Okadar sınırlıyımkı lutfen destek

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
Kızlar esımın 14 yasında bır kız kardesı var dını bılgı vereyım dıye esım bızde kalmasını teklıf etmıs,2.3 gun. Gorumcem benı cok kıskanır esıme laubalı hareketler vs gorsenız gulersınız cocuk deyıp gecıyorum, bır kerede ıftıra atmıslıgı var, eskıden tanıdıgım bırının fotosunu gordu bnm eskı harddıskımde , bırkac kısı gordugunu soylemıstı abısıne, neyse benmle konusurken saygısızca abısıne benden bu su dıye bahseder, yenge demez vogue2013 der.. Evlerıne gıderız hc konsmaz abısıne sadece hosgeldın der,bırsey alır abısıne verır bana vermez vss vs bnları takmıyorum sorun su esım bana daha onceden on bes tatılde gelecegnı soledı bnde bısı demedm karsı cıkmadm ama kırktan daha yenı cıktım bebegm hc durmuyo bazen bıde evde mısafır ona hzmet et, ben yesıllık vs yıyorum ona ayrı yemek hazırla, bebegm ztn durmuyo, kendısıde lıse okuyo ama ck degısık hayatı var gece sureklı bıyerlerde kalır aılesı engel olamıyo hıc bıseyıne, esıme smdı gelmesn dedm bozuldu onceden kabul ettın dedı. Ya bana destek olcak bırıde degıl, cocugu emanet et desen edemem, kendı yıgenı var obur cocuga kotu davranıyo kıskanıyomus sureklı evlerınde dıye, sureklı degısık yerlerde ıcınde zerre ıslam sevgısı olmayan bırıne ben ne anlatabılırım,uc gun anlatırım gene aynı cevresıne doncek, okadar yaz kursuna vs yolladılar tık yok aynı tas aynı hamam makyajlar fönler vs vs, yasına gorede gıyınmıyo ztn. Bebek olmasa neysede

tam deli çağlarında.
çocukluktan çıkıp ergenliğe giriyor. bu yaşlarda aile sözü dinlemezler. en iyi arkadaşlarına uyarlar. akran eğitimi denense eminim ailesi arkadaşlarını bile tanımıyordur. uzak tutarlar ailelerinden.

Allahım sabır versin size.

üff ergen tiriplerinde işte .. hiçde sallamam ben olsam .sıkştırırım kenara gözünü korkuturdum bak bakalım yapabiliyor mu bir daha ... şımarık şey ..

laubali bayanları hiç çekemem ben de, o sana nasıl davranıyorsa sen de öyle görmezden gel..

sizin ev medresemi canım herkes ergenine sahip çıksın kolaymı hem bebekle ilgilen hemde bir yeni yetmeyle.

15 tatil boyunca mı,2-3 gün için mi kalcak onu anlayamadım.2-3 gün içinse çok da zor olmaz .yemek için birşeyler ayarlayabilirsin bence.Kısa zaman için diğer şeyler de sorun olmaz.ama uzun kalacaksa da yemek dışında hizmet edecek ne varki.o da sonuçta iş yapacak yaşta.biraz yardım iste,bebeğin var sonuçta.yalnız bir de ben şuna takıldım.böyle bu konuda ısrar eden ailelerin çocukları hiiç istedikleri gibi olmuyor.bu kadar üstüne gidilmemeli.böyle yapmayanların çocukları daha dindar.ayrıca bir de bir yerde içinde zerre islam sevgisi olmayana ben ne yapıcam demişsiniz de 14 yaşındaki biri hakkında bu karara varamayız.

