Okadar sınırlıyımkı lutfen destek

İstemiyorsan isteme de
Onu giyiyo , makyaj yapıyo , fönler mönle o biçim demene gerek yok
Bende yapıyorum nolmuş ?

Daha az önce ayrım yapmayın dedim, benim çarşaflı da açıkta bir sürü arkadaşım var dedim bi konu da
Bence siz içinde İslam sevgisi olanı da soğutursunuz
Ne alaka yani ?

14 yaşında çocuktan ne biçim bahsediyorsunuz
O ergenlik çağında, siz böyle yargıladıkça daha iyi değil daha asi olacak
O senin kardeşin olsa böyle şeyler yazmazdın eminim ki
Bence önce kalbinizi güzelleştirin siz

"aynı tas aynı hamam makyajlar fönler vs vs,"

Allah kalbinize hoşgörü ,merhamet versin. konunuzu okuyunca

14 yasında abisini sizden kıskanması cok normal. ergenlik cagında..

nerde kaldıgı belli değil vs vs. :26: sizin de evladınız var. herşeyden önce birey olarak ,anne olarak söylemlerinize dikkat etmenizi beklerdim.

kadın lohusalıktan yeni çıkmıs burda derdini açmıs bu kadar yuklenilmesi gerekmiyo bence, kendinizi onun yerine koyun arkadaslar. dolmus napsın? istemeyen okumasın neden surekli üstüne gidiyosunuz. siz çok iyi iseniz guzel tatlı dille gösterindoğruyu

Katılıyorum...
Gören de sessiz sakin, melek gibi bir kıza işkence ediyor sanır...

Ben 14 yaşındayken, her şeyin bilincindeydim...Büyüklere nasıl davranmılır, çocuklara nasıl davranılır, nasıl oturulur/nasıl kalkılır...Gayet te hareketlerimizin sorumluluğu bize aitti...
Bebek değil, 14 yaşında bir genç kız...

Biz de geçirdik ergenlik...Ergenlik; bu denli saygısızlığa kılıf değildir...

Ayrıca konu sahibesi, evinin içinde kimseye ayrı yemek yapıp, hayatını ona göre ayarlamak zorunda değil..Gelen hayatını o eve göre ayarlamalı...
14 yaşındaki kızımız da bunu yapacak biri değilmiş ki kadıncağız konu açmış...

ben ne 14 yaşındaki çocuklar tanıdım saygılı,sevecen,söz dinleyen eğer çocuksa onlarda çocuk bu bahsi geçende çocuk.
şimdi konu sahibi karşısındaki ona yenge diye hitap edip saygı gösteren bir çocuk olsa bu konu zaten buraya açılmazdı.eminim kapısını ona sonuna kadar açıp aynı şekilde sevgisini gösterirdi.

benimde 14 yasinda kizim var,büyüklerine kesinlikle saygisizlik yapmaz,nerde ne konusacagini bilir ,egitim sart

konu sahibi ailesi ugrasamiyorsa siz hic ugramazssiniz,kendi anasi babasi dururken size egitim düsmez
kabul etmeyin bebeginizlemi onunlami ugrascaksiniz

sıze helal olsun dıyorum bunu farkettınız ya, ıpın ucu kendıne dokunan elestırebılıyor.kımse benı anlamaya calısmıyor, bu kız dogru duzgun hıc bı yemegı yemez pasta pızza vs bole seylerı sever, bnm yedıklermn bıcogunu yemez, bn bu halımde bıde ona ayrı yemek yap sunu yap bnu yap, oglumun daha gaz donemı bıtmedı ve sureklı emen bı bebek, bn kımsenın yanında ggsmu acıp emzıremem, saygılı brı olsa basımın ustnde yerı var ama bnı aılesınınde olmk uzere ck rahatsz eden huyları var.wc ye corapla gırılır cknca eller yıkanmaz kynanam eve glnce bole yptgını grdm nazıkce uyardm kynpeder ve kynvldenın demedgı klmadı, ondort yasnda brı fon ceksın mkyj yapsn vsbanane aıleye gore normal yada absurt.. Sorun su,onlar kızın bu hareketlernden raharsz olup bnm ynma yolluyolar. Sorun bu halbukı bnı hıc begenmıyorlar onlra gore fazla susluyum onlar gbı gıyınmem ustume basıma hep dıkkat ederım bnlar bıle onları ne kdr rahatsız edıyor bgn gelıyor bkllm nolck

