Okadar sınırlıyımkı lutfen destek

yazdiklarini okudugumda bir yakinim ( ozamanlar hemen, hemen ayni yaslardaydii) gozumun onunde canlandi.
gercekden o yaslardaki bazi kizlar cok kiskanc oluyorlar, cekemiyor ve herseyin tam terzini yapiyorlar, ayrica sit gidiyor insanlarla.

ahh, ahh o yaslarda saftirigin teki, kendi halinde bir kizdim ben:)) :131:

Herneyse ama bence, ona bir seyler ogretmeye calismadan once, anlamaya calissin. Eminim o kiz cok mutsuz bir cocuk. Hic havasi sen ialdatmazsin, cunku iyi nr yaparlar.

çocukla çocuk olmuşsunuz resmen :) o daha çocuk, benim yeğenim 7 yaşında ve benim rujlarımı,ojelerimi,topuklu ayakkabılarımı giyiyor :) kız çocukları böyle süslü olmayı severler :) Siz ondan yaşça büyüksünüz, bir höyyyyttt demenizle kızcağız susar zaten :) abartmayın lütfen..yanlış bir tavır sergilerse size, düzgünce size böyle davranmaması gerektiğini belirtirsiniz, unutmayın tatlı dil yılanın deliğinden çıkarır..bir çocuk için bu kadar sıkıntıya girilir mi be :) sıkmayın canınızı..

ben bu forumdakileri anlamıyorum bazen.15 yaşındaki kız çıkar gelir buraya ''ablalarım işte nasıl makyaj yapmalıyım saçımı ne renk boyatsam bıdı bıdı '' fikir ister ve herkes büyük abla tavırlarıyla senin yaşın daha çok küçük bu yaşta bunlara heveslenme der.git dersine çalış der.olay sadece fön çekip makyaj yapmak değildir mutlaka,yoksa lise 1 e giden biri ilk makyajını yapmıştır zaten.belliki kızın dış görünüşü bi özentilik çabasında.unutmayalımki herşey yaşında güzel.kaldıki karakterinde de bozukluklar daha doğrusu yanlışlıklar var.zaten konu sahibi sanırım eşini nasıl ikna edeceğini düşünüyor.bence bu lohusa halinle kimseye yardımın olamaz aksine sinir küpüne dönersin.kaldıki ahlak veya dini değerler de bi kaç günde insana aşılanacak bişey değil.yani oturup konuşursanız bu böyledir şu şöyledir diye emin olun bir kulağından girer ötekinden çıkar.o ahlakı sizinle birlikte yaşayarak öğrenmesi gerekir.ona nasihat verir gibi konuşma yapmak bile onu bu durumdan daha da uzaklaştırabilir.kaldıki sizi pek kaale almayan birisi olduğu için işi daha da inata bindirebilir.bence siz hiç karışmayın.siz mesul değilsiniz.annesi babası abisi ilgilensin.hani aranız iyi olsa arkadaş gibi konuşun diyeceğim ama....bence eşiniz başka birini düşünsün.görümcenizin değer verdiği saydığı sevdiği biri olmalı.

konu sahibinin düşünceleri baştan sona absürt maalesef. baba namaz kılıyormuş ama dindar değilmiş, kız kapansam mı demiş annesi karşı çıkmış.
hanımefendi, kimse kimsenin ne kadar "dindar" olduğuna karar veremez. madem siz çok dindar olduğunuzu düşünüyorsunuz, bu lafınızın şirke girdiğinin farkında mısınız? sonuçta birisi dindar mı değil mi bunu allahtan başkası bilebilir mi? bilebilir diyorsanız, e her şeyi bilen sadece allahtır. bilemez diyorsanız, nasıl böyle bir laf söyleyebiliyorsunuz?

kapanmış olmak demek, illa "dindar" olmak anlamına gelmez. baskıyla kapanan var, cemaate kapak atayım işimi garanti altına alayım diyeni var, hazır olmadan kapanıp geri başını açan var, kapalı olup daracık kıyafetler giyeni var, var da var.

sizin içinizdeki olumsuzlukları yok etmeniz gerekiyor, insanlar kendi hakkında iyi mi düşünülüyor kötü mü hissederler bazen. hislerinizi farkında olmadan suratınıza, hareketlerinize, bakışlarınıza yansıtıyorsanız, o çocuğun da ters tepkili olması normal.

kardeşim 14 yaşında
ve o 14 yaşındaki kız hakkında yazılanlara bakın... yazık...
hiç iyi bi tarafı yokmuş hemde ergen bıraksın herkez ne hali varsa görsün
vicdana bakın ya ....

konu sahibi bu yorumu 2 kere okusun..
eşiniz böyle düşüncleriniz olduğunu bilse eminim kardeşini yanınıza bile yaklaştırmaz
hadi o ergen peki siz???

