Okadar Parçalandı ki içim...

Ne kadar düşünmeden yapılmış bi yorum bu. Ayrıca hicte inanmadım boyle yapabileceğinize oğlunuza cok düşkün bi annesiniz her normal anne gibi tum imkanlarınızi kullanırsınız cocuklarınızın mutluluğu icin.
Ben nişanlıyim ve ailem üstüne düşen herseyin en iyisini yaptı 15 bine beyaz eşyamı aldı 10 bine yatak odamı aldı. Ayrıca nevresimdir yatak ortusudur havludur tabaktir tenceredir derken 7 bin harcadı. Ama bizde erkek tarafida oturma odası misafir odası yemek odası birde tv yi alır ve nisanlimin ailesinin aldıkları bizim aldıklarımızdan 3 bin lira civarında fazla tuttu. Simdi onlar daha cok şey mı almış oldu? Bence hayır herkes kendi üstüne düşeni yapmış oldu. Kaldiki benim gelinliğim nerdeyse 3 bin lira tuttu ki girdiğim magzadaki ortalama bi gelinliği aldım ama biz nişanlıma sarar dan en pahalı damatligi 1300 liraya aldık simdi eşit harcamamış oluyoruz biz bu durumda ve nisanlimin benden alacagi var sizin anlayisiniza gore. Ayrıca bide su acidan bakalim benim bi evim ve bi arabam var ailem verdi saolsunlar simdi esimin ailesi bu kadarını veremiyo diye benim ailemin verdigi katki kadar katkıda bulunamiyo diye bende nişanlıma hersey eşit yarı yarıya madem senin ailen benim ailemin verdigi kadar veremiyo o zaman bende ailemin verdigi ev ve arabayı kabul etmiyorum mu demeliyim?
Bence herkes üstüne düşeni maddi durumu elverdigi oranda yapmalı. Konu sahibinin nişanlısı haklı fakat söyledikleri bi erkeğe hic yakışmamış. İnsanin huzurla sırtını yaslayacagi bi erkek bunu demeyi gururuna yediripte bu dille bu üslupla konuşmamalı hatta tenezzül etmemeli. Benim ailem Nisan zamanı adetlere göre herseyi aldı nisanlima keske daha fazlasını da alabilseydik o benim canım cunku ama onun ailesi bi cok şeyi almadı ben tenezzül edipte alın yada niye almadınız demedim nişanlımın canı sıkılmasın diye sustum gittim kendim aldim ev icin alınacakları (onların alması gereken seyleri). Ben bile işsiz güçsüz halimle aileme mahcup olmayı göze alıp nişanlımı kirmamissam maaşı olan adam karısı olacak kadına bunu dememeliydi. Tabiki icinden geçirir belki ama dememesi gerekirdi.
Son olarak bazı adetleri eleştiriyoruz ama cogu adeti sırf erkek ailesi mutlu olsun diye yapıyoruz. O zaman erkek ailesinin hoşlanmadığı adetlerin yerine getirilmesini isteme hakkımız var diye düşünüyorum. El öpmekten nefret ederim ama öpüyorum kandil kutlamaları bence anlamsız ama yapıyorum. Dugun tarihini belirlerken hic istememe rağmen onların dediklerini kabul ediyorum. Bunlar benim istemeyipte yaptıklarım daha bi suru şey vardır benim yaşamadığım. Uzun lafın kısası herkes işine gelen adeti yaptırıp işine gelmeyen adet icin eskidenmis o adetler derse büyük sacmalamis olur

Son düzenleme:
Konu sahibinin konuda tek bir mesajı var.

Nerden çıkardınız ailesinin bilmem kaç gram altın şartı koştugunu, bilmem şu kadarlık gelinlik istediğini?
Ailesinden neler istendiğini?
Kafanıza göre senaryo yazmayın lütfen,
buradaki konu damatlık gelinlik konusu da degil, nişanlısının davranışı.

Adam polis maaşıyla her şeyini ailesine aldırıyor, kendisi evlenecek elini cebine atıp da 5 kuruş harcadıgı yok,
konu sahibinin ailesinin durumu olmadıgını bildiği halde kızın gururunu incitiyor.
Yine söylüyorum insan olan sevdiğimden degerli mi der, 3-5'in hesabını yapmaz.

Ve bu adamın adım gibi eminim evleninceki ileri boyutu,
kızın lokmalarını saymak, yediğine içtiğine, aldıgına karışmak olacak,
ben çalışıp sana bakıyoruma getirecek olayı...

Ben asla böyle bir insanla evlenmezdim...

Bir de maddi durumu olmayan insanlar evlenmesin, kızlarını evlendirmesin ne demek yahu?
Tabi onlar insan degiller, onların hiç bir şeye hakları yok bu dünyada degil mi?