Lütfen Türkce`yi düzgün kullanalim. Benim klavyem Türkce degil, bu halde bile icime sinmiyor. Siz hizli yazmak adina kelimeleri kisaltmissiniz sürekli.

zaten gelecekmiş sinirlenmeyin boşuna. siz ailesine kızgınsınız, ama gücünüz görümcenize yetiyor, o nedenle sinirinizi ona yöneltmişsiniz. boşverin üzülmeyin. çocuk daha. 14 yaşında olması onun büyük olduğunu göstermez. siz ona ablası gibi yaklaşın, bebeği birlikte sevin, onun sevdiklerini beraber yapın, eminim size ısınacaktır. daha çok küçük, herkes dışladığı için de çok mutsuz. bence o hareketlerini de ailesine tepki olsun diye yapıyor, size değil. derin bir nefes alın, öyle konuşun sinirlenince. bebeğiniz de hayırlı olsun.

ne yapıyorsunuz siz ya? burda 14 yaşında ki kızın dedikodusunu resmen...!
sizin de çocuğunuzun var farkındasınız dimi......? ayıp....

O zaman yanlış yerdesiniz, şimdi mausunuzun imlecini ekrandaki "Geri" işaterinin üzerine getirin ve konudan çıkın, diğer konulara bir göz atın. İnsanlar neyden bahsediyor acaba? Burada mevzusu geçen çook 3. şahıslar var bu "14 yaşındaki kız" dışında. Bir insan kendisine zulmeden birisi hakkında başkasına başvurusa ve derdini anlatırsa bu gıybet değildir. Gidin bir araştırın isterseniz. Ya da başta dediğim gibi çok rahatsızsanız bu bölümü okumayn, ortak olmayın.

Size normal geldiğine göre demek ki siz kullanıyorsunuz bu tip kelimeleri günlük yaşantınızda. Fakat ben hayatımda kimseye ne kadar kızmış olursam olayım bu tip sözcükler sarfetmiyorum. Beni tanımadan sanki burada gerçek dışı konuşmalar yapıyormuşum gibi ahkam kesemezsiniz. Kaldı ki burada sadece uslup değil, 14 yaşında henüz doğruların yanlışların ayrımına varamamış bir kıza yakıştırılan tabirler söz konusu.
Konusahibinin de; her ne kadar beni beğenmeyen aile, kızını neden yanıma gönderiyor diye aklı karışsa da, demek ki bu aile aslında içten içe sizi beğeniyor. Olabilir, bazen hissettiklerimizi dışa vurmakta zorlanırız veya bunu bilerek yaparız can sıkmak için. Ama kesinlikle canımızdan olanı güvenmediğimiz birine teslim etmeyiz değil mi? Madem size göre yanlış hareketleri, tavırları var. Buyrun durumu kendi avantajınıza çevirin.

Bayılıyorum kk nın "fikir yürütmeci" hanımlarına. Siniri olan soluğu burada alıyor mu demeliyim yoksa.

Biri size bir dert açmış, haklı olmak zorunda değil, siz de ona "haklısın" demek zorunda değilsinniz, hatta niyetiniz gerçekten "yardım etmek" ise usulünce doğruyu göstermeli ve eleştirmelisiniz ama usulünce, üzerine çullanarak değil!