Her şey sevgiden geçer bence evinize ona ornek olabilecek hem modern hem de Dogru yaşayan arkadaslarınızı getirip ornek olmalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca kesinlikle esinizle güzel bir üslupla konusun. Yardım isteyin. Önce ona düşer abi olarak ikna etmek. Beraber ona iyi gelecek videolar seyredin, ama üslup önemli sevdirmek lazım birşeyleri tabii mizaç da cok önemli ama bir yenge değil Müslüman olarak yadırgamadan keyifle anlatın, etkileyen siz olun, yanlış arkadaslar olmasın. Onun sevabı da size yeter

14 yaşında bir çocuktan bahsediyorsunuz..
Eşiniz kardeşinin dini bilgilerinden önce eşinin insani duygularını eğitmeyi (o da zor biraz) düşünseydi keşke..

14 yaşındaki bir kıza mı ''görümcem'' diye hitap ediyorsunuz, anlayamadım gerçekten? Görümcem deyince ben de sandım 25-30 yaşlarındaki bir kadından yakınıyor konu sahibi, kim bilir ne derdi var? diye düşündüm ilkin... 14 yaşı görünce şaşırdım...
Çocuk saygısızdır eyvallah, karekteri bozuktur eyvallah derim.. Beğenmemek de haklısınız, iftira etmiş... Cahilliktir yine, ben o kadar tepki veremezdim o çocuğa her ne kadar iftira da etse..
Her neyse... Ama siz kılık, kıyafet konusunda yargılamayın GÖRÜMCENİZİ lütfen.. Herkes dilediği gibi yaşamakta özgürdür, istediğini giyebilir.. Kimse kimsenin hangi dini benimseyeceğine de karışamaz, bu tamamen kişisel bir olgudur..
Dini konulara girmek istemiyorum, konuyu toparlayacağım.. Çocuk islamı sevsin diye ailesi yanınıza göndermek istemiş; hele ki siz loğusa iken.. Bence bu da çok yanlış. O çocuğu çok sevseniz bile bebekten kızla uğraşacak vakit kalmaz ki. Ki bir de siz ona karşı bu kadar öfkeliyken...
Ben burda çocuğu anlatış tarzınızı da, aileyi de yanlış buldum... Çocuk yanlışlar içinde boğulup gidiyor.... Onu kimse anlamıyor zaar...

görümcenizi seversiniz sevmezsiniz iyidir kötüdür o konuda birşey diyemiycem ama daha lohusayken kendinizle ve bebeğinizle zor ilgilenirken birde ilgi bekleyen birini size göndermeleri çok yanlış , zaten sizin yardıma ihtiyacınız var...

Kızlar bazılarınız sırf elestırmek ıcın yazmıssınız ben kıyafetnde deglm ısterse mını etek gıysın kımsenın dını dındarlıgıda benı baglamaz, smdı yazacaklarmı ıyı okuyun, anne babası sagolsun daha nısanlıyken herseyıme bır kulp bulur ay bu topuklu gıyıyor aksesuar takıyor bız bu sosyete ıle ugrasamayız,dıolardı dusuneblıormsnz ılk evlerne gıttıgımde ayakkabımı yengesımı babasımı ne denemıs! Daha neler ,evıme her geldklernde bıton laf carpıp oyle gıderler, ve boyle yaptıkları bırıne kızlarını yolluyorlar!ınsanda bıraz utanma olur be! Gecen cuma babası demedıgını bırakmadı gene, sınırkden gelırken yolda kaza yapıorduk, ergenmıste onu anlayacakmısım bızde o yaslardan gectık hıc bır ıyılıgı dusunemıyorsa kendı hayatındakılerı menfaatıne olanları dusunmesın ozaman, onu buraya bırsey ogrenmeye degıl huzursuz etsın dıye yolluyolar, belimden yana sorunum var su sıra bebegımle zor ılgılenıyorum bırde kalıcı mısafır, kıza bırsey sorunca veya bısı olunca kopek gbı cvp verıyo bazen afedersınız!bumu benı ornek alacak, ben kımsenın cobanı degılım ,bnm evme gelıp havadıslerı kaynanama haber verecek,bıhta once bebegı grmye gldklernde neler soyledıler bı actgm eskı konuya bkn,ettıklernden oturu daha ıkıgunonce esım ıstersen onlarla gorusme dıyordu smdı kardesı gelıyo ypck bsı yok ılla gelmesın demedım, ıkıgun kalsın gtsn. Kesın allame olur..

Ne kadar çirkin bi uslubunuz var BEN KİMSENİN ÇOBANI DEĞİLİM de ne demek!!! Çok çirkin çok yazık valla... Biraz kendinizi geliştirin!!!! Bence bu kızın değil ama sizin baya bi derse ihtiyacınız var...

"köpek gibi cevap vermek"???
ben de açmış sizin derdinizi okuyorum.
vahvah...
Siz doğar doğmaz doğru ve yanlışı ayırt edebilecek niteliklerle donatılmışsınız çok şükür!

Bencede bebeğe emanet edilecek bir kız gibi görünmüyor haklısnız.
Eşinize sonradan gelmesin demeniz olmamış. Kesin eşiniz sizin abla kardeş gibi olmanızı istiyordur, sizi istemez görünce bozulmuştur.

Bence umursamayın gelince, yok gibi davranın sıkılıp gider zaten. Ne pişiriyorsanız onu yer. Lohusasın sonuçta. Eşinizin yanında da ayy canım kusura bakma kolumu kaldıracak halim oluyor böyle idare edeceğiz der geçersiniz. şikayete edemez.

Fön, makkaj konusunda yanlış düşünüyorsunuz. Bende 16 yaşımda Kuaförden çıkmazdım.
Şimdi ki gençlere bakarsak çook normal. Benim kuzenlerimde aynı, biri 12 yaşında bakkala gitse sürüp sürüştürüyor.

burda kimsenin sırf eleştirmek için yorum yaptığını düşünmüyorum..
bu dedğiniz olmamış.

ben konu sahibini haklı buluyorum hassas bir dönemdesiniz iyice dolmuşsunuz yazınızdan anladığım kadarıyla, önce bir sakin olun

insan yeri geliyor kendi kanı canı kardeşinin ergenliklerine bile sıkılıyor , eşinizin kardeşinin saçma sapan tavırlarını çekmek durumunda değilsiniz tabi ki , hele bu durumdayken

madem ki dönüşü yok illaki gelicek bu kız olabildiğince başka odada bebeğinize odaklanın zaten en ilgi bekleyen dönemi olsa gerek bebeğinizin , kızında sizle yüzgöz olmaya vakti olmasın , ne kadar ergen de olsa biraz vijdanı varsa sizi huzursuz etmez zaten bu durumda

Anlamadığım bişey var. hiç birimiz köpek gibi cevap veriyor yada ben çobanlarımıyım kelimesini kullanmıyormuyuz hayatımızda :)
hayır konuyla o kelimeler nasıl bağdaştırılıp konu sahibi kınanıyor anlamıyorum.aaaa köprk gibi cevap veriyor demek, ne kadar edepsizce. çok ayıp konu sahibi hatta bu kelimeyi kullandığın için oturup ağlamalısın. hayret bişey yaaa şok oluyorum cidden okudukça. amaç nedir acaba

tam deli çağları :) kimseyi dinlemez dinlesede zaten anlamaz şuan onun hayatındaki tek doğrular kendi doğruları... sürekli itişme içersinde süslenme içersinde olucak yaşlarda. eşinin surat asması bozulması yanlış sonuçta kendi ailesi kendi abisi eğitememiş kırkından yeni çıkmış bebeğine yeni alışan kadın mı eğitim vericek... seninde canına yazık yani...
Allahm yardımcın olsun

madem evinize gelip kalmak istiyor o zaman o evin kurallarina uyacak ve saygili olmayi ogrenecek hanfendi. bu sekilde esinle konus bana kalirsa... buyuk kucuk farketmez, en haz etmedigim sey saygisizliktir...sana saygisi sevgisi olmasa dahi abisinin hatrina olsun sana yenge demesi gerek. Allah islah etsin diyeyim..aslinda 14-15 yas cok buyuk degil, ama saygisizlik yapmak icin cok buyuk bana kalirsa. Allah colugumuzu cocugumuzu saygili kullarindan etsin, iyilerle karsilastirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…