederim hesabıma 5000tl yatırmıştı bu gelinlik kına kıyafeti davetiye falan filan işleri için 800tl ye gelinlik aldım :)
Düğünümün üstünde 3 yıl geçti hala gelinliğimi soruyorlar ,biraz akıl biraz vicdan insan yolmak amacında olmamak kafii.
Erkek değil mi yapsın erkek ailesi değil mi yapsın,ayıp cidden biz mal mıyız ? Bir ürün müyüz açık arttırma müzayede parçası mıyız ?
Kadınlar,kızlar kendilerine bunu niye yapar?
Artık damada daha çok hak verdim.
Damatlık alacak paran yok,düğün yapıyorsun sıkışınca gariban edebiyatı çok sıkışınca kızı vermekten vazgeçiyorsun.
Adam haklı bakmış yolunuyor ,patlamış.
İyi yapmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?