Bir paragraftan hemen çıkarımlar, "sen de az değilsin heaa, sen de şöylesin böylesin" yargıları. Hadi bu kadın 14 yaşındaki kızcağızı yargılamış sizin yaptığınız nedir peki, hem de lohusa bir kadına?

Şimdi çıkıp "ee sana ne, konuya yorum yapsana ne diye bizim yorumlarımıza karışıyorsun?" diyen elbet olacak nitekim haklılar, keşke herkes düzgünce derdini yazsa yardım, fikir alsa burada.Öyle konular gör,yorum ki ohoo, konu monu kalmamış, fikir bekleyen konu sahibinin kimseyi dinleyecek hali de kalmamış. Lütfen karşınızdaki insan hatalı dahi olsa onun "insan" olduğunu unutmayın. Şu an muhattab aldığınız insan velev ki birine zulmediyor olsun, birinin hakkını yiyor kendini de haklı görüyor olsun, ağır ithamlarınızla onu sivriltip sinirlendirmek verine sakince doğru yolu gösterin ki başarılı olabilesiniz, niyetiniz "yardımcı olmak" sa tabii.

kayınpeder kayınvalide evime yolluyor diyorsun ama eşin çağırmış, davet etmiş. sen de kabul etmişsin.

kabul ettikten sonra mı değişti bu kız? kabul ederken melekti de sonra mı şeytan oldu anlamadım?

hatalısın, ama evinde istemiyorsan kocana vazgeçtim, halim yok vs. dersin evine almazsın. ama eşin de sana tepkisini verir haklı olarak.

kızın da bayılarak geldiğini pek sanmıyorum zaten.

Kız tam deli çağında ve herşeye herkese karşı tavır sergileme yaşında. Bu normal.
Sen lohusa döneminden yeni çıkmışsın duygusalsın gerginsin anneliğe alışmaya çalışıyorsun, bu da normal.

14 yaşındaki çocuğun iftira atmasıda normal çünkü o şuan gerçek dünyayla bağlantılı olan bir yaşta değil,siz büyükleri olarak bunu fark etmelisiniz önce.
Hepimiz o dönemden geçtik ve çocuklarımız da geçecek.

Şahsen ben de bu görüşümü ifade etmekten yoruldum.. nitekim genel görüş bildirmek hakkımızda değil belki dediğiniz gibi..

'''Biri size bir dert açmış, haklı olmak zorunda değil, siz de ona "haklısın" demek zorunda değilsinniz, hatta niyetiniz gerçekten "yardım etmek" ise usulünce doğruyu göstermeli ve eleştirmelisiniz ama usulünce, üzerine çullanarak değil!''

Buraya özellikle katılıyorum. Lohusa bir kadın olduğu da es geçilecek bişey değil.. Lohusa olmasa bile insanız yanlış ve fesatça düşünebiliriz, evet İNSANIZ.. Neden böyle düşündüğünü sorgulamak yerine yanlış yapıyorsun durum böyleyken böyle olur demek daha akıllıca benceeeee..

evet evet kullanıyorum bayan hlenka. yeri geldi mi kullanıyorum. kullandığım kişilerde büyük birileri olmadığı için ortada terbiyesizlik de söz konusu olmuyor :) adamına göre muamele :) bizde bir tanrıdan falan bahsetmiyoruz değil mi. alt tarafı iiside insan biri 14 yaşında sadece.bakın siz arada ki farkı anlamışsınızdır şimdi... bazıları kullanablir bazıları kullanmaz :) herkez farklıdır herkezin görüşü farklıdır. konuya odaklanmak yerine o kelimelere takılmışssınız. vaahh vaahhhh görüş açısı tabii. Lohusa bir kadın da doğrunun yanlışın veya sağlıklı düşünmenin ayrımına varamayabilir.

Ben buraya küçük Türkiye diyorum lady....
3-5 kişi birleşip, insan asıp kesmeye bayılıyoruz...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…