- Konu Sahibi FashionbyHatis
-
ben konu sahibini haklı buluyorum hassas bir dönemdesiniz iyice dolmuşsunuz yazınızdan anladığım kadarıyla, önce bir sakin olun
insan yeri geliyor kendi kanı canı kardeşinin ergenliklerine bile sıkılıyor , eşinizin kardeşinin saçma sapan tavırlarını çekmek durumunda değilsiniz tabi ki , hele bu durumdayken
madem ki dönüşü yok illaki gelicek bu kız olabildiğince başka odada bebeğinize odaklanın zaten en ilgi bekleyen dönemi olsa gerek bebeğinizin , kızında sizle yüzgöz olmaya vakti olmasın , ne kadar ergen de olsa biraz vijdanı varsa sizi huzursuz etmez zaten bu durumda
kadın lohusalıktan yeni çıkmıs burda derdini açmıs bu kadar yuklenilmesi gerekmiyo bence, kendinizi onun yerine koyun arkadaslar. dolmus napsın? istemeyen okumasın neden surekli üstüne gidiyosunuz. siz çok iyi iseniz guzel tatlı dille gösterindoğruyu
Katılıyorum...
Gören de sessiz sakin, melek gibi bir kıza işkence ediyor sanır...
Ben 14 yaşındayken, her şeyin bilincindeydim...Büyüklere nasıl davranmılır, çocuklara nasıl davranılır, nasıl oturulur/nasıl kalkılır...Gayet te hareketlerimizin sorumluluğu bize aitti...
Bebek değil, 14 yaşında bir genç kız...
Biz de geçirdik ergenlik...Ergenlik; bu denli saygısızlığa kılıf değildir...
Ayrıca konu sahibesi, evinin içinde kimseye ayrı yemek yapıp, hayatını ona göre ayarlamak zorunda değil..Gelen hayatını o eve göre ayarlamalı...
14 yaşındaki kızımız da bunu yapacak biri değilmiş ki kadıncağız konu açmış...
Anlamadığım bişey var. hiç birimiz köpek gibi cevap veriyor yada ben çobanlarımıyım kelimesini kullanmıyormuyuz hayatımızda :)
hayır konuyla o kelimeler nasıl bağdaştırılıp konu sahibi kınanıyor anlamıyorum.aaaa köprk gibi cevap veriyor demek, ne kadar edepsizce. çok ayıp konu sahibi hatta bu kelimeyi kullandığın için oturup ağlamalısın. hayret bişey yaaa şok oluyorum cidden okudukça. amaç nedir acaba
bnm evıme geldgnde hedıyeler verdm karsılıgı ıftıra atmasımıydı!?lutfen dusunerek yazın, adam yerıne konulmaksa soz konusu bıle degıl daha bı cocuk, bna saygı gostermesnı bklemıyorum yetıstırılme tarzını bılıyorum, bız adam yerıne koydukta neoldu ayırmak ıcın ugrastılar, kılık kıyafetıne dıkkat etmemesını daha anlatmıyorum bıle.. Ev ısı yapar dıyen arkdsa bn ev ısı yptrmam kndısıde ztn evlerndede ıs ypmaz.
ne yapıyorsunuz siz ya? burda 14 yaşında ki kızın dedikodusunu resmen...!
sizin de çocuğunuzun var farkındasınız dimi......? ayıp....
Anlamadığım bişey var. hiç birimiz köpek gibi cevap veriyor yada ben çobanlarımıyım kelimesini kullanmıyormuyuz hayatımızda :)
hayır konuyla o kelimeler nasıl bağdaştırılıp konu sahibi kınanıyor anlamıyorum.aaaa köprk gibi cevap veriyor demek, ne kadar edepsizce. çok ayıp konu sahibi hatta bu kelimeyi kullandığın için oturup ağlamalısın. hayret bişey yaaa şok oluyorum cidden okudukça. amaç nedir acaba
Bayılıyorum kk nın "fikir yürütmeci" hanımlarına. Siniri olan soluğu burada alıyor mu demeliyim yoksa.