Son düzenleme:
14 yaşındaki bir kız için yazdıklarınızı okuyunca üzüldüm. fön çektirmek, makyaj yapmak "kötü kız" olmak anlamına gelmez.
din/islam sevgisi verebilmeniz için empati yeteneğinizin olması gerekir. resmen kaba tabirle yollu demeye getirmişsiniz. 14 yaşında çocuk yahu, ayıp sizin bu yaptığınız. sizce eşiniz bu yazdıklarınızı okusa, hala kardeşine öğretmenlik yapması için en ideal sizi mi görür???

ben de olsam kıskanırdım abimi ama abim yok :) da bu kızın sadece senle değil herkesle sorunu var bence canım beraber oldugunuz zamanlarda idare et fazla bulasma zaten ailesi anlar buyudukçe ne oldugunu senin yanına falan yollamazlar pek. eşine aç durumu.

Çocuk yahu daha, elbet zamanla öğrenecek, gelişecek, değişecek...
Biraz daha az ağır itham gerekli ve biraz daha saygı..
Ne var fön çekiyorsa, makyaj yapıyorsa, eskisi gibi değil, artık ortaokul çağlarındaki kızlarımız da bakımlı olmaya gayret gösteriyor, yadırganmamalı. ( Tabii çok çok çok aşırısı değil o herkes için kötü o ayrı konu)

Bence bir yenge, bir abla olarak onu adam yerine koymuyorsunuz..
O da sizi koymayarak cevap veriyor..

bazı kelımelerm yanls anlasılmıs, yollu demeye gtrmedm o yastakı bırıne olmaz dmk ıstedm,

bır arkds aıle baskı yapıo vs demıs ama yok aılesınde bı nmz kılan baba oda dındar degıl hatta bıara kız kapansammı demıs anne karsı cıkmıs. Sadece abısı bıraz duzelsın ıstyo, hergece brnde kalıomus anne babası ıle kedı kopek gıbıler ck uzucu

bnm evıme geldgnde hedıyeler verdm karsılıgı ıftıra atmasımıydı!?lutfen dusunerek yazın, adam yerıne konulmaksa soz konusu bıle degıl daha bı cocuk, bna saygı gostermesnı bklemıyorum yetıstırılme tarzını bılıyorum, bız adam yerıne koydukta neoldu ayırmak ıcın ugrastılar, kılık kıyafetıne dıkkat etmemesını daha anlatmıyorum bıle.. Ev ısı yapar dıyen arkdsa bn ev ısı yptrmam kndısıde ztn evlerndede ıs ypmaz.

arkadaslar lutfen konu sahibinin lohusa bi bayan oldugunu unutmayın ustune gtmeyin tum vucudu hormonları bi anda tersine döndü ve duruma alısmaya calısıyo ayrıca 15 yas da hiç küçük değil iftira atmak için

ne yapıyorsunuz siz ya? burda 14 yaşında ki kızın dedikodusunu resmen...!
sizin de çocuğunuzun var farkındasınız dimi......? ayıp....

ne yapıyorsunuz siz ya? burda 14 yaşında ki kızın dedikodusunu resmen...!
sizin de çocuğunuzun var farkındasınız dimi......? ayıp....

sayın bayan bu bölümdeki butun konularda birileri ile ilgili konusuluyo ama bu dedikodu değil derdini anlatma bölümün amacı da o. ve isim verilmemiş gördüğünüz gibi. ben 10 yasında bile iftiranın cok kötu bişey oldugunu biliyodum

Siz anlatırsınız, o alması gerekeni zaten alır.
Öyle biri için vs cümleleri hoş olmamış o daha çocuk
Ergenlik çağında olan hem de ailesinden bu konular hakkında eğitim almayan bir kız için normal davranışlar
Zamanla düzelecek elbet, ardından konuşmak yerine sizde katkıda bulunun
Alın karşınıza konuşun ne kaybedersiniz ki? Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır
Sizinde yavrunuz var onu da yerine koyun, ailesinin uzatmadığı eli siz uzatın

tabi orası öyle...ama 14 yaşındaki kızın fönü giynişi vs tartışıyor konu sahibi....elbette ki doğru değil ama artık 15 likler öyle ne yazık kii...kılık kıyafet makyaj tartışacaksan ben bunda art niyet ararım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…