Haaa bu arada yaran var da gocunuyorsun demeyin,
biz evlenirken her şeyimizi kendimiz yaptık,
aileler arasında da bu tür konuların bahsi bile geçmedi...
Fakat buna ragmen kv yatak, yorgan, bebek pikelerine kadar her şeyi yapmış kadıncagız,
ogluna kız çeyizi gibi çeyiz hazırlamıştı :)

Hatta eşimin bile haberi yoktu bunlardan, en son başka bir ilde yaşayacagımız için kargoyla orada tutulan eve gönderdiler.
Eşim açmamıştı bile ben de görmemiştim, beraber açarız demişti,
ta ki düğünden sonra evimize gidince kolileri açınca görmüştük...

Son düzenleme:
Burda mesele damatlığı, gelınlıgı hangı tarafın aldıgından çok ;
Damat beyın nahoş tutumu bence ..
Kaynana ağzıyla aa bızde cok harcadık bıraz da sız harcayın tarzında kı çirkin uslubu ..

Daha en kıymetlı zamanlarda bu kadar nahoş bır uslupla sevdıgını para,pul işleri için kıran bır erkeğin ileriki zamanlarda neye donusucegıı kestırmek cokta zor değil bence..

hayır, maddi durumu olmayanlar da evleniyor sevgili cudana.. ama herkes kesesine göre davranıyor.. daha düğüne 6 ay varken kızın, ailesinin ağzıyla "alamayız" demesi normal ise damat adayının da yine ailesinin ağzıyla "ama istemesini biliyorsun" demesi de normal.. ayrıca önemli olan çocuğun mu yoksa ailesinin mi aldığı değil, zaten o yüzden kız tarafı-erkek tarafı deniyor, taraflar alıyor.. ben her konuda gelenekselciliğe karşıyım.. erkek tarafı ne yapıyorsa, kız tarafı da onu yapsın.. ha durumları yoksa, olduğu kadar yapsınlar.. burada kim 4/4 lük evlendi ki? eğer konu sahibi arkadaş bu kadar hassas ise ya çalışacak ya da gelinliği biz alalım, damatlığı siz alın diyecek.. herşeyi bir tarafa yıkıp, "ama adetler böyle" yada "bizim durumumuz yok" denilmemeli bence.. az önce de dediğim gibi, evde 2 parça eşya eksik olsun ama başka eksikleri tamamlasın konu sahibi..

bu yorumun altına imzamı atarım
bazı kişiler çok acımasız eleştiri yapmışlar
paranız yoksa evlenmeyin ne demek oluyo onlar insan değil mi
bizim ailemizde olan evliliklerde büyükbabamın maddi durumu iyi olduğu için tüm oğullarının masraflarını kendi karşıladı
kız tarafından hiçbirşey istemedik yüzlerine de vurmadık yaptıklarımızı
benim annemim de maddi durumu iyi değilmiş ne yani iyi değil diye babam onu bıraksa mıydı
kimin imkanı varsa masrafları karşılamaya çalışır ortak karşılanır ya da
bu konudaki nişanlı adam maaşı olduğu halde kızın çalışmadığını bildiği halde bu kadar kırıcı konuşmamalıydı
ben olsam böyle biriyle evlenmekten vazgeçerdim

bugün okuduğum konudan sonra böyle bir karar verdim.kız tarafı kız veriyorsa ben de oğlumu veriyorum.yani gelin evime gelmiyor.bayramdan bayrama gelmeye bile mırın kırın edecek.niye kendimi zorlayayım
.o ev ortak kurulmalı.iğneden iğliğine ortak olmalı.damatlıkta gelinlikte ortak alınmalı,düğün de kına da her neyse ortak yapılmalı.

Ayrıca kaçırdıgınız nokta ;
nişanlısı kendisi söylüyor bana damatlık alacaksınız diye.
Belli ki kız tarafının böyle bir adetten haberleri dahi yok, kız gidip annesine söylüyor,
annesi de alamayız diyor...
Demek ki böyle bir adet onlarda olsaydı ona göre durumlarını ayarlayabilirlerdi...
Zira şartları zorlayarak bir çok şeyi zaten almışlar, bunu da bir mucizeyi gerçekleştirdik diye belirtmiş konu sahibi...
Burada konu sahibinin ailesinin hiç bir şey almamış ama erkek tarafından bitmek tükenmek bilmeyen istekleri var gibi konu saptırılmış.

Çalışmak ; sanki Türkiye'de herkes çalşıyor da konu sahibine çalış denmiş.
Evet çalışmak güzel ama kimsenin önünde iş hazır beklemiyor.
Bakınız, Türkiye'deki işsisizlik oranına..

Ve hiç kimse ailesinin maddi durumu kötü diye bu şekilde aşagılanamaz.
O nişanlı belli ki hiç ama hiç yokluk çekmemiş, ekmek elden su gölden büyümüş...

Edit: Office ben bu mesajı yazarken sen yazmışsın. Cevabım burada zaten

Son düzenleme:

evet ama diyelim ki bi tarafın karşılayacak durumu yok ve siz de herşeyin belli standartlarda olmasını istiyorsunuz
o zaman nolucak
mesela biz ağırlamaya çok önem veririz ve düğünler masraflı olur bizde
karşı taraf alamıyo diye ucuza kaçarsak kendi çevremize karşı kötü duruma düşebiliriz
eğer imkanımız varsa çoğu şeyi karşılarız ve hiç gocunmayız eğer diğer taraf cidden alamayacak durumdaysa

benim için standart yoktur.10 milyona da olur,100 milyona da farketmez

O zaman dua edin de maddi durumu sizinle eşit olan birine asık olsun oğlunuz. Eğer sizden daha kotu maddi durumu olan birini severse oglunuz, sırf kiz tarafi az harcayabilecegi icin o cok sevdiginiz oglusunuzun evinde hersey en kötüsünden olucak. Kız tarafının gelinlik-damatlik alışverişi icin ayirabilecegi tutar 500 lira olursa oglusunuzunda ömür boyu değişmeyecek olan dugun fotograflarindaki damatligi hep baktikca onu üzecek cinsten bi damatlik olucak. Yada tersi bi durumda kiz cok zengin olursa, kızlarının mutluluğu icin tum maddi imkanlarını kullanan ailesinin Yaptıgı harcamalara yetisebilmeniz icin belki de ömür boyu ödemek zorunda olduğunuz bi borcun altına girmek zorunda kalicaksiniz hani limiti kız tarafı belirliycekmis ya

Konu sahibinin konuda tek bir mesajı var.

Nerden çıkardınız ailesinin bilmem kaç gram altın şartı koştugunu, bilmem şu kadarlık gelinlik istediğini?

Nişanlısı demiş şu kadarlık gelinlik istemeyi biliyosun ama diye:26:
Valla ben de tepki gösterdiğiniz şekilde yorum yaptım.
Konu sahibinden çok malesef geneli baz aldım. Çünkü yorum yazanların çoğu "sen gelinsin tabii isteyeceksin", "damatlığını alamıyosa evlenmesin", "tabii alacak o senin hakkın" vs oldu.
Yani yorumların çoğu konu sahibinin asıl derdinden çok öteye kaymış oldu.
Nişanlısının tavrı çok çirkin ama ben polis adamın ailesi düğün arifesindeyken elini cebine atmadığına inanmam.
Bana ailenin tepkisi daha tuhaf geldi. Ben damat olsam böyle tepkiden ziyade garipserdim.
Damatlık denilen bildiğimiz takım elbise her fiyata mevcut.
Damat daha çok bunalıp, patlamış gibi
:44:

biz dış görünüşe veya eşyaya değer vermeyiz.işimizi gören herşey makbuldür.onun için ucuzu pahalısı farketmez

benim anlamadığım hem durumları yoksa olduğu kadar yapsınlar demişsiniz
hem de damatlık alamayız durumumuz yok lafını kabul etmeyip ortak yapılsın demişsiniz
ayrıca damatlığın alınması gerektiğini kız tarafı sonradan öğrenmiş bence yoksa bi şekilde ayarlama yaparlardı.
mesela bizim oralarda damatlığı da erkek tarafı alır gelinliğide
kız tarafının aldığı şeyler de az para tutmuyo yani
kimin ne kadar harcadığını tam yazmamış ki konu sahibi

bu konuya yazmadan geçemicem okuyunca seni çok iyi anlaya biliyorum.. ben nişanlancağım zaman eşimle yüzük bakıyorduk babam hiç ağızını bile açmadı yüzükleri aldık fiyatını dahi sormadı oralı olmadı. eşimden allah razı olsun ailesinden de bi kere bile yüzüme vurmadılar. Benden sonra ablam nişanlandı eşi de polis yüzük bakmaya gittik hep beraber biz karışmadık tabi yüzüğü beğendiler sipariş verdiler çocuğun babası yüzük için bir ton laf yapıp oğlunu şişirmiş ki onlar babama danışmadılar bile hemen sinirli sinirli gitti yüzüğü iptal etti iptal ettirdim ben ayranın kocası gibi salak değilim yüzün parasını versin işte baban beleşci gibi hakaretler etti ve ablam ağızını açıp tek bir kelime bile etmedi... babamı arayıp ikide bir yüzük alıcaz para ver diye aradı babam maaşını alınca çıkarıp verdi. benimle ablamın nişanı 15 gün arayla oldu. kutlamaya gittik hep beraber bi cafe restorant tarzı bi yerde otururken konuşulurken birden masaya yumruk attı senin ş... baban bana altın takacak en kral saati alacak damatlığımı en pahalısından isterim yoksa babanı döverim kardeşini vururum ben polisim asarım keserim demeye başladı. ben saldırıcaktım eşim beni tuttu susturdu ablanın hatrı var sus dedi... neyse biz önce nişanlığımız için ablamın eşi işte baban emekli durumu kaldırmaz heemen biz düğünü yapalım babamı arayayım söyliyeyim dedi hemen düğünü derneği yaptılar babam herşeyini aldı ablamın a sından z sine kadar Sarardan damatlık takımı aldı tepeden tırnağa marka giydirdi o ablamın beğendiği gelinliği almadı para veremem dedi gitti dandikten bi gelinlik aldı giydirdi evine eşyaları kıytırıktan almış bi tane 3 lü koltuk almış birde ayna takımı evinde ki odaları boşmuş hep birini ütü odası yapmış eşinin annesi minder getirmiş bi odayada minder atmışlar ve ablama ben kemer altın takacam şunu yapacam bunu yapacam diye çok attı tuttu hiç birini yapmadı.! ve Anneme babama öyle güzel kazıklar attılar ki bide üstüne telefonda babamı tehdit etmiş... Benim Açımdan bakarsan ben Kaçmak zorunda kaldım babama ayranın eşi ayrana bakamaz edemez senin hakkında şöyle dedi böyle dedi diye fitil vermiş sağolsun ablamın düğününde ablamın eşinin tarafıyla tartıştım terbiyesizlik yaptılar bana bende gitmiyorum dedim babamda evden s...tr git dedi bana ve eşimle telefon açıp kavga etmiş kaçmak zorunda kaldım bana sadece cebinden harcağıdı para 500 tl oda 800 devir 5 kilogramlık çamaşır makinası aldı sadece okadar oda evlendikten 11 ay sonra düşünün yani. Erkek kardeşimi okutuyo kendi isteklerini istediği gibi yapıyor bana gelince para yok..! Eşimden bin defa allah razı olsun ki bi kerede senin anan şöye ben şöyle yaptım baban şöyle yapsın demedi... hiç yüzüme vurmadı. İlerde vururmu bilmiyorum Düğünümüzü kendimiz yaptık mobilyalarımızı eşimle aldık evimin eksikleri çok var ama ben böylede mutluyum her ay 400 tl kredi 450 tl kira veriyoruz faturaları siz düşünün eşimin aldığı maaş 1.300 lira evimi idare ettiriyorum kayın pederim arada 650 verir parası yoksa 100 lira gönderir kendi yağımızda kavrulmaya calısıyoruz. nişanlın nereli ? çok merak ettim

gördüm mesajını
yapma cudana allah aşkına, nasıl haberleri yok, herhalde dün görüşüp bugün evlenme kararı almadı bu arkadaşlar zaten hiç konuşulmadan evlilik hazırlıklarına başlandıysa o daha da kötü.. konu sahibi nasıl biliyor olabilir ki bu işleri "her şey ama her şey erkek tarafına aittir" diye mi? şartlar zorlanıyor elbette cudanam, yoksa evlilik olmaz ki? ama madem kendisinin şartları kötü o zaman düğün istemeyecek mesela.. ya da bir iki şeyden kısıp zorunlu olanları yapacak, ya da biraz para biriktirene kadar erteleyecek.. kaldı ki bence ortada bir hakaret de yok.. çok rahatsızlık yaşayacaklarsa o zaman gelinliği konu sahibi arkadaş alsın, damatlığı da nişanlısı..

Vallahi ben direkt konuyu baz aldım, olayı analiz ettim :)

Öyle yazan yorumları da okumadım geçtim.

Zaten şu işaretlediğim yer kk klasiğidir,
konuda biri bir şey yazar, arkadan gelen yorumlar da destekleyici yorumlar olur.

Şimdi geneli yazıp yorum yapanlar, lütfen konuyu tekrar okusun :)

Son düzenleme:

keşke ablanız o dakka terketseymiş nişanlısını
benim babam olsa bi dakka düşünmez bozardı nişanı filan
o ne öyle ya nası saygısız bi damadınız varmış

Ben o konuyu es geçmek istiyorum.
Çünkü hala ben nişanlısının davranış biçimine takılı kaldım.
Bu kızcagız böyle bencil bir adamla evlenirse yaşayacakları kötü...

Zaten evlenmeden önce kızlarımızın gözüne gözüne olumsuzluklar sokulur,
kızlarımız anlamamazlıktan gelir, evlenince de erkek degişti olur.

Hayır erkek degişmiyor , sen evlenmeden önce görmezden geliyorsun.

Ben hala olayın bu boyutundayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…