Biri size bir dert açmış, haklı olmak zorunda değil, siz de ona "haklısın" demek zorunda değilsinniz, hatta niyetiniz gerçekten "yardım etmek" ise usulünce doğruyu göstermeli ve eleştirmelisiniz ama usulünce, üzerine çullanarak değil!
Bir paragraftan hemen çıkarımlar, "sen de az değilsin heaa, sen de şöylesin böylesin" yargıları. Hadi bu kadın 14 yaşındaki kızcağızı yargılamış sizin yaptığınız nedir peki, hem de lohusa bir kadına?
Şimdi çıkıp "ee sana ne, konuya yorum yapsana ne diye bizim yorumlarımıza karışıyorsun?" diyen elbet olacak nitekim haklılar, keşke herkes düzgünce derdini yazsa yardım, fikir alsa burada.Öyle konular gör,yorum ki ohoo, konu monu kalmamış, fikir bekleyen konu sahibinin kimseyi dinleyecek hali de kalmamış. Lütfen karşınızdaki insan hatalı dahi olsa onun "insan" olduğunu unutmayın. Şu an muhattab aldığınız insan velev ki birine zulmediyor olsun, birinin hakkını yiyor kendini de haklı görüyor olsun, ağır ithamlarınızla onu sivriltip sinirlendirmek verine sakince doğru yolu gösterin ki başarılı olabilesiniz, niyetiniz "yardımcı olmak" sa tabii.
Size normal geldiğine göre demek ki siz kullanıyorsunuz bu tip kelimeleri günlük yaşantınızda. Fakat ben hayatımda kimseye ne kadar kızmış olursam olayım bu tip sözcükler sarfetmiyorum. Beni tanımadan sanki burada gerçek dışı konuşmalar yapıyormuşum gibi ahkam kesemezsiniz. Kaldı ki burada sadece uslup değil, 14 yaşında henüz doğruların yanlışların ayrımına varamamış bir kıza yakıştırılan tabirler söz konusu.
Konusahibinin de; her ne kadar beni beğenmeyen aile, kızını neden yanıma gönderiyor diye aklı karışsa da, demek ki bu aile aslında içten içe sizi beğeniyor. Olabilir, bazen hissettiklerimizi dışa vurmakta zorlanırız veya bunu bilerek yaparız can sıkmak için. Ama kesinlikle canımızdan olanı güvenmediğimiz birine teslim etmeyiz değil mi? Madem size göre yanlış hareketleri, tavırları var. Buyrun durumu kendi avantajınıza çevirin.
Bayılıyorum kk nın "fikir yürütmeci" hanımlarına. Siniri olan soluğu burada alıyor mu demeliyim yoksa.
Biri size bir dert açmış, haklı olmak zorunda değil, siz de ona "haklısın" demek zorunda değilsinniz, hatta niyetiniz gerçekten "yardım etmek" ise usulünce doğruyu göstermeli ve eleştirmelisiniz ama usulünce, üzerine çullanarak değil!
Bir paragraftan hemen çıkarımlar, "sen de az değilsin heaa, sen de şöylesin böylesin" yargıları. Hadi bu kadın 14 yaşındaki kızcağızı yargılamış sizin yaptığınız nedir peki, hem de lohusa bir kadına?
Şimdi çıkıp "ee sana ne, konuya yorum yapsana ne diye bizim yorumlarımıza karışıyorsun?" diyen elbet olacak nitekim haklılar, keşke herkes düzgünce derdini yazsa yardım, fikir alsa burada.Öyle konular gör,yorum ki ohoo, konu monu kalmamış, fikir bekleyen konu sahibinin kimseyi dinleyecek hali de kalmamış. Lütfen karşınızdaki insan hatalı dahi olsa onun "insan" olduğunu unutmayın. Şu an muhattab aldığınız insan velev ki birine zulmediyor olsun, birinin hakkını yiyor kendini de haklı görüyor olsun, ağır ithamlarınızla onu sivriltip sinirlendirmek verine sakince doğru yolu gösterin ki başarılı olabilesiniz, niyetiniz "yardımcı olmak" sa tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?