Okadar Parçalandı ki içim...

wowwwwwwww ne süper insansın sen böyle

nezaketimi bozup yuh demek istiyorum o nişanlınıza

bence bir kez daha düşünün siz bu evlilik işini,

çıkarcı yaşayan ve herşeyin birkarşılığı olduğunu düşünen bencil bir insanla,

temeli PAYLAŞMAYA dayılı bir hayat kurulamaz.

ha...
yaptığı,
saygısızlığı,düşüncesizliği saymıyorum bile zaten alelade ortada...

canım damat bey ucuz istemiyor..en az 1000tl lik olacakmış gelinliğin fiyatına denk olacakmış,aynı parayı harcayınca eşitlik sağlanacak yaa

Karşı tarafı dinlemeden tek taraflı anlatımla yorum yapmak pek objektif değil... Bazen cümlelerin hangi şartlar altında kurulduğu önemlidir. Belki de bardaktaki son damla buydu. Empati yapmak da gerekiyor bazen. Karşı taraftan ne nasıl istendi. KArşı tarafın para harcamadığı söyleniyor, neden? vs.. vs..

Evlenmeden kendinizi 1-0 mağlüb duruma düşürmüşsünüz. Parttime çalışıp yine de bir damatlık parası kazanabilirsiniz. Çalışmanıza izin yoksa bu konuyu babanızla konuşmalıydınız. Annenizin sözüyle yanlış bir adım atmışsınız. Ne olursa olsun konu sadece bir damatlık almaksa kul yetişmese Allah yardımcınız olur...

Şimdi tüm tepkileri üstüme çekeceğim ama erkek tarafı niye kızdan bişey bekleyemiyor anlamadım? Damada alınanlar "hediye" de kıza alınanlar niye "zorunluluk"? Evlat arasında fark mı var iki tarafta heycanlı. İki tarafta evleniyor ortak bi'şey yani. Öyle bi'tarafın sıkışıp, diğer tarafın kenara çekilmesi çok saçma. (konu sahibini baz almıyorum) İşimize gelince aa adet, gelinliği erkek tarafı alır niye diyoruz ki ozaman onlar çok sıkıştı biz alalım n'olucak niye diyemiyoruz? Onu da geçtim çoğumuz kiralık gelinlik bile istemeyip inat edip alıp evlendikten 1 ay sonra pişman oldum aldığıma deyip satmaya çalışıyor. He bu arada 750den başlıyor gelinlik fiyatları İstanbul'da ki durum yoksa kiralık istenebilir. (Arkadaşım evlenirken durumları yok iki tarafın da diye bu fiyatlara çok güzel gelinlikler buldu) Belki nişanlısı bunu demeye çalışmıştır hani siz istiyosunuz bize gelince niye yok gibi. Üslup hatalı o ayrı. Erkek tarafında çok gördüm ben durumları yok sırf kız tarafını memnun edeceğim diye kredi çekip, emekli halleriyle kredi ödeyenleri. İki tarafın durumu yoksa çalışılır uygun zamanda düğün yapılır. En azından 3 kız çocuğuna sahip ailemden ben bunu gördüm.

Bana nişanlıdan önce kız ailesi ayıp etmiş gibi geldi. Alıntı yaptığım arkadaş "bi takımını alamıyorsa evlenmesin" demişte kız tarafı da bi'damatlık alamıyosa düğün istemesin ozaman nikah yapılsın kimse sıkışmasın ama olmaz değil mi? Alt tarafı damatlık gelinlik gibi de değil ki yani her fiyata var. İnsan madem düğüne kalkıştı en kötü borç alır böyle bi'günde laf vermez ağızlara.

Eski çağda değiliz utanmasak hakkımız deyip başlık parası da isteyelim kız veriyoruz ne de olsa:44:İşimize gelmedin mi burdaki konular hep aynı "görümcemin takısını takmışlar, 2 bilezik taktılar" vs.

Nişanlının da elini cebine atmadığına inanmam açıkcası ailesine veriyordur şu aşamada evin geçimini sağlamak için. Bu kadar baskı altında olmasa bu kadar saçmalayamazdı çünkü. Hele ki buzamana kadar ilk kez böyle bi'şey olduysa evde bunalmıştır maddi durumlardan, sizin bu söyleminizde tuz biber olmuştur.

benim gelinlerim evlerini istedikleri fiyata istedikleri gibi döşeyebilir,istedikleri gibi düğün de yapabilir...........ortak ödemek şartıyla
Benim ailemin 3 kızı var, 3 kıza daire aldı şimdi 23 olucam hemen işe gir de arabanı al evlenince rahat edersin kızım diye baskı yapıyor babam, hiç işi bilmiyolarGeçen biri vardı her şeyi istiyceksin ki kıymetin olsun diye ben baştan kaybediyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
KUsura bakma ama benim bildiğim de damatlığı , kız tarafı alır...............

.....................BeniM BABAM memur değildi , aylık belli bir geliri bile yoktu , bir de bir yandan sigorta ödemeye çalışıyordu

......Yine de BİZLERE laf gelmesin diye 2 damadının ikisine de aldı damatlıklarını.......

Hem de Nİşanda ayrı , düğünde ayrı aldı..............ONLAR Sizin her şeyinizi alıyorlarsa , siz de Bir damatLık alıverin yani NE OLACAK......

bence de çook saçma erkek tarafı kıza alır alınacakları kız tarafıda erkeğin damatlığını alır bu bir kuraldır bence...
ve etrafımda ki herkesde bunu böyle bilir....
şimdi damata damtlık almamak için ayrılacakmısınız yapmayın ya herkesin kendine göre maddi durumu yok ama bazı şeyler için
kabul edilemez yokluk borçlA olur yine olur bence

Bakiniz burdaki konu bence damatligi/gelinligi kimin almasi gerektigi degil, nisanlisinin mustakbel geline soyledigi cirkin laflar ve bu yuzden dugun heyecaninin bile konu sahibesinin kursaginda kalmasi. Yorum yaparken bu olaylar icinde kacirilmamasi gerekn nokta damadin nisanlisinin bir seyleri basina kakmasi ve evlendikten sonra da aynisi yapacagi konusundaki endiseler.

insan olan insan karısına aldığı gelinliğin lafını etmez diye düşünüyorum
kusura bakma ama nişanlının karakterde arıza var gibi geldi bana
ucuzundan uyduruk bir damatlık giyiverseydi de ömür boyu unutulmayacak o lafı etmeseydi
herşey ticarete mi döküldü günümüzde
ben bunu aldım sen şunu alacaksın demek bana ticari ortaklık gibi geliyor

Yine anlamaktan zorluk çektiğim bir konu daha

'Aman bizde adet böyle,kız bunu alır erkek 12 bilezik takar 20 gr olur 10 gr çok ayıp, gelinlik kiralansa bizi taşlarlar, yatak odasını biz aldık buzdolabını dayın alsın'

Hangi devirde yaşıyoruz 1286 herhalde:44:

Herkes nişan düğün arefesinde oturur, efendim benim durumum budur, der elimden gelen de şu kadarıdır nasıl yapalım şartlara göre eğer eldeki yeterli gelezse az düğün ertelenir kız çalışmıyorsa o da bir işe girer babasının,nişanlısının yükünü hafifletir mis gibi minnetsiz evlenilir

Hayatı zorlaştırmayın bu kadar kendinize,gerçekten yazık,üzüldüğünüze değmez,şahsen ben borç içinde kalsam bile nişanlımın gönlü kalacağına onun hatırı kırılacağına ona söylemezdim bile alırdım damatlığını belli ki o da alabileceklerinin son sınırına gelmiş derdim. Benim hatırım var da onun hiç mi bende olmaz?

kONU sahibi açık açık söylemiş alamayız diye , adam da haliyle öyle cevap vermiş........Ama kırıcı olmuş gerçekten de....

Son düzenleme:
canım benim... üzüldüm okuyunca... nişanlın belli ki ailesinden etkileniyo yoksa adamlar böyle konularda bu cümleleri bir anda kuramaz diye düşünüyorum.. ama etkileniyo bile olsa sana saygısı,sevgisi bunu engellemeliydi.. ne kadar kırıcı.. sen ister mıydın kı salak bı takım elbıse yuzunden böyle mahcup bi acıklama yapmak.. bunu duydugu an seni susturması gerekir canım anladım o gune kadar hallederiz bakalım filan demesi gerekirdi.. ama işte akıllı davranmak gerekiyo en azından ılerisi için.. bu tavrı gorduysen, o takım elbıseyı ne yap et almaya bak çünkü ılerde konusu gecınce aynı evin içinde böyle bi konu daha da onur kırıcı olabilir...

şimdiden maddi olarak sizi ezmeye başlamış bu hoş değil benim kuzenim evlendi bizim aile şirketimiz aldı herşeyini kızn durumu müsait olmadığı için kız sadece sandık çeyizi ile geldi ama kimse sen almadın demedi yarın hayatı paylaşacaksınız paranın bir önemi olmamalı

Babamın parası yok flaan biraz gariban edebiyatı olmuş.
Hiçbirimiz kraliyet ailesinden gelmiyoruz.
Hepimiz evlendik hesap yaptık kitap yaptık.
Kızını evlendirecek damata bir damatlık alacak paran yoksa kızın da dişini sıkıp çalışmıyorsa kızını evlendirmeyeceksin.
Kızları gelinlik,mal,ev altın vs vs şartlarla sanki bir menkulkıymet gibi evlendiriyorlar sıra onlara gelince biz fakiriz !
Eee fakirsen isteme ? Fakir adam paranın kıymetini bilir.
1500 tl lik gelinlikle dalga geçenler olmuş..
1500 tl çok büyük paradır helal kazanırsanız ,babanızdan gelmezse ,kocanız avucunuza dökmezse ,zamanında yokluk çektiyseniz.
1500tl lik gelinlik dünyanın en güzel gelinliğidir.
Kayınpederim hesabıma 5000tl yatırmıştı bu gelinlik kına kıyafeti davetiye falan filan işleri için 800tl ye gelinlik aldım :)
Düğünümün üstünde 3 yıl geçti hala gelinliğimi soruyorlar ,biraz akıl biraz vicdan insan yolmak amacında olmamak kafii.
Erkek değil mi yapsın erkek ailesi değil mi yapsın,ayıp cidden biz mal mıyız ? Bir ürün müyüz açık arttırma müzayede parçası mıyız ?
Kadınlar,kızlar kendilerine bunu niye yapar?

Artık damada daha çok hak verdim.
Damatlık alacak paran yok,düğün yapıyorsun sıkışınca gariban edebiyatı çok sıkışınca kızı vermekten vazgeçiyorsun.
Adam haklı bakmış yolunuyor ,patlamış.
İyi yapmış.

UfuruktenPrenses Damatta böyle tutup tutup sinirle söyledi diye topa tutuldu ya zaten halbuki o da kendince haklı:44:

hayır yani yapınca bir de kıymet bilinse.en iyisini en pahalısını yaptırmaya çalışıyorlar sonrada aileyi beğenmeyip burun kıvırıyorlar

bugün o konuyu okuduktan sonra kız tarafı kaç lira harcayacaksa kızları için,ben de oğullarım için o kadar harcamaya karar verdim.limiti kız tarafı ayarlayacak

çok ayıp etmiş nişanlın
durumunuzun olmadığını bile bile böyle birşey yapması gerçekten büyük odunluk
daha evlenmeden aldığı gelinliğin parasını hesaplayan adamdan koca olmaz bence
evlendikten sonra da her fırsatta ezebilir seni
benim bildiğim damatlığı da erkek alır gelinin aldığını hiç duymadım ben
ben olsam evlenmekten bile vazgeçebilirdim bu durumda ya çok sinirlendim şu an
çoğu arkadaş damadı haklı bulmuş
tamam düğünde iki tarafın da desteği şart ama kız ailesine sorup alamayacağını söylediği halde böyle kırıcı sözler kullanması çok ayıp bence

Son düzenleme:
Haziranda ki düğün için neden bugünden alamayacağınızı söylediniz ki? Mayısa kadar bir şekilde hallolabilirdi.. en kötü ihtimalle eve alacağınız şeylerden biraz kısar ve damatlığı alırdınız.. kaldı ki benim aklım almıyor, düğünü erkek tarafı yapacak, gelinliği-damatlığı erkek tarafı alacak, evi erkek tarafı tutacak, y.odası hariç bütün evi erkek tarafı döşeyecek!!! neden? herhangi bir adetten bahsederken "hangi devirdeyiz" diyoruz da iş evlenmeye gelince neden bu kadar geleneksel takılıyoruz? evlilik 2 kişilikse her türlü masraf da öyledir.. keşke baştan konuşsaydınız, ne onlar bu kadar yorulurdu ne de siz.. kaldı ki size küçük bir tavsiye, ailenizden aldığınız her aklı, her düşünceyi çat diye söylemeyin karşı tarafa.. önce siz bir süzün aklınızda, getirisini-götürüsünü bir düşünün.. sonra uygun bir dille anlatın.. yoksa çok ciddi tepkiler alabilirsiniz..

valla yorumumu yazmıştım fakat yorumları okurken düşündüm.. evet bizde hem nişan takımı hem damatlık aldık. yani kısacası hazirana kadar daha çoookkk var bence bir iş bul, ya da dedikleri gibi 5 tencere değilde 3 tencere al, yine de damatlığını